Ga naar inhoud

Politiek! Altijd wel wat over te melden? Doe het dan hier!


Sodela
 Delen

Aanbevolen berichten

Ja, zo'n alpino...........prachtig. Vind ik mooier dan zo'n Sovjet-muts met een ster. Werd je enkele jaren geleden mee overladen in Praag. Nu wellicht nog wel, denk ik.

Dat soort platen en wanddoeken van Che vind je nog veel op Franse markten. Twijfel dan altijd nog een beetje van ......zal ik het doen? Gek je ziet ze zelden of nooit van Fidel. Is ook geen martelaar geworden, dat zal het zijn.

De liberalen hier die dit allemaal lezen, krijgen vast ballen in hun buik :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

De liberalen hier die dit allemaal lezen, krijgen vast ballen in hun buik :D

Dan hebben ze eindelijk ballen, want nu benne het balletjes die gasten, totaal niet van deze wereld

Link naar reactie
Delen op andere sites

Keek net naar één van mijn favoriete programma's: Kijken in de ziel.

De heren en dames professoren/specialisten waren op één na niet te spreken over de marktwerking binnen de zorg. Het leidt zeker niet tot betere zorg, maar wel tot duurdere zorg.

Een hele goede vond ik: wie bepaalt dat zorg te duur wordt en wat te duur is. De woorden van mensen die feitelijk hun zakken zouden kunnen vullen, maar deze manier van geld verdienen afwijzen. Doet mijn socialistische hart goed! Nu de politiek nog.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, goed programma. En ja, net als in andere sectoren blijkt die gedachte van laat de marktwerking maar zijn werk doen, dan leidt dat via concurrentie tot een betere kwaliteit, veel te simpel en wars van de realiteit. Wat mij betreft worden al dat soort zaken (gezondheidszorg, vervoer, energie) door de overheid geregeld. Dat kan best op een efficiente en kostenbesparende manier, mits de politieke wil er is (quod non helaas)

Link naar reactie
Delen op andere sites

verleden week bij één of ander programma de kleine verzorging tehuizen kunnen financieel veel meer doen en met meer personeel dan de

grote logge fabrieks achtige verzorgings tehuizen die de zorg alleen maar duurder hebben gemaakt en maken !

Tsja hoe komt het toch zo en waar blijft dat geld dan allemaal hangen ?

Aftrapje : bij de vergaderende bobo's ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ja in zekere zin ook bij zelfstandige specialisten. Als je hoorde wat men verdient in loondienst en als vrije jongen, dan ligt dat verschil zo tussen de 130.000 euro en 3 ton. Dat betekent dat men alleen nog moet werken met specialisten in loondienst. Dat scheelt al een heel eind. Komt nog bij dat de vrije jongens zelf kunnen bepalen wat er aan de patiënt moet worden gesleuteld. Men regelt zijn eigen inkomsten. Tja als de politiek dan krakeelt dat de zorg te duur wordt, dan lijkt het mij niet dat je de zorg moet inkrimpen voor de patiënten, maar verspilling te lijf moet gaan. Inderdaad ook de vergader bobo's en managerlagen een schop geven, want die vernielen meer dan ons lief is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

het zou al een stuk schelen als mensen met een aandoening welke is toe te schrijven aan een verkeerde levenswijze, naar draagkracht een gedeelte van de behandeling zelf zouden moeten betalen. Zo vind ik het bv belachelijk dat obesen gratis worden voorzien van maagballonnen, maagverkleiningen en wat dies meer zij, terwijl ze hun probleem duidelijk zelf hebben gecreeerd. Al zullen zij zelf om het hardst beweren dat ze dik zijn geworden door de lucht of door aanleg. Voor mensen die in het huidige tijdsgewricht tegen beter in verkiezen te blijven doorroken, iets soortgelijks. Op die manier kun je waarschijnlijk gemakkelijk die dure medicijnen waar laatst discussie over was verschaffen aan mensen die toevallig door een bepaalde ziekte getroffen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, dat vind ik eigenlijk ook. In die zin zou een soort van eigen risico moet zijn. Dan worden mensen echt gestimuleerd verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag en leefwijze.

En ja, Skoody, wat is te duur. Ik begrijp je wel hoor, maar het wordt mij toch wat te makkelijk gezegd. Ik denk dat daar eerst een maatschappelijke discussie over moet komen, waaruit hopelijk een conclusie komt en dan pas is er een grens van "te duur". Niet zoals nu, waarbij men maar wat roept en zieke mensen een wazige rekening presenteert.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, hoe ver moet je gaan met dat 'eigen verantwoordelijkheid' en 'goed voor je lichaam zorgen'?

Stel Menno komt lelijk te vallen tijdens z'n intensieve hardlooptraining en heeft vervolgens langdurige en kostbare medische zorg nodig (niet te hopen uiteraard).

Nu zou je kunnen zeggen, als 'ie niet zo fanatiek aan het trainen was geslagen, was dit niet gebeurd, ergo, eigen schuld, dikke bult, zelf dokken?

Snap je? Het blijft altijd discutabel.

Toegegeven, van die tonnetje rond types die zich hele dagen volgooien met de goedkoopste calorierijke troep, tja, die vragen er zelf om... zou je zeggen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe