All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Foto's heb ik geschoten op plekjes waar het even minder druk was, en heb er geen ultieme fraaie foto's van gemaakt, maar leuke herinneringsplaatjes waar fototechnisch best hier en daar wat aan mankeert. (maar daardoor wel veel foto's in weinig tijd, daardoor kwam ik er ook thuis pas achter dat er veel meer Skoda-modelnamen in de vitrinekast hingen dan die van de 1000MB die ik wel had gespot.
 3. Wat een hoop foto's heb jij in die relatief korte tijd en passant weten te schieten, @Cordoba. Mijn tante heeft meerdere Karmann Ghia's gehad en als kleine jongen vond ik dat natuurlijk prachtig, zo'n "sportwagen". De Ford Taunus was meen ik me te herinneren razend populair, net als de Ford Cortina. Leuk hoor, het activeren van al dat jeugd-sentiment.
 4. Nog wat foto's: Mustang Fast back uit pakweg 1967, als kind had ik hier de witte Matchbox versie van: En de VW Karmann Ghia, ook een favoriet uit mijn jeugd. Als ik naar de middelbare school ging in Voorburg stonden er diverse van die Karmann Ghia's langs de straat (ook in cabrio uitvoering): Renault 4CV eigenlijk een auto die ik vroeger al weinig zag, vaker de Morris Minor die een vergelijkbare vorm had: En de Ford 17M Taunus (of 12M of 14M, afhankelijk van motorisering) rond 1970.
 5. Veance

  Ba dum Tsss

  Inderdaad, al naar gelang het licht erop speelt. Veance is gewoon mijn naam hoor. Het komt van het latijn "vincere" of overwinnaar. ๐Ÿ˜‰
 6. Yesterday
 7. Mijn heerlijke Octavia gaat gewisseld worden voor een Renault. Mijn panorama/schuifdak en dsg bak ga ik zeker missen hoor. De 1.4 tsi heeft 140 pk en een ambition businessline uitvoering. De Renault heeft een 1.3 tce motor met ook 140 pk in een Bose uitvoering.
 8. Wasmachineman

  wasmachineman en familie

  Hier staan de foto's in van mijn auto, werk en een beetje familie.
 9. Zeg Frank, hoe kon jij dat op 7 september allemaal al weten!? O ja, je hebt een bericht van 7 september aangepast.
 10. Allereerst de werkplaatsfoto's. Ik dacht dat ik ook een foto had van het apparaat voor de microfiches, maar blijkbaar is dat niet goed gegaan โ˜น๏ธ Dat is typisch van die vrij jonge techniek, die alweer compleet verouderd is, en bijna nergens meer te zien. Ook opvallend dat er op de brug een De Soto stond, dat is voor niet-autoliefhebbers toch een onbekend merk. Wat foto's van logo's en andere details: Wat rariteiten: En een oude auto van de Wereldomroep: En verder nog de motoren: (opmerkelijk veel NSU-motorfietsen aanwezig, ik wist niet eens dat NSU motorfietsen had gemaakt): En dan nog wat foto's van auto's: edit: de 5mb beperking zorgt dat ik de andere foto's nu niet kan uploaden, maar dat komt dan binnenkort.
 11. Allereerst de Skoda-zaken in het museum: Niet alleen het logo van een 1000MB maar behoorlijk wat meer zag ik thuis op de foto. Ook van een Octavia uit begin jaren 60, en volgens mij hoort daar ook het rood-witte Skoda logo bij. Voor Frank hieronder een foto van een Skoda 1000MB:
 12. Ik moet mijn foto's nog even sorteren en bewerken. Die werkplaats had ook van die mooie semi-oude gereedschappen, zoals het apparaat om microfiches te lezen. Ik kan me nog herinneren dat vroeger bij de lokale Audi dealer '(later VW-Audi dealer) ook zo'n apparaat stond, en halverwege de jaren 80 tijdens mijn militaire dienstplicht stond er op het ministerie van defensie ook zo'n apparaat om oude personeelsgegevens op te zoeken. Nadat iedereen vertrokken was, ben ik nog even wezen kijken in het boerderij en rijtuigenmuseum in het centrum van Schagen (het was open-monumentendag) en daar hadden ook nog allerlei klassiek rijdend materieel. Ik elk geval leuk om eens wat gezichten bij de de mensen te leren kennen.
 13. Wat een leuk en gezellig groepje hadden we vandaag. En dit museum is zeker de moeite waard want hier staan echte oldtimers die soms gewoon uit een schuur weggehaald zijn. GEWELDIG. Tot de volgende keer!
 14. Was leuk om weer twee oude bekenden te zien en de beide anderen eens in het echt te ontmoeten. Ook vond ik het grappig om vele auto's te zien waaraan ik me als (kleine) jongen vergaapte en die toen hypermodern waren.
 15. Buiten de Fabia die zeer herkenbaar is (zie avatar) ben ik herkenbaar aan een lichtblauw t-shirt met biervoorraad op de rug. Ff boterhammetje naar binnen schuiven dan vertrek ik richting Schagen.
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up