All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. MarcoO2

  Hallo, zon!

  Betekent dat dat er helemaal niet meer gesaldeerd kan worden (afgezien van je directe eigen verbruik natuurlijk)?
 3. Last week
 4. Als ik banden mag bestellen dan ga ik het eens proberen...als de leasemaatschappij akkoord gaat natuurlijk.
 5. Nokian is een veel gebruikt merk in de Scandinavische landen. In Norway met de RR toendertijd een band kapot gereden en Conti konden / hadden ze niet en toen Nokians eronder gekregen. Kon merk niet toen, maar na wat internet bezoek kwam ik achter dat het een A merk band is, alleen redelijk onbekend (toen) in NL. En de kilometers dat ik ze eronder heb gehad heb ik het altijd een fijne band gevonden Maar goed of deze 4 seizoens band het gaat maken ??? de tijd zal het uitmaken
 6. Lijkt me typisch een verhaal van een berekenende reclameman: kapotte band door gat in het wegdek is echt heel zeldzaam (vervormde velg komt minstens tientallen malen vaker voor), maar op basis van veiligheidsgevoel kun je wel meer banden verkopen. Als je inderdaad door zo'n gat in de weg een kapotte band oploopt, hoe moet je dit dan claimen bij Nokian, overigens kun je in NL in veel van zulke gevallen de wegbeheerder aansprakelijk stellen. Wat ook opmerkelijk is: kevlar (=aramide) is gevoelig voor scheuren/breken onder invloed van kleine beschadiging (krasjes), dus alleen als de aramidevezel ver onder het oppervlak ligt, is ie redelijk beschermd. Het lagere verbruik geloof ik wel: sterkere wang van de band, dus minder vervorming door het rollen, dus minder energie die in de band gaat zitten (en dus ook minder opwarming van de banden door het rollen alleen).
 7. Snelle

  Hallo, zon!

  Hier hebben twee familieleden beslist om voor het einde van 2020 zonnepanelen te plaatsen omdat zij dan nog konden genieten van een terugdraaiende teller voor de periode van 15 jaar dit was belooft door de Vlaamse regering. Nu vandaag heeft het grondwettelijk hof beslist dat dit arrest vernietigd wordt, er gaan hier een paar niet blij zijn.
 8. Deze nieuwe autoband gaat 128.750 kilometer mee’ Het Finse bedrijf Nokian heeft een vierseizoenenband ontwikkeld die maar liefst 128.750 kilometer mee moet gaan. Dat is ongekend lang. Een normale band is vaak na gemiddeld 65.000 kilometer aan vervanging toe. Nokian belooft dat de band met de naam The One een echte doorbraak zal betekenen dankzij het gebruik van een nieuwe mix van materialen. Er wordt bijvoorbeeld een flinke dosis aramidevezels gebruikt, net als in de winterbanden van Nokian. Dit is de eerste keer dat het bedrijf de vezels ook toevoegt aan een zogeheten ‘all season’ band. Deze sterke vezels worden gebruikt om de zijwand van de band te versterken en aldus beter te beschermen tegen kuilen in de weg. Nokian is er zelfs zo zeker van dat de technologie werkt dat je gratis een nieuwe band krijgt wanneer hij onherstelbaar is beschadigd door een gat in de weg. Het bedrijf belooft dat de nieuwe One-band betere prestaties levert dan het huidige model. Ook krijgt de nieuwe band een lagere rolweerstand. De Nokian One zal verkrijgbaar zijn in ongeveer zeventig verschillende maten van 14 tot 20 inch. Op dit moment is er nog geen prijs betaalbaar, maar volgens het Amerikaanse autoblad Car and Driver wordt de band ‘betaalbaar’. Bron: https://www.ad.nl/auto/deze-nieuwe-autoband-gaat-128-750-kilometer-mee~ad7ffdd8/
 9. MarcoO2

  Hallo, zon!

  Ah, vandaar. Dat probleem heb ik niet. De Enphase Envoy is bij mij bedraad aangesloten op de router (voordeel van alles in de meterkast hebben) en mijn bedrading is niet verbonden met die van de buren.
 10. EdK

  Hallo, zon!

  De data van de omvormers onder de panelen gaan over de 230V kabel naar de meterkast, maar het kastje dat in me meterkast hangst van Emphase haalt daar de data uit de 230V kabel en gooit die data over je netwerk ( wifi bij mij ) Maar de buren op hoek die ook 4 panelen hebben , zitten ook op dezelfde kabel en fase / nul van die kabel. En hun signaal komt dus ook bij mijn meterkast binnen, en als de heren installateurs met app en gegevens dus verkeerd hebben ingesteld dan meet ik dus de panelen in dit geval van de buren mee in mijn systeem Enphase service heeft dit ook uiteindelijk op afstand recht getrokken.
 11. MarcoO2

  Hallo, zon!

  Grappig dat je dat zegt. Ik heb toevallig de afgelopen dagen mijn opbrengst zitten vergelijken met die van mijn buurman, die 10 exact dezelfde panelen heeft liggen. Alleen heeft hij één centrale omvormer, terwijl ik 12 micro-omvormers heb. Mijn opbrengst was gemiddeld per paneel 25% hoger... nou liggen de mijne ook iets gunstiger dan die van hem, maar ik vond 't een significant verschil. We gaan dat eens in de gaten houden de komende tijd. De gemeten opbrengst komt wel puur alleen van mijn eigen panelen. Ik kan in de app per paneel zien wat ze opbrengen (ook grappig om te zien wat de onderlinge verschillen zijn als gevolg van schaduwrandjes en dergelijke), en als ik de 12 panelen optel klopt mijn totaaltelling gewoon. Er worden dus geen panelen van de buren meegerekend (zou ook niet weten hoe dat zou kunnen, de omvormer is uitsluitend aangesloten op mijn eigen netwerk). Ziet er ook goed uit. Wel 6x zo duur als mijn keuze 😉 Op een paar graden na pal op het zuiden. Veel keus had ik niet, gezien de ligging van mijn huis.
 12. Earlier
 13. Cordoba

  Hallo, zon!

  Die van Marco liggen op het zuiden (ze hebben de helling allemaal naar dezelfde kant). Wat bij sommige panelen ook nog een aandachtspuntje is: zand spoelt naar beneden langs de panelen en blijft onderaan liggen, maar bij sommige panelen dan op de onderrand van de panelen. Dat zand op de onderrand kan de doorvoer van stroom door een cel fors beperken, dus als je panelen daar last van hebben, kan het lonen om 1 of 2 keer per jaar even het zand van de panelen te blazen/spoelen. Opgegeven piekvermogens zijn altijd onder AM1.5, dat is een standaard hoeveelheid licht die je in Nederland maar weinig hebt, voor de energieopbrengst over een heel jaar, zou bijvoorbeeld een AM1.0 een veel realistischer beeld geven, en dan komen soms andere panelen naar voren voor de hoogste opbrengst. Probleem is alleen dat je deze gegevens niet bepaald makkelijk boven water krijgt.
 14. EdK

  Hallo, zon!

  Marco, Hou die app met zijn verbruik de eerste tijd even goed in de gaten met zijn dag opbrengsten. Heb zelfde merk omvormer en eerste zomer zat ik me aan hand van app helemaal rijk te rekenen Maar toen ik op bepaald moment ging vergelijken met buren bleek dat ik met zelfde aantal panelen meer opbrengst had dan de buren. En bleek uiteindelijk dat mijn omvormer ook de panelen van de buren aan andere kant mee pakte in de app... En ik monitor mijn panelen / gas / water / en de P1 met een module van https://webshop.cedel.nl/CEMM-basic?gclid=CjwKCAiAouD_BRBIEiwALhJH6J9IzbOJj6NojieRiOfVPN0a4_hG4W3rcM2a-JBmyUjTMlZLHemqchoCTs0QAvD_BwE En ben hiermee heel erg tevreden , maar merk wel dat als ik CEMM uitlezing vergelijk met de app dat de app altijd naar boven afrond. En liggen jouw panelen pal naar het zuiden of op oost/west wat je steeds vaker ziet !?
 15. MarcoO2

  Hallo, zon!

  Ik ben dit jaar maar eens goed begonnen en heb twee setjes van zes zonnepanelen geplaatst. Zes op de garage en zes op de dakkapel, elk met een eigen micro-omvormer. Totale vermogen is 4.080 Wp, productie zal zo'n 3.800 kWh zijn. Met een jaarverbruik van 4.300 kWh scheelt dat een slok op een borrel 😉 Ofwel: laat de zon maar komen! 😄 Blik op de garage vanuit de dakkapel: Blik op de garage vanuit de tuin (dan zie je er bijna niets van): Blik op de dakkapel vanuit de tuin (ook dan zie je bijna niets): En natuurlijk een uitbreiding in de meterkast: De bijbehorende app geeft een mooi gedetailleerd inzicht in de opbrengst. Wat je wilt: per gewenste periode, per paneel, per groep, alles is mooi inzichtelijk. Om het totaalplaatje compleet te krijgen heb ik er de Homewizard wi-f- P1 meter bij gekocht. Een relatief nieuw, simpel en goedkoop monitoringssysteem. Het is plug & play, en da's wel lekker 😄 Die komt vanmiddag binnen, dus kan vanavond even gaan spelen als 't goed is. Voor de liefhebber: hier een draadje op Tweakers, en hier een reviewvan Iculture.
 16. EdK

  Verjaardagen

  gewoon 4 weekenden ff geen bier drinken en je red zelfs einde maand februari....😎
 17. Cordoba

  Verjaardagen

  Oeps, een paar verjaardagen gemist, Frank nog van harte gefeliciteerd, ik zie dat je op dezelfde datum jarig bent als mijn broer. @Snelle Gefeliciteerd, en neem er nog één. (Hier heb de zelf geïmporteerde biertjes uit Belgie op rantsoen staan, dan haal misschien net het einde van de maand.)
 18. Cordoba

  HNY

  Wat laat en allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar. @Skoody Boo Ik denk dat ik een begin ga maken met die naald: vanavond bij thuiskomst eindelijk de brief, dat ik een afspraak mag gaan maken voor 2 prikken, van collega's die de brief wat eerder hadden, heb ik al begrepen dat als ik er telefonisch door kom, dat het op zijn vroegst de laatste week januari is dat ik geprikt kan worden. Overigens bedden zijn er meer dan genoeg, alleen de handjes aan het bed (personeel) is al een jaar of 5 een probleem, en het wordt ook niet minder.
 19. EdK

  Verjaardagen

  Is het weer zover Danny ? En nu nog 5 jaar voor uw pensioen er aankomt ? Wel maak er nog een mooie avond van met het gezin ! Want ja, met familie mag natuurlijk niet vanwege die Covid
 20. Wasmachineman

  Verjaardagen

  En vandaag een pilsje op @Snelle!! Gefeliciteerd Danny. Nog vele jaren in goede gezondheid erbij gewenst.
 21. Tsja die kun je gewoon laten maken bij een glasblazer hoor.........😎
 22. Nou, hij wordt niet verkocht voor Covid19 een beetje voorbij is. Komende zomer is dat vaccineren vast nog niet klaar, dus kamperen en met z'n 50en elke avond bij het zelfde wasbakje tanden poetsen lijkt me komende zomer nog steeds geen goed idee. Tent kan dus thuisblijven, en dan past het allemaal makkelijk. De zomer daar op zou het wel eens anders kunnen worden. Als we dan nog wat langer wachten dan komen de eerste plug inn hybrides wellicht al als occasion op de markt. Dat zijn natuurlijk toch wel de leukste. Die 1.0 krijgt er dan wel 50Nm als boost bij, maar dat zegt weinig over het vermogen wat je er bij krijgt. Er staat niks over tot welk toerental dat is. Wegrijden bij het stoplicht zal best goed gaan, maar even tussenvoegen voor inhalen in Duitsland met een vakantierit valt dan misschien weer tegen. Aardgas spreekt me ook nog steeds aan, alleen mocht het lukken om dichter bij huis te gaan werken dan is dit weer niet de beste optie. Tja.... Een glazen bol, dat zou ook wel eens handig zijn. 🙂
 23. Al onze vorige Panda's heb ik via Marktplaats verkocht, onze huidige (nog) niet. Onze laatste verkoop was in 2016 voor een Panda uit 2008 en daar kregen we 5500 euri voor, werd keurig overgemaakt bij het postkantoor toen we tegelijk de auto overschreven. En via Marktplaats kun je ook geld laten overmaken: voor beide partijen veilig. Je geld is een dagje op een tussenrekening van Marktplaats. Tuurlijk, je krijgt vreemden thuis op bezoek. Of je spreekt ergens anders af? Alleen dat laatste is wel moeilijk met de Lockdown natuurlijk. Je moet het wel leuk vinden om jouw auto aan iemand door te verkopen anders lukt het niet. Gun hem/haar een beetje afpingelen maar toch houd je veel meer over dan als je de auto inruilt. En heb je geen inruil, dan biedt de dealer je een leuke korting aan die soms 8% is van de netto waarde (dus zonder BPM/BTW) van jouw nieuwe auto.
 24. Skoody Boo

  HNY

  Veel geluk allen voor 2021. Ik wens Nederland toe: - zo snel mogelijk een naald in ieders arm - een RGD (Rijksgezondheidsdienst) - een stuk of wat reserveziekenhuisbedjes - last but not least: een regering die begrijpt dat je niet structureel 4 maal boven een signaalwaarde hoort te koersen en als toch, dan daarna doet alsof paniekmaatregelen met de beroerdst mogelijke timing + weer afschalen van reguliere zorg niet te voorkomen waren geweest.
 25. EdK

  HNY

  Heren en Dame , Allen ook de beste wensen voor 2021, en dat we hem gezond mogen beginnen en ook gezond weer mogen eindigen ! Want voor velen was het dit jaar een raar jaar met allemaal regels ! Zelf daar weinig last van ondervonden daar ik gehele jaar geen dag heb thuis gewerkt.... En ondanks dat we allen dachten van het word stiller met werk en misschien wel weer terug naar een volgende recessie.. IS het bij ons alleen maar drukker geworden en zelfs zo erg dat aankomend boekjaar eigenlijk al weer vol zit...
 26. Snelle

  HNY

  Natuurlijk de beste wensen en een goede gezondheid aan iedereen.
 27. CaseyBasey

  HNY

  Dank je wel. Ook van mij de beste wensen voor iedereen.
 28. Wasmachineman

  HNY

  Iedereen hier een mooi en voorspoedig 2021 gewenst door WMM & family! 🍾
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up