All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. EdK

  Je nieuwe aankoop

  Je bent nog aan het uitzoeken hoe je hem moet uitvouwen ??? 😁
 3. Last week
 4. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Deze week langs de Makro gereden voor een vouwfietsje, niet bedoeld om grote afstanden te fietsen, maar om makkelijk in de kofferbak van de auto te gooien en dan nog een paar km te fietsen. Bedoeld voor plekken waar het parkeren lastig is, en als ik bijvoorbeeld de auto even bij de bandenboer achterlaat en de laatste 2,5 km nog naar het werk moet. Het opgevouwen formaat van het fietsje valt me niet mee, maar voor minder dan 170 euro bruto mag ik ook niet teveel eisen stellen. Als positiever verrassing zat er wel een zak in het pakket. Vrijdagavond ook een een verloopje voor de raceventieltjes gehaald en ook hier en daar een bout even iets vaster gezet, het stuur en het voorwiel draaiden mij iets te makkelijk onafhankelijk van elkaar (met het risico op een dubbelgeklapt stuur tijdens het fietsen) en ook het koplampje iets vaster gezet zodat het niet direct naar beneden zakt. Ondanks de ouderwets brede fietsbanden, is het bij goed hard opgepompte banden prima te doen, vanavond een testritje van 4,5 km rond het dorp gedaan. (foto van het complete fietsje volgt)
 5. http://www.superskoda.com/ hier kan men deze vinden. En de LED kan men hier vinden http://www.hypercolor.de/index.php wat duurder maar ben er zeer tevreden van zitten hier al zes jaar in de wagen en nog geen defecten.
 6. Hallo. Bedankt voor de uitgebreide info. Ik ga es op AliExpress kijken of ik zo'n lampje (canbus proof) kan vinden. De rest last ik waarschijnlijk vooralsnog gloeilamp. Mocht je een linkje hebben naar die alu strip met lijm dan hou ik me aanbevolen.
 7. Het is een gewoon insteek lampje zoals er in het interieur te vinden zijn zie nr1 op de foto nr 2 is een LED met een fitting die daar in past (deze heb ik gebruikt voor de deuren onderaan) nr3 is het lampje dat ik heb gebruikt voor in de kofferklep en deze geven een zee van licht. Aan de zijkant van de verlichting unit zit een grote rubberen kap deze kan men zeer vlot verwijderen en terug plaatsen. Op de andere foto ziet men de drie bruine draden hier trekt men zorgvuldig aan en het lampje komt vrij om te vervangen met een LED. Heb een LED geplaatst met aan de voorkant en zijkant een LED en dat werkt prima. Voor de strips dat is echt geen werk, de rooster reinigen en ontvetten met het doekje dat er bij is, er is een tube kleefpasta bij. Men doet in de gleuf van de strip over de volledige lijn wat pasta en men duwt deze op de gril, zelf heb ik deze dan met wat tape hier en daar vastgeplakt en laten drogen. Het is echt niet moeilijk er zit een duidelijke handleiding bij.
 8. Earlier
 9. Tsja als ik naar de Ali link ga en al zie hoe het er uit ziet dan vraag ik me al af of je het moet bestellen deze !? Heb zelf bij me Fab 3 ook de achteruit camera ingebouwd achteraf en er zijn toch wat dingen vooraf waar rekening mee te houden. De plek van de camera eerst de deurgrendel verwijderen en gat opmeten of deze camera gaat passen.!? Zijn al wat Skodarijders die uiteindelijk met een dremel in hun achterklep stonden te slijpen om de camera passend te krijgen.. Ikzelf ben uiteindelijk voor een OEM versie gegaan en heeft uiteindelijk ook nog eerst een jaar op de plank hier gelegen voor ik hem heb laten inbouwen. Dit heb ik uiteindelijk laten doen door Mark van Lowering ( https://www.lowering.nl/Shop/ ) Dat ik hem laten inbouwen had ook te maken dat daar me schokdemper set werd ingebouwd en ik vroeg wat het koste om camera ook die dag meteen in te bouwen ?En dit wat voor mij zo'n aantrekkelijke prijs dat ik besloten had om het Mark te laten doen. Deze heeft de door mij aangeleverde camera met bedrading dus ingebouwd en aangesloten en tevens met VCDS de camera aangemeld zodat je uiteindelijk ook beeld hebt. Tevens heeft hij de door mij aangeleverde ruitenwisser slang gelegd en aangesloten op de sproeikop van de camera en meesproeiend op de achteruit wissersproeier. Mark bouwt alleen met meegeleverde OEM camera's in en doet geen Ali camra's meer daar hij hiermee vaak genoeg problemen mee heeft ondervonden. www.cars-equipment.com heb ik uiteindelijk mijn OEM set gekocht. Maar er zijn nog wel wat meer plekken (e-bay ) die ook de OEM versie met kabelboom leveren. Ja wat duurder dan Ali, maar uiteindelijk zeker werkend en te verkopen als OEM bij inruil !
 10. Hallo. Ik heb de parkeersensoren maar zou daar graag een camera bij voegen. Heb onderstaande camera op Ali gevonden, de vraag is alleen of en hoe dat te koppelen valt aan mijn Columbus. Mijn Škoda Superb is uit 2011 (Dec) : € 15,42 30%OFF | Car Rear View Camera for Skoda Roomster Fabia Octavia Yeti superb for Audi Dynamic Trajectory Car Reverse Trunk Handle Camera https://a.aliexpress.com/_BPD1FH
 11. Neem aan dat je de vraag min of meer aan @Snelle stelt ? Als je @ voor de forumnaam zet dan krijgt degene een melding zodra hij hier inlogt op forum
 12. Yesss, eindelijk binnen en meteen erin gezet. Was een piece of cake (Zoals je op de camera kon zien). Wel verrekte fel licht, hopelijk past dat binnen de wettelijk toegestane grenzen. Nu nog de kleine stadslichtjes, die zijn kansloos geel naast mijn witte xenons. Enig idee welk type dat is en hoe díe eruit gehaald moeten worden? Ook zo'n vernuftig trucje? (grootlicht blijf ik vanaf, dat gebruik ik toch al zelden) Ps: die aluminium strips op die onderste grille ziet er vet uit. Ik zag hoeveel werk dat is, dat weerhoudt me om het ook te doen.
 13. De Mehari is ook zoiets en die zie je ook veel rondrijden in zuid Italië. Btw, ben net weer thuis na een heerlijke vakantie!
 14. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Inderdaad ik heb ze ooit wel eens gehad op een werkplek, en dan was het vooral plaatwerk (dun metaal of kunststof) en daar zal ik ze ook voor gaan gebruiken.
 15. Naar mijn weten heb ik niets verplaatst.
 16. EdK

  Je nieuwe aankoop

  Leuke en vooral makkelijke setje's, maar wel voor de zachtere metalen en kunststof. Collega van me dacht dat je er ook wel even een bestaand gat mee kon opboren , en ja lukt wel maar niet als het 5a6mm dik RVS is. Ikzelf gebruik ze regelmatig beroepsmatig om bv even een lichtsensor in een kunststofkast te maken Maar ook als ik in een RVS kast een gat heb geboord voor bv een wartel om dan de boel even braamvrij te krijgen Scheelt je een boel tijd tov vijlen dan..
 17. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Deze week even bij de Aldi langsgegaan om een setje trappenboren te halen, typisch zo'n stuk gereedschap dat je maar heel af en toe gebruikt, maar dan soms wel verrekte handig kan zijn:
 18. @MarcoO2 Volgens mij was het eerder een apart topic, ik heb er nog even naar gekeken maar het is net een ander sleuteltype als ik heb, anders was het misschien leuk geweest voor een experimentje. Edit: ik had dus even niet gezien dat het bericht 2x op het forum staat, en door de tekst boven in de post "Geplaatst: (aangepast)" zonder tijd/datum ben ik op het verkeerde been gezet, en dus niet verder gekeken.
 19. Nee, zegt me niets. Zal eens in de backlog kijken of ik iets zie. In de wijzigingsgeschiedenis is alleen te zien dat MacManiac z'n bericht heeft aangepast. @Cordoba je vraag suggereert dat de vraag van MacManiac eerst ergens anders stond. Is dat ook wat je bedoelt te zeggen, of vraag je je gewoon af waarom hij geen nieuw topic heeft geopend? Edit: ik zie dat hij óók een eigen topic heeft geopend. Blijkbaar heeft hij het bericht gewoon twee keer geplaatst.
 20. EdK

  afstand bediening

  Ik zou het je niet kunnen vertellen Weet niet op dit moment wie misschien iets heeft verplaatst @MarcoO2 @Snelle weten jullie hier iets meer van ?
 21. @EdK @Wasmachineman Waarom is de post van MacManiac aan dit topic toegevoegd? Behalve dat ie ook Ben heet, zie ik verder weinig overeenkomst met het topic van 'bennie'
 22. Troc is in dit geval als ik het goed heb, net zoiets als Karmann of Ruska voor VW of Bauer voor BMW: een carrosserie bedrijf dat een eigen variant maakt op basis van een bestaande auto. Volgens mij hebben ze ook een dergelijke versie van de R5 gemaakt.
 23. Tool voor het verwijderen en zetten van de pinnetjes heb ik ook, maar die is niet noodzakelijk. Het wisselen van de case is prima te doen zonder deze tool.
 24. Ik heb nog afstandbediening (AB) cases liggen.Deze zijn geschikt voor de AB's van VAG, waar de LED in de RECHTERBOVENHOEK zit. (Dus niet geschikt voor de AB's met de led in het midden rechts.)De eigen print en sleutelbaard kan in de case worden overgezet.Klap de sleutel open en zie daar de 2 metalen borgpennen. Deze moeten de case ingeslagen worden. Dit gaat het best met een spijker waarvan de punt afgeslepen is.Zodra die borgpennen de case ingeslagen zijn, moeten de twee helften met tangen van elkaar worden verwijderd. (Ga er niet met schroevendraaiers in rommelen, want dan beschadig je de printplaat en mag je bij de dealer een geheel nieuwe sleutel kopen!)Veertje spannen, helften op elkaar klikken, pinnetjes weer in de sleutel "timmeren" en je sleutel is weer als nieuw.€ 10,- per stuk
 25. Ik heb nog afstandbediening (AB) cases liggen. Deze zijn geschikt voor de AB's van VAG, waar de LED in de RECHTERBOVENHOEK zit. (Dus niet geschikt voor de AB's met de led in het midden rechts.) De eigen print en sleutelbaard kan in de case worden overgezet. Klap de sleutel open en zie daar de 2 metalen borgpennen. Deze moeten de case ingeslagen worden. Dit gaat het best met een spijker waarvan de punt afgeslepen is. Zodra die borgpennen de case ingeslagen zijn, moeten de twee helften met tangen van elkaar worden verwijderd. (Ga er niet met schroevendraaiers in rommelen, want dan beschadig je de printplaat en mag je bij de dealer een geheel nieuwe sleutel kopen!) Veertje spannen, helften op elkaar klikken, pinnetjes weer in de sleutel "timmeren" en je sleutel is weer als nieuw. 😉 € 10,- per stuk
 26. Is dat een Troc R4 cabrio Frank?
 27. Ik heb deze besteld, zal vast goed zijn, anders geld terug ... Zie foto's voorbij komen waarbij ze in een Superb 2 zijn gezet: #Aliexpress € 5,49 29%OFF | 2x 1200LM Canbus P21W 1156 BA15S LED Bulb For Skoda Superb Octavia 2 FL 2010 2011 2012 2013 LED Daytime Running Light DRL Lamp https://a.aliexpress.com/_d6FBdA4 #camera-afdekken-gaat
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up