Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/20/2019 in all areas

 1. 5 points
  Goede avond, Na jarenlang met de pausmobiel a.k.a. citroen xsara picasso gereden te hebben. Ben ik drie jaar geleden over gestapt op Skoda. Na drie trouwe dienstjaren van mijn fabia uit 2006 ben ik sinds eind vorig naar trotse eigenaar van een Ocatavia combi greenline. wie ben ik; tom. Vader van drie fantastische kinderen die ik graag veilig mee op de weg neem. Zeker de familie wat verder weg woont. Uit enthousiasme had ik al een vraag gesteld in een ander topic en dankzij een kleine duw in de rug stel ik me bij deze even voor ๐Ÿ˜‰ Fijne avond nog en leuk om hier bij te zijn!
 2. 4 points
  Die controller is samen met de Wii aan dochterlief van de zwager meegegeven gok ik zo. "Goed mikken, dan kom je vast in een volgend level!" zei Frank nog bij het afscheid.
 3. 3 points
  Niets zo lekker rustig als een semi comateuze toestand. Op een gegeven moment is het natuurlijk ook zoiets als een huwelijk waarbij men vergeten is tijdig tot echtscheiding over te gaan: alles is al gezegd, en alles wat er te zeggen is valt bij voorbaat uit te tekenen ook zonder dat er iets gezegd wordt.
 4. 2 points
  Vandaag een testrit gedaan, rijd zo fantastisch dat ik hem gelijk gekocht heb. Dat het maar vlug maart wordt. Deze rode gekocht met de zwarte 19" velgen in de style uitvoering. aan de hele lijst opties die al op de style zitten heb ik juist nog een trekhaak en TRAVEL ASSIST (verkeersbordenherkenning)
 5. 2 points
  Frank, waarom zet je de nieuwe extra grote tv niet gewoon voor het raam, hebben de buren ook wat te kijken. ๐Ÿ˜‰
 6. 2 points
  Ah, ik weet weer waarom ik geen TV heb รฉn geen visitie over de vloer met Kerst. ๐Ÿ˜… Ik vind dat jij een hele goede manier hebt van met tegenslagen omgaan, Frank. Respect.
 7. 2 points
  Dat is รฉรฉn van de mooie ervaringen die we daar in Noorwegen heb mogen meemaken. Met toeval op een chaletpark komen dat gesloten was maar waar een dame uit SU en een gast uit NL met een oranje witte bus uit Amsterdam blijkbaar indruk maakte op de eigenaar en hij ons het beste chalet aanbood ( wel huur betalen) De dag erop kwam hij ff langs en vertelde dat de buitenboord motoren al geconserveerd opgeborgen waren maar dat hij een stel peddels had neergelegd en dat we hier gratis gebruik van konden maken. Adviseerde wel om met zeewind te gaan varen, dan roei je als je moe bent weer makkelijk terug legde hij uit.... 2 keer weggeweest met roeiboot en eerste keer dus genoten maar 2x keer niet meer gezien... Tsja het was de bedoeling om er 2 nachten te verblijven, maar zijn uiteindelijk het dubbele nachten gebleven... Alleen toilet en sanitair was een apart gebouw een 30 mtr verder en in de nacht pikkedonker op terrein...
 8. 2 points
  Ik mag sowieso niet klagen zegt ze wanneer er andere mensen zijn die dat kunnen horen ๐Ÿ˜„.
 9. 2 points
  Zoals @EdK al aangaf, is dit forum destijds in het leven geroepen als alternatief voor Skodaforum.nl, nadat enkelen daar tegen problemen waren opgelopen. Inmiddels heeft de zaak zich daar ten goede gekeerd. Gezien de rust hier, kun je je idd afvragen of dit forum nog wel bestaansrecht heeft. Van langzaam uitsterven zal geen sprake zijn, zolang men hier informatie komt halen en enkele diehards waaronder ik, actief blijven. Het zal dan denk ik gewoon in deze semi comateuze toestand blijven verkeren.
 10. 2 points
  Bedankt Ed (EdK). Deze 2 zie ik niet op het andere forum. Misschien andere nickname? Offtopic: Mijn vorige bericht is niet aanvallend bedoeld hoor. Het is jammer als nieuwelingen (en dat zijn er bar weinig) zich hier niet thuis voelen. Dit forum zou best kunnen groeien. Of is het meer bedoeld voor degenen die zich niet (meer) op het andere forum willen melden? Dan zou dit forum langzaam uitsterven. ๐Ÿ˜ช
 11. 2 points
  Uuh gefeliciteerd ene Danny en ook nog Frank. Wel leuk die voornamen, maar voor een groentje zoals ik ben geen idee over wie het gaat en dat is jammer. Dit is รณรณk een leuk forum, maar voor nieuwelingen niet zo uitnodigend. Misschien een tip om de nickname te vermelden?
 12. 2 points
  Er is geen extra electronica nodig om wielen dezelfde snelheid te geven: normaal zorgt de auto als verbindend element daar al voor, en alleen bij gladheid en/of hoge vermogens is er electronica nodig, maar dat is precies dezelfde electronica als die nu voor ABS/ASR wordt gebruikt, dus die is ook nodig bij gebruik van 1 centrale krachtbron. En ook 'alle wielen dezelfde snelheid' is met een ouderwetse brandstofmotor al niet echt zo: verschillen in wielomtrek (bandenslijtage, bandendruk), het net niet helemaal rechtuit rijden enz. zorgt voor kleine verschillen in rotatiesnelheid van de verschillende wielen. Tegelijk heb je niet meer het probleem dat je die kleine verschillen op moet vangen met complexe mechanische constructies (homokineet, differentieel). Bij een hybride heb je trouwens geen sterke electromotor nodig, omdat je daarvoor nog steeds de brandstofmotor als hoofdaandrijving hebt. Als je dus een standaard auto met brandstofmotor en voorwielaandrijving hebt, kun je vrij makkelijk de achterwielen van een electromotor voorzien, en moet je nog zien waar je de extra accu's plaatst. Dat zou voor een deel ook onder de motorkap kunnen als je een iets kleinere brandstofmotor plaatst, en bijvoorbeeld de motoren van de achterwielen ook als generator gebruikt om de accu's bij te laden, maar zeker bij een auto als een Superb kun je ook wat kofferruimte opofferen aan de accu's. Het beste bewijs dat er geen ingewikkelde electronica nodig is, is een elektrische 4WD van Spyker van zo'n eeuw terug: ook die had al voor elk wiel een aparte electromotor, en enig idee hoeveel 'synchronisatie-electronica' daar in zat?
 13. 2 points
  Nou, hij doet het hoor. Ben nog niet helemaal klaar met knopjes customizen, maar het belangrijkste staat al wel goed denk ik. Firmware updates zijn ook gedaan. Dit is alleen met de EF 35mm f/2.0 IS USM en de Sigma 50mm f/1.4 HSM Art. De EF 24mm f/2.8 IS USM en EF 100mm f/2.8 IS USM macro zijn er nog niet op geweest.
 14. 1 point
  Dat is dan denk ik het probleem. Ik lees fora nooit via pc/laptop. Doe alles via Android telefoon. Maar bedankt voor de link. Ik zal alles in mijn agenda zetten ๐Ÿ˜
 15. 1 point
  Vandaag een testrit gedaan, rijd zo fantastisch dat ik hem gelijk gekocht heb. Dat het maar vlug maart wordt.
 16. 1 point
  Bron: www.autoweek.nl SEAT & SKODA SAMEN GOED VOOR BIJNA TWEE MILJOEN AUTOโ€™S SEATS JAARVERKOOP STEEG, SKODA IETS GEDAALD MITCHEL VAN ESSEN 16 januari 2020 om 12:48 NA MEERDERE MERKEN VOLGEN NU SEAT EN SKODA MET HUN VERKOOPCIJFERS OVER 2019. SEAT WEET HET JAAR MET POSITIEVE CIJFERS AF TE SLUITEN, BIJ SKODA SCHIETEN ZE DAARVOOR NIPT TE KORT. BEGINNEND BIJ SEAT BLIJFT DE VERKOOPTELLER NA TWAALF MAANDEN OP 574.100 AUTOโ€™S STEKEN. DE WERELDWIJDE VERKOOP STEEG DAARMEE PROCENTUEEL MET 10,9 PROCENT. THUISLAND SPANJE BLIJFT MET 108.000 AUTOโ€™S VERUIT DE BELANGRIJKSTE MARKT. HET IS NIET VEEL, MAAR DE VERKOOP STEEG MET 0,2 PROCENT. HET VERENIGD KONINKRIJK VOLGT VERRASSEND GENOEG MET 68.800 NIEUWE SEATS (+ 9,5 PROCENT). DE GROOTSTE PROCENTUELE STIJGING NOTEERT SEAT IN DENEMARKEN, WAAR DE VERKOOP MET 47,2 PROCENT STEEG (7.100 AUTOโ€™S). OOK DE KLANTEN IN ITALIร‹ EN NEDERLAND LIEPEN WARM VOOR EEN NIEUWE SEAT MET VERKOOPSTIJGINGEN VAN RESPECTIEVELIJK 30,8 EN 22,6 PROCENT. DE LEON BLIJFT ONDANKS ZIJN LEEFTIJD DE POPULAIRSTE SEAT MET EEN AANTAL VAN 151.900 AUTOโ€™S. De Skoda-afdeling is binnen de Volkswagen Group een stuk drukker dan Seat met 1.242.800 verkochte autoโ€™s. Toch is dit nipt minder dan in 2018, want toen verkocht Skoda 1.253.700 autoโ€™s. Een procentuele daling van 0,9 procent dus. De Chinese markt heeft veel invloed op de totale verkoopcijfers, want door 282.000 Chinese klanten daalde het marktaandeel daar met 17,3 procent. In Europa ging het anderzijds een stuk beter met Skoda met een gemiddelde stijging van 5,7 procent. Ook de Russische afdeling eindigde in de groene cijfers met een plus van 8,8 procent. Opvallend genoeg is ook bij Skoda een oud model de meest verkochte van het gamma. De Octavia is met 363.700 exemplaren namelijk met afstand de populairste Skoda. Hij wordt gevolgd door de Fabia (172.800), Kodiaq (171.800) en Karoq (152.700). Moederbedrijf Volkswagen kende een recordjaar door de wereldwijde afzet van 6,28 miljoen autoโ€™s.
 17. 1 point
  Check dit, Johan: https://skodaforum.eu/calendar/ Hier kun je zien wie er binnenkort jarig is.
 18. 1 point
  Vanochtend op bezoek bij KwikFit omdat er een putje in het voorruit zit. Bleek niet te repareren, en volgens het personeel ook niet nodig. Maar toen ik weg wilde rijden, gaf de accu geen kik meer. Mazzel dat dit bij die zaak gebeurde, er kon direct een nieuwe accu geplaatst worden. Als ik me niet vergis heb ik tot vandaag met de eerste accu gereden. Dat is bijna 10 jaar. Omdat ik er toch niet zeker van ben, ook omdat bijna alleen maar korte stukjes rij, heb ik m'n rekeningen en spritmonitorgegevens gecheckt en ben geen eerdere accuwissel tegengekomen. Ben dus wel tevreden over deze gang van zaken.
 19. 1 point
  Hi Tom, 1 op 16 is niet echt zuinig voor een diesel, zeker niet voor een Greenline. Zijn er andere velgen onder geplaatst? Is je auto gechipt? Als Greenlines rustig (100 km/uur) rijden kun je makkelijk 1 op 25 rijden. Ik zelf heb een 1.6 tdi/dsg7 gehad een paar keer en die scoorden makkelijk 1 op 20. Dit was met 17" lichtmetaal eronder. Hoeveel kilometers staan er op jouw teller. trouwens?
 20. 1 point
  Ik weet waarom er een afsplitsing is (geweest). Toch is het jammer dat er hier altijd dezelfde gasten rondhangen inclusief ikzelf. Ik betrap mij er zelf wel op dat ik dit forum soms vergeet en dat komt voornamelijk door de semi comateuze toestand zoals @Skoody Boo aangeeft.
 21. 1 point
  Tsja dit was mijn eerste foto die ik maakte als kleine jongen in korte broek en hoe toevallig ....toevallig broertjes ?? ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ™‰๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™Š
 22. 1 point
  En sindsdien geen vriend meer ?? ๐Ÿ˜€
 23. 1 point
  Berdading en/of contactblok achter de schakelaar? Of de schakelaar zelf?
 24. 1 point
  Dank voor je reactie! Misschien was ik te optimistisch๐Ÿ˜… dank voor de tip
 25. 1 point
  Volgende Kerst word die oude weer van zolder gahaald en in kamer gezet als familie komt. En de goede gaat uiteraard in doos op zolder tot een ieder weer is verdwenen... Nu maar niet hopen dat hij volgend jaar met een verhaal komt, ik ben met de TV van de trap gedonderd en verzekering betaald helemaal niets uit..... Sorry frank maar dan kun je mij wegdragen.....๐Ÿ˜‚
 26. 1 point
 27. 1 point
  Ja van je familie moet je het maar hebben ๐Ÿ˜‰
 28. 1 point
  Mooie foto's, Marco. Als het om close ups van dieren gaat is er in een dierentuin natuurlijk niets zo fijn als flink wat tele. Mijn keuzes zijn dan beperkt tot de 50-100mm f/1.8, de 100mm macro, en de 55-250mm stm.... (zie je wel, ik heb he- le- maal GEEN GAS ๐Ÿ˜‰ ) Wat ik van de 55-250 heb geleerd heb is dat de onnatuurlijke indruk die de zware compressie kan geven mij te veel in de weg zit omdat ik vaak toch graag een onderwerp in relatie tot z'n omgeving vastleg. Met name de struisvogel is prachtig. De achtergrond bij de wolf blijft toch iets te druk, mede doordat de achtergrond meer licht heeft dan het onderwerp. De foto's uit het aquarium verraden m.i. dat het toch een beetje een worsteling was met deze lens, daarmee niet minder heroรฏsch natuurlijk ๐Ÿ˜‰ . Als de kinderen wat ouder zijn kan je opmerkingen krijgen als "papaaaaah, zet nou gewoon even die 50mm f/1.4 er op, dan kunnen we zo weer naar buiten". ๐Ÿ˜‰ Alle dieren ten spijt denk ik toch dat wat mij betreft dit de foto van de dag was. Mooie kleuren. En goed gezien. Met de kinders naar de dierentuin gaan, en dan met zo'n foto thuiskomen. Fraai!
 29. 1 point
  Hoi ik ben Vinny, Motor en autoliefhebber. Momenteel rij ik een een Mazda CX-5 van 2015 als autoliefhebber verander ik om de 4 ร  5 jaar van wagen. Met auto's tot op heden: -Talbot Sollara 1.6 - 1989 tot 1990 -Renault 5 1.4 TSE - 1990 tot 1992 -Honda Civic 3d 1.5 16V - 1992 tot 1996 (pertotale) -Honda Civic 4d 1.6 Vtec - 1996 tot 2001 -Honda Accord 1.8 Vtec - 2001 tot 2006 -Honda Accord 2.2d - 2006 tot 2010 -Honda Accord Tourer 2.2d - 2010 tot 2014 -Mercedes CLA 200 - 2014 tot 2015 (probleemauto) -Mazda CX-5 - 2015 tot .... Mijn motoren tot op heden. - Yamaha Viagro 535 - 1994 tot 1996 - PGO 125 - 1996 tot 1998 - Kawasaki VN800 2005 tot 2007 -Triumph Tiger 1050 2007 tot 2009 (probleemmoto) -Honda Pan european 2009 tot 2016 -KTM Duke 690r 2016 tot 2019 -Motoguzzi 850TT 2019 tot 2019 (pertotale) -Honda CB 600 2019 tot 2019 -Motoguzzi 850TT 2019 tot hopelijk wat langer Nu is mijn oog gevallen op de Superb IV.
 30. 1 point
  Nee hoor, daar ben ik ook Wasmachineman. En hier op .eu is het momenteel inderdaad rustig, te rustig. Hier zijn wel veel bezoekers maar die komen niet voor de gezelligheid meestal maar voor de technische gegevens die hier goed te vinden zijn.
 31. 1 point
  Frank is de wasmachineman En Danny is de Snelle hier
 32. 1 point
  Nog gefeliciteerd Danny! ๐Ÿป
 33. 1 point
  Gefeliciteerd!
 34. 1 point
  Danny van Harte met weer een jaar erbij, en geniet van de extra aandacht van vrouw en kinders...
 35. 1 point
  "ik ben naar het China Light Festival geweest" ;)
 36. 1 point
  Gefeliciteerd met het herstel van je verjaardag, Frank. ๐Ÿ™‚
 37. 1 point
  Tsja alleen duurt dat nog zooooo lang dat we dan al vauit rijksoverheid allemaal op elektra over zijn en het gasnet al deels gesloopt is....๐Ÿ˜ฐ
 38. 1 point
  Ja op elk wiel een electromotor zo zie ik het รณรณk. Er is geen probleem met de synchronisatie in de wielen onderling. Denk aan de veiligheidshulpsystemen die er nu ook al zijn om elk wiel afzonderlijk aan te drijven bij noodsituaties. Volgens mij is een electromotor in een wiel verwerkt een Nederlandse uitvinding.
 39. 1 point
  Wel vermoed dat dit momenteel een bepaalde druk in zijn schedelpan geeft genaamd kater.......
 40. 1 point
  Frank gefeliciteerd laat de godendrank maar rijkelijk vloeien ๐Ÿบ
 41. 1 point
  Net als een mensenleeftijd op de eeuwigheid ๐Ÿ˜‰
 42. 1 point
  Frank van harte gefeliciteerd jongeman. ๐Ÿป
 43. 1 point
  Ja Frankie weer een jaar erbij kerel !! En van Harte en geniet van de extra aandacht van vrouw en kinders
 44. 1 point
  Tsja misschien dat Marco straks alleen maar positieve verhalen over zijn Alternate PC gaat posten hier en dat ik dan vanuit die positieve flow van hem de volgende keer anders ga redeneren......๐Ÿ˜Ž
 45. 1 point
  tja, waar moet je anders vanuit redeneren
 46. 1 point
  Ik hoop het ook, en misschien reageer ik vanuit een vooroordeel hoor vanuit het verleden, maar het is en blijft mijn toko niet ! En zal er ook niemand naar toe sturen ! Kennis van me zijn zoon wil PC van ze eerst verdiende centen kopen, en vroeg of ik hem wilde helpen ! Had al wat samengesteld op site, dus wilde me het laten zien !! gaat dus naar site van Alternate ! Hem verteld dat ik niets bouw voor hem als het bij hun vandaan komt, Zijn toen met Azerty en Informatique gaan samenstellen en hij is nu goedkoper uit en heeft uiteindelijk nog beter systeem straks als die gaat bestellen. Maar zoals gezegd redeneer ik misschien uit een vooroordeel en gaat jouw samengestelde Alternate PC jouw alleen plezier geven !
 47. 1 point
  Ik heb mijn wensen kenbaar gemaakt bij Alternate, Informatique, pc-samenstellen.nl, Paradigit en Azerty. Alternate kwam met het beste advies en is me tot nu toe snel en goed van dienst geweest, ook bij vragen en wijzigingen in de configuratie. Want ik heb nog twee wijzigingen aangebracht ivm leveringsproblemen van de eerst gekozen onderdelen (zie hieronder). Ik hoop dat het goed blijft gaan ๐Ÿ˜‰ Die vraag had ik natuurlijk al beantwoord voordat ik uberhaupt mijn wensen kenbaar maakte ๐Ÿ˜‰ Het gebruik vormt de basis van de ontwerpeisen. Eh nou nee, van dat probleem heb ik totaal geen "last". ๐Ÿ˜„ Da's ook wel mijn benadering geweest. Tot nu toe zijn m'n ervaringen goed.
 48. 1 point
 49. 1 point
  En dit ding ligt al onder de kerstboom moet ik nog Hollands gaan studeren ๐Ÿ˜ https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191219_04775084?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=nieuwsblad&utm_content=article&utm_campaign=seeding
 50. 1 point
  Jij zal dan wel aan de elektrische rollator gaan menno ! Maar wel met Turbo en DSG uiteraard !!๐Ÿ˜Ž
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up