Erelijst


Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 16-06-18 in alle zones

 1. 2 punten
  Word die in Hoorn of op je nieuwe nog niet verhulde adres in Rotterdam geplaatst ?
 2. 2 punten
  @Wasmachineman Die keuken is overduidelijk een hij: ik zie daar achterin een kromme staaf, en ik durf te wedden als je onderaan die staat gaat rommelen dat er vocht uit die staaf komt. (sommigen noemen dat een keukenkraan). 😎 Gefeliciteerd met de aanschaf, dat ie nu maar netjes en zonder gebreken geplaatst mag worden.
 3. 1 punt
  Vandaag de lichte roest op de remtrommels aangepakt. Ik had nog een busje Hammerite zilver hoogglans staan, en dat heb ik hiervoor ingezet. Ik ben van plan om in een later stadium ook de remklauwen op de voorwielen hiermee aan te pakken. Wat foto's van anderhalf jaar oude roestende remtrommels: Na hanteren van de staalborstel en een stuk schuurpapier het volgende beeld: Vervolgens een laagje Hammerite opgekwast, en ook op het aanlegvlak waar de velg tegen aankomt een vliesdun laagje aangebracht zodat het er iets beter uitziet. Na een uurtje drogen in de warmte, een 2e laagje aangebracht (behalve op het aanlegvlak). In de tussentijd ook het aanlegvlak op de binnenzijde van de velg wat netter gemaakt. Nadat alles een paar uur had gedroogd met Autoglym wheelseal een waxlaagje op de remtrommel en op het aanlegvlak van de velg gespoten. Dan heb ik minder kans dat de boel aan elkaar gaat plakken.
 4. 1 punt
  Zoom dat oog eens geheel uit ? Volgens mij zie ik een fotograaf in zijn oog ....
 5. 1 punt
  Vandaag naar de Action geweest voor detailspullen: vislijn Ik had bedacht dat het vandaag met de kont van de auto in het zonnetje geparkeerd, warm genoeg was om de letters (merk & model) van de kofferklep te verwijderen. Plaatjes zeggen meer dan praatjes: De lijmresten eerst met de vingers losgerold/losgewreven, en wat er nog overbleef met een doek met alcohol verwijderd, en daarna een standaard wasbeurt gedaan:
 6. 1 punt
  Bron: https://www.autoweek.nl/nieuws/nieuwe-skoda-octavia-naar-buiten/ NIEUWE SKODA OCTAVIA NAAR BUITEN Het lijkt erop dat Skoda een vroeg testexemplaar van de nieuwe generatie Octavia op pad heeft gestuurd. De testauto combineert het heden met de toekomst. De huidige derde generatie Octaviawordt sinds december 2012 in het Tsjechische Mladá Boleslav geproduceerd. Begin vorig jaar werd de auto vooral op optisch vlak bijgewerkt. De ruime Tsjech keerde huiswaarts met een op bijzondere wijze aangepast front, waarbij de koplampen werden opgesplitst in twee ongelijke delen. Volkswagenliet al weten dat het volgend jaar de productie start van Octavia-broertje Golf en het lijkt erop dat ook Skoda al een nieuwe generatie Octavia voorbereidt. De huidige Golf werd in 2012 gepresenteerd, iets eerder dan de huidige Octavia. Het ligt derhalve voor de hand dat Skoda de productie van zijn nieuwe Octavia eind 2019, begin 2020 aanslingert. De nieuwe generatie die nu is opgedoken is verpakt in een koets die het oude met het nieuwe combineert. We lijken hier te maken te hebben met een zogeheten 'mule', een in elkaar geknutselde koets waaronder nieuwe techniek is verstopt. Met de voorzijde is in elk geval iets bijzonders aan de hand. De grille zit namelijk fors lager dan op de Octavia die momenteel in de showrooms van Skoda te vinden is. Of ook de nieuwe generatie weer dubbele koplampen krijgt, is nog niet met zekerheid te zeggen. Wel zal de Octavia ongetwijfeld weer een forse bak interieurruimte bieden. Leuk detail: de huidige Octavia oogt in China net even anders. Aldaar is de auto sinds eind vorig jaar voorzien van een Superb-bilpartij.
 7. 1 punt
  Sorry voor de late reactie Probleem is opgelost door de dealer was een kunsstof leiding die trilde in zn mantel zat rechtsvoor in de motor ruimte mantel is opgevuld met een stukje foam .
 8. 1 punt
  koop je er een partytent bij voor paar tientjes en je staat droog.......
 9. 1 punt
  veel plezier met de nieuwe keuken, Frank!
 10. 1 punt
  Na een afwezigheid van drie jaar als rijder van Skoda, gaan we komende dinsdag onze nieuwe Superb ophalen. De afgelopen drie jaar reden we een Volkswagen Golf Sportsvan TDI 1,6 met DSG. Tot volle tevredenheid overigens en nooit problemen gehad. Maar toch weer terug bij Skoda. Eerlijk gezegd, na de Octavia en de Yeti, misten we Skoda. Altijd zeer tevreden geweest met Skoda. We "krijgen" een Superb 1,4 TSI met DSG in de kleur Quartz Grey. Naast de Style uitvoering hebben we gekozen voor de volgende extra's. Achterruitwisser, Rear View camera, Reservewiel met stalen velg, Kessy met alarm, Passagierstoel opklapbaar, Verwarmd stuur, Travel assist met verkeersbordenherkenning, DAB radio, Columbus navigatie 9,2", Trekhaak elektra. in-en uitklapbaar, Lederen bekleding beige, Canton geluidsysteem, Sunset ramen, Virtual pedal incl. elektr. achterklep, Smart light assist, Lane assist, Emergency assist, Traffic Jam assist, Blind spot detect, Rear traffic alert, Webasto motor voorverwarming. Hier in Zweden, waar we wonen sinds 2014, kost deze auto waar hier geen afleveringskosten bijkomen, 327000 Zweedse kronen, omgerekend naar Euro 31685 (koers van 24 juni) Uiteraard zijn de uitvoeringen, vergeleken met Nederland verschillend. Hier zijn maar drie uitvoeringen, Ambition, Style en L&K. Later meer over onze ervaringen met de Superb.
 11. 1 punt
  Hallo EdK, nee, een aparte carterverwarming hebben we niet, maar dat is ook niet nodig met een Webasto. Met die laatste wordt de motor én het interieur opgewarmd. Maar, de carterverwarming wordt hier nog veel toegepast. Het nadeel hiervan is dat je altijd elektriciteit in de buurt moet hebben. En een Webasto is ook prettig in de zomer want hij kan ook zorgen voor een koel interieur als je instapt. Misschien we handig met leren stoelen, vooral met een korte broek.
 12. 1 punt
  Precieze vorm van koplampen, uiterlijk van grill, buitenspiegels enz. kunnen minder dan een jaar voor de productie start, nog makkelijk veranderd worden. Dat zal ook afhankelijk zijn van de designstroming die Skoda dan volgt. Het lijkt erop dat deze mule de gesplitste koplampen heeft, waarbij één deel is afgedekt. Wat me wel fascineert is wat dat grijs/zwarte plastic op de voorbumper nu moet verhullen. Mogelijk dat hier iets van een nieuwe camera of radartechniek achter zit, en mogelijk dat die techniek wel door het plastic kijkt. Wat me ook opvalt is de 'diverter' onder de voorbumper, onder de voorbumper zit ongeveer tussen de koplampen (qua breedte) een soort plank, mogelijk een verbeterde luchtgeleiding van de luchtstroom onderlangs de auto en langs de motor.
 13. 1 punt
  Hallo allemaal, ik ben Edwin en ben in het bezit van inmiddel mijn 3de Skoda. Nu de octavia wat ouder begint te worden komen er wat kleine makementen en wil deze zoveel mogelijk zelf oplossen en ben daarom hier soms opzoek naar ervarigen van anderen. groet, Edwin
 14. 1 punt
  hoi wasmachineman, zal de update maar doen.. moet ook caravan achter dus nog zwaardere belasting voor de koppeling
 15. 1 punt
  Hoi Rosinfield. Ik wacht morgen nog even de reactie van de dealer af en zal dan zelf maar de software laten aanpassen. De Superb was ook een DSG-7 Hoi. Nee heb import niet zelf gedaan. Heb 'm gekocht via een Skoda servicedealer. Die heeft het voertuig in Duitsland gekocht en geimporteerd etc.
 16. 1 punt
  Beste Edwin, leuk dat je een bericht post met daarin een vraag over jouw Skoda? IK denk dat je een snel antwoord krijgt als je je voorstelt in het "Voorstel topic Wie ben ik" hier. Om je te helpen is hier een link naar het topic: https://skodaforum.eu/forum/19-wie-ben-ik/
 17. 1 punt
  Vanmorgen de gistermiddag bestelde witte kentekenplaat opgehaald (voor op de fietsendrager), en gelijk een spuitbus op kleur voor de F3 laten maken.
 • Nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van al ons laatste nieuws en informatie?

  Abonneer nu