Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/16/2019 in all areas

 1. 4 points
 2. 4 points
 3. 4 points
  Even opnieuw voorstellen?? 😅 Wasmachineman blijft altijd Wasmachineman! Ook al ben ik al jaren niet meer actief in de wasserij business. Sterker, ik ben vandaag begonnen in een nieuwe job in een onbekend segment tot nu voor mij. Raar? Tja, dit heb ik wel vaker hoor. Ik stort me dan in iets nieuws omdat ik blijkbaar vastloop in mijn vorige job blijkbaar? Onnavolgbaar ben ik voor velen. Familie, vrienden, kennissen, skodaforummers....iedereen zal zich wel afvragen hoe het allemaal gelopen is. Ik zelf soms ook hahaaa! Feit is dat je wat sneller wisselt als Accountmanager in het verkoopgebeuren dan in andere werkgebieden. Je wordt afgerekend op harde cijfers oftewel KPI’s: Key Performance Indicators. Ook heb ik mij wel eens afgevraagd of verkoop wel het juiste vak was voor mij? Onrust? Veel onrust heb ik ervaren. Ook in mijn voorgaande sales job in de elektronica had ik onrust. En toch sliep ik altijd goed. Nooit zorgen gemaakt hoor maar ik heb mij wel veel geërgerd. En dan bots je met een directeur bijvoorbeeld en dan trek je altijd aan het korte eind. Maar zo’n iemand ben ik wel die mijn mond open trek dus, dat gaat soms niet goed blijkbaar. En dan nu de baanwissel. Deze job die ik nu heb krijg ik via mijn netwerk: begin 2019 had ik een Amerikaanse klant binnengehaald en die was zo tevreden dat hij mij gelijk aanbood om te helpen toen ik in mei aangaf op zoek te gaan naar een andere baan. En dat heeft die Amerikaan dus ook gedaan. Hij heeft gelijk een Nederlandse relatie gebeld waarvan hij wist dat die relatie iemand zocht die goed is in relatiebeheer. En dat wordt mij nieuwe job dus: relatiebeheer voor Amerikaanse klanten voor een Nederlands bedrijf in Hoofddorp. Ik heb een inwerkperiode nu en hierna ben ik dus contactpersoon voor die klanten in de USA. Het tijdsverschil is wel een klein dingetje maar daar heb ik geen probleem mee. Ik begin gewoon wat later. Ik werk vanuit kantoor en ook vanuit huis, wel zo makkelijk natuurlijk. Fulfilment Warehousing is dus mijn job en betekent: zeer uitgebreide opslagmogelijkheden van apparatuur incl reparatie van elektronica bijvoorbeeld. De Amerikaanse klanten hebben een opslag nodig van hun producten die ze verkopen in Europa. En aangezien klanten veeleisend zijn tegenwoordig moet je snel kunnen reageren. En dat reageren naar klanten doen wij dus. We repareren, we sturen producten op, we halen producten ook op en controleren die. Wereldwijd. Als je wel eens bij Amazon bestelt, dan kun je contact hebben met mij zonder dat je het merkt.....dit doen we allemaal met eigen personeel in Hoofddorp. Totaal 35 m/v zijn werkzaam bij ons. Leuk toch?
 4. 3 points
  Allereerst de werkplaatsfoto's. Ik dacht dat ik ook een foto had van het apparaat voor de microfiches, maar blijkbaar is dat niet goed gegaan ☹️ Dat is typisch van die vrij jonge techniek, die alweer compleet verouderd is, en bijna nergens meer te zien. Ook opvallend dat er op de brug een De Soto stond, dat is voor niet-autoliefhebbers toch een onbekend merk. Wat foto's van logo's en andere details: Wat rariteiten: En een oude auto van de Wereldomroep: En verder nog de motoren: (opmerkelijk veel NSU-motorfietsen aanwezig, ik wist niet eens dat NSU motorfietsen had gemaakt): En dan nog wat foto's van auto's: edit: de 5mb beperking zorgt dat ik de andere foto's nu niet kan uploaden, maar dat komt dan binnenkort.
 5. 3 points
  Ik moet mijn foto's nog even sorteren en bewerken. Die werkplaats had ook van die mooie semi-oude gereedschappen, zoals het apparaat om microfiches te lezen. Ik kan me nog herinneren dat vroeger bij de lokale Audi dealer '(later VW-Audi dealer) ook zo'n apparaat stond, en halverwege de jaren 80 tijdens mijn militaire dienstplicht stond er op het ministerie van defensie ook zo'n apparaat om oude personeelsgegevens op te zoeken. Nadat iedereen vertrokken was, ben ik nog even wezen kijken in het boerderij en rijtuigenmuseum in het centrum van Schagen (het was open-monumentendag) en daar hadden ook nog allerlei klassiek rijdend materieel. Ik elk geval leuk om eens wat gezichten bij de de mensen te leren kennen.
 6. 3 points
  Nou vooruit, nog een paar.
 7. 3 points
 8. 3 points
  Ik heb het parlement hier gepolst, en haar leek zo'n museum wel aardig............goede kans dat ik ook ff aankom.
 9. 3 points
  Neem aan dat je snapt dat je dan ook het 4 jaar bij deze werkgever moet volhouden !!?? 😎
 10. 2 points
  Foto's heb ik geschoten op plekjes waar het even minder druk was, en heb er geen ultieme fraaie foto's van gemaakt, maar leuke herinneringsplaatjes waar fototechnisch best hier en daar wat aan mankeert. (maar daardoor wel veel foto's in weinig tijd, daardoor kwam ik er ook thuis pas achter dat er veel meer Skoda-modelnamen in de vitrinekast hingen dan die van de 1000MB die ik wel had gespot.
 11. 2 points
  Hallo iedereen, Ik ben Veance, 44 jaar en nieuw op dit forum. Ik kocht onlangs een Skoda Superb combi waar ik heel tevreden over ben. Vooral de koffer met 660liter waar je praktisch in kunt wonen. Het kleur vind ik uiteindelijk goed gekozen al was ik er initieel niet zeker over. Had hem enkel op foto's van google gezien maar die leken telkens een ietsje anders. Mijn vorige auto was een skoda octavia van 14jr oud en vernieuwing begon zich wat aan te dringen.
 12. 2 points
  Allereerst de Skoda-zaken in het museum: Niet alleen het logo van een 1000MB maar behoorlijk wat meer zag ik thuis op de foto. Ook van een Octavia uit begin jaren 60, en volgens mij hoort daar ook het rood-witte Skoda logo bij. Voor Frank hieronder een foto van een Skoda 1000MB:
 13. 2 points
  Wat een leuk en gezellig groepje hadden we vandaag. En dit museum is zeker de moeite waard want hier staan echte oldtimers die soms gewoon uit een schuur weggehaald zijn. GEWELDIG. Tot de volgende keer!
 14. 2 points
  Hier ook: lekker vieze auto met veel kleine krasjes en ook ca 13:00 aanwezig.
 15. 2 points
  Wij komen met de Fabia zo vuil als deze sinds de laatste wasbeurt/regenbui geworden is 😋. (Hoera voor Cappucino beige!) Ik heb het (meen ik) al vaker vermeld: mijn autos slijten van binnen naar buiten............al dat poetsen is nergens goed voor😉. Maar het streven is om er om 13:00 uur te zijn.
 16. 2 points
 17. 1 point
  Wat een hoop foto's heb jij in die relatief korte tijd en passant weten te schieten, @Cordoba. Mijn tante heeft meerdere Karmann Ghia's gehad en als kleine jongen vond ik dat natuurlijk prachtig, zo'n "sportwagen". De Ford Taunus was meen ik me te herinneren razend populair, net als de Ford Cortina. Leuk hoor, het activeren van al dat jeugd-sentiment.
 18. 1 point
  Nog wat foto's: Mustang Fast back uit pakweg 1967, als kind had ik hier de witte Matchbox versie van: En de VW Karmann Ghia, ook een favoriet uit mijn jeugd. Als ik naar de middelbare school ging in Voorburg stonden er diverse van die Karmann Ghia's langs de straat (ook in cabrio uitvoering): Renault 4CV eigenlijk een auto die ik vroeger al weinig zag, vaker de Morris Minor die een vergelijkbare vorm had: En de Ford 17M Taunus (of 12M of 14M, afhankelijk van motorisering) rond 1970.
 19. 1 point
  Zeg Frank, hoe kon jij dat op 7 september allemaal al weten!? O ja, je hebt een bericht van 7 september aangepast.
 20. 1 point
  Vakwerk, @CaseyBasey! 👍
 21. 1 point
  Was leuk om weer twee oude bekenden te zien en de beide anderen eens in het echt te ontmoeten. Ook vond ik het grappig om vele auto's te zien waaraan ik me als (kleine) jongen vergaapte en die toen hypermodern waren.
 22. 1 point
  Buiten de Fabia die zeer herkenbaar is (zie avatar) ben ik herkenbaar aan een lichtblauw t-shirt met biervoorraad op de rug. Ff boterhammetje naar binnen schuiven dan vertrek ik richting Schagen.
 23. 1 point
  ...Patrick 😁 42 jaar Woonachtig in Den Haag Getrouwd Werkt in een ijzerwaren en gereedschappen groothandel Hobby's: F-1, auto's detailen. En rijden sinds 2 weken een 2015 Skoda Fabia 1.2 TSI Edition. Daarvoor een Peugeot 206, Toyota Corolla en een Toyota Yaris. Ik zal komende tijd meer lezen dan actief posten, moet nog me flink verdiepen in Skoda 😅 Groeten Patrick.
 24. 1 point
  De mijne is pas gewassen maar alweer bijna vuil. Maar toch geen eer aan te behalen met die schade. Wie weet wassen ze hem ook weer even na de reparatie binnenkort. Ik ben er denk ik om 13.00.
 25. 1 point
  Afgelopen weken zijn we voor de lady op zoek geweest naar een waardige opvolger van haar Fiat 500. Liefst wat groter, in ieder geval 5 zitplekken, een beetje leuk smoelend, niet té duur, oftewel: gewoon een leuk stadsautootje. Viel nog helemaal niet mee, want heel veel kleine stadsautootjes zijn de afgelopen jaren een stille (WLTP)-dood gestorven. Sommige merken bestaan niet meer, veel modellen zijn eruit, sommige merken kunnen uberhaupt bijna geen kleine auto's meer leveren, of tegen een veel te hoge prijs voor wat je krijgt. Maar, al met al zijn we toch op iets leuks uitgekomen: een knalrode Fiat Punto Sempre twin-air. Da's best een leuk model, tegen een gunstige prijs, met een hoop lekkere spulletjes aan boord. Een kleine greep: - navigatiesysteem met 5 inch touchscreen, Bluetooth, Aux- en USB- en SD-aansluitingen; - cruise control - climate control; - automatisch dimmende binnenspiegel; - elektrisch bedienbare ramen voor en achte; - regensensor; - parkeersensoren achter; - middenarmsteun met opbergvak; - leuke 16 inch velgen; - in hoogte verstelbare stoelen; - bochtverlichting; Gewoon een prima uitgeruste auto. Met 100pk komt'ie ook gewoon mee in de stad. Wel even wennen aan het gebrom van die tweeclinder, maar ach - dat went ook weer snel genoeg. Een paar plaatjes: Eigen foto's volgen nog wel 😉
 26. 1 point
 27. 1 point
  Nooit niet te oud om te leren, succes Frank.
 28. 1 point
  Zou ik ook leuk vinden Gert, om jou eens in het echie te zien
 29. 1 point
  Sterker mijn Fabia staat op beeld voor de flyers voor 'Cars & Coffee' op dezelfde datum in Dendermonde, en is buitengewoon herkenbaar. Een paar maanden terug las ik op het Carclean forum dat iemand uit het oosten van het land mijn auto had gespot bij een actiedag bij Carclean (persoon in kwestie heb ik nooit ontmoet/gesproken), maar de auto was herkenbaar van mijn avatar.
 30. 1 point
  Redelijke kans dat ik langskom: mijn vakantie was door problemen op het werk uitgesteld, en zo goed als zeker 2e helft september vrij. Als ik kom kan ik dan gelijk een schuimblusser oppikken in Velsen, dat ligt dan min of meer op de route.
 31. 1 point
  Fijne auto weer, Frank. Heel veel succes en werkplezier met je nieuwe baan!!!
 32. 1 point
  1.3 motor met 140 pk en 6-bak. De dsg mis ik toch wel maar die komt wel weer een keertje als ik zelf mag bestellen. Eerst 4 jaar hiermee rijden en dit is geen straf!
 33. 1 point
  Goed verhaal Frank. Nogmaals gefeliciteerd.
 34. 1 point
  Ja, klinkt goed Frank. Gefeliciteerd!
 35. 1 point
  Alleen de echte die-hards!
 36. 1 point
  Staat nog steeds genoteerd
 37. 1 point
  Hallo,De BMW 118d en BMW 1200GS zijn de deur uit en was het dus tijd om het wagenpark een andere uitzicht te geven. De GS ingeruild voor een 1250GS en de 1 reeks dus ook vervangen, de Clio van de vriendin gaat er ook uit waardoor we het gaan doen met de Skoda en de GS.Bestelbon vandaag getekend, levering voorzien voor midden Juli 2019.Skoda Karoq Sportline 2.0TSI 4x4 DSG (140kw)toebehoren:kleur: Black magicinterieur: Black Sportline-virtual Cockpit-panoramisch open dak-19” Vega velgen-Rough road Package-dubbelzijdig koffertapijt-infotainment Columbus-uitgebreide comfort telefonie- afgeplat mulitfunctioneel stuur met DSG peddelsde standaard uitrusting is al zodanig uitgebreid dat er niet veel opties moesten gekozen worden (standaard = keyless, verwarmde zetels, parkeersensoren voor- en achter + camera, ...).we kijken er alvast naar uit, levering Juli 2019mvg,Jona
 38. 1 point
  Lekker een bakkie koffie erbij en praten maar....het helpt!!
 39. 1 point
  Rampebakken zijn overal, ook bij Skoda kan ik uit eigen ervaring melden. Voorlopig bevalt deze Renault erg goed maar ik mis mijn O3 zeker, dat zal moeten slijten.
 40. 1 point
  Toch niet voor een eigen autotransporter (als de Renooit niet meer op eigen kracht verder gaat). Ik ben benieuwd hoe jouw exemplaar zich gaat houden, er zijn redelijk betrouwbare exemplaren, maar ook rampenbakken. In elk geval succes Frank.
 41. 1 point
  En ik maar denken dat je hier je nieuwe spartbord ging laten zien.....
 42. 1 point
  En helpt het tegen de obstipatie?
 43. 1 point
  neuhhhh altijd al een watje geweest.... Dat melk in de koffie heb ik overgehouden door me moeder , kreeg ik die tiet steeds in me mond gedouwd ... En die suiker komt door me pa, zodra ik begon te brullen sávonds en s'nachts dan kreeg ik altijd een vinger jenever met suiker....😎
 44. 1 point
  Nee, en dan heb ik er ook nog een hoofdtelefoonversterker bij op 220v, dus dat wordt allemaal erg ingewikkeld (letterlijk). Hij kan overigens ook wel direct op een device, maar hij gaat dan niet zo heel hard vanwege de gekozen impedantie. Vaak wel genoeg, maar ja soms....., dan moet het gewoon echt lekker HARD. Hieronder de looks: Dat kan dus écht niet met hardlopen, tenzij je er een rollator bij gebruikt. 😉
 45. 1 point
  Niet iets om mee te hardlopen denk ik?
 46. 1 point
  HAHA, dat is wel een leuke opsomming. 🙂 Vooral dat elekstrisch steppen is een beetje flauw. Beste Overheid: Ga eens even snel gewoon handzame wetgeving maken in plaats van helemaal verbieden omdat je daar te lui voor bent! Zit er toevallig ook noise canceling op? Ik heb nog steeds mijn Beyer Dynamic DT 880. Nu al 5 jaar ofzo? Totaal niet draagbaar, niet echt geluidsdicht, geen noise canceling. Voor het overige fantastisch. 🙂
 47. 1 point
  Je moet ook gewoon lekker rustig naar de Oekraïene gaan, dan heb je dat soort gelazer niet.
 48. 1 point
  Niks mis met overhellen, zolang je maar niet uit de bocht vliegt. 🙂 Het wordt niet mijn auto. De Octavia kan ook nog wel even wachten. Met hondenrek afgelopen vakantie ging alles de Fabia in, met toch nog net een uiterst bruikbaar streepje zicht door de achterruit. De Fabia is net over de 2 ton, maar zolang de ik de ruimte op vakantie niet te krap vindt rij ik er nog even mee door denk ik. Hij rijdt gewoon zo lekker. Ik heb ook nog lang niet het idee dat hij aan het einde van z'n latijn is. Één ding gaat hij niet overleven: de benen van de kids worden langer, en daarmee wordt het gewis een keer te krap om alles mee te nemen op vakantie. Volgend jaar gaat het zeker nog wel. Het jaar daar op de tent thuis laten. En dan voor de zomer van 2022 denk ik dat er iets anders moet.
 49. 1 point
  Tsja collega heeft er één van appel , kosten een godsvermogen en wil die wat lezen mot die eerst zijn leesbril opzetten.... Ja benne van die kleine lettertjes zegt tie dan.... Maar ja wel de bink met zijn appeltje ... Tsja Gadgets......, vind ze leuk en mooi dat ze het kunnen maken, maar met mijn werk is het al 3x niets en om dit nu alleen voor de weekends en vakanties aan te schaffen... Neuhhhhh Wacht wel dat de smartfeun in een headphone alias marco zit en er een display aan vast zit die voor één oog zit zodat de tekst word geprojecteerd op mijn netvlies... Of misschien is een geimplanteerde chip in mijn hersen (s) misschien nog wel beter .... zitten we alleen nog ff waar de opneem / verbreek knop moet komen voor de gesprekken...😎
 50. 1 point
  Ik was al een tijdje op zoek naar een mooie headset/ koptelefoon voor mijn Iphone. Ik luister vaak muziek, zowel op kantoor als tijdens het hardlopen, en mijn oude bedrade koptelefoon zonder headsetfunctie begon ouder te worden. Tijd voor een zoektochtje dus. Mijn eisen: Apple-compatible; draadloos; met nekband; geschikt om muziek te luisteren; geschikt om als headset te functioneren; bediening op koptelefoon; vochtbestendig (ivm zweet/ regen); goede geluidskwaliteit; in-ear, dus geen earbuds; De meest voor de hand liggende keuze, de Apple Airpods, vallen direct af. Niet alleen vanwege de belachelijk hoge prijs, maar ook vanwege de ontbrekende nekband en vooral vanwege het feit dat het earbuds zijn. De standaard oordopjes van Apple vallen direct uit mijn oren, datzelfde geldt ook voor de airpods. Dat gaat ‘m dus niet worden. Na allerlei opties bekeken te hebben, ben ik gegaan voor de headset BeatsX van Dr. Dré. Deze voldoet aan al mijn eisen, en heeft als voordelen de snelle oplaadtijd (5 minuten opladen via USB of Iphone-lader is genoeg voor 2 uur luisteren, terwijl een volle accu 8 uur meegaat). De W1-chip van Apple zorgt voor een snelle koppeling en schakeling met en tussen al je Apple-apparaten. Je hoeft ‘m alleen maar bij je Iphone of Ipad te houden en hij is automatisch verbonden. Ook Siri kan je gewoon gebruiken via de microfoon. Het geluid is prima, al zijn er altijd betere opties te vinden. Dat is bovendien ook een kwestie van smaak. Het geluid is in ieder geval stadaard lekker neutraal en via de equalizer op je device natuurlijk nog te tweaken. Dankzij de vier verschillende oordopjes die meegeleverd worden zit er altijd wel eentje tussen die lekker in je oor zit. De nekband zit niet in de weg, maar geeft wel de zekerheid dat ik de oordopjes tijdens het hardlopen niet verlies. In de oordopjes zelf zitten magneetjes, dus je kunt ze – als je ze even niet gebruikt- om je nek laten hangen door ze aan elkaar te klikken. En, last but not least, het spul ziet er ook nog eens prima uit. Kortom, mijn eerste indrukken zijn goed. Eens zien of dat op de langere termijn ook zo blijft.
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up