Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/18/2024 in all areas

 1. Mijn eerste bier met whisky was de Gouden Carolus infused, dus ik was gelijk verpest, ik had toen ook nog een andere whisky infused meegenomen (ik geloof iets van 'Clarisse' of iets dergelijks) en die viel aardig tegen. Het aantal brouwerijen in NL is nog altijd iets van rond de 900, maar het loopt eindelijk iets terug, maar die aantallen geven wel aan dat het ook voor de insiders niet meer is bij te houden. Ik heb ook nog de tijd meegemaakt dat er maar een stuk of 5 Nederlandse brouwerijen waren waar ik niet binnen ben geweest. Als het over bier gaat, ben ik nogal een allrounder, regelmatig een Belgisch roodbier, zoals bijvoorbeeld Rodenbach in diverse varianten heeft, maar ook dubbels, tripels, quadrupels/gerstewijn, witbier, weizen, allerlei 0.0% varianten (IPA, witbier, pils, blonde tripel), en af en toe ook wat bijzondere soorten zoals faro, lambiekbieren, gueuze enz. Eén van de weinige soorten die ik niets vind is gose/goose (een zout bier volgens Duitse traditie).
  1 point
 2. Gouden Carolus Whisky Infused was ik zeer aangenaam verrast over de eerste keer. Heeft bij mij dan ook een hoge score gekregen in Untappd. Echter heb ik deze inmiddels 5-6 gehad en ik vind het wat minder worden. @MarcoO2de bieren die jij noemt vind ik ook allemaal lekker behalve Hertog Jan. De brouwerij Moersleutel staat bij mij hoog aangeschreven. Denk hierbij aan Macaroon Machine en Motorolie. Dit zijn 2 Stout bieren en dat type bier heeft mijn grote voorkeur.
  1 point
 3. Max en Russell waren de enige coureurs die vandaag de hele dag gereden hebben, waardoor Perez en Hamilton aan de kant bleven. De andere teams hebben halverwege de dag de coureurs gewisseld. Opvallend dat Mercedes dit jaar de strategie van Red Bull heeft overgenomen bij de tests, en dat Mercedes voor Russell heeft gekozen kan er op wijzen, dat Hamilton door zijn move volgend jaar na Ferrari nu 2e rijder is geworden. (vorig jaar kreeg Hamilton in allerlei situaties de voorkeur boven Russell) Verder schijnt het dat Red Bull Racing (RBR, niet te verwarren met RB - Racing Bulls, het Alpha Tauri team van vorig jaar), minstens 5 verschillende 'kwalificatie' set ups (weinig brandstof aan boord) heeft gereden, en concurrenten niet of nauwelijks. Long runs om (een deel van) een race te simuleren heeft Max niet gereden vandaag (andere teams wel). Daarnaast blijft het de vraag hoe goed een team nu echt is op basis van deze testen, Ferrari heeft meerdere jaren uitgehaald in de pre-season tests, en bleek tijdens het seizoen toch helemaal niet zo snel. Kortom de cijfers zien er goed uit, maar hoe zijn de verhoudingen nu echt? Wat ook nog een probleem kan worden: als het onderzoek naar Christian Horner grensoverschrijdend gedrag (telefoonberichtjes naar vrouwelijke werknemer) wordt bevestigd, kan het seizoen bij RBR nog raar lopen. Horner is al sinds de oprichting van het team de teambaas, en heeft steeds gezorgd dat ie zowel een goede auto (goed personeel in het team, maar ook in de fabriek) maar ook goede coureurs had.
  1 point
 4. Ik heb ook helemaal niets met die apps. Sowieso proef ik liever whisky dan bier (van dat laatste weet ik wel wat ik lekker vind en heb ik niet de behoefte steeds iets anders te proberen).
  1 point
 5. Ik ben niet zo van de bier apps. Veel reviews worden geschreven door mensen met weinig kennis van zaken die bier grof weg in twee soorten verdelen: 'lekker' en 'niet lekker'. Zo weet ik van mezelf dat ik niet houd van bier met een bepaalde bitterheid, bier wat bitterder is kan ik waarderen, bier wat minder bitter is kan ik ook waarderen. Dat betekent niet dat bier met voor mij de 'verkeerde' bitterheid niet goed is. Veel Duitse pilseners en Brand pils vind ik daarom niet lekker, maar bijvoorbeeld veel bitterder Brand Up/Urtyp vind ik wel weer lekker. Dat is persoonlijke voorkeur en heeft niets met de kwaliteit van het product te maken. Van Zundert heb ik al eerder de 8 (hun eerste bier) en de 10 geproefd, maar wilde de 4 (Refter) ook wel eens proberen. Dat blijkt een bier van 4% alcohol te zijn en behoorlijk bitter (maar goed voor mij), ik denk dat ze Hallertau of Goldings hop of een mix daarvan hiervoor gebruikt hebben bij het brouwen.
  1 point
 6. Wisselend deel in vitrinekasten (soort wissel expositie) afhankelijk van het formaat zullen dat er iets van 300-400 zijn, totale verzameling zal iets van 4500 glazen/pullen zijn. Daar zijn dingen bij die kleiner zijn dan een jeneverglaasje maar ook trappistenpullen van 2-3 liter.
  1 point
 7. Vanmiddag even naar Belgie gereden om benzine te tanken, Belgisch leeggoed in te leveren, en de biervoorraad weer wat aan te vullen, ook nog even in Zundert bij de trappisten aangeweest, om het speciale Refter bier te kopen (alleen te koop op de abdij), en gelijk nog maar wat aangeschaft: Glas 'Blanche des Neiges' was een gratis glas bij 4 flesjes van het bier (Bierparadijs), poloshirt van Zundert wilde ik toch wel hebben, ondanks dat ik normaal voor t-shirts ga, omdat ik zo'n kraag maar lastig vind (voor je het weet, zit er na wat bier een stuk in die kraag).😎
  1 point
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe