Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/09/2021 in all areas

 1. 1 point
  Ik ben dit jaar maar eens goed begonnen en heb twee setjes van zes zonnepanelen geplaatst. Zes op de garage en zes op de dakkapel, elk met een eigen micro-omvormer. Totale vermogen is 4.080 Wp, productie zal zo'n 3.800 kWh zijn. Met een jaarverbruik van 4.300 kWh scheelt dat een slok op een borrel 😉 Ofwel: laat de zon maar komen! 😄 Blik op de garage vanuit de dakkapel: Blik op de garage vanuit de tuin (dan zie je er bijna niets van): Blik op de dakkapel vanuit de tuin (ook dan zie je bijna niets): En natuurlijk een uitbreiding in de meterkast: De bijbehorende app geeft een mooi gedetailleerd inzicht in de opbrengst. Wat je wilt: per gewenste periode, per paneel, per groep, alles is mooi inzichtelijk. Om het totaalplaatje compleet te krijgen heb ik er de Homewizard wi-f- P1 meter bij gekocht. Een relatief nieuw, simpel en goedkoop monitoringssysteem. Het is plug & play, en da's wel lekker 😄 Die komt vanmiddag binnen, dus kan vanavond even gaan spelen als 't goed is. Voor de liefhebber: hier een draadje op Tweakers, en hier een reviewvan Iculture.
 2. 1 point
  Als ik banden mag bestellen dan ga ik het eens proberen...als de leasemaatschappij akkoord gaat natuurlijk.
 3. 1 point
  De data van de omvormers onder de panelen gaan over de 230V kabel naar de meterkast, maar het kastje dat in me meterkast hangst van Emphase haalt daar de data uit de 230V kabel en gooit die data over je netwerk ( wifi bij mij ) Maar de buren op hoek die ook 4 panelen hebben , zitten ook op dezelfde kabel en fase / nul van die kabel. En hun signaal komt dus ook bij mijn meterkast binnen, en als de heren installateurs met app en gegevens dus verkeerd hebben ingesteld dan meet ik dus de panelen in dit geval van de buren mee in mijn systeem Enphase service heeft dit ook uiteindelijk op afstand recht getrokken.
 4. 1 point
  Marco, Hou die app met zijn verbruik de eerste tijd even goed in de gaten met zijn dag opbrengsten. Heb zelfde merk omvormer en eerste zomer zat ik me aan hand van app helemaal rijk te rekenen Maar toen ik op bepaald moment ging vergelijken met buren bleek dat ik met zelfde aantal panelen meer opbrengst had dan de buren. En bleek uiteindelijk dat mijn omvormer ook de panelen van de buren aan andere kant mee pakte in de app... En ik monitor mijn panelen / gas / water / en de P1 met een module van https://webshop.cedel.nl/CEMM-basic?gclid=CjwKCAiAouD_BRBIEiwALhJH6J9IzbOJj6NojieRiOfVPN0a4_hG4W3rcM2a-JBmyUjTMlZLHemqchoCTs0QAvD_BwE En ben hiermee heel erg tevreden , maar merk wel dat als ik CEMM uitlezing vergelijk met de app dat de app altijd naar boven afrond. En liggen jouw panelen pal naar het zuiden of op oost/west wat je steeds vaker ziet !?
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up