Cordoba

Members
 • Content Count

  1,350
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  106

Cordoba last won the day on June 21

Cordoba had the most liked content!

Community Reputation

406 Excellent

About Cordoba

 • Rank
  Scout
 • Birthday September 21

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  hart van de Randstad
 • Interesses
  bier en brouwerijgeschiedenis, techniek, Formule 1, fotografie

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Fabia III combi
 • Uitvoering
  Joy
 • Motor
  CJZ 1.2 TSI 66 kW
 • Tuning
  nog niet
 • Transmissie
  Hand-5
 • Kleur
  Quartz grey metallic
 • Bouwjaar
  12-2016
 • Eigenaar sinds
  24-05-2018
 • Kilometerstand
  45000
 • Opties
  Trekhaak, spatlappen achter, achterbumperbescherming
 • 3rd Party Opties/Accessoires
  L
 • Radio- / Navigatiesysteem
  Swing
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  FabiaCordoba
 • Spritmonitor ID
  0938473

Recent Profile Visitors

2,627 profile views
 1. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Deze week langs de Makro gereden voor een vouwfietsje, niet bedoeld om grote afstanden te fietsen, maar om makkelijk in de kofferbak van de auto te gooien en dan nog een paar km te fietsen. Bedoeld voor plekken waar het parkeren lastig is, en als ik bijvoorbeeld de auto even bij de bandenboer achterlaat en de laatste 2,5 km nog naar het werk moet. Het opgevouwen formaat van het fietsje valt me niet mee, maar voor minder dan 170 euro bruto mag ik ook niet teveel eisen stellen. Als positiever verrassing zat er wel een zak in het pakket. Vrijdagavond ook een een verloopje voor de raceventieltjes gehaald en ook hier en daar een bout even iets vaster gezet, het stuur en het voorwiel draaiden mij iets te makkelijk onafhankelijk van elkaar (met het risico op een dubbelgeklapt stuur tijdens het fietsen) en ook het koplampje iets vaster gezet zodat het niet direct naar beneden zakt. Ondanks de ouderwets brede fietsbanden, is het bij goed hard opgepompte banden prima te doen, vanavond een testritje van 4,5 km rond het dorp gedaan. (foto van het complete fietsje volgt)
 2. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Inderdaad ik heb ze ooit wel eens gehad op een werkplek, en dan was het vooral plaatwerk (dun metaal of kunststof) en daar zal ik ze ook voor gaan gebruiken.
 3. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Deze week even bij de Aldi langsgegaan om een setje trappenboren te halen, typisch zo'n stuk gereedschap dat je maar heel af en toe gebruikt, maar dan soms wel verrekte handig kan zijn:
 4. @MarcoO2 Volgens mij was het eerder een apart topic, ik heb er nog even naar gekeken maar het is net een ander sleuteltype als ik heb, anders was het misschien leuk geweest voor een experimentje. Edit: ik had dus even niet gezien dat het bericht 2x op het forum staat, en door de tekst boven in de post "Geplaatst: (aangepast)" zonder tijd/datum ben ik op het verkeerde been gezet, en dus niet verder gekeken.
 5. @EdK @Wasmachineman Waarom is de post van MacManiac aan dit topic toegevoegd? Behalve dat ie ook Ben heet, zie ik verder weinig overeenkomst met het topic van 'bennie'
 6. Troc is in dit geval als ik het goed heb, net zoiets als Karmann of Ruska voor VW of Bauer voor BMW: een carrosserie bedrijf dat een eigen variant maakt op basis van een bestaande auto. Volgens mij hebben ze ook een dergelijke versie van de R5 gemaakt.
 7. Is dat een Troc R4 cabrio Frank?
 8. Misschien handig om ook even aan te geven welke generatie Superb je hebt. Ik denk trouwens dat het bij de Octavia vrijwel identiek zit, en mogelijk dat de voetsteun van een Octavia en Superb zelfs hetzelfde zijn.
 9. Geniet van je vakantie Frank.
 10. Cordoba

  Mijn Fabia III

  Gisteravond voor het eerst in 5 weken weer een wasbeurt voor de Fabia, en vanmiddag na een retourtje Belgie (bier&benzine gescoord), maar een paar plaatjes met de foon gemaakt. De auto is wel aan een lichte polijstbeurt toe, maar glimt niet slecht. Bijna vergeten om te melden: de houder voor de brandblusser (schuimblusser) vastgezet in het bakje in de kofferbak achter de linkerwielkast.
 11. Cordoba

  Bier

  Niet weggedaan, ligt nog ergens op zolder. Het bier was niet mislukt, maar niet het lekkerste in smaak, zoiets als een huismerkpilsje van de supermarkt veel minder smaakt dan het pilsje van een premiummerk (komt door verschil in grondstoffen, dus kostprijs). Ik had dus een batch van 22 liter in 4 gedeeld, waarbij ik bijvoorbeeld bij één deel honing heb gebruikt voor de navergisting, en bij een ander deel stroop. Het probleem met dat brouwen met een simpele basisopstelling (dus niet computergestuurd) is, is dat het veel tijd en moeite kost om het vergistingsproces onder controle te houden, omdat een afwijkende temperatuur een heel ander resultaat oplevert.
 12. Cordoba

  Bier

  Met de installatie kun je natuurlijk zelf ook een brouwrecept aanpassen of samenstellen. Ik heb ooit een zelfbrouwpakket gehad, en omdat dit een behoorlijk grote batch (22 liter) was, heb ik bij de navergisting op fles het bier opgedeeld in 4 delen: 1 volgens het recept bij het brouwpakket, en 3 andere met door mij bedachte variaties. Het grappige was, dat het standaardbrouwsel (ook door anderen) het minst gewaardeerd werd.
 13. Als je een route selecteert kun je dan niet aan de afstand en rijtijd zien wat de kortste en de snelste route is? Misschien één keer proberen en dan de kleur onthouden. Sommige routeplanners hebben ook nog zoiets als de meest economische route, of een mix tussen de snelste en de kortste route.
 14. Als je een auto wil die niet op voorraad staat, kan het nog wel eens lastig worden: volgens mij loopt de productie nog niet soepel, en van nog te produceren auto's is de afleverdatum moeilijk te voorspellen. Dat betekent ook dat lastig in te schatten is hoe oud de in te ruilen auto is, als de nieuwe afgeleverd wordt. Daarnaast kun je verwachten dat de markt van jonge occasions overvol raakt, doordat er ook een aantal leasebakken vroegtijdig op de markt zullen komen. Als je een auto van meer dan 5 jaar oud hebt in te ruilen, zul je minder problemen hebben, omdat die markt misschien nog wel aantrekt, doordat particulieren voor een iets oudere auto zullen kiezen in economisch onzekere tijden. Als het verhaal niet helder is, komt dit door één van de laatste Belgische biertjes uit de voorraad: Pilaarbijter