Cordoba

Members
 • Content Count

  1,358
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  106

Cordoba last won the day on June 21

Cordoba had the most liked content!

Community Reputation

406 Excellent

About Cordoba

 • Rank
  Scout
 • Birthday September 21

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  hart van de Randstad
 • Interesses
  bier en brouwerijgeschiedenis, techniek, Formule 1, fotografie

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Fabia III combi
 • Uitvoering
  Joy
 • Motor
  CJZ 1.2 TSI 66 kW
 • Tuning
  nog niet
 • Transmissie
  Hand-5
 • Kleur
  Quartz grey metallic
 • Bouwjaar
  12-2016
 • Eigenaar sinds
  24-05-2018
 • Kilometerstand
  45000
 • Opties
  Trekhaak, spatlappen achter, achterbumperbescherming
 • 3rd Party Opties/Accessoires
  L
 • Radio- / Navigatiesysteem
  Swing
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  FabiaCordoba
 • Spritmonitor ID
  0938473

Recent Profile Visitors

2,837 profile views
 1. Het lijkt een beetje op probleem met de stelmotor van de kachel in de Fabia I, en daar is de enige remedie de stelmotor vervangen). Als het inderdaad de stelmotor is, geeft uitlezen op foutcodes ook de bijbehorende foutcode. Mijn ervaring met zo'n haperende stelmotor: absoluut onvoorspelbaar wanneer het optreedt, alleen gebeurt het in de loop van de tijd steeds vaker. Meestal wordt de kachel veel te heet, soms direct vanaf het moment dat je wegrijdt, de andere keer op een rit van 100 km gaat het 80 km goed, en ineens zonder dat er iemand de instelling verandert wordt het bloedheet in de auto (zelfs in oktober wordt je dan bijna de auto uitgestookt, en moet je alle ramen open zetten om de temperatuur een beetje draaglijk te krijgen. Soms 'pakt' de snelknop direct als je de temperatuurknop een keer naar minimum en maximum draait en terug naar de gewenste waarde, soms moet je dat 20-30 keer herhalen. De ene keer als het weer goed gaat, is dat voor 2 minuten, en dan heb je weer hete lucht, de andere keer gaat het zomaar 20 minuten goed.
 2. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  In het veld heb je ook speciale veldmuizen...
 3. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Gelukkig zat de gratis Norton antivirus alleen in los doosje erbij, ik heb nog een lopend McAfee abonnement die ik gewoon op de nieuwe laptop kan zetten. Die kittelaar ziet er inderdaad vreemd uit, maar bij het even proberen werkte het niet verkeerd. Ik gebruik normaal gewoon de draadloze IR-muis, daar ben ik aan gewend.
 4. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Yep, de E595 zitten tenminste voldoende USB-poorten op.
 5. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Vorige week was het scherm van de laptop gecrashed, daarom zaterdag maar even naar Berkel gereden en wat anders gehaald: Vandaag de bestanden van de oude laptop op mijn externe HD gezet, en over gezet op de nieuwe laptop. (Ik ben niet zo'n fan van de cloud, en op deze manier heb ik toch de allerlaatste versie van allerlei bestanden, want back ups maak je toch altijd te weinig).
 6. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Stuur dubbelvouwen is hendel overhalen en aantal slagen losschroeven, dan kun je dat naar beneden klappen, zadel is hendel overhalen en zadel laten zakken en halve slag draaien (past ie beter in de zak), het frame is eigenlijk het enige punt dat niet zomaar dubbelvouwt: eerst hendel overhalen, dan met die hendel de verende vergrendelpin omhoogtrekken en dan kun je het frame dubbelklappen. Ed, jouw methode werkt nog beter voor een muur en op flinke snelheid: als de remmen weigeren vouwt ie toch dubbel. 😉
 7. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Lampje staat op de foto nog naar beneden gericht, maar is echt ledlicht (dat is wat anders dan let-licht)
 8. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Neuh, zat bijna aan de 5 Mb uploaden.
 9. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Deze week langs de Makro gereden voor een vouwfietsje, niet bedoeld om grote afstanden te fietsen, maar om makkelijk in de kofferbak van de auto te gooien en dan nog een paar km te fietsen. Bedoeld voor plekken waar het parkeren lastig is, en als ik bijvoorbeeld de auto even bij de bandenboer achterlaat en de laatste 2,5 km nog naar het werk moet. Het opgevouwen formaat van het fietsje valt me niet mee, maar voor minder dan 170 euro bruto mag ik ook niet teveel eisen stellen. Als positiever verrassing zat er wel een zak in het pakket. Vrijdagavond ook een een verloopje voor de raceventieltjes gehaald en ook hier en daar een bout even iets vaster gezet, het stuur en het voorwiel draaiden mij iets te makkelijk onafhankelijk van elkaar (met het risico op een dubbelgeklapt stuur tijdens het fietsen) en ook het koplampje iets vaster gezet zodat het niet direct naar beneden zakt. Ondanks de ouderwets brede fietsbanden, is het bij goed hard opgepompte banden prima te doen, vanavond een testritje van 4,5 km rond het dorp gedaan. (foto van het complete fietsje volgt)
 10. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Inderdaad ik heb ze ooit wel eens gehad op een werkplek, en dan was het vooral plaatwerk (dun metaal of kunststof) en daar zal ik ze ook voor gaan gebruiken.
 11. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Deze week even bij de Aldi langsgegaan om een setje trappenboren te halen, typisch zo'n stuk gereedschap dat je maar heel af en toe gebruikt, maar dan soms wel verrekte handig kan zijn:
 12. @MarcoO2 Volgens mij was het eerder een apart topic, ik heb er nog even naar gekeken maar het is net een ander sleuteltype als ik heb, anders was het misschien leuk geweest voor een experimentje. Edit: ik had dus even niet gezien dat het bericht 2x op het forum staat, en door de tekst boven in de post "Geplaatst: (aangepast)" zonder tijd/datum ben ik op het verkeerde been gezet, en dus niet verder gekeken.
 13. @EdK @Wasmachineman Waarom is de post van MacManiac aan dit topic toegevoegd? Behalve dat ie ook Ben heet, zie ik verder weinig overeenkomst met het topic van 'bennie'
 14. Troc is in dit geval als ik het goed heb, net zoiets als Karmann of Ruska voor VW of Bauer voor BMW: een carrosserie bedrijf dat een eigen variant maakt op basis van een bestaande auto. Volgens mij hebben ze ook een dergelijke versie van de R5 gemaakt.
 15. Is dat een Troc R4 cabrio Frank?