Cordoba

Members
 • Content Count

  1,366
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  106

Cordoba last won the day on June 21 2020

Cordoba had the most liked content!

Community Reputation

408 Excellent

About Cordoba

 • Rank
  Scout
 • Birthday September 21

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  hart van de Randstad
 • Interesses
  bier en brouwerijgeschiedenis, techniek, Formule 1, fotografie

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Fabia III combi
 • Uitvoering
  Joy
 • Motor
  CJZ 1.2 TSI 66 kW
 • Tuning
  nog niet
 • Transmissie
  Hand-5
 • Kleur
  Quartz grey metallic
 • Bouwjaar
  12-2016
 • Eigenaar sinds
  24-05-2018
 • Kilometerstand
  45000
 • Opties
  Trekhaak, spatlappen achter, achterbumperbescherming
 • 3rd Party Opties/Accessoires
  L
 • Radio- / Navigatiesysteem
  Swing
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  FabiaCordoba
 • Spritmonitor ID
  0938473

Recent Profile Visitors

3,000 profile views
 1. Lijkt me typisch een verhaal van een berekenende reclameman: kapotte band door gat in het wegdek is echt heel zeldzaam (vervormde velg komt minstens tientallen malen vaker voor), maar op basis van veiligheidsgevoel kun je wel meer banden verkopen. Als je inderdaad door zo'n gat in de weg een kapotte band oploopt, hoe moet je dit dan claimen bij Nokian, overigens kun je in NL in veel van zulke gevallen de wegbeheerder aansprakelijk stellen. Wat ook opmerkelijk is: kevlar (=aramide) is gevoelig voor scheuren/breken onder invloed van kleine beschadiging (krasjes), dus alleen als de aramidevezel ver onder het oppervlak ligt, is ie redelijk beschermd. Het lagere verbruik geloof ik wel: sterkere wang van de band, dus minder vervorming door het rollen, dus minder energie die in de band gaat zitten (en dus ook minder opwarming van de banden door het rollen alleen).
 2. Cordoba

  Hallo, zon!

  Die van Marco liggen op het zuiden (ze hebben de helling allemaal naar dezelfde kant). Wat bij sommige panelen ook nog een aandachtspuntje is: zand spoelt naar beneden langs de panelen en blijft onderaan liggen, maar bij sommige panelen dan op de onderrand van de panelen. Dat zand op de onderrand kan de doorvoer van stroom door een cel fors beperken, dus als je panelen daar last van hebben, kan het lonen om 1 of 2 keer per jaar even het zand van de panelen te blazen/spoelen. Opgegeven piekvermogens zijn altijd onder AM1.5, dat is een standaard hoeveelheid licht die je in Nederland maar weinig hebt, voor de energieopbrengst over een heel jaar, zou bijvoorbeeld een AM1.0 een veel realistischer beeld geven, en dan komen soms andere panelen naar voren voor de hoogste opbrengst. Probleem is alleen dat je deze gegevens niet bepaald makkelijk boven water krijgt.
 3. Cordoba

  Verjaardagen

  Oeps, een paar verjaardagen gemist, Frank nog van harte gefeliciteerd, ik zie dat je op dezelfde datum jarig bent als mijn broer. @Snelle Gefeliciteerd, en neem er nog één. (Hier heb de zelf geïmporteerde biertjes uit Belgie op rantsoen staan, dan haal misschien net het einde van de maand.)
 4. Cordoba

  HNY

  Wat laat en allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar. @Skoody Boo Ik denk dat ik een begin ga maken met die naald: vanavond bij thuiskomst eindelijk de brief, dat ik een afspraak mag gaan maken voor 2 prikken, van collega's die de brief wat eerder hadden, heb ik al begrepen dat als ik er telefonisch door kom, dat het op zijn vroegst de laatste week januari is dat ik geprikt kan worden. Overigens bedden zijn er meer dan genoeg, alleen de handjes aan het bed (personeel) is al een jaar of 5 een probleem, en het wordt ook niet minder.
 5. Ik zie dat Rick de webshop tijdelijk uitgeschakeld heeft, vanwege de problemen met de pakketdienst. Zo te zien hoef je maar één zijde te solderen. Linkje Moet je nog wel de stekker voor de andere zijde scoren. Anders even contact met Rick opnemen, wat je nu precies nodig hebt, veel zaken weet ie uit zijn hoofd of ie ze kan leveren.
 6. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Gistermiddag een setje nieuwe wissers voor de Fabia gehaald: volgende week gaat ie voor zijn eerste APK, en als er dan ook maar een miniem streepje op de ruit achterblijft bij het wissen maken ze daar een afkeurpunt van. Volgens mij nog de fabriekswissers na 4 jaar/75.000 km, maar doordat ik altijd een waterafstotende laag op mijn ruiten heb, dus ze worden weinig gebruikt. De ellende is alleen dat je door het nieuwe kliksysteem niet zomaar een paar wissers ergens uit het schap kan pakken, en zelfs de achterwisser heeft een kliksysteem met afwijkende maten van de rechtervoorwisser, zodat het niet uitwisselbaar is. 😡 Door wat rond te bellen met verschillende automaterialenzaken in de buurt, uiteindelijk 45 euro afgetikt voor 3 wissers:
 7. Ik had het kunnen weten: nieuw topic van Frank is nieuwe baan/auto. Gefeliciteerd dat het je weer gelukt is.🎉
 8. Inlezen van bougies ken ik ook niet, nu maar hopen dat er niemand van de Vag-organisatie op een idee gebracht wordt. (Tenslotte slijt een bougie tijdens gebruik en verandert de electrode-afstand daarmee)
 9. Het lijkt een beetje op probleem met de stelmotor van de kachel in de Fabia I, en daar is de enige remedie de stelmotor vervangen). Als het inderdaad de stelmotor is, geeft uitlezen op foutcodes ook de bijbehorende foutcode. Mijn ervaring met zo'n haperende stelmotor: absoluut onvoorspelbaar wanneer het optreedt, alleen gebeurt het in de loop van de tijd steeds vaker. Meestal wordt de kachel veel te heet, soms direct vanaf het moment dat je wegrijdt, de andere keer op een rit van 100 km gaat het 80 km goed, en ineens zonder dat er iemand de instelling verandert wordt het bloedheet in de auto (zelfs in oktober wordt je dan bijna de auto uitgestookt, en moet je alle ramen open zetten om de temperatuur een beetje draaglijk te krijgen. Soms 'pakt' de snelknop direct als je de temperatuurknop een keer naar minimum en maximum draait en terug naar de gewenste waarde, soms moet je dat 20-30 keer herhalen. De ene keer als het weer goed gaat, is dat voor 2 minuten, en dan heb je weer hete lucht, de andere keer gaat het zomaar 20 minuten goed.
 10. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  In het veld heb je ook speciale veldmuizen...
 11. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Gelukkig zat de gratis Norton antivirus alleen in los doosje erbij, ik heb nog een lopend McAfee abonnement die ik gewoon op de nieuwe laptop kan zetten. Die kittelaar ziet er inderdaad vreemd uit, maar bij het even proberen werkte het niet verkeerd. Ik gebruik normaal gewoon de draadloze IR-muis, daar ben ik aan gewend.
 12. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Yep, de E595 zitten tenminste voldoende USB-poorten op.
 13. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Vorige week was het scherm van de laptop gecrashed, daarom zaterdag maar even naar Berkel gereden en wat anders gehaald: Vandaag de bestanden van de oude laptop op mijn externe HD gezet, en over gezet op de nieuwe laptop. (Ik ben niet zo'n fan van de cloud, en op deze manier heb ik toch de allerlaatste versie van allerlei bestanden, want back ups maak je toch altijd te weinig).
 14. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Stuur dubbelvouwen is hendel overhalen en aantal slagen losschroeven, dan kun je dat naar beneden klappen, zadel is hendel overhalen en zadel laten zakken en halve slag draaien (past ie beter in de zak), het frame is eigenlijk het enige punt dat niet zomaar dubbelvouwt: eerst hendel overhalen, dan met die hendel de verende vergrendelpin omhoogtrekken en dan kun je het frame dubbelklappen. Ed, jouw methode werkt nog beter voor een muur en op flinke snelheid: als de remmen weigeren vouwt ie toch dubbel. 😉
 15. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Lampje staat op de foto nog naar beneden gericht, maar is echt ledlicht (dat is wat anders dan let-licht)