Cordoba

Members
 • Aantal items

  1131
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  81

Cordoba won de laatste dag op 17 november

Cordoba had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

298 Excellent

Over Cordoba

 • Titel
  Scout
 • Verjaardag 21 september

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  hart van de Randstad
 • Interesses
  bier en brouwerijgeschiedenis, techniek, Formule 1, fotografie

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Fabia III combi
 • Uitvoering
  Joy
 • Motor
  CJZ 1.2 TSI 66 kW
 • Tuning
  nog niet
 • Transmissie
  Hand-5
 • Kleur
  Quartz grey metallic
 • Bouwjaar
  12-2016
 • Eigenaar sinds
  24-05-2018
 • Kilometerstand
  45000
 • Opties
  Trekhaak, spatlappen achter, achterbumperbescherming
 • 3rd Party Opties/Accessoires
  L
 • Radio- / Navigatiesysteem
  -
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  FabiaCordoba
 • Spritmonitor ID
  938473

Recente bezoekers van dit profiel

1440 profielweergaven
 1. Cordoba

  Aankoop Fabia Monte Carlo model 2018

  In Nederland is het tunen van het motorvermogen alleen toegestaan als je binnen een voorgeschreven percentage van de fabrieksopgave blijft. Stel dat je motorblok standaard 100 pk levert volgens de fabrikant, bij VAG betekent dat, dat je in de praktijk vaak rond de 110 pk zult zitten, en als ik me niet vergis mag je 20% (percentage kan iets afwijken) hoger zitten dan fabrieksopgave, dus mag je naar 120 pk. Het aanpassen van de DSG-schakelmomenten is volgens mij in NL gewoon wettelijk toegestaan, maar betekent wel dat de invoerder bij voorbaat alle garantie-claims afwijst, zelfs als het er niets mee te maken heeft.
 2. Cordoba

  Verjaardagen

  Ik zie net dat Michel Appel jarig is: gefeliciteerd (alleen de meesten hem alleen onder zijn (andere) nickname kennen van de buren.
 3. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Ik ken het merk totaal niet, maar ben ook bepaald geen kenner op het gebied van keukenmessen. Ik heb behoorlijk wat materialenkennis, maar welke fabrikant welk materiaal precies gebruikt voor welk product, daar weet ik weinig van. Mijn bericht was alleen bedoeld als algemene stof tot nadenken, zo zie je huisvrouwen bijvoorbeeld loeiend hete gerechten soms zo in een Tupperware bakje mikken, zich totaal niet bewust dat ze de gezinsleden daarmee direct voorzien van hun "dagelijkse behoefte" aan weekmakers.
 4. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Teflon wordt (in de keuken) toch vooral gebruikt als anti-aanbaklaag in pannen? Siliconen in combinatie met voedsel heb ik mijn twijfels over, net als de zo te zien gekleurde kunststof kapjes. Veel kunststoffen verspreiden een damp van weekmakers, die overal op de omgeving neerslaat, zelfs zo erg dat als je een perfect schoon voorwerp 2 weken in een plastic doos stopt, het na 2 weken volledig bedekt is met een laagje weekmakers (monolaag). Ik weet niet hoe siliconen zich gedragen met betrekking tot 'uitdampen', maar ben altijd voorzichtig met alles wat maar lijkt op kunststof in combinatie met voedsel. Om bovenstaande reden ben ik nogal fan van ouderwets keukengereedschap van metaal of hout. Ik weet het, hout kan allerlei stoffen en bacteriën opnemen, maar gevoelsmatig vind ik dat veiliger dan zeer kunstmatige materialen (plastics, siliconen, teflon) met vaak niet of nauwelijks bekende effecten op lange termijn.
 5. Cordoba

  Seat Leon ST Style Connect 1.4TSI ACT DSG-7

  Al begonnen met de inspectie van de auto's van collega Marco?😁
 6. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Balen, net nu je hele energievoorziening is ge-update gaan ze het gas er af gooien. Is jouw woningbouwvereniging nu zo onnozel, of had er een ambtenaar bij de gemeente hoge nood (oftewel is die stadsverwarming voor jouw gebied 'opgekomen als poepen')? (De NL-versie, niet de Vlaamse) Gisteren in de kringloop een mooie bak voor mijn pads gevonden, en een bierboekje:
 7. Cordoba

  Aankoop Fabia Monte Carlo model 2018

  Welkom hier boydanan. Monte Carlo zal voor het rijden weinig uitmaken, wel voor de looks. Je zal ook de facelift versie krijgen met modeljaar 2019, dus hij kan echt wat afwijken hier en daar. Hier rijd bijv. @Rosinfield in een Fabia met DSG en hij heeft de auto laten tunen en de schakelmomenten van de DSG aan laten passen. Gezien de snelle slijtage van de 2e koppeling bij de DSG als je veel file/stadsverkeer rijdt, is dat geen onverstandige beslissing.
 8. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Gisteren voor het eerst gebruikt, maar voorlopig lijkt het met het donkerste glas erg prettig kijken. Eerdere brillen waren te donker waarbij je in de schaduw te weinig zag, waardoor ik daar steeds voor het amberkleurige glas koos. Met deze bril geen amber maar echt geel glas als tussenkleur, dat lijkt op het eerste gezicht nogal geel-groen en niet prettig, maar mogelijk dat het onder bepaalde omstandigheden extra contrast geeft (net zoals een geel-filter bij zwart/wit fotografie). Overigens voor grijs/wit montuur gekozen omdat dit ook het mooiste bij mijn helm (witte BBB met zwarte zonneklep) past
 9. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Afgelopen week wilde ik mijn fietsbril uit mijn zak halen om weer naar huis te fietsen, maar in plaats daarvan had ik alleen een brilpoot in handen.😡 Al eens eerder gehad dat de goedkope fietsbrilletjes met verwisselbare glazen makkelijk kapot scheuren, dus besloten om voor een duurder exemplaar bij de lokale fietsenboer te gaan: Woensdag na het werk in Bodegraven, even doorgereden naar een sloperij in Woerden en wat lampjes voor kofferbak verlichting gescoord (elders op het forum is het eindresultaat te zien).
 10. Cordoba

  Mijn Fabia III

  Vandaag besloten om Vanwege de naderende winterperiode (meer donker dan licht per 24 uur) het 2e lampje in het bagageruim aan te sluiten. Eerder deze week op een sloperij een 3-tal lampjes, met stekker uit verschillende Fabia's I gescoord voor 5 euri. Omdat ik de beplating nog niet loskrijg en de draadlengte die ik van het bestaande lampje door het gat kan trekken wel kort is om lekker te werken, heb ik besloten om voor het aansluiten gewoon een lampje te offeren: het stuk van zo'n lampje waar de stekker in gaat, zaag ik van het lampje, en dat gebruik ik om aan te sluiten op de bestaande stekker die aan de kabelboom zit. De stekker die in dat slooplampje zit, soldeer ik met de draadjes aan het afgezaagde stuk, zodat daar het bestaande lampje weer op aangesloten kan worden, en het voor extra lampje heb ik aan de kabelboomstekker al zo'n anderhalve meter draad gesoldeerd en omwikkeld met textiel isolatietape. Het andere eind van die anderhalve meter draad soldeer ik aan de afgezaagde stekkeraansluiting. Op deze manier zet ik een stuk tussen de bestaande kabelboom en het lampje, en verander dus niets aan de bestaande kabelboom. Een foto van het extra lampje in de kofferbak, ik had meer foto's gemaakt, maar die zijn net niet lekker scherp.
 11. Cordoba

  Foutcode 038F08 wat houdt dit in?

  ECU's mogelijk wel, maar bijvoorbeeld comfortmodules zijn weer vaak van Siemens, dus mogelijk een foutje van mij.
 12. Cordoba

  Foutcode 038F08 wat houdt dit in?

  Ik heb ook al aan de trekhaak gedacht Ed. Is uitgelezen met dit apparaat. En geeft wel degelijk de normale VAG-codes, voor mijn nichtje wel eens haar O1 uitgelezen, en ik vond meer foutcodes dan de lokale dealer. Ik heb wel gezien dat de trekhaak module blijkbaar door Hella is gemaakt. (net zoals veel ECU's bijvoorbeeld door Siemens worden gemaakt voor de VAG-groep).
 13. Gistermiddag even met mijn uitleestool de Fabia III uitgebreid bekeken, en ik kwam een foutcode tegen, waar de betekenis niet bekend was bij mijn uitleestool, en ook op het alwetende wijdverbreide net heb ik de code niet terug kunnen vinden. De gevonden code is 038F08, en zou in het 'central electrics' deel moeten zitten, maar wat de code nu inhoud? Behalve irritant gedrag van de frontassist en af en toe wat geklier van stop/start systeem niets bijzonders te merken aan de auto. Start/stop: bij parkeren schakelt de auto soms uit als je van de '1' naar de 'R' schakelt of omgekeerd schakelt, dus soms wat irritant, of als je de koppeling op laat komen om weg te rijden, besluit het systeem soms om de motor uit te schakelen.😡 Frontassist: reageert soms helemaal niet, zelfs als je vrij kort achter een voorganger zit, maar ook dat ie reageert met ingreep op een voorligger die al is afgeslagen, als je dan gas geeft om weer door te rijden, vindt de frontassist het soms tijd voor een rem ingreep.😡 Als je frontassist uitschakelt zit je tegen zo'n irritant oranje driehoekje op je instrumentenbord te kijken. Als iemand wat kan zeggen over deze foutcode hoor ik het graag.
 14. Cordoba

  Verjaardagen

  Ik zie dat er weer één van de stamvaders van dit forum een stukje ouder is geworden. Gefeliciteerd @PC-fre@k
 15. Cordoba

  Mijn Fabia III

  🤣 Ik ook, vooral omdat dat niet mijn kenteken is (doe maar eens kenteken check).