Cordoba

Members
 • Aantal items

  1113
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  76

Cordoba won de laatste dag op 11 september

Cordoba had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

291 Excellent

Over Cordoba

 • Titel
  Scout
 • Verjaardag 21 september

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  hart van de Randstad
 • Interesses
  bier en brouwerijgeschiedenis, techniek, Formule 1, fotografie

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Fabia III combi
 • Uitvoering
  Joy
 • Motor
  CJZ 1.2 TSI 66 kW
 • Tuning
  nog niet
 • Transmissie
  Hand-5
 • Kleur
  Quartz grey metallic
 • Bouwjaar
  12-2016
 • Eigenaar sinds
  24-05-2018
 • Kilometerstand
  45000
 • Opties
  Trekhaak, spatlappen achter, achterbumperbescherming
 • 3rd Party Opties/Accessoires
  L
 • Radio- / Navigatiesysteem
  -
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  FabiaCordoba
 • Spritmonitor ID
  938473

Recente bezoekers van dit profiel

1355 profielweergaven
 1. Cordoba

  Verjaardagen

  Dank je Menno. Voor mij maandag een half dagje en dan is de pret weer over, en in oktober zal ik wel weer flink wat overuren moeten maken omdat collega dan de sleutel van zijn nieuwe woning heeft, en een maand vakantie heeft opgenomen.
 2. Cordoba

  Verjaardagen

  Dank je Ed, voorlopig vooral een stormachtige dag (halverwege het weekend voor mij). Deze week voor het eerst sinds maanden een paar vrije dagen op kunnen nemen, dus dinsdagavond om 21.30 maar aan het weekend begonnen.
 3. Cordoba

  Manuele climatronic of automatische climatronic

  Hier een manuele airco, er is eigenlijk één ding waar ik me aan erger, en dat is het 'clever' gedrag van de airco: als ik met de airco aan naar huis rij, en een aantal km's voor ik thuis ben zet ik normaal de airco uit (zodat ie nog droog kan waaien het laatste stukje, en er geen condensvocht in blijft zitten, dat gaat stinken als de auto 1 of meer dagen stil staat). Als ik dan eerst de airco uitschakel, en daarna de temperatuur naar minimum draai omdat de kachel niet aan hoeft, heeft de handmatige airco de onhebbelijkheid om als de interieurfan draait, en je de temperatuurknop naar minimum draait, schakelt ie automatisch de airco weer in, en vaak ook nog de recirculatiestand.
 4. Cordoba

  Mijn Fabia III

  Het moet nog iets netter/strakker gemaakt worden, maar geeft al een aardige indruk.
 5. Cordoba

  lego -> back in time

  Ik had er over gelezen Marco, maar nog geen beeld gezien. Max. snelheid voor de lego-versie: 29 km/u.
 6. Cordoba

  Mijn 3e Octavia!

  Tot einde dienstverband? 😎 Frank gefeliciteerd met de volgende Octavia.
 7. Cordoba

  Skoda fabia ramen die niet werken

  Voor we een hele operatie gaan begeleiden, van welk bouwjaar is de Fabia? (al te vaak gezien dat er gemeld wordt dat men een fabia 1, resp. 2 of 3 heeft, en dat het toch om een heel andere generatie Fabia blijkt te gaan. Verder is me niet geheel duidelijk wat je nu precies hebt gedaan. Heb je de raamklemmen opnieuw vastgezet, zodat het raam weer stevig vastzit aan het mechanisme? Heb je ook gecheckt of de kabel van het raammechanisme nog in orde is? Niet zelden gaat de staalkabel rafelen, en loopt het vast op de rafels. Sommigen repareren dat met een speciaal reparatiesetje, maar dat is een enorm gedoe, ik zou dan voor een ander mechanisme (incl. kabel) kiezen. Mechanisme kan origineel nieuw zijn, imitatie exemplaar, of een sloopexemplaar met een aantal maanden garantie. Werken en 5 minuten later niet meer, kan de beveiliging zijn die ingrijpt: als het raam te moeilijk beweegt (bijv. als het raam is vastgevroren, of er iets tussen zit), dan trekt de raammotor te veel stroom en stopt automatisch na een fractie van een seconde, en pas na enige tijd is de boel afgekoeld en kun je het opnieuw proberen. Overigens als je links en rechts in de raamsponning (bij geopend raam) een beetje WD40 spuit, loopt het raam veel soepeler, de zware tik zou wel eens kunnen komen doordat de ruit wat blijft plakken in de sponning.
 8. Cordoba

  Mijn Fabia III

  😄😝 Voorlopig gaan we stug door met vergroenen.
 9. Cordoba

  Mijn Fabia III

  Alleen het logo is iets te weinig Ed, vandaar de kentekenhouder. Overigens ziet het er in werkelijkheid nogal anders uit: groen rond het kenteken valt veel meer op, maar door reflectie van de kentekenplaat, valt het op foto veel minder op. En wil ik de rand rond het kenteken weer zwart, voor 1,34 per stuk heb ik een verse houder, daarvoor ga ik de plastidip er niet afpeuteren.
 10. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Een bus 'plastidip' en een kentekenplaathouder.
 11. Cordoba

  Mijn Fabia III

  Gisteren besloten om bij de personalisering van de F3 niet voor OEM-Skoda lakkleur te gaan, ook niet te gaan wrappen zoals ik als alternatief had bedacht, maar voor plastidip te gaan. De kleur zit volgens mij erg dicht bij het groen wat je op de Skoda logo''s bij de dealer showrooms zit.. Het logo is nog niet aangepast, dit was slechts een oefening met een exemplaar van de sloop dat ik voor de foto even met een stukje tape op het gewone logo heb geplakt. En de kentekenhouder ook gelijk meegepakt om een idee te krijgen, daarom ook even de houder achter geplaatst, maar een houder met brede rand staat daar toch beter. Overigens na dit hobbywerk, ook de auto vanavond nog even gewassen en een spraycoating (Monello Aqua Fobia) gegeven.
 12. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Je bent duidelijk aan het eind van je latijn Menno: ik heb de zin over de fietsstandaard toch een paar keer moeten lezen, voor ik begreep wat je bedoelt. Ik dacht dat het over een standaard (als in basis) fiets ging in plaats van een fietsstandaard, en dan zijn die paar kleine weggelaten woordjes toch essentieel voor het begrip. (de standaard van de elektrische fiets)
 13. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Menno bedankt voor de foto's dat maakt tenminste iets duidelijk. Het is alleen een frame waar een zakje in klemt, dus zonder bakje eronder? Sterkte met je nieuwe 'job' en voorspoedig herstel voor mevrouw Rosinfield. Heeft ze last van botontkalking of ander probleem (bijv. evenwicht) dat ze regelmatig de gipskamer bezoekt? Ed, je hebt gelijk maar je weet altijd pas achteraf wat het juiste antwoord is. Dit leek me zo simpel dat ik dat een lokale dealer wel toevertrouwde en omdat het vlak bij één van mijn werklocaties is, ook wel handig met ophalen/bestellen.
 14. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Dus vanaf vandaag kun je zo Belgie in- en uitrijden, en hoef je niet voor de slagbomen te wachten. 😉 Wel opvallend, eerst hoor ik overal dat er niets past en niets kan, heb ik een alternatief en dan krijg ik van allerlei kanten te horen dat er een OEM oplossing is. Als Pon straks hoort dat afvalbakjes van een O3 en een F3 mogelijk uitwisselbaar zijn, gaan ze dat accuut veranderen en moet je het afvalbakje inleren of aanmelden met VCDS/VCP. 😀
 15. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Ik hoorde net van Altos (ex-Fabia-rijder, met een ban bij de buren), dat hij in zijn F3 het bakje van de O3 had, en dat dit gewoon past. Als EdK zijn foto hier geplaatst heeft, ga ik aan Altos vragen of dit dezelfde is als van de O3. Oftewel hoe een dealerorganisatie iets simpels heel moeilijk kan maken (not-so-clever).