Cordoba

Members
 • Content aantal

  1017
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

Cordoba last won the day on January 15

Cordoba had the most liked content!

Community Reputation

250 Excellent

About Cordoba

 • Rank
  Scout
 • Verjaardag September 21

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  hart van de Randstad
 • Interesses
  bier en brouwerijgeschiedenis, techniek, Formule 1, fotografie

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Fabia I combi
 • Uitvoering
  Creation
 • Motor
  BBY (1.4-16V 54kW)
 • Transmissie
  Hand-5
 • Kleur
  Metallic groen
 • Bouwjaar
  2003
 • Eigenaar sinds
  2010
 • Kilometerstand
  155000
 • Opties
  Mistlampen voor, kofferbakverlichting (2 zijden), dimbare instrumentverlichting, leeslampjes voorin.
 • Accessoires
  trekhaak, interieurverlichting boven de achterbank, instaplijsten, en er komt nog meer.
 • 3rd Party Opties/Accessoires
  LM Audi A3 velgen, LED-stadsverlichting, extra 12V plug in bakje onder aftermarket radio, deels donkere zijramen(folie), binnenkort in hoogte verstelbare semi-kuipstoelen (L&R).
 • Radio- / Navigatiesysteem
  Alpine
 • Zomervelg / -band
  15" 195/50 (van eerste model Audi A3)
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  FabiaCordoba
 • Spritmonitor ID
  459826

Recent Profile Visitors

1031 profile views
 1. Amundsen, en muziek afspelen

  Ik heb er toch echt twee en beiden met optie koelen via de airco: één links onder het stuur en het kastje rechts bij de bijrijder. Toen ik van Seat overstapte naar Skoda ook veel Seat-rijders zitten pesten met hun budget auto met hooguit één gekoeld dashboardkastje.
 2. Amundsen, en muziek afspelen

  Mwah, avonden wat te doen... Eigenlijk alleen de CD's verwisselen en rippen, en de bestanden vervolgens op een USB stick opslaan. Dan heb je ineens een paar dashboardkastjes vol CD's op een stick staan. Als je de CD's al als MP3 bestand op de CD brandde, hoef je zelfs alleen maar dat bestand te kopieren naar een USB-stick en klaar. Overigens heel wat langs zien komen in de loop der jaren. Bijna 40 jaar terug bij mijn eerste auto had ik niet alleen een radio, maar een radio met een aantal voorkeuzezenders, dat was al heel wat. Een paar jaar later kwamen de cassettebandjes in de auto, en een jaar of 10 later de CD spelers voor in de auto (die nog wel eens oversloegen als je over een flinke hobbel reed), destijds bewust gekozen om niet voor de (overslaande) CD te gaan, maar een paar jaar later via mijn werkgever voor een autoradio met DCC, waardoor ik ook de oude analoge cassettes nog kon afspelen. Bij de Fabia zat er bij aankoop een zeer matige Pioneer radio in met CD-functie, maar binnen een maand eerst tijdelijk de oude DCC radio met instelbare lichtkleur er in gehangen, en wat later vervangen door een nieuwe Alpine met instelbare kleuren (incl. groene verlichting), CD-speler en USB-poort. In de praktijk gebruik ik vooral de USB en zelden de CD.
 3. Krassen grrrr..

  Heron heeft er één met DSG, en dat wil ik voorlopig niet: te veel kans op dure problemen en ik vind het geen straf om zelf te schakelen. Ik heb al wat rondgekeken o.a. op gaspedaal en daar kom je de meeste exemplaren bij de dealers ook wel tegen. Daarnaast wil ik toch wel minimaal 85 pk, en geen auto die alleen voor proefritten is gebruikt (en mogelijk veelvuldig mishandeld). Ik ben net een beetje begonnen met rondkijken, en verwacht dat komende maanden de prijzen gaan zakken, ook omdat gezien de leeftijd er meer beschikbaar komen.
 4. Krassen grrrr..

  Bij een Fabia 3 is de leeftijd (voorlopig) altijd goed, op dit moment zijn er eigenlijk nog geen F3 terug naar de lease gegaan, omdat de auto nog te jong zijn, dus zie je bijna alleen demo's met hele lage km-standen.
 5. Krassen grrrr..

  Dat is niet de bedoeling, tenminste niet als eigenaar. Het ligt in de bedoeling om over een maand of 3 wat anders te gaan rijden. Ik ben al een poosje aan het kijken naar een Fabia 3, maar die blijven toch wel fors aan de prijs voor de leeftijd en de auto. Als ik bijvoorbeeld kijk naar een Ibiza, dan scheelt dat zomaar 3000-4000 euro in de vraagprijs. Voor een Rapid zonder problemen, lijkt het alsof je dan de eerste bouwjaren moet mijden, dus dan heb je wat de Rapid betreft een bijna lege visvijver (en ik hou al niet van vissen).
 6. Krassen grrrr..

  Vanmiddag is ie vlot door de APK gekomen, dus kan weer even door.
 7. Krassen grrrr..

  Vorige week ineens een ronde plek met krassen op de motorkap. Zaterdag de auto gewassen en niets te zien, en daarna weggeweest met de auto en 's avonds weer onbeschadigd geparkeerd. Achteraf hoorde ik via via wel dat op het speelplaatsje naast de parkeerplaatsen gevoetbald was op zondag, maar geen aandacht aan geschonken. Maandagmorgen was het donker en was alles bevroren toen ik op pad ging dus niets gezien, maar na het werk in de parkeergarage op het werk was het des te duidelijker: een ronde schaafplek op de motorkap (vorig jaar over laten spuiten vanwege steenslag) en ook op de koplamp zo'n plek. Na wat puzzelen wat een voetbal met zand eraan de logische verklaring. Daarom deze week na het werk in de parkeergarage op het werk dit even aangepakt. Dat betekent redelijk warm (12-15 gr.), maar vrij donker en geen stroom ter beschikking. Daarom handmatig aangepakt, eerst met detailerspray de (minieme hoeveelheid) vuil ter plekke op de lak en de koplamp verwijderd. Vervolgens met witte handpad en fijn polijstmiddel de lakplek en de lamp aangepakt, en dit gaf eigenlijk direct resultaat. Vervolgens nog even een sealant (synthetische wax) op de behandelde plekken gezet, zodat het water er weer netjes afloopt. Komende tijd wil ik toch de auto zijn laatste detailbeurt geven, en dan gebeurt alles nog eens uitgebreid.
 8. Fabia II Ruitenwisserblad rubber stuk bij bevestiging

  De plaats van scheuren van het rubber is niet onlogisch: direct bij die punten komt de meeste kracht op het rubber, zeker als het rubber iets te strak zit ingeklemd, of als er iets te veel ruimte is. In het geval van ruimte gaat het rubber bewegen tijdens het wissen, en zorgt het klempunt voor extra spanning. In geval van te strak is het ook juist daar dat het rubber niet iets kan schuiven in geval van kou (krimpen metaaldeel wisser), of hitte. Volgens mij kun je het wisserrubber ook aan de strekkende meter kopen, en volgens mij ook gewoon bij automaterialenzaken.
 9. Je nieuwe aankoop

  Zit redelijk hoog op de helm, dus zal de scherven zullen dan eerder langs de bovenkant van de helm verdwijnen, maar hebben dan wel de eerste botsenergie opgepakt. (hoewel vervormen veel meer energie opneemt)
 10. Je nieuwe aankoop

  Ik heb er zo'n 2 jaar terug ook één gekocht, daarbij er op gelet dat ie prettig zit, een lichte kleur heeft (om in de zomer veel licht te reflecteren, zodat je geen oververhitte kop krijgt) en ook gekozen voor zo'n exemplaar met een zonneklepje dat je er op kunt klikken. Dat zonneklepje heb ik er ook altijd op zitten, in het geval je ooit met je bakkes plat op straat landt, remt dat klepje iets eerder af, waardoor bijvoorbeeld de neus iets meer ontzien wordt.
 11. Je nieuwe aankoop

  Dat is 10 jaar ouder niet jonger
 12. Je nieuwe aankoop

  De motorkap zat een jaar terug behoorlijk onder de steenslag, zelfs zoveel dat toen ik een bumperschade(krassen) op kosten van de baas kon laten repareren, ik er een paar honderd euro bijgelegd heb, om gelijk de motorkap mee te spuiten. Ik loop al een jaar of 2 op deze sticks te loeren, maar steeds als ik ze wil bestellen zijn ze net uitverkocht, dan kan op deze Fabia nog even proberen of het werkt, voordat ie komend voorjaar plaats mag maken voor wat jongers. De borsteltjes zijn ook voor washmitts, en ik vind nog wel eens wat grassprietjes in mijn washmitts. Op het eerste gezicht lijken ze brandschoon, maar als je dan een paar keer door de vezels harkt, komt er toch weer van alles te voorschijn. Eens kijken of ik dat nu beter kan krijgen, dan in het verleden.
 13. Je nieuwe aankoop

  Vrijdagavond op de oliebollenavond bij Carclean wat zaken gescoord waar ik al een poosje naar kijk: een setje touch ups stick in verschillende maten, om steenslag en dergelijke netjes aan te kunnen tippen een borstelsetje om pads en washmitt's schoon te borstelen. Ik ben benieuwd of deze producten me gaan bevallen.
 14. Verjaardagen

  Van harte @Wasmachineman en dat je komend jaar maar hard mag werken.
 15. ACC

  Ik weet een specialistische garage in het zuiden des lands (wel bekend adres bij @EdK) waar de auto van één van de eigenaren achteraf is voorzien van ACC. In dit geval ging het om een Passat, en was ACC op dat moment volgens mijn nog niet leverbaar in Nederland. Men heeft dan ook bepaalde onderdelen in Duitsland moeten shoppen, omdat het daar wel leverbaar was. Ook is het volgens mij zo dat de radar voor ACC aan meer eisen moet voldoen dan die van front assist, in elk geval is het volgens mij een anders uitgevoerde radar. Misschien dat iemand met de beschikking over ETKA kan checken of de onderdeelnummers voor de ACC-radar en die voor front assist verschillend zijn.