Cordoba

Members
 • Aantal items

  1189
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  87

Cordoba won de laatste dag op 20 februari

Cordoba had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

317 Excellent

Over Cordoba

 • Titel
  Scout
 • Verjaardag 21 september

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  hart van de Randstad
 • Interesses
  bier en brouwerijgeschiedenis, techniek, Formule 1, fotografie

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Fabia III combi
 • Uitvoering
  Joy
 • Motor
  CJZ 1.2 TSI 66 kW
 • Tuning
  nog niet
 • Transmissie
  Hand-5
 • Kleur
  Quartz grey metallic
 • Bouwjaar
  12-2016
 • Eigenaar sinds
  24-05-2018
 • Kilometerstand
  45000
 • Opties
  Trekhaak, spatlappen achter, achterbumperbescherming
 • 3rd Party Opties/Accessoires
  L
 • Radio- / Navigatiesysteem
  -
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  FabiaCordoba
 • Spritmonitor ID
  938473

Recente bezoekers van dit profiel

1597 profielweergaven
 1. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Het begin van je verhaal lijkt op dat van mijn laptop: de constructie van het deksel/scharnieren is grotendeel los geraakt, door een paar scheurtjes in het kunststof op cruciale punten bij de scharnieren. Als ik de laptop open, met wat kunst- en vliegwerk en hem verder open dan 90 graden dan gaat het goed. Bij het sluiten van de laptop op de juiste punten bij het scharnier druk uitoefenen en hij kan netjes dicht. Voorlopig heb ik de levensduur zo al met 3 maanden verlengd, ik wil eigenlijk eerst mijn oudere tablet vervangen.
 2. Cordoba

  Nieuw op het Forum

  Voor zo'n oude Toyota SUV, valt het nog wel meer. (brandstofverbruik is van een Toyota RAV4 uit 2006).😄 En natuurlijk welkom Frans.
 3. Cordoba

  snelheidsaanduiding op snelwegen

  @Ton31 Was dit misschien op een stuk snelweg met matrixborden, of met spitsstrook waar dus de maximumsnelheid variabel is?
 4. Cordoba

  Goed bedrijf voor glascoating?

  Beginnende detailers willen nog wel eens te lang doorgaan, zonder de pads te reinigen of een verse pad te pakken. Als je te lang doorgaat met een pad, is het polijsten minder effectief doordat oud ('versleten') polijstmiddel in de pad zit. Ik schat dat je ongeveer optimaal zit met de hoeveelheid lak die je doet, vóór je de pad reinigt. Overigens kun je een pad gewoon handmatig reinigen in wat lauwwarm water met een beetje afwasmiddel. Door het vuil vanuit het midden naar de rand te drukken, kun je zo veel vuil uit je pad halen. Vervolgens kun je de pad eerst uitknijpen om alvast veel vocht uit de pad te halen, en vervolgens de pad voorzichtig 'droogdraaien' in een lege emmer op de machine. Dat droogdraaien, begin je op de laagste stand en in een emmer, niet alleen om de omgeving (inclusief de auto die je aan het polijsten bent) te beschermen, maar ook om te voorkomen dat als de natte pad van de machine vliegt, dat deze in het zand landt. Langzaam het toerental van de natte pad opvoeren, tot je het maximum toerental hebt bereikt en er (bijna) geen water meer uit de pad komt. Overigens droog je een machinepad altijd met het velcro naar boven, om te voorkomen dat het oppervlak tussen velcro en pad (de lijmlaag dus) lang vochtig blijft, want dan laat de lijm op een gegeven moment los. Als de pad met het velcro naar beneden ligt te drogen, zakt het water in de pad op het velcro/lijmlaag en kan daar niet weg. Overigens denk ik dat je nu ook wel de prijzen voor het goed laten polijsten begrijpt.
 5. Cordoba

  Goed bedrijf voor glascoating?

  Te lang intrekken, maakt het uitbuffen een zware klus. De kunst is met iedere wax, om deze zo dun mogelijk aan te brengen. Dan duurt het curen niet zo lang (afh. van de omstandigheden 10-30 minuten), en het uitbuffen gaat dan erg makkelijk. Als de wax overigens erg hard is bij het aanbrengen, kun je deze au-bain-marie wat opwarmen zodat ie zachter wordt, en makkelijker te verwerken is. 1:10 verdunnen van de DJ kwam even wat mager over bij mij (zelf geen ervaring met deze lube), maar zie dat dit voor de concentrate versie gewoon is voorgeschreven.
 6. Cordoba

  Goed bedrijf voor glascoating?

  Als ik de foto met de klei bekijk zie ik veel sop, mogelijk dat je wat veel lube gebruikt bij het kleien. Voor het uitbuffen van wax altijd een goede microvezeldoek gebruiken, geen machine. Ik gebruik de DAP wel om vloeibare wax aan te brengen, omdat je dit dan dunner aan kunt brengen (met uiteindelijk een beter resultaat). Je kent de swipe test? deze is om te bepalen of je een wax of sealant al uit moet buffen, of dat deze nog langer moet curen.
 7. Cordoba

  Goed bedrijf voor glascoating?

  Voor de duidelijkheid: ik wil niet negatief doen over Waxworld, maar heb het idee dat CC net iets meer kan/wil doen als er een probleem is, en bij een apparaat is dat belangrijker dan bij een pad/wax/polijstmiddel.
 8. Cordoba

  Goed bedrijf voor glascoating?

  De Monello klei is minder kritisch dan die van Dodo, volgens mij moet dat goed gaan. Zelf vind ik de Monello verde tot nu toe de prettigste klei, en die gebruik ik met Poorboys Spray & Wipe als lube, die ik daarvoor verdun (1 deel water op 1 deel Spray&wipe). Carclean had naar mijn idee 1 voordeel gehad: zij hebben een hele goede service in geval van problemen, dus dat zou voor de machine een voordeel zijn. De Monello Raffini pads vind ik beter/prettiger dan die Hexlogics van Chemical Guys. Ik heb destijds een DAP900V2 gekocht bij Carclean, en na anderhalf jaar had ik ineens het probleem dat de machine niets meer deed. Contact gezocht met Carclean, ik mocht op afspraak langskomen met de machine na werktijd (voor Carclean na sluitingstijd, maar wel voordat het personeel naar huis ging), machine werd mee naar achteren genomen en opengehaald en ik meen een schakelaar vervangen. Machine werd getest op een testpaneel in de winkel, en geluid/trillingen waren bovenmatig naar oordeel van de medewerker, machine ging opnieuw open en koolstofborstels en lager vervangen. Dit alles zonder kosten, of gezeur. Nu is het voor mij iets makkelijker: ik woon op pakweg 20 km afstand van Carclean en mijn werk is er ook iets van 25-30 km vandaan, dus dat is goed te doen. Dit alles heeft me een uurtje tijd en pakweg 20 km extra rijden gekost, en ik had in feite weer een zo goed als nieuwe machine terug. Mijn ervaring daar is geen uitzondering, en je hoeft echt geen hoop herrie te maken om een probleem opgelost te krijgen (sommige zaken lossen alleen problemen op als zaken op internet gepubliceerd worden, of er consumentenprogramma's in actie komen met de dwang van een tv-camera ofzo).
 9. Cordoba

  Goed bedrijf voor glascoating?

  Lijkt gewoon een goede basis set, alleen ben ik geen fan van de Chemical guys hexlogic pads: op het oppervlak zit een honingraatpatroon aan groeven, waardoor de pad snel scheurt als er een puntje van de pad ergens tussenkomt. Ooit 2 pads gekocht, omdat de pads die ik eigenlijk wilde niet leverbaar waren, maar 1 pad was na 1 of 2 keer gebruik al fors beschadigd: bij zo'n 6-kant was er een randje tussen logo en lak gekomen, en een stukje pad losgescheurd. Diverse andere pads daarvoor en daarna op precies dezelfde plek en auto gebruikt en geen probleem. Menzerna heb ik zelf nooit gebruikt als polijstpasta, maar schijnt (vrijwel) identiek te zijn aan de Monello polijstmiddelen die ik veel heb gebruikt. Voor de Colad tape: dat vind ik de prettigste tape (en meerderen met mij), maar het is wel prettig om 2 verschillende breedtes te hebben, dus als je bestelling nog niet gedaan is, doe er een 2e breedte bij (zodat je bijv. 19 en 25 mm breed hebt). Verder is het belangrijk om vóór het polijsten de auto te wassen én te kleien (bij voorkeur met een milde/zachte klei). Als je bij Waxworld gaat shoppen, zou je bijvoorbeeld de klei van Dodo Juice kunnen pakken (hoor ik veel goede verhalen over) en pak daar dan ook de lube van hetzelfde merk bij (niet elk merk klei werkt goed met ieder merk lube).
 10. Cordoba

  Even voorstellen

  Het gaat mij vooral om zaken wat makkelijker te zien/vinden als je in de winterperiode of in een parkeergarage iets zoekt. In de led's heb ik ook zoveel mogelijk voor 'warm white' gekozen, omdat ik dat prettiger vind kijken dan het blauwige licht dat vooral wat oudere led's kenmerkt. Overigens ben ik voor het 2e kofferbaklampje naar een sloperij gegaan, en heb voor een paar euro wat binnenverlichtingen met stekkers uit Fabia's van de 1e generatie gehaald: die hebben namelijk precies hetzelfde verlichtingsblokje. Ik heb 1 exemplaar doorgezaagd om daar de stekkeraansluiting van te gebruiken, om op de originele kabelboom aan te sluiten, en daar de draden voor de stekkers voor de 2 lampjes aan gesoldeerd, zodat ik niets aan de originele kabelboom hoefde te wijzigen, maar dit er dus gewoon 'tussen' heb geplugd.
 11. Cordoba

  Even voorstellen

  Eén van de eerste dingen die ik aangepast heb is de binnenverlichting: voorin led's, en ook in de kofferbak en tevens een 2e kofferbaklampje toegevoegd in de andere D-stijl. Overigens zijn zover ik weet, diverse zaken wat makkelijker aan te passen bij een iets oudere Skoda, dan bij de jongere (zoals mijn F3 uit dec. 2016), bijvoorbeeld toevoegen van achterspeakers betekent bij mijn auto niet alleen draden trekken en speakers aansluiten, maar dit ook vrijgeven in autogegevens (anders werkt het nog steeds niet).
 12. Cordoba

  Voorstellen

  Welkom Jos, je hebt dus een echt Tsjechisch exemplaar, betekent dat ook dat je er één in kleur hebt? (in Tsjechie zijn veel meer kleuren leverbaar dan bijvoorbeeld in Nederland).
 13. Cordoba

  Even voorstellen

  Welkom op het forum Arent. Nog plannen om zaken aan te passen aan de auto?
 14. Cordoba

  Goed bedrijf voor glascoating?

  Beter luisteren: DAB /DAB+ schijnt ruisvrij te zijn. 🤩
 15. Cordoba

  Goed bedrijf voor glascoating?

  EdK heeft het over DAB, maar bedoelt DAP (Dual Action Polisher, oftewel een excentrische polijstmachine). Rupes werkt prettiger, maar is vaak 2 á 3 keer zo duur, en dat zie je echt niet terug in het resultaat. Toevallig een paar weken terug nog een detailer (met eigen bedrijfje) mijn Proxxon mini polijster laten proberen, mijn machientje van ruim 100 euro, vond hij dus nauwelijks onderdoen voor zijn Rupes Nano Ibrid van 600-700 euro. Andere optie is om onder begeleiding zelf je auto een keer aan te pakken. Ik ken in elk geval een adres in Zoetermeer, waar je niet alleen de ruimte kunt huren, maar ook instructie kunt krijgen en spullen huren. Dan kun je zelf proberen of je het iets vind, en hoef je niet gelijk te investeren in machines en bijbehorende pads. Als ik het goed heb, heeft Carclean in augustus weer een Summer Detail Day, dat houdt in dat er de hele dag allerlei demo's zijn te zien, behoorlijk wat fabrikanten met een stand aanwezig zijn, en er allerlei acties met forse kortingen zijn. Zo'n (gratis) dag is ideaal om je te orienteren, en van alles te leren/zien als nieuweling. EdK is op de vorige editie van bijna 2 jaar terug ook geweest, en heeft zich volgens mij prima vermaakt.