Cordoba

Members
 • Content Count

  1,329
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  104

Cordoba last won the day on April 1

Cordoba had the most liked content!

Community Reputation

401 Excellent

About Cordoba

 • Rank
  Scout
 • Birthday September 21

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  hart van de Randstad
 • Interesses
  bier en brouwerijgeschiedenis, techniek, Formule 1, fotografie

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Fabia III combi
 • Uitvoering
  Joy
 • Motor
  CJZ 1.2 TSI 66 kW
 • Tuning
  nog niet
 • Transmissie
  Hand-5
 • Kleur
  Quartz grey metallic
 • Bouwjaar
  12-2016
 • Eigenaar sinds
  24-05-2018
 • Kilometerstand
  45000
 • Opties
  Trekhaak, spatlappen achter, achterbumperbescherming
 • 3rd Party Opties/Accessoires
  L
 • Radio- / Navigatiesysteem
  Swing
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  FabiaCordoba
 • Spritmonitor ID
  0938473

Recent Profile Visitors

2,383 profile views
 1. En dan zeker ook nog op hetzelfde moment, dus niet deze week tijd en volgende week goed weer? 😃 Ik heb het geluk dat ik bij een goede bekende gebruik mag maken van de detailruimte, dus dan is het weer net iets minder belangrijk, maar ik loop er toch ook tegenaan. Zaterdag wilde ik de Faab niet alleen wassen, maar ook wat verse wax smeren. Het wassen dat ging redelijk goed, maar af en toe zulke windvlagen dat tijdens het wassen op een gegeven moment het deksel van de sopemmer waaide, als je dan wax gaat smeren heb je dikke kans dat er ook zand op de lak komt, en als dat rond gaat smeren krijg je vooral krassen.
 2. Ik krijg jeuk van je foto's Menno: als ik zoiets zie, krijg ik altijd de neiging om zelf aan de slag te gaan.😁 Het is mooi, dat het in elk geval op gepaste afstand niet meer in het oog springt. De ellende met dat soort schades, is dat je als eigenaar precies weet waar ze zitten en ze dus steeds ziet, waar een ander niets ziet.
 3. @Rosinfield Ik weet niet in hoeverre je een klusser bent, dus om te voorkomen dat het fout gaat: dit zijn raspen (bedoeld voor hout, en behoorlijk grof), die moet je dus niet gebruiken: Onderstaand plaatje zijn ijzervijlen, die zijn veel fijner en die moet je dus gebruiken: En een set kleine vijlen als je die hebt: Ik weet dat wat ik heb aan gereedschap nu niet bepaald het gemiddelde is, dus probeer een beetje in te schatten wat anderen aan hulpmiddelen beschikbaar hebben.
 4. Menno, ik heb één van je foto's gepakt, en even bewerkt voor een eerste idee hoe je het aan zou moeten pakken (ik kom er morgen nog wel op terug). Allereerst probeer om met wasbenzine of met terpentine de verf op de lip zo veel mogelijk weg te krijgen, dit kun je denk ik het beste doen met een wattenstaafje dat je in het oplosmiddel doopt en dan langs de extra verf (eventueel het lakwerk even afplakken met tape die geen vloeistof doorlaat), de plekken die je dan aan moet pakken zijn bijvoorbeeld binnen de paarse kringen hieronder: De volgende stap is het afsnijden met een scherp mes (bijv. stanleymes) van de losse krullen van de lip, hieronder met rood aangegeven als ik het goed heb gezien op foto: Dan met een vijl allereerst de grof beschadigde stukken aanpakken (geel gemarkeerd), en daarna met een klein vijltje (vergelijkbaar met een nagelvijl) de groen gemarkeerde stukken. Als dat er allemaal redelijk uitziet, dan het blauw gemarkeerde deel aanpakken met het melamine sponsje. En dan als laatste de hele lip 1 of 2 keer behandelen met Revive. Je zult zien dat de zichtbaarheid van de schade nog veel minder wordt. Het gelakte deel en de overmaat aan verf verder naar boven, daar kom ik later op terug. En zoals je al gemerkt hebt, dergelijke klussen nooit overhaasten, maar gewoon je tijd nemen.
 5. Het minder naar de zijkant van de stoel gedrukt worden in een bocht, kan ik eigenlijk alleen verklaren doordat de auto blijkbaar veel minder overhelt in de bochten, want aangenomen dat je de bochten met dezelfde snelheid neemt als gewoonlijk, blijft de middelpuntvliedende kracht gelijk. ....😲 Hoewel na enig nadenken is er nog een optie: door het hamsteren van anderen heb je de laatste weken zo weinig kunnen eten dat je flink gewicht (ondanks dat je toch al geen overgewicht had) bent verloren, en daardoor minder zijdelingse kracht voelt in de bochten.
 6. Ik moet eigenlijk foto's uit een paar hoeken zien om het behoorlijk te kunnen beoordelen Menno. Als je dan ook kun beschrijven wat je precies hebt gedaan (welke techniek, welk oppervlak (dus gehele lip, alleen beschadigde deel, of alleen ergste schadedeel). Ik denk dat het nog beter kan, en dat het je ook lukt, maar dan moet ik wel de status quo helder hebben.
 7. Sponsje is toch redelijk stug, en is een heel fijn schuurmiddel, ik heb het bij mijn Fabia gebruikt om de portierbak weer toonbaar te krijgen. Toen ik de auto kreeg had ie forse beschadigingen op de rand van de portierbak. Eerst het ergste voorzichtig weggehaald met een fijn vijltje en met een stanleymes, en vervolgens met een melamine sponsje de beschadiging egaal gemaakt. De hele kunsstof wordt dus ook doffer van het melaminesponsje, en door de voeding komt de glans weer terug. Absoluut niet op de lamp gebruiken, dat geeft alleen ellende, ik zal eens denken hoe je dat het beste op kunt lossen (en ook niet met alcohol op je lampglas komen: daar krijg je scheurtjes van, dat is een redelijk nieuw fenomeen voor de Vaggroep).
 8. Met de hand kun je zeker wat verbetering krijgen, maar moet je niet verder gaan dan middelgrof polijstmiddel. Als je niet zo ver weg zou wonen, had ik gezegd ik kom wel een keer langs met mijn spullen. Ik denk dat je eerst even moet richten om de zwarte kunststof, op het moment dat die schade minder opvalt, valt de rest ook minder op, en kun je altijd nog besluiten om met de hand te polijsten. Voor de kunststof heb je nodig een melamine sponsje: (linkje) Met een melamine spons maak je eerst de beschadiging egaal (dus de opstaande randen weg, en diepe kerven minder opvallend), als dat is gelukt kun je met een trim restorer (voedend middel voor kunsstof) aan de slag. Voorbeelden van dat product: - Poorboys World Trimrestorer, heb ik zelf ook jarenlang gebruikt, klein flesje (sample) kun je echt een aantal jaren mee vooruit. - Auto Finesse Revive, deze gebruik ik tegenwoordig, maar ik heb nog de oude formule, de nieuwe schijnt veel minder goed te zijn. - Nanolex Trim Rejuvenator, hier heb ik van betrouwbare detailers goede berichten van gezien, dus waarschijnlijk de beste keus. Voor het aanbrengen van dit middel heb je een padje nodig, ook wel applicator genoemd, die kosten typisch iets van 1,00 tot 2,50 euro, hieronder een plaatje uit een andere shop omdat ie bij Carclean blijkbaar uit het assortiment is (plaatje is een Meguiar's exemplaar, de Monello heeft mijn voorkeur omdat die geen plaknaad heeft, maar die is niet meer te vinden) De meeste middelen voor trims schrijven voor dat je na aanbrengen en even wachten (10-20 min) het weer af moet nemen met een microvezel doek. Als je geen kracht gebruikt, kun je gewoon een redelijke mf-doek van de Action nemen, bijvoorbeeld hun blauwe microvezel dweil (kost iets van 0,85 euro) is bijvoorbeeld een geschikte doek daarvoor. Voor de duidelijkheid: natuurlijk voor je aan de slag gaat in elk geval dit deel van de auto en ruim er omheen even wassen, zodat je geen vuil/zandkorrels meer hebt die krassen veroorzaken als je aan de slag gaat.
 9. Bij veel VAG-auto's kun je eventueel ook die onderste zwarte rand vernieuwen, bij bepaalde Seatmodellen heet dat bijvoorbeeld een 'Cupra-lip'. Het kan zijn dat je voor pakweg 25 euro een andere lip hebt, en dan valt het nog veel minder op. Wat ook helpt om het oppervlak gladder te krijgen is polijsten (maar dat is in dit geval een lastige klus, én een gebogen vorm én kunststof dus gevoelig voor verbranden van de lak). Als je geen nieuwe bumperlip wil, kun je deze ook fatsoeneren, door met een melamine spons de kerven en uitstekende randjes te lijf te gaan. Daarna met een voedingsmiddel voor kunststof trims voeden, en het ziet er echt stukken beter uit.
 10. Welkom Jan. Alleen voor diesel gegaan vanwege het brandstofverbruik? Je S80 zal waarschijnlijk iets van 1:11 lopen, een Yeti op benzine ongeveer 1:13 en een diesel Yeti iets van 1:15. (gegevens van spritmonitor.de)
 11. Welkom Arjan. Die voorloop-Fabia is elk geval al een stuk beter voor je rug: met zo'n V70 moet je iedere bocht stoppen en uitstappen om de auto weer in de juiste richting te zetten, een V70 gewoon door een bocht sturen schijnt niet te kunnen. Wat de kwaliteit van de V70 betreft: mijn broer is ook zzp-er en rijdt ook al jaren Volvo's van meer dan 15 jaar oud, maar eigenlijk gaan ze nooit langer dan 2 jaar mee, dan moeten ze vanwege serieuze mankementen weer vervangen worden.
 12. Cordoba

  kofferdeksel

  Vinny, bedoel je nu dat EdK die 999 uit zijn duim zuigt? 😉
 13. Cordoba

  kofferdeksel

  Heb je de eigenaar van de koffer al om de sleutel/nummercode gevraagd?