Cordoba

Members
 • Content Count

  1,232
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  93

Cordoba last won the day on July 3

Cordoba had the most liked content!

Community Reputation

343 Excellent

About Cordoba

 • Rank
  Scout
 • Birthday September 21

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  hart van de Randstad
 • Interesses
  bier en brouwerijgeschiedenis, techniek, Formule 1, fotografie

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Fabia III combi
 • Uitvoering
  Joy
 • Motor
  CJZ 1.2 TSI 66 kW
 • Tuning
  nog niet
 • Transmissie
  Hand-5
 • Kleur
  Quartz grey metallic
 • Bouwjaar
  12-2016
 • Eigenaar sinds
  24-05-2018
 • Kilometerstand
  45000
 • Opties
  Trekhaak, spatlappen achter, achterbumperbescherming
 • 3rd Party Opties/Accessoires
  L
 • Radio- / Navigatiesysteem
  Swing
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  FabiaCordoba
 • Spritmonitor ID
  0938473

Recent Profile Visitors

1,892 profile views
 1. De kans is serieus aanwezig dat Vagtechniek zegt dat het niet kan omdat er bijvoorbeeld ook een andere comfortmodule (of andere module) nodig zou zijn, en dat daardoor én de prijs met minstens honderden euro's verhoogd zou worden, en de kans dat er door de andere module ook nog allerlei problemen optreden (bijv. iets andere software in de andere module waardoor bijvoorbeeld ook problemen in andere systemen kunnen optreden). Andere mogelijkheid is dat je (afhankelijk van het bouwjaar) ook nog te maken hebt met zogenaamde Komponentenschütz, waardoor het systeem het misschien een paar uur zou kunnen doen, maar dan buiten werking wordt gesteld door de ECU omdat deze componenten niet af-fabriek zijn geleverd (en dus ook niet in de ECU staan gekoppeld.
 2. Cordoba

  fotografie

  Die foto van die kikker is echt schitterend, en volgens mij een hele kleine kans dat je ooit nog zo'n plaat schiet: of je ziet ze over het hoofd (schutkleur), of je staat net niet op het juiste punt om te fotograferen. Die kwikstaarten zijn vooral heel herkenbaar aan hun typische onregelmatige vlucht, moet je alleen nog op de kleur letten of het een witte of een gele is. Als ik langs het Bentwoud fiets zie ik ook heel veel kwikstaarten vliegen, vooral witte, soms een gele.
 3. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Spookrijder gesignaleerd in Friesland: 😉 (zoals kinderen spook spelen, met een laken)
 4. @Wasmachineman Eigenlijk had het een verrassing moeten zijn, maar je vrouw heeft een weekend Henegouwen met een rondrit geregeld. 😎 Ik moet even kijken, ik kan in elk geval niet die tijd vrij nemen van het werk (wegens geen vervanging), dus ben in elk geval niet met vakantie.
 5. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  @Rosinfield gebruik van hoezen in de buitenlucht is nogal tricky: door wind zal de hoes bewegen en vooral op hoeken en randen zal de hoes continue over de lak schuren. Als er dan wat vuil/zand op de lak zit, of onder de hoes waait, wordt de lak vooral op randen en hoeken geschuurd, ik heb zelfs foto's gezien van auto's waar op de rand van het voorscherm zo'n hoes tot op het blanke metaal was geschuurd! Zo'n hoes werkt prima in een boerenschuur (waar vaak ook nog kleine vogels in zitten) of ander onderdak dat niet stofvrij is, maar wel de wind tegen houdt.
 6. Voor een deel kom je hier dezelfde mensen tegen als op het NL-forum en ook wat andere mensen. En natuurlijk welkom hier Ewout.
 7. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Afgelopen vrijdag naar de Summerset Detail Day bij Carclean geweest, zowel om te zien wat ik kon opsteken bij de verschillende demo's als om wat spullen met fikse korting aan te schaffen. Mijn droogdoek begon na 8 jaar gebruik bijvoorbeeld wat stugger te worden (extra kans op krasjes bij het drogen), dus bijvoorbeeld een nieuwe doek aangeschaft. Een poosje staan praten bij de Rupes stand, de vertegenwoordiger wilde mij aan een Rupes machine hebben, maar de speciale aanbiedingen waren te groot naar mijn zin: ik heb bij de F3 gemerkt dat er meer smallere randen zijn, waardoor de standaard pads op de DAP net niet lekker werken, Rupes heeft daarvoor een mooie tussenmaat aan machine, maar die zat dus niet in een speciale aanbieding, alleen de 15% korting zoals die op het gehele assortiment zat die dag. De Rupes vertegenwoordiger is vervolgens naar Carclean gestapt, dat ze een speciale aanbieding voor mij moesten maken, na wat tegensputteren kreeg ik uiteindelijk de keuze uit 2 pakketten met die machine, en daar mocht ik een dag over denken. Uiteindelijk heb ik dan ook een Rupes75 set aangeschaft met zo'n 25% korting. Buiten de set ook nog polijstmiddel met korting aangeschaft, en van de Rupes stand kreeg ik als extraatje nog een wolpad en een Rupes t-shirt mee Naast de droogdoek nog een paar andere zaken aangeschaft, waardoor ik voorlopig nog wel een poosje vooruit kan met de detailspullen.
 8. Welkom hier Willem, heb je al een idee wat je met de jonge Rapid's gaat doen? 🙄
 9. Nee, de pomp draait wel maar verpompt dan vrijwel geen vloeistof (door de constructie kan de opbrengst van de pomp versteld worden, en als de airco niet nodig is, is de pompopbrengst dus vrijwel nul).
 10. Het zou gewoon de aircopomp kunnen zijn (die dus het koelmiddel rondpompt).
 11. Prijzen van occasions lijken soms wel eens laag, maar daar kan ook een goede reden voor zijn, bijvoorbeeld dat het een gebruikt geïmporteerde auto is. Dan heb je dus nooit een NAP en is de waarde per definitie minder (ook als je 'm weer inruilt), daarnaast is het veel lastiger om te checken of een ingevoerde auto geen zware schade heeft gehad. Ik heb die van mij nu iets meer dan een jaar en volgens het dash hoeft ie pas onderhoud over iets minder dan een jaar en of als die 30.000 km sinds de afleverbeurt gereden zijn. Volgens mij is dat vrij bijzonder dat ik na een jaar nog niet kan zien dat de onderhoudsbeurt eerder nodig is dan na 30.000 km. (volgens mij krijgen de meesten voor de 25.000 km de melding dat ie aan een beurt toe is.
 12. Overigens in de tijd dat ik tegen de 25.000 km/jaar reed, én het kon betalen ben ik nieuw gaan rijden omdat een jonge . occasion naar verhouding duurder was (vanwege km-stand, en de periode dat ik er mee zou rijden). Wat de betrouwbaarheid betreft, is mijn ervaring dat je beter gebruikt kunt rijden: mijn allereerste nagelnieuwe auto kwam ik vanaf de dealer niet eens thuis, onderweg naar huis (een ritje van ca. 4 km inclusief tankstop om de tank gelijk helemaal vol te gooien), oorzaak bleek achteraf een relais voor de brandstofpomp dat bij sommige auto's inclusief die van mij soms bleef hangen. De volgende nagelnieuwe auto is binnen de garantieperiode zo'n 100 keer terug geweest naar de dealer voor de meest idiote mankementen. Dat is ook het grote voordeel van een occasion: je kunt proefrijden met hetzelfde exemplaar als je koopt, en die eventueel ook nog laten keuren. Bij een nieuwe auto moet je maar afwachten wat je toegeschoven krijgt. Dat veel mensen gevoelsmatig liever een nagelnieuwe auto kopen, is vaak meer een gevoelskwestie, dan een rationele beslissing. Bij een occasion heb je grote kans dat eventuele problemen opgelost zijn bij de vorige eigenaar.
 13. Hmm, mijn exemplaar was anderhalf jaar oud en 45k km, maar wel zo'n 30% van de nieuwprijs af, dat is toch wel een fors verschil als je dat goed moet maken door er langer mee te blijven rijden. Daarnaast, wanneer is een auto opgereden? Als je in een jaar tijd meer kosten kunt verwachten dan de waarde van de auto, of als ie technisch niet meer rijdbaar te krijgen is, zonder hele grote kosten? (als je een auto niet kort rijdt, is ie technisch gezien bijna altijd nog te behouden, tenzij het chassis is weggerot, maar met de huidige auto's gebeurd dat niet zo snel)
 14. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Is ook niet bedoeld voor bier, maar gewoon eten en drinken en eventueel medicijnen (mijn moeder heeft bijv. oogdruppels die ze in de koelkast moet bewaren), zeker als je de spullen er koud in zet, kun je het lang koud houden. Overigens voor het werk gaat mijn brood de avond vantevoren klaargemaakt en wel in de diepvries, en de volgende dag zo in de rugzak en pas ergens tussen 10 en 11 uur is het ijs eruit, dus koel genoeg. Als het heel warm is zoals afgelopen zomer regelmatig gebeurd is, dan gaat het broodpakket 's morgens in een klein koeltasje en moet ik het een half uurtje eerder uit de koeltas halen, anders heb ik ijs op mijn brood.
 15. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Afgelopen weekend een elektrische koelbox aangeschaft, omdat in de F3 de gekoelde dashboardkastjes zijn verdwenen. Kan zowel op 12V aansluiting als op 230V, eventjes de werking uitgeprobeerd met wat flesjes water en thermometer in de box, in 10 minuten op 230V had ie de temperatuur in de box toch van bijna 20 naar minder dan 10 graden teruggekoeld.