Cordoba

Members
 • Content Count

  1,251
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  95

Cordoba last won the day on September 7

Cordoba had the most liked content!

Community Reputation

359 Excellent

About Cordoba

 • Rank
  Scout
 • Birthday September 21

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  hart van de Randstad
 • Interesses
  bier en brouwerijgeschiedenis, techniek, Formule 1, fotografie

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Fabia III combi
 • Uitvoering
  Joy
 • Motor
  CJZ 1.2 TSI 66 kW
 • Tuning
  nog niet
 • Transmissie
  Hand-5
 • Kleur
  Quartz grey metallic
 • Bouwjaar
  12-2016
 • Eigenaar sinds
  24-05-2018
 • Kilometerstand
  45000
 • Opties
  Trekhaak, spatlappen achter, achterbumperbescherming
 • 3rd Party Opties/Accessoires
  L
 • Radio- / Navigatiesysteem
  Swing
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  FabiaCordoba
 • Spritmonitor ID
  0938473

Recent Profile Visitors

1,992 profile views
 1. Foto's heb ik geschoten op plekjes waar het even minder druk was, en heb er geen ultieme fraaie foto's van gemaakt, maar leuke herinneringsplaatjes waar fototechnisch best hier en daar wat aan mankeert. (maar daardoor wel veel foto's in weinig tijd, daardoor kwam ik er ook thuis pas achter dat er veel meer Skoda-modelnamen in de vitrinekast hingen dan die van de 1000MB die ik wel had gespot.
 2. Nog wat foto's: Mustang Fast back uit pakweg 1967, als kind had ik hier de witte Matchbox versie van: En de VW Karmann Ghia, ook een favoriet uit mijn jeugd. Als ik naar de middelbare school ging in Voorburg stonden er diverse van die Karmann Ghia's langs de straat (ook in cabrio uitvoering): Renault 4CV eigenlijk een auto die ik vroeger al weinig zag, vaker de Morris Minor die een vergelijkbare vorm had: En de Ford 17M Taunus (of 12M of 14M, afhankelijk van motorisering) rond 1970.
 3. Allereerst de werkplaatsfoto's. Ik dacht dat ik ook een foto had van het apparaat voor de microfiches, maar blijkbaar is dat niet goed gegaan ☹️ Dat is typisch van die vrij jonge techniek, die alweer compleet verouderd is, en bijna nergens meer te zien. Ook opvallend dat er op de brug een De Soto stond, dat is voor niet-autoliefhebbers toch een onbekend merk. Wat foto's van logo's en andere details: Wat rariteiten: En een oude auto van de Wereldomroep: En verder nog de motoren: (opmerkelijk veel NSU-motorfietsen aanwezig, ik wist niet eens dat NSU motorfietsen had gemaakt): En dan nog wat foto's van auto's: edit: de 5mb beperking zorgt dat ik de andere foto's nu niet kan uploaden, maar dat komt dan binnenkort.
 4. Allereerst de Skoda-zaken in het museum: Niet alleen het logo van een 1000MB maar behoorlijk wat meer zag ik thuis op de foto. Ook van een Octavia uit begin jaren 60, en volgens mij hoort daar ook het rood-witte Skoda logo bij. Voor Frank hieronder een foto van een Skoda 1000MB:
 5. Ik moet mijn foto's nog even sorteren en bewerken. Die werkplaats had ook van die mooie semi-oude gereedschappen, zoals het apparaat om microfiches te lezen. Ik kan me nog herinneren dat vroeger bij de lokale Audi dealer '(later VW-Audi dealer) ook zo'n apparaat stond, en halverwege de jaren 80 tijdens mijn militaire dienstplicht stond er op het ministerie van defensie ook zo'n apparaat om oude personeelsgegevens op te zoeken. Nadat iedereen vertrokken was, ben ik nog even wezen kijken in het boerderij en rijtuigenmuseum in het centrum van Schagen (het was open-monumentendag) en daar hadden ook nog allerlei klassiek rijdend materieel. Ik elk geval leuk om eens wat gezichten bij de de mensen te leren kennen.
 6. Buiten de Fabia die zeer herkenbaar is (zie avatar) ben ik herkenbaar aan een lichtblauw t-shirt met biervoorraad op de rug. Ff boterhammetje naar binnen schuiven dan vertrek ik richting Schagen.
 7. Ik denk dat ik ergens tussen 13 en 14 uur arriveer. De bedoeling is om op de heen- of de terugweg nog even een schuimblusser voor in de Fabia op te pikken in Velsen. Vrijdagmorgen voor werktijd al even de velgen een schoonmaakbeurt gegeven, en vervolgens gaan droogrijden (oftewel gewoon naar het werk gereden). Vandaag hadden de velgen niet zo veel aandacht meer nodig dus de auto even gestofzuigd (afgelopen week was een zak met vogelvoer in de kofferbak open gebarsten, het meeste wel opgeveegd, maar nu toch maar even grondig opgeruimd), en daarna gewassen en de velgen even een nieuwe velgenwax gegeven. De auto moet eigenlijk een grondige detailbeurt hebben, maar heb er even niet de tijd en energie voor.
 8. Cordoba

  Ba dum Tsss

  Welkom Veance. Wat mij betreft is Lavablue één van de mooiste kleuren in het Skoda-kleurenpallet. (De Superb is toch lavablue?)
 9. Welkom hier Patrick. Als je Skoda vragen hebt, zien we het wel, wat de kwaliteit van de naafkapjes betreft: volgens mij zijn hier meer mensen met dezelfde ervaring over de belabberde kwaliteit daar van. Voor de anderen die Patrick niet kennen: Patrick heeft veel meer ervaring dan ik in het detail-wereldje.
 10. Is er al een tijdschema voor de meeting @Wasmachineman ? Dacht ik, Ed heb ik in elk geval al eens in levende lijve ontmoet, maar zo te zien alleen forumleden aanwezig die ik nog niet eerder de hand heb geschud.
 11. Sterker mijn Fabia staat op beeld voor de flyers voor 'Cars & Coffee' op dezelfde datum in Dendermonde, en is buitengewoon herkenbaar. Een paar maanden terug las ik op het Carclean forum dat iemand uit het oosten van het land mijn auto had gespot bij een actiedag bij Carclean (persoon in kwestie heb ik nooit ontmoet/gesproken), maar de auto was herkenbaar van mijn avatar.
 12. Redelijke kans dat ik langskom: mijn vakantie was door problemen op het werk uitgesteld, en zo goed als zeker 2e helft september vrij. Als ik kom kan ik dan gelijk een schuimblusser oppikken in Velsen, dat ligt dan min of meer op de route.
 13. Je blijft verrassen Frank. Iedere keer als ik begin te denken dat je blijkbaar wat rust in je kont hebt gekregen, zie ik ineens dat je weer een baanwissel hebt. Hoe lang is je inwerkperiode in je nieuwe job? Ik kan me voorstellen dat het in die job toch wat langer (weken/maanden) duurt voor je helemaal ingewerkt bent.
 14. Frank, is de afwerking van de Renault beter dan die van Skoda? 😕
 15. Inderdaad zijn er bij elk merk en model dramatische exemplaren te vinden, alleen zijn de percentages bij de verschillende merken en modellen nogal verschillend.