Cordoba

Members
 • Aantal items

  1159
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  84

Cordoba won de laatste dag op 4 januari

Cordoba had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

307 Excellent

Over Cordoba

 • Titel
  Scout
 • Verjaardag 21 september

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  hart van de Randstad
 • Interesses
  bier en brouwerijgeschiedenis, techniek, Formule 1, fotografie

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Fabia III combi
 • Uitvoering
  Joy
 • Motor
  CJZ 1.2 TSI 66 kW
 • Tuning
  nog niet
 • Transmissie
  Hand-5
 • Kleur
  Quartz grey metallic
 • Bouwjaar
  12-2016
 • Eigenaar sinds
  24-05-2018
 • Kilometerstand
  45000
 • Opties
  Trekhaak, spatlappen achter, achterbumperbescherming
 • 3rd Party Opties/Accessoires
  L
 • Radio- / Navigatiesysteem
  -
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  FabiaCordoba
 • Spritmonitor ID
  938473

Recente bezoekers van dit profiel

1520 profielweergaven
 1. Cordoba

  Seat Leon ST Style Connect 1.4TSI ACT DSG-7

  Marco, als hij na een cleaning beurt nog zo sterk ruikt, zijn er een paar mogelijkheden: - er zijn 1 of meer items vergeten bij de cleaning (bijvoorbeeld wel het zitmeubilair, maar het tapijt, of de kofferbak bekleding, vaak een viltachtige bekleding, vergeten) - een stap is halfslachtig of niet uitgevoerd, denk hierbij aan bijvoorbeeld alleen met een vochtig doekje bekleding afnemen in plaats van goede extractor beurt, of bijvoorbeeld alleen maar ozonbehandeling zonder cleaning vooraf, of veel te korte ozonbehandeling. - het is mogelijk dat na een volledige goede behandeling je nog steeds ruikt dat een auto als hondenhok of rookhok is gebruikt, maar dan is na behandeling de geur wel met een factor 100 afgenomen. Dan zit de geur heel diep in het schuim van stoelen/bank en zal geleidelijk verder afnemen, en mogelijk dat nog een herbehandeling nodig is, of dat het een kwestie is van een aantal maanden geduld hebben tot het helemaal is verdwenen. Overigens ik snap dat je dat traject niet in wil gaan als je een voor jou verse leasebak in zo'n conditie krijgt toegeschoven, voor iemand die privé een auto heeft gekocht is dat wat anders.
 2. Cordoba

  Seat Leon ST Style Connect 1.4TSI ACT DSG-7

  Ik snap als je dat als 'verse' leaseauto door de strot geduwd wordt, je dit door de LM laat regelen, normaal gesproken zou ik zeggen inspuiten met verdunde autoshampoo en dat er weer uitzuigen met een extractor (ook te huur als 'tapijtreiniger') of waterstofzuiger, en daarna een behandeling met ozon, dan moet je zowel een berg vuil uit de bekleding (zowel stoelen/achterbank als tapijt) als de geur kwijt zijn.
 3. Cordoba

  Seat Leon ST Style Connect 1.4TSI ACT DSG-7

  Marco, ik had verwacht dat je met jouw beroep toch zou gaan voor een 'executie-pakket'. 😁
 4. Cordoba

  fotografie

  Fraaie fotoserie Marco.❤️ Wat zien we nu eigenlijk (hoe is het opgebouwd)? Zijn dit beelden van glas/plastic met lampjes er in, of zijn dit vlakke platen?
 5. Cordoba

  Verjaardagen

  Oeps, ik heb duidelijk niet opgelet de laatste tijd. @Snelle alsnog gefeliciteerd met de jaardag.
 6. Cordoba

  Mijn Fabia III

  De Fabia is weer terug op het thuishonk sinds 6 dagen, en is bijna herbouwd: - olie lekkage bleek veroorzaakt te worden door kapotte pakkingring op de carterventilatie, de pakking is dus vervangen - probleem met de front assist, lijkt veroorzaakt te zijn, doordat er bij de 1e eigenaar ooit iets tegen de ondergrill is gekomen, met als gevolg een gescheurde spijl, maar ook bij het calibreren bleek de radar iets verdraaid te zijn, waardoor deze 'scheef keek', met dus vreemd gedrag als gevolg. Rooster rondom de radar is vernieuwd en de radar gecalibreerd en alles lijkt nu naar behoren te werken. Bumper was dus ook verwijderd om dit te kunnen repareren en afstellen. - foutmelding op de CC-hendel: deze is vervangen en zou dus ook geen kuren meer moeten hebben. (stuur is dus gedemonteerd om de hendel te kunnen vernieuwen)
 7. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Er is inderdaad ook een medische versie, maar deze is vooral bedoeld voor bijvoorbeeld lastige plekken in de auto te bekijken (bij sleutelen), klussen thuis (tussen plafonds en dergelijke), en eventueel in afvoeren (de camera en de flexibele nek zijn waterdicht), maar omdat de nek maar 1 meter lang is, doe je in afvoeren niet zoveel. Ik kan bijvoorbeeld voor ik achterspeakers in de achterportieren van de auto ga monteren, even het bedieningspaneeltje van de raambediening los halen, en bekijken of er al bekabeling in het portier zit (hoef ik het maar 1 keer los te halen).
 8. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Vanmiddag toevallig bij de Aldi een endoscoop gescoord uit de opruiming voor 25 euro, altijd handig als je zo'n ding hebt. En vanmiddag ook nog een fles Rain-X gescoord in de Makro:
 9. Cordoba

  Offtopic

  Dat is precies wat ik bedoelde te zeggen Marco. @EdK behalve wat zaken die komen door vorige gebruiker, de volgende zaken: - foutcode op de CC-hendel, en als verschijnsel dat ie soms spontaan op de speed limiter schiet in plaats van op CC - olielekkage net boven het oliefilter (ik heb een ander motorblok, dus zou voor jou niet van toepassing zijn) - de front assist die nog wel eens ingrijpt als de situatie al 2 seconden is verdwenen (kan ook te maken hebben met voor aflevering van de auto beschadigde ondergrill)
 10. Cordoba

  Offtopic

  Dat is ook niet bepaald wat ik verwacht zou hebben Marco. Mogelijk dat het voor het exemplaar geldt (bijvoorbeeld door matige/wat versleten schokbrekers). Bij de Leon had ik bij een aantal bochten dat ik daar echt even de remmen aan moest tikken, waar ik bij de Fabia dat niet hoef te doen. Wat gevoelsmatig het verschil versterkt, is dat je bij de Leon al snel net wat harder rijdt dan je denkt, en je dus gevoelsmatig langzamer rijdt, dan je daadwerkelijk rijdt. Verdere verschillen was vooral combinatie motorblok/versnellingsbak: een diesel is gewoon minder soepel in de toeren, en doordat dit een 5-bak was moet je toch vaak net een versnelling lager dan je zou verwachten.
 11. Cordoba

  Offtopic

  Ik heb me vanmorgen aangesloten bij de heersende trend onder Skoda-rijders: ik rij nu een Leon. Niet schrikken, de Fabia is even terug naar de verkopende dealer om een stel garantiepuntjes op te lossen, en als leenauto kreeg ik een Leon mee, en zoals het er nu uitziet gaan we de ruil vrijdagavond weer terugdraaien. Opvallend dat de Leon een klasse groter is, maar na het instappen krapper aanvoelt dan de Fabia, en wat mij ook opviel is dat het stuurgedrag in bochten van de Leon echt minder is dan de Fabia. Ik had vanmorgen bij het instappen in de Seat niet opgelet (had wat haast omdat ik om 10 uur weer in Bodegraven op het werk werd verwacht), en dacht dat ik met een Ibiza onderweg was, maar dit bleek dus een Leon te zijn. Dat maakt dus wel duidelijk dat de Fabia III erg volwassen aanvoelt voor de grootte van de auto.
 12. Cordoba

  Mijn Fabia III

  Zou het geluid wel lekker dempen als ie volloopt met sop. 😂 Bij daglicht valt het toch tegen, achterbumper zit toch aardig vol krasjes (waarschijnlijk van de gescheurde kentekenplaat):
 13. Cordoba

  Mijn Fabia III

  Zo wat was ik vanavond blij met mijn vaste trekhaak: hysterische muts met een Kia reed vanavond achterop toen ik mijn gas losliet. Resultaat: trekhaakdop gescheurd en krassen op de trekhaak, verder lijkt er geen schade aan de Fabia. De Kia had een gat in de kentekenplaat en waarschijnlijk de kunststof erachter aan stukken. Morgen met daglicht nog even checken maar mijn bumper lijkt zonder enige schade dit doorstaan te hebben. Volgende week als ik toch in de garage ben even checken, maar het lijkt me sterk dat wat kunststof de trekhaak of de bevestigingspunten beschadigd hebben.
 14. Cordoba

  Verjaardagen

  Behalve een vochtige ook een fijne verjaardag gehad? Alsnog gefeliciteerd Frank.
 15. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Ik heb voorlopig nog even wat vraagtekens over een aantal zaken, zoals: - hoe is het beeld bij weinig licht (avond/nacht/tunnels) - hoe zit het met automatisch in-/uitschakelen, gaat dit via de USB-kabel, en betekent dat niet dat de camera continue aan de accu lurkt (als je een USB-stick in de auto laat zitten, zie je dit ook doordat het MFD net even wat anders laat zien dan normaal als je de sleutel uit het contactslot haalt, en ook blijft er een led in de USB-stick branden. Ik heb al een enkel geval gelezen dat een accu was leeggetrokken doordat een auto een paar weken was geparkeerd met USB-stick nog aangesloten.