hobbel de bobbel

Members
 • Content Count

  1,792
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  65

hobbel de bobbel last won the day on October 15 2016

hobbel de bobbel had the most liked content!

Community Reputation

247 Excellent

About hobbel de bobbel

 • Rank
  Scout

Profiel Informatie

 • M/V
  Man

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Urine is wat anders als chloor. Je doet dan zoiets jezelf aan, niks mis mee, maar het wordt anders als je het zonder het te weten in je brandstoftank wordt bijgemengd. Mijn vervangen brandstoffilter heb ik bewaard in een luchtdicht afgesloten tupperwarebox en je wilt niet weten, wat daar voor een gore ( geen Benzine) graflucht vanaf komt. Sorry voor de omschrijving, maar het is mijn eerste en tweede geurindruk en ik vertrouw op mijn zintuigen.
 2. Waar ik eigenlijk op doel, is het illegaal bijmengen van afval in particuliere tankstations. Sinds twee jaar tank(te) ik maar bij 1 hetzelfde "goedkoop" station, dus niet meer in Duitsland. Het is onvoorstelbaar, maar het gebeurt, afval lozen in ondergrondse brandstoftanks.
 3. Om even op het topic terug te komen, onze Yeti begon wat te haperen, motorisch. Onduidelijke gele waarschuwingslampjes. Noodloopachtige rijeigenschappen, er was iets, maar wat ? De monteur van onze garage had een lumineuze inval, hij had ons zien tanken bij een niet nader te noemen tankstation (goedkoop) Het brandstofsysteem (van onze Yeti) bleek ernstig vervuild, de mengkamer o.a. Uit elkaar gehaald en schoongemaakt, daarna een reinigingsvloeistof in de brandstoftank. Op mijn verzoek het brandstoffilter gewisseld, je wilt niet weten, wat daar aan zooi uit kwam (geen benzine) Een soort zwarte sludge die naar chloor rook. De Yeti rijdt sindsdien weer als een zonnetje en het brandstofverbruik is aanzienlijk gedaald. Het niet nader te noemen tankstation wordt door ons niet meer aangedaan, gemeden zelfs.
 4. Ik zie iets van bovenleiding en tramrails, fraaie foto
 5. Het begint te kriebelen, maar de Yeti wil zo graag blijven, er mankeert helemaal niets aan.
 6. Ik krijg er haast een soort van gluweingevoel bij, Het lijkt een beetje op het toetercompromisgevoel te Winsum (Groningen) Men heeft daar s'nachts, er rijden dan geen treinen, maar er dan toch vreselijke last van te hebben, gedurende het middagslaapje, er wordt alleen dan sporadisch getoeterd. Ik krijg hier een warm gevoel bij,, zoals gezegd.
 7. Ik vermijd bepaalde oppervlakken, waar je om de een of andere, reden, vooral NIET in moet boren. Je kunt het gewoon ZIEN, boor hier vooral niet, het is bij voorbaat al gedoemd om te mislukken. Zoek gewoon een andere plek, geef het op, uiteindelijk.
 8. Een aardig idee, aluminimumfolie zou ook kunnen, bijvoorbeeld. Sommige mensen dragen een puntmuts van aluminimumfolie tegen de vermeende schadelijke effecten van omgevingsstraling Maar waarom zou in de toekomst een elektriciteitsbedrijf er opeens geen belang meer bij hebben dat jij een slimme meter hebt? Dat belang heeft het nu toch ook? De toekomstige kosten zijn in mijn geval € 75 Heb ik er wel voor over. Weet je wat het grootste belang van energieleveranciers werkelijk is ? Het op afstand kunnen afschakelen van de slimme meter(s) en de daarbij behorende energiestroom, bijvoorbeeld bij wanbetalers. Dat kan nu ook al, maar dan moet de halve straat worden uitgegraven, om de gastoevoer bij wanbetalers die niet (willen) opendoen, te kunnen onderbreken. Met de slimme meter kan dit wat eenvoudiger, op afstand, met een druk op de knop.
 9. Je kunt niet de communicatiemogelijkheid (laten) uitzetten, maar, zoals dat dan heet, je kunt hem wel administratief (laten) uitzetten. Overigens heb ik niets tegen zonne-energie, integendeel. Mijn zonneboiler doet alweer 15 jaar trouwe dienst, maar dan zonder last te hebben van onredelijke teruglevertarieven. Er zijn aanwijzingen, dat de terugleververgoeding binnen afziebare tijd 0 zal worden. Zolang er nog geen betaalbare accu's leverbaar zijn, niet teveel PV panelen aanschaffen, beter iets te weinig, later bijplaatsen kan altjid nog.
 10. En GEEN slimme meter onder mijn dak ! Vorige week de aankondiging van de netbeheerder ontvangen, wanneer de slimme meter geplaatst zou gaan worden. Niet dus, je mag volgens de wet namelijk weigeren. Niet iedereen weet dat, om begrijpelijke redenen. Ik heb mijn weigering kenbaar gemaakt, maar die wordt alleen in behandeling genomen, als je uit een beperkt keuze-menutje aangeeft, wat de reden is. Ik heb aangevinkt "privacy" De werkelijke reden is, mocht ik PV panelen willen installeren, dat de huidige ferraris kWh meter eerlijk saldeert en niet de onrechtvaardige methode van de slimme meter. Een stok om mij te slaan, is de vooraankondiging, dat in de toekomst het piek en daltarief niet meer zal worden toegepast. Ook werd gemeld, dat mijn keuze gerespecteerd werd, maar gratis plaatsen kan ik wel vergeten.
 11. Er is blijkbaar een soort van slap geleuter gaande, waar men geen weerstand aan kan bieden. Een verslaving van het ego, wat voornamelijk uit gebakken lucht bestaat.
 12. Het gaat ook om doseren, teveel van iets, wat dan dat ook is, komt onprettig over. Denk hierbij aan het hoorspel, verdeeld over meerdere avonden. Teveel informatie ineens, kan als een inbreuk op de privacy worden ervaren. Het lezen van een boek verschaft de lezer, een middel om zijn eigen incassovermogen te kunnen aanpassen aan het informatieaanbod; je kunt het boek gewoon even wegleggen.
 13. Je hebt ook beschaafde feestjes Ed
 14. Soms kun je jezelf, op een uitgekiend moment, gewoon jarig verklaren ! Net zo gemakkelijk, in sommige havenplaatsen, hadden bepaalde collega's er een handje van om deze blijde boodschap aan argeloze dames wijs te maken. Het verjaardagsfeestje vond dan plaats in de hut van de zelfbenoemde verjaardagsklant, die het tot een ware kunst had gemaakt om het feestgevoel aan de dames deelgenoot te maken. Het werkte altijd.
 15. Ik krijg zelfs niet eens papiertjes in de bus, ze proberen maar wat. En wat het schudden van de wijn , tijdens transport: Er zijn homeopaten .die op hun extreem verdunde waren, ook nog een extra toeslag heffen, vanwege het zgn. schudden !