Jump to content

Arjo

Members
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Arjo last won the day on October 29

Arjo had the most liked content!

About Arjo

 • Birthday January 11

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  Hitzum
 • Beroep
  Docent VO
 • Interesses
  gitaren

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Roomsterrrr en een Citigooooh
 • Uitvoering
  ambition en sprint
 • Motor
  1.2 Tsi 86Pk 1.0
 • Transmissie
  hand 5
 • Kleur
  lichtblauw metallic en een witte
 • Bouwjaar
  2011-06 en 2015
 • Eigenaar sinds
  2011 en 2021
 • Kilometerstand
  171456
 • Opties
  een wit dak en een radio (jawel)
  donkere achterramen
  dakreling
  een reserveband
 • Accessoires
  trekhaak en een karretje in de zelfde kleuren als mijn auto
  Kijk dat is nog eens wat.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Arjo's Achievements

 1. Vandaag even naar de garage geweest en het is allemaal nog veel simpeler dan we dachten. gelukkig! Onder bij de zekeringen zit een schakelaar. Dit kan je omzetten. Dan gaat direct als je contact maakt het licht dus aan. Fabia123 suggereerde het al. Ik heb dus zo'n aanpassing. Alleen zit ik niet elke dag bij de zekeringen te kijken dus ik wist van het bestaan niet af. Heb je al 12 jaar een zelfde auto en leer je er nog steeds iets nieuws over. 😁 Dank voor jullie meedenken.
 2. Als ik mijn Roomster start springen gelijk de koplampen aan. Het Dimlicht wel te verstaan. Doe ik dan dat licht aan, dan gaan ze nog een keer aan. Nou ja ze stonden al aan maar de enige manier om ze uit te zetten is het contact uit zetten. Gelukkig gaan ze dan wel uit. Wat moet ik vervangen? relais? Nou rijd ik vrijwel altijd met licht aan, maar het is toch niet zoals het hoort.
 3. Dank voor de reacties. In het verleden heb ik wel een keer last gehad van een marter. Dat is al weer 4 jaar geleden. Toen zijn de kabels vervangen. Maar misschien was het ook wel zo dat er bepaalde kabels zijn vervangen en niet alles. Het blijft onduidelijk. Oh en Sneek en Snaak. Al die buitenlandse namen ook. Dat is ook moeilijk.
 4. Deze vakantie hadden we een mooi akkevietje. In de buurt van Freiburg begon de motor naar te stotteren en het leek wel alsof er nog maar 2 cilinders over waren. Met de nodige moeit kon ik hem nog wel van de snelweg af krijgen. Dat was alleen al een geluk. Toen gaan bellen. De ADAC kan niet repareren maar kennelijk alleen afslepen. We stonden voor een garage. Maar ja zaterdagmiddag en dus gesloten. De ADAC medewerker bracht me naar een VAG garage in Freiburg. Daar sta je dan met je caravan en een auto die het niet doet. Lang verhaal kort na wat heen en weer lopen konden we een hele nieuwe Passat huren. Daarmee hebben we de caravan naar een camping gebracht en daar hebben we tot maandagochtend gewacht. Toen weer naar de garage in Freiburg. Daar bleek dat de kabels van de bougies en de ontstekingsspoel volledig gecorrodeerd waren. Dat had net zo goed thuis kunnen gebeuren. Of terwijl we ergens in de bergen aan het rijden waren zo'n 100 km verderop... Daar wil ik even niet aan denken. mijn vraag en eigenlijk ook constatering is: Hoe vaak komt zoiets voor en tjonge de kabels van mijn auto zijn nu al zo'n keer of 4 gerepareerd. (spiegels, al een keer eerder bougiekabel, achterklep, en gedoe met de trekhaak) Volgens mij heb ik een zwak punt van Skoda gevonden. En: Hoe ontstaat zoiets? Als laatste alle lof voor bhg Autohandelsgesellschaft mbH Freiburg. Meer dan uitstekend geholpen. Binnen een dag gerepareerd, terwijl je zo maar op een maandagochtend binnen komt lopen. Ik kreeg er zelfs kaartjes voor de tram om een dagje de stad in te gaan. Dus als één van jullie nog eens zaken moet doen in die regio ik wil hen zeer aanbevelen. Alleen met mijn adres hadden ze wat moeite (zie bijlage) Zijn er hier mensen die nog wat zinnigs over mijn vragen en of opmerkingen kunnen zeggen?
 5. Dag skodafielen, Deze zomer is er duidelijk geworden wat de rammel in mijn citigo was. Tjonge dat heeft even een paar garages geduurd. Nou moet ik ook toegeven dat ik het een hele lange tijd voor lief heb genomen. Het werd niet erger en leek niet ernstig. Misschien voor een aantal een "ziejenouwel-ervaring" Het waren de achter schokbrekers. Hoe ze rammelden of eigenlijk tokkerden vooral op lage snelheden weet ik niet maar nadat een vakkundige vakgarage in Scharnegoutum er nieuwe schokbrekers onder had gezet was het probleem verholpen. Het kwam tijdens een gesprek over de auto terloops aan de orde. Met een we kijken er nog wel even naar werd het er bij geschreven. Dan heb ik nog wat en daar maak ik even een nieuw onderwerp (of zo je wilt topic) van.
 6. Arjo

  rechter spiegel

  Jazeker! Maar ik hoorde al geen motortje meer als ik de spiegel horizontaal probeerde te verstellen. Daarna nog geprobeerd de spiegel te openen maar dat vond ik wat link. kwildezaak ook niet vernielen. Daarom vraag ik om advies. Je hebt helemaal gelijk dat ik het zelfde topic zou kunnen gebruiken. #nietzobedreven
 7. Arjo

  rechter spiegel

  Een poos geleden had ik een vraag over de rechter spiegel. Die doet het alleen verticaal en niet meer horizontaal. Daar heb ik wel twee reacties op gehad en het toen gelaten voor wat het was. Werk en studie namen zo veel tijd dat ik er niet meer toe kwam. Toen alleen in wat koudere toestand nu dus helemaal niet meer. Een pookje daaraan maken gaat hem niet worden. Hoe haal ik de spiegel open om eens te kijken of alles netjes zit? Misschien zit daar gewoon een draadje los. Ik hoor geen motortje van een of andere aansturing.
 8. Arjo

  rechter spiegel

  Bij de rechter spiegel is iets typisch aan de hand. Die is als het kouder is netjes af te stellen en als het warmer is niet meer. Althans dan kan ik de spiegel nog wel verticaal instellen maar niet meer horizontaal. De spiegels zijn elektrisch te verstellen. Wat mij weer naar een eenvoudig pookje doet terug verlangen, maar dat is wat anders. 2 vragen: Waar ligt dit aan en is het gemakkelijk te repareren of Zou ik zelf zo'n pookje kunnen monteren? of is dat een beetje raar? Eigenlijk dus 3 vragen.
 9. Nou nieuw lid... Valt wel mee. Niet zo actief. Volgens mij heb ik al ergens geregistreerd in 2010 of zo. Ik ga je gedachtes één voor één nalopen. Dank voor je denkwerk. Als ik het vind laat ik het in ieder geval weten. Fijn dat er zo wordt meegedacht.
 10. Morgen zal ik nog een keer door de achterbak gaan. Maar volgens mij ligt alles vast. tussen de reserveband. Je hoort het vooral als je langzaam rijdt, het geluid valt later weg als je harder rijd, door het toenemen van de banden, motor en windgeruis. Ik zal eens heel langzaam laten rijden en dan met mijn oren zo dicht mogelijk bij het geluid gaan zitten. Door de achterbank naar beneden te doen.
 11. Nou ja het hoort dus niet, dat vermoeden had ik al. Nu alleen nog vaststellen wat het wel is. Ik heb er vanmiddag onder gestaan bij mijn dorpsgarage en op allerlei manieren getikt, gedraaid en op en neer gedrukt maar we kwamen er niet achter. Oh nog een ding. Je hoort het wel binnen maar niet buiten de auto. Ook zo iets
 12. Nee, ook dat heb ik gecontroleerd. Alle steentjes er uit geprutst. geluid blijft Hoort het geluid niet gewoon bij de Citigo?
 13. hmmm dan kan hij zich zeer klein opvouwen. kaboutertjes zijn te klein en snel. Die zie je (meestal) niet
 14. Ik heb laatst naast mijn geliefde Roomster een schattige witte Citigo gekocht. Deze heeft bij langzaam rijden hoorbaar een soort van klok-klok-klok geluid. op hogere snelheden valt het weg. Dan hoor ik het niet meer door de banden, motor en windgeruis. Ik heb al gecontroleerd of de lagers goed zijn. Mooi stil draaien de achterwielen een rondje. Heel makkelijk en geluidloos. De armen en schokdempers zitten vast. Vandaag gecontroleerd in de garage terwijl de carrosserie omhoog werd gedrukt. Alles lijkt mooi vast te zitten Remmen lopen niet aan. Banden zijn niet gekupt. Bovendien maakt dat laatste een meer zoemend geluid. Uitlaat zit keurig vast. Rubbers daaromheen in orde. Zelfs de benzinetank zit keurig er resoneert niks. Maar er klokt wel wat. Weet iemand wat het wel zou kunnen zijn?
 15. Ik ben heel tevreden gebruiker van mijn roomster en rijd nooit zonder de radio aan te hebben. (of andere muziek) Maar in afzienbare tijd wordt de FM in de prullenbak gedaan en moeten we allemaal aan de DAB+ radio. Nou zag ik toevallig ergens in China (Ali) een DAB+ converter. Die kost maar een paar euro en je zet er als het ware een ander soort ontvanger tussen die DAB+ signalen naar je radio brengt. Nou heb ik 2 vragen. Zijn er hier mensen met (hopelijk goede) ervaringen op dat gebied? Is het zonder problemen in te bouwen of moet er bijvoorbeeld ook een andere antenne op. Mijn radio is er één van het type Swing. Bij aanschaf van de auto wat extra in geïnvesteerd en daar heb ik geen spijt van want er komt een prettig geluid uit dus het zou jammer zijn als ik er niks meer aan heb.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe