PC-fre@k

SFE Management
 • Content Count

  8,059
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  89

PC-fre@k last won the day on May 28 2019

PC-fre@k had the most liked content!

Community Reputation

319 Excellent

About PC-fre@k

 • Rank
  L & K
 • Birthday 10/09/1986

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  Regio Flevoland
 • Beroep
  IT
 • Interesses
  Van alles, o.a. dit forum ;)

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Octavia Combi III
 • Uitvoering
  Style Businessline
 • Motor
  1.2 TSI 110pk/175Nm
 • Transmissie
  DSG-7
 • Kleur
  Race Blue Metallic
 • Bouwjaar
  2016-03
 • Eigenaar sinds
  14-04-2016
 • Opties
  Dynamic Pakket, Safety Pack, Travel Pakket, Sunset, Optical Park Assist, Elektrische achterklep
 • Accessoires
  Vaste trekhaak, Reservewiel
 • Instellingen
  Een hele rits... Meest kenmerkende; DRL Blinking, achterklep open/sluiten met afstandbediening en VIM
 • Radio- / Navigatiesysteem
  Columbus II
 • Zomervelg / -band
  17 inch Skoda Hawk

Contact Methodes

 • Skype
  PM
 • Website URL
  https://www.skodaforum.eu

Recent Profile Visitors

7,833 profile views
 1. Ik hoop dat die lelijke koplampen vervangen worden. Daarmee bedoel ik de LED variant met dubbele streep, die van de O3 FL vind ik echt niet mooi. Liever die enkele streep van mijn O3 ?
 2. Ik ga het nu even uitvoeren bij mijn Octavia, deze heeft overigens twee slots. Beiden zichtbaar en bruikbaar, welk slot ik gebruik maakt naar mijn weten niet uit. Tijdens het uitvoeren van dit proces ben ik er achtergekomen dat er twee totaal verschillende methodes zijn. De MIB1 en MIB2 (welke mijn 2016 Octavia II FL heeft) gebruiken de oude methode (HIGH12_P166_EU_2018.zip), hierin zitten voor MIB1 en MIB2 aparte bestanden in. Vandaar dat het zo groot is. Nieuwere wagens hebben de MIB3 die zo ongeveer de helft kleiner is. (STD2_915_EU1_2018.zip/STD2_915_EU2_2018.zip) Mijn Octavia met MIB2 (dus nog wel gewoon fysieke drukknoppen naast het scherm) werkt als volgt: Download http://updateportal.skoda-auto.com (inderdaad de grootste). Alle signalen doen geloven dat het een update is van 2018. Maar is gewoon oude bende van begin september 2017. Skoda geeft gratis updates, dat is fijn. Maar de updates komen vaak niet (2x per jaar halen ze niet) of veel te laat. Ondertussen een SD kaart zoeken van minimaal 12GB, kortom minimaal 16GB dus. Heb de kaart gepakt die nog in mijn auto zat van vorige keer. Deze kaart hoeft NIET in de auto te blijven, bij mij zat hij dan ook niet in het SD slot ingevoerd (er nog uit haha). Deze kaart is ExFAT geformatteerd, ik heb alle bestanden en mappen er af gegooid. Dit stond er op (de XML wordt aangemaakt na het lezen van de SD in de auto): Inmiddels was de download ook zover, 27GB. Even uitpakken met een willekeurig programma, in mijn geval built-in software op de Mac. Als je dit hieronder ziet, heb je de verkeerde download te pakken (check je VIN nummer) - Dit is naar mijn verwachting voor de MIB3. Daarna dit op de SD-kaart zetten. Ook al heb ik best snelle SD-kaartjes, het kopiëren van de duizenden bestandjes duurt aanzienlijk langer dan downloaden en uitpakken... (30 minuten) Het metainfo (txt) bestand is vereist! Hierin zit informatie over de kaart en een aantal hashes om de bestanden na installatie te valideren, dit voorkomt corrupte bestanden en dus corrupte Navi... ? Werp de SD-kaart netjes uit via Windows / MacOS. Plaats de SD in een slot in de auto. Via Navi > Menu > Versie > Update, de update uitvoeren. Dit kan even duren, mocht je de auto uitzetten voor hij klaar is, zal hij nog 5-10 minuten doorgaan op de achtergrond. Als de update dan nog steeds niet voltooid is gaat hij verder zodra de auto weer aan is.
 3. ventilatie uitgeschakeld? AC uitgeschakeld? Wordt het erger als je net accelereert? Sommige dingen trillen dan harder, maar dat is eigenlijk meer bij een diesel. Volgens mij zit in dat dashboard alleen de interieur fan, maar wel genoeg plastic wat een irritant geluid kan maken.
 4. @Spector welkom, leuk dat je hier ook even komt kijken. Klinkt als een mooie bolide, heb je ook een foto? @EdK Inderdaad dat ligt ook licht gevoelig, want niet iedereen krijgt overal zo een warm welkom ?
 5. Probleem vanuit de dealer gezien is wel, je hebt geen invloed op de duizenden apparaten die aangesloten kunnen worden. Er kan ook nog eens dagelijks wat aan veranderen. Voornaamste wat je nu zou moeten vaststellen is of jouw auto anders reageert dan een willekeurige wagen met dezelfde telefoon. Dus, afhankelijk van hoe snel het probleem zich voordoet. Kan je het reproduceren in een show/leenauto (van die dealer)? Uiteraard moet je telefoon dan ook op dezelfde plek in de auto, +/- zelfde accu lading etc. worden gebruikt. Anders is er geen peil op te trekken. Denk ook aan stoorzenders, zoals andere passagiers met BT. Andersom kan ook, heb je een oud toestel (of van iemand anders) die wel gewoon werkt in jouw auto? En heb je misschien een ander BT apparaat in huis, zoals een speakertje, probeer die eens een uurtje met jouw telefoon. Volgens mij is dit de enige manier om aan te tonen dat jouw Columbus anders reageert. Overigens verwacht ik geen verkeerd gemonteerde antenne of zo. Sluiting zou nog kunnen, maar een BT antenne is met zn kleine formaat zo effectief, dat ik dat 30 cm van de unit vandaan wel geloof.
 6. Ik heb ook geen idee, de mijne werkt prima met alle iPhones die er aan gehangen hebben. iOS versie doet er ook geen drol toe, van 9 tot de laatste Developer Beta, het werkt allemaal. Zowel bedraad (aanrader trouwens i.v.m. CarPlay) als draadloos (BT). En ik wissel/upgrade nog als eens van toestel en iOS versie, dus daar kan het echt niet aan liggen. Downgraden van iOS kan prima (vanuit de tools van Apple, incl. handleiding...) maar daar zou ik helemaal niet aan beginnen. Geeft je veel meer andere problemen. Zo nu en dan een BT disconnect kan, komt ook bij andere apparaten voor, zelfs met wifi. Maar hij moet dan wel vlot herstellen. Hoewel ik niet denk dat het aan het pairen ligt, zou je dit kunnen doen: Kieper alle profielen uit je iPhone (kijk bij BT apparaten) Kieper alle profielen uit je Columbus, leeg evt. adresboek en zo (of een reset dus, als dat er is) Zorg dat je BT (auto) te vinden is, en blijft (niet verbergen dus) Zet je auto een poos uit en op slot, de Columbus blijft redelijk lang aan namelijk als je hem op slot doet Probeer nog eens te pairen (vanuit je iPhone) Wifi blijft ellende, weet ondertussen eigenlijk niet eens wat ik er aan heb. Probeer het zo nu en dan, maar bereik er niks mee haha. Ze hadden gewoon die simkaart slots moeten leveren zoals het showmodel dat ik bekeek voor het bestellen. Maar PON bedenkt wel vaker dat er iets uit moet, zo werd een collega gen..id met z'n Superb III: achteruitrijcamera uit het pakket. Kom je achter na levering DAB+ werkt overal, ben ik erg blij mee. Er zijn twee plekken waar hij moeilijk doet (naadloos terugvalt op FM): Tunnels + Brede/lange spoorwegviaducten Succes
 7. Mooie wagen man! Dit mag mijn opvolger wel worden (al moet ik nog twee jaartjes haha)
 8. Hoi Robert, dank voor je bericht en fijn dat ik je hiermee heb kunnen helpen. Helaas kwam het probleem een paar weken later terug en hielp toen de truc niet meer. De dealer heeft vervolgens de ventilator in het dashboard moeten vervangen. Die loopt als het ware aan waardoor hij almaar zwaarder gaat lopen en de boel zichzelf heeft uitgeschakeld. Schrik niet, schade was iets van 500 euro (waarvan €200 onderdelen). Dit is zo duur omdat je halve dashboard uit elkaar moet. Maar, sindsdien doet hij het weer als een zonnetje.
 9. Idem zoals bij je gasleverancier, kijk maar op je rekening Reden dat ik specifiek gas noem (en niet benzine/diesel, waar hetzelfde optreed - dus niet je hele vulslang vullen en je auto in de zonparken > ander topic ) is dat ik vermoed dat het verschil in volume grote kan zijn bij gas. Omdat het gas door de druk vloeibaar is geworden en wellicht nog meer last heeft van de temperatuur wisseling. Overigens hebben pomphouders niks te klagen, je zou eens moeten zien hoeveel verschil er in de liters per tankbeurt zit Bij eentje dacht ik echt, nog even en dan komt het er bij de uitlaat weer uitlopen. Maargoed, zover offtopic
 10. Even googlen zegt dat het moet kunnen, heb het in het verleden ook weleens gezien. Maar dat was maar één waarde... Zou dus even moeten controleren of het nu nog steeds aanwezig is, al blijft dan de vraag of CNG een aparte waarde heeft. Heb je daar een extra module voor in je auto zitten? Persoonlijk kijk ik niet naar de boordcomputer, zelfs met compensatie klopt daar niet zoveel van omwille van alle omstandigheden die al genoemd zijn. Beter pak je de KM-stand en de liters die er in gaan. In geval van gas maakt de temperatuur dan ook nog wat uit, maar geen 12,5% Spritmonitor is dan toch wel het simpelste. Heb ooit overwogen zelf een versie te maken, maar het kostte me te veel tijd en uiteindelijk doet Spritmonitor ook precies wat nodig is. Incl. meerdere brandstoffen tegelijk.
 11. Het is een vrij simpele handeling die makkelijk te testen en te herstellen is.
 12. Hah, ok. Bijzondere keuze van de ontwerpers dan. Om de deuren afhankelijk te maken van elkaar terwijl ze ook afzonderlijke bepaalde handelingen kunnen uitvoeren en daarmee een status kunnen hebben. Maar de slimme koppen zullen er wel over nagedacht hebben hè Over VCDS gesproken, daar is wellicht nog wel terug te vinden of er eerder problemen zijn vastgelegd met een bepaalde deur/slot. Ik zie eigenlijk altijd wel iets van afwijkingen terug als ik een auto uitlees waar de berijder meestal helemaal niks van heeft gemerkt.
 13. Aanvulling gedaan dat het ondertussen ook veelvuldig is uitgevoerd op de Superb III, sterker nog vorige week nog