PC-fre@k

SFE Management
 • Content aantal

  8047
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

PC-fre@k last won the day on February 10 2017

PC-fre@k had the most liked content!

Community Reputation

312 Excellent

About PC-fre@k

 • Rank
  L & K
 • Verjaardag 09-10-1986

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  Regio Flevoland
 • Beroep
  IT
 • Interesses
  Van alles, o.a. dit forum ;)

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Octavia Combi III
 • Uitvoering
  Style Businessline
 • Motor
  1.2 TSI 110pk/175Nm
 • Transmissie
  DSG-7
 • Kleur
  Race Blue Metallic
 • Bouwjaar
  2016-03
 • Eigenaar sinds
  14-04-2016
 • Opties
  Dynamic Pakket, Safety Pack, Travel Pakket, Sunset, Optical Park Assist, Elektrische achterklep
 • Accessoires
  Vaste trekhaak, Reservewiel
 • Instellingen
  Een hele rits... Meest kenmerkende; DRL Blinking, achterklep open/sluiten met afstandbediening en VIM
 • Radio- / Navigatiesysteem
  Columbus II
 • Zomervelg / -band
  17 inch Skoda Hawk

Contact Methodes

 • Skype
  PM
 • Website URL
  https://www.skodaforum.eu

Recent Profile Visitors

4507 profile views
 1. Bluetooth problemen iPhone en Columbus 2017

  Probleem vanuit de dealer gezien is wel, je hebt geen invloed op de duizenden apparaten die aangesloten kunnen worden. Er kan ook nog eens dagelijks wat aan veranderen. Voornaamste wat je nu zou moeten vaststellen is of jouw auto anders reageert dan een willekeurige wagen met dezelfde telefoon. Dus, afhankelijk van hoe snel het probleem zich voordoet. Kan je het reproduceren in een show/leenauto (van die dealer)? Uiteraard moet je telefoon dan ook op dezelfde plek in de auto, +/- zelfde accu lading etc. worden gebruikt. Anders is er geen peil op te trekken. Denk ook aan stoorzenders, zoals andere passagiers met BT. Andersom kan ook, heb je een oud toestel (of van iemand anders) die wel gewoon werkt in jouw auto? En heb je misschien een ander BT apparaat in huis, zoals een speakertje, probeer die eens een uurtje met jouw telefoon. Volgens mij is dit de enige manier om aan te tonen dat jouw Columbus anders reageert. Overigens verwacht ik geen verkeerd gemonteerde antenne of zo. Sluiting zou nog kunnen, maar een BT antenne is met zn kleine formaat zo effectief, dat ik dat 30 cm van de unit vandaan wel geloof.
 2. Bluetooth problemen iPhone en Columbus 2017

  Ik heb ook geen idee, de mijne werkt prima met alle iPhones die er aan gehangen hebben. iOS versie doet er ook geen drol toe, van 9 tot de laatste Developer Beta, het werkt allemaal. Zowel bedraad (aanrader trouwens i.v.m. CarPlay) als draadloos (BT). En ik wissel/upgrade nog als eens van toestel en iOS versie, dus daar kan het echt niet aan liggen. Downgraden van iOS kan prima (vanuit de tools van Apple, incl. handleiding...) maar daar zou ik helemaal niet aan beginnen. Geeft je veel meer andere problemen. Zo nu en dan een BT disconnect kan, komt ook bij andere apparaten voor, zelfs met wifi. Maar hij moet dan wel vlot herstellen. Hoewel ik niet denk dat het aan het pairen ligt, zou je dit kunnen doen: Kieper alle profielen uit je iPhone (kijk bij BT apparaten) Kieper alle profielen uit je Columbus, leeg evt. adresboek en zo (of een reset dus, als dat er is) Zorg dat je BT (auto) te vinden is, en blijft (niet verbergen dus) Zet je auto een poos uit en op slot, de Columbus blijft redelijk lang aan namelijk als je hem op slot doet Probeer nog eens te pairen (vanuit je iPhone) Wifi blijft ellende, weet ondertussen eigenlijk niet eens wat ik er aan heb. Probeer het zo nu en dan, maar bereik er niks mee haha. Ze hadden gewoon die simkaart slots moeten leveren zoals het showmodel dat ik bekeek voor het bestellen. Maar PON bedenkt wel vaker dat er iets uit moet, zo werd een collega gen..id met z'n Superb III: achteruitrijcamera uit het pakket. Kom je achter na levering DAB+ werkt overal, ben ik erg blij mee. Er zijn twee plekken waar hij moeilijk doet (naadloos terugvalt op FM): Tunnels + Brede/lange spoorwegviaducten Succes
 3. Driesje stelt zich voor

  Mooie wagen man! Dit mag mijn opvolger wel worden (al moet ik nog twee jaartjes haha)
 4. Ventilator doet niets meer

  Hoi Robert, dank voor je bericht en fijn dat ik je hiermee heb kunnen helpen. Helaas kwam het probleem een paar weken later terug en hielp toen de truc niet meer. De dealer heeft vervolgens de ventilator in het dashboard moeten vervangen. Die loopt als het ware aan waardoor hij almaar zwaarder gaat lopen en de boel zichzelf heeft uitgeschakeld. Schrik niet, schade was iets van 500 euro (waarvan €200 onderdelen). Dit is zo duur omdat je halve dashboard uit elkaar moet. Maar, sindsdien doet hij het weer als een zonnetje.
 5. Verjaardagen

  Thanks jongens
 6. Idem zoals bij je gasleverancier, kijk maar op je rekening Reden dat ik specifiek gas noem (en niet benzine/diesel, waar hetzelfde optreed - dus niet je hele vulslang vullen en je auto in de zonparken > ander topic ) is dat ik vermoed dat het verschil in volume grote kan zijn bij gas. Omdat het gas door de druk vloeibaar is geworden en wellicht nog meer last heeft van de temperatuur wisseling. Overigens hebben pomphouders niks te klagen, je zou eens moeten zien hoeveel verschil er in de liters per tankbeurt zit Bij eentje dacht ik echt, nog even en dan komt het er bij de uitlaat weer uitlopen. Maargoed, zover offtopic
 7. Even googlen zegt dat het moet kunnen, heb het in het verleden ook weleens gezien. Maar dat was maar één waarde... Zou dus even moeten controleren of het nu nog steeds aanwezig is, al blijft dan de vraag of CNG een aparte waarde heeft. Heb je daar een extra module voor in je auto zitten? Persoonlijk kijk ik niet naar de boordcomputer, zelfs met compensatie klopt daar niet zoveel van omwille van alle omstandigheden die al genoemd zijn. Beter pak je de KM-stand en de liters die er in gaan. In geval van gas maakt de temperatuur dan ook nog wat uit, maar geen 12,5% Spritmonitor is dan toch wel het simpelste. Heb ooit overwogen zelf een versie te maken, maar het kostte me te veel tijd en uiteindelijk doet Spritmonitor ook precies wat nodig is. Incl. meerdere brandstoffen tegelijk.
 8. Het is een vrij simpele handeling die makkelijk te testen en te herstellen is.
 9. binnenverlichting niet aan bij openen deur

  Hah, ok. Bijzondere keuze van de ontwerpers dan. Om de deuren afhankelijk te maken van elkaar terwijl ze ook afzonderlijke bepaalde handelingen kunnen uitvoeren en daarmee een status kunnen hebben. Maar de slimme koppen zullen er wel over nagedacht hebben hè Over VCDS gesproken, daar is wellicht nog wel terug te vinden of er eerder problemen zijn vastgelegd met een bepaalde deur/slot. Ik zie eigenlijk altijd wel iets van afwijkingen terug als ik een auto uitlees waar de berijder meestal helemaal niks van heeft gemerkt.
 10. Aanvulling gedaan dat het ondertussen ook veelvuldig is uitgevoerd op de Superb III, sterker nog vorige week nog
 11. Je kan dit met VCDS (nieuwste legale versie) aanpassen op de Octavia/Superb III. Even zoeken naar de karakteristieken en omzetten van Skoda naar Audi, hierdoor reageert hij feller. Ik heb het zelf niet aangepast maar heb er wel positieve reacties over gelezen.
 12. Alle kloon-kabels die ik ken gaan uiteindelijk een keer kapot, zeker als je update naar een versie die een firmware update meegeeft. Daarvoor wordt zelfs bij de legale kabels (die ook ik heb) gewaarschuwd als je de update uitvoert. Je kan dan gewoon de update weigeren als je twijfelt. Verder vind ik het gebruik van kloon-kabels en de veelal verouderde software die je er bij krijgt gevaarlijk. Onze handleidingen zijn gemaakt voor de nieuwste versies en kunnen in combinatie met oude versies zelfs nadelige gevolgen hebben. Zo kan ik een verhaal van 1/2 van de verlichting die dood was, of mensen die menu opties kwijtraken. Beiden onherstelbaar; boordcomputer vervangen verhielp het probleem wel... Kortom, ik zou niet te veel moeite doen voor die kabels. Het actief posten over die dingen zorgt alleen maar voor meer mensen die deze troep kopen. Misschien eens verdiepen in hoe ze die troep maken/flashen, ik zie een ATMEL processor en wat datapinnen op de eerste foto. Kan je zelf herstellen.
 13. binnenverlichting niet aan bij openen deur

  Ik neem aan dat je meer dan 1 deur hebt. Werkt het bij een of meerdere deuren wel? En, registreert de auto wel dat de deur open is (op je scherm - voor zover van toepassing op een superb uit 2005 - zal toch wel ) Zo ja, dan klinkt het antwoord van Cordoba als een verleidelijk aanbod
 14. nieuw op dit forum

  Welkom Joh, even wennen hier aan de manier van doen. De voorkeur is dus eerst voorstellen, wat posten, vraagje stellen en dan een keer pm's sturen met je persoonlijke dingen. Liefst alles openbaar aangezien je vast niet de eerste en enige bent met een uitdaging Verder kennen we hier niet echt beperkingen, je hoeft niet te betalen om er bij te horen, we hebben geen irritante reclame en je kan direct gebruik maken van alle functies Canton; mensen die bij mij in de auto zitten beginnen eerst over de kleur, dan de auto en functies, als ze uitgepraat zijn en stiller worden... over het geweldige geluid. Ik laat dan maar in het midden of het door hun gevoelige oortjes komt of omdat ze mono gewend zijn VCDS en VCP kennis is altijd welkom. Zeker nu de nieuwere modellen net wat anders werken. En weer iemand er bij die ook de kabels heeft, mits je dit dus ook voor anderen doet al was het maar om de kosten eruit te halen. veel plezier op SFE!
 15. Daar waar je VCP incl. ZDC files gekocht hebt... Het is trouwens onbeleefd om je vraag hier gewoon neer te kieperen zonder je voor te stellen. Kijk hier eens naar: https://skodaforum.eu/forum/19-wie-ben-ik/