Jump to content

Cordoba

Members
 • Posts

  2,221
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  193

Everything posted by Cordoba

 1. Vraag me af hoe ze dat doen bij een EV: ramen krabben met draaiende motor. 😎 Overigens de reden dat ik het doe is niet zozeer het ontwasemen van de voorruit tijdens het krabben, maar omdat ik de ervaring heb dat als ik dat niet doe, ik voor het eind van de straat al niet meer kan zien waar ik rijd door dichtslaande ramen, mede door alle vocht wat je mee de auto inneemt als je net hebt staan krabben, dat beetje extra warmte maakt net dat verschil, bovendien zet ik dan ook spiegelverwarming en achterruitverwarming aan.
 2. Als je zoekt staan er bij meerdere dealers dergelijke Felicia's of Octavia's uit de jaren zestig in de showroom. Ik weet dat voorheen dealer tegenwoordig servicepunt Toon van Eijk in Bodegraven ook lang een rood exemplaar in de showroom heeft gestaan (staat er misschien nog wel), en dat bij een meeting in St.Niklaas er een zachtgeel exemplaar bij de dealer in de showroom stond.
 3. Dacht even aan Wiesmann, maar dat is het ook niet: Begin nu meer richting Harley te denken:
 4. Duidelijk een echte landrot hier: ik had geen idee van het bestaan van zo'n getijdenwijzer, laat staan hoe dat er uit ziet.
 5. Google street view geeft hier alleen (verouderde) beelden van 2010, als ik tenminste de plek heb gevonden.
 6. Kan ook zijn dat Ed die foto op het NL-forum die foto al eens heeft gedeeld, maar komt mij in elk geval net té bekend voor. Vanmiddag vooral het schaatsen aan het volgen.
 7. Volgens mij heb je deze al eens ergens gepost Ed, maar waar?
 8. Het zal geen skischans (maar dan voor landen in het water) zijn, een wilde gok: deel van een scheepshelling om jachten schoon te maken aan de onderkant?
 9. Loopbrug naar een wegrestaurant of iets dergelijks?
 10. @VAG-man Kom maar snel met een nieuwe opgave, want die foto's van Wasmachineman in de badkamer worden steeds gewaagder.
 11. Metalen schoenlepel met leren handvat, of leer bekleed, wat voorbeelden:
 12. Ik had verwacht dat ik op de puntjes nog iets in moest vullen, maar hoef nu in elk geval niet meer te bedenken wat ik daar zou invullen. Dan ga ik voorlopig voor een schoenlepel.
 13. Lijkt me een hoes voor ....?
 14. De stewards hebben zich blijkbaar nogal verveeld deze race: Perez moest bij de stewards komen, vanwege zijn (uitgezonden) radiobericht naar het team over de beslissing van zijn tijdstraf. (Het schijnt dat Checo persoonlijke beledigingen aan de stewards heeft geuit - hoewel mij dat niet is opgevallen, wel dat Checo het oneens was met de beslissing). Checo heeft spijt betuigd, en komt daar mee weg. Veel teams zijn gerapporteerd dat er tijdens de pitstops gewerkt werd aan de auto terwijl een monteur zijn vizier niet dicht had, en ook geen veiligheidsbril droeg. Niet alle bewijsvideo's waren waterdicht, waardoor alle teams alleen een waarschuwing krijgen. Na diverse pitstops (o.a. van Max en van Lewis) werd aangegeven dat er 'infringement of the pitstop procedure' was, maar welke auto's dat precies waren is niet meer in de FIA documenten terug te vinden, maar dit waren wel iets van 7-8 auto's. Dit is een overtreding waar ik hooguit een keer een opmerking over gehoord/gezien heb, maar nooit zo massaal en ook niet dat dit in de officiële FIA documenten van de race was opgenomen.
 15. Volgens Sky wordt er begin volgend jaar gestemd over wat er met de sprint races moet gebeuren, en er zijn een paar opties: starten met (deels) reversed grid, als je bijvoorbeeld de voorste 10 plekken reversed grid hebt, betekent dat plek 1-10 precies andersom op de startgrid staan dan ze gekwalificeerd hebben. Dus nr. 10 staat vooraan, nr. 1 van de kwalificatie als 10e, en nrs. 11 en verder gewoon volgens de kwalificatie. Doel van dergelijke regels is om meer inhaalacties te zien tijdens de race. Je kunt proberen om als 10e te kwalificeren, maar de kans dat je dan als 11e of later eindigt en dus het halve veld moet inhalen om vooraan te komen is groot. De steun vanuit de teams voor dit idee is niet groot (mogelijk ook vanwege grote kans op schade door extra inhaalacties in combinatie met budgetcaps) De sprintrace en kwalificatie niet als apart evenement op de zaterdag, maar de shoot out (kwalificatie sprint race) op de vrijdagmiddag (i.p.v. de race kwalificatie zoals dit jaar). Dan op zaterdagmorgen de sprintrace (nu de sprint shoot out), en zaterdagmiddag de kwalificatie voor de hoofdrace (en zondag de hoofdrace). Groot voordeel is dat de auto's dan na de sprintrace niet meer in parc fermé hoeven te blijven, maar dat er tussen de sprint race en de normale kwalificatie gewoon aan de auto gewerkt kan worden. Als je voor de sprint race dus een verkeerde afstelling of verkeerde vleugel hebt gekozen, kun je dat corrigeren voor de hoofdrace (en bijbehorende kwalificatie), en zit je niet een heel weekend opgezadeld met een verkeerde keuze. Voor dit idee is wel veel steun onder de teams, en zoals ik al her en der heb aangegeven ook veel logischer dan een kunstmatig apart evenement als de sprint race die het hele weekend zwaar beïnvloedt. Vanmiddag een Max die voor de 4e keer op rij de pole pakt in Abu Dhabi, Perez die weer door het ijs zakt (tijd kwijt wegens track limits), en Leclerc die naast Max op de 1e startrij staat. Zowel Red Bull als Ferrari waren het weekend aan het vechten om de auto's goed te krijgen voor de kwalificatie en de race, en Max en Charles hebben tot hun eigen verrassing de 1e startrij gescoord. Benieuwd of Logan Sargeant volgend jaar nog mag rijden: in Q1 lukte het hem om in beide snelle rondes zijn tijd kwijt te raken wegens track limits, en had dus geen enkele tijd staan in Q1.
 16. Krijg je vast een scherpe tong van @EdK
 17. Hulpmiddel om deksels van potten los te draaien?
 18. Checo zat volgens de mannen van het Ziggo racecafé te slapen: iedere keer werd ie op dezelfde manier ingehaald door Leclerc. Aan de andere kant wel weer een aantal goede inhaalacties van Checo gezien. Grootste probleem deze race was het totale gebrek aan grip, en in combinatie met het hobbelige asfalt soms volkomen onvoorspelbaar wegbreken van de auto's. (Alonso in bocht 1, Norris later in de race) Checo had ook het probleem dat ie veel meer vleugel had staan dan de meeste andere auto's, waardoor ie op de lange rechte stukken een makkelijke prooi was. Ik denk voor een serieuzere race dat men óf vroeger op de avond, óf eerder in het seizoen hier moet rijden, zodat men wat hogere temperaturen heeft, want dit was echt een probleem. Door de enorm lange rechte stukken en weinig echte bochten, veel hoge snelheden en tijdens het rijden/racen flink afkoelen van de banden op de rechte stukken, en achter de SC zo mogelijk nog erger. Veel mooie inhaalacties van Piastri gezien, als hij dat volgend jaar doorzet, kan het echt een grote coureur worden. Procedure na de race was echt belachelijk: de 3 coureurs van het podium en GP (monteur van Max) werden vanaf Parc Fermé in een Rolls geladen (was nog even puzzelen om ze er allemaal in te krijgen), om het halve circuit rond te rijden naar David Coulthard die bijna een kwartier na de race op een speciale plek de interviews moest afnemen. Vervolgens alles weer terug in de Rolls om naar het podium te rijden, waar dus pakweg pas een half uur na de finish de podiumceremonie kon beginnen, en dat was ook een zooitje. Het Wilhelmus werd al gespeeld terwijl Checo en Leclerc het podium opkwamen (met geluid van het volkslied en de podium aankondiging compleet met echo van de speakers op het circuit door elkaar liepen), toen Max het podium op mocht was het Oostenrijkse volkslied al bezig. Nauwelijks gezien dat Max een trofee kreeg, en van de rest was het alleen bij extreem goed opletten een beetje te zien. Volgens mij waren de technische keuringen door de FIA eerder klaar dan de podiumceremonie.
 19. Benieuwd wat er morgen met de eerste race in Las Vegas gaat gebeuren. De teams die het hele jaar al problemen hebben doordat hun auto's de banden wel snel op temperatuur krijgen, maar vervolgens vrij snel de banden verslijten, waren onder de koude omstandigheden in het voordeel met de kwalificatie. Dat zie je bijvoorbeeld aan de Ferrari's die overal boven uitsteken dit weekend, ook door hoge topsnelheid, maar bijvoorbeeld ook door Haas wat het redelijk goed deed, en Williams die met hun hoge snelheid op het rechte stuk voor het eerst beide auto's in Q3 kreeg. Voor de race verwacht ik morgen dat Ferrari en Haas die hoge snelheid niet vol kunnen houden, en óf vanwege bandenslijtage een extra bandenwissel moeten doen, of in snelheid gewoon flink terugvallen. Nu is belangrijk wanneer er bij de race gele vlaggen/safety cars komen, en of je die kunt gebruiken voor een 'goedkope' bandenwissel. Ik verwacht niet dat Max bij de start direct de kop pakt, mijn verwachting is dat hij Leclerc gaat volgen en gedurende de race óf als de snelheid van Ferrari inkakt, óf via slimmere strategie gewoon de kop pakt. Jammer voor de Amerikanen, maar Sargeant zal snel wegzakken in het rijdersveld, als hij tenminste kans ziet om zijn auto heel te houden.
 20. zie de dikgedrukte tekst, dat is dus wat anders dan de grootte van wat we moeten raden. Ik dacht ook aan een complete walnoot, niet alleen het binnenste:
 21. Gist is toch een dierlijke ééncellige? Bijv. biergist eet suikers en aan de achterkant komt daar CO2 (koolzuur) en alcohol uit, wijngist vergelijkbaar en bijvoorbeeld broodgist durf ik niet precies te zeggen.
 22. Servet heeft cellulose als basis, en cellulose komt meestal uit hout, dus lijkt me wel plantaardig. Ik zelf dacht even aan een foto met een elektronenmicroscoop van een kaaskorst, maar dat is niet plantaardig.
 23. Vanmorgen stond deze Burton bij het werk geparkeerd, maar zoals op de snelle foto te zien, is ie me door de vingers geglipt:
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe