Jump to content

Cordoba

Members
 • Posts

  1,680
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  128

Everything posted by Cordoba

 1. Ik ben benieuwd hoelang die pakken weer verkocht worden, ik herinner me dat het vroeger soms een geklooi was om die pakken goed te openen, omdat de 'tuit' op de verkeerde plek losscheurt.
 2. Neuh, alleen maar zogenaamde smartphones gehad, de eerste was een Nokia C70, daarna een E5, een Samsung en nu een Nokia 5.
 3. Apple-prijzen zijn voor een flink deel een gevolg van de heersende hype. Voor welke andere tweedehands telefoon (refurbished) leggen mensen zo 500 euro neer? Samsung heeft regelmatig exemplaren met belabberde accu's, het ene apparaat wel, en het volgende identieke apparaat uit dezelfde winkel niet. Op het werk wel Samsung's, maar privé ben ik al weer meer dan 4 jaar terug bij Nokia. Overigens heeft elk apparaat zijn sterke en zijn zwakke punten, en een telefoon of tablet van merk X kan nu een topper zijn, maar over 2 jaar hebben ze andere modellen en dan is merk X ineens helemaal niet meer zo goed.
 4. Ik denk dat de analyse van Ed de juiste is, bij afkoelen 's nachts (vochtige lucht) kan condens precies de trigger zijn, waardoor er contact wordt gemaakt. Ik zou in elk geval de betreffende bedrading grondig inspecteren.
 5. Ik moet toch beter leren lezen, de enige prijzen waar ik iets over heb gelezen, zijn bedoeld voor in de prijzenkast, en consumentenprijzen heb ik al helemaal niets over gelezen, laat staan kortingen. 😎 (@Captain Hook Ja de azijn was in de aanbieding) 😁
 6. Wel bijzonder, het is altijd 'men' die zulke acties heeft, dat ben je nooit zelf. 😉
 7. Kia heeft volgens mij de laatste 5-10 jaar wel veel afgekeken bij goed verkopende concurrenten, dus de modellen zien er wel veel beter uit dan een decennium terug, en ook de kwaliteit is naar mijn idee verbeterd bij Kia. Waar ik wel vraagtekens bij heb, hoe veilig ze zijn bij een serieuze aanrijding, dat ben ik bij veel Aziatische auto's nog niet echt van overtuigd, al zal het stukken beter zijn dan bijvoorbeeld Landwind. Ander punt: die garantie van 6-7 jaar waar sommige merken mee zwaaien, wordt door de dealers niet altijd even serieus genomen, het konden wel Vag-dealers zijn.
 8. Cordoba

  Verjaardagen

  Gefeliciteerd @VAG-man🍻
 9. Ik was dus niet zo'n kind dat op 4-jarige leeftijd Sinterklaas al had ontmaskerd, maar heb er vrij lang in geloofd. Overigens heb ik vorig jaar wraak genomen op de oudere generatie: Sinterklaas gespeeld voor de bewoners van een 'bejaardenhuis'. 😁
 10. Tja, slechte opvoeding/opleiding gehad: ik heb geleerd om overal kritisch naar te kijken, en alles niet zomaar te geloven. Als kind hebben ze me gruwelijk in de maling genomen met Sinterklaas en Zwarte Piet, dus sindsdien een gezonde dosis wantrouwen. 😁
 11. Wat een kul verhaal: - touch screen is geen uitvinding van Steve Jobs, en bestond al in de 90-er en mogelijk al in de 80-er jaren. Overigens heeft ie wel gebruik gemaakt van technologie die door anderen is ontwikkeld, om daar hele nieuwe zaken mee te creëren. - ik denk dat de i-pad belangrijker is dan de i-phone, in mijn ogen is de i-phone niet veel anders dan een verkleinde i-pad waar je in geval van nood ook nog mee kunt bellen (de i-phone dus).
 12. Volgens mij komt dit probleem vaker voor, ook bij andere merken van het Vagconcern. Volgens mij heb ik hier ook wel eens over gelezen, ik dacht op het Seatforum (Seat-online.nl), en als ik het me goed herinner zat de fout vaak in een schakelaar die de ventilator aanstuurt. Het kan zijn dat een schakelaar/relais de ventilator aanstuurt, omdat volgens het signaal dat de schakelaar/relais krijgt, de airco aanstaat. Ik denk dus dat je in het elektrisch schema voor de fans moet gaan zoeken.
 13. Bij dit soort verhalen vraag ik me altijd af waar dat addertje (onder het gras) is. Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk de CO2 uitstoot van een autofabriek naar beneden brengen, je produceert veel onderdelen gewoon niet meer zelf, maar laat dat door de toeleveranciers doen, en doet alleen nog assemblage in de 'autofabriek'. Op papier is de uitstoot dan flink vermindert, maar als je de uitstoot van de toeleveranciers meeneemt, en het benodigde transport voor onderdelen meetelt, kan het zijn dat je per gefabriceerde auto zelfs meer uitstoot. Kortom zonder bijbehorende data en wat ze precies verandert hebben, is dit alleen een marketingverhaal zonder echte inhoud.
 14. Ik wilde al reageren dat je nieuwe demo knap zwart is uitgevallen. Dat logo ziet er wel aardig uit, maar de leeuw haal ik er niet meer uit, net zoals bij de allernieuwste versies van het Skoda-logo het origineel bijna niet meer te herkennen is, maar volgens mij is dat bij automerken een beetje hetzelfde als met biermerken. Op een gegeven moment vindt de marketing dat het logo gerestyled moet worden, dat gebeurt dan een paar keer achter elkaar tot de herkenbaarheid verdwijnt, en dan beweegt men weer terug naar het oorspronkelijke logo.
 15. Cordoba

  Verjaardagen

  Gefeliciteerd @PC-fre@k
 16. Topper van foute spoilers vind ik die je vroeger soms achter op een Ford Scorpio/Sierra? zag, een plank bij het dak, één halverwege de achterruit en nog één aan de onderkant van de achterruit. Ik noemde dat een 'boekenrek'. Zoals hieronder maar dan nog een extra plank ter hoogte van het dak:
 17. Het kan zijn dat die 1000 euro extra nog iets te maken heeft met BPM: door grotere velgen (en daarbij horen ook bredere banden) te kiezen, gaat een auto in elk geval op papier meer brandstof verbruiken, en via belasting/BPM wordt dat tegenwoordig extra belast, ook omdat de uitstoot volgens de norm dan hoger zal zijn.
 18. Ik denk dat goedmaken in het 4e kwartaal voor alle producenten bij een wens blijft, misschien dat rond de jaarwisseling alle productie en logistiek weer een beetje op orde is, maar met de energieprijzen die momenteel overal de pan uit rijzen, kan dat nog wel eens flink tegenvallen.
 19. @Rosinfield Ook Dagobert Duck is aan zijn huidige vermogen gewend geraakt. 😄
 20. Allereerst welk blok heb je? (3 cilinder 1.0 of 4-cilinder 1.2) In elk geval bij de handbak, geldt dat de 90 pk een 5-bak heeft en de 110 pk een 6-bak, en dan heb je de verschillen volgens mij wel zo'n beetje gehad. @EdK Heeft zijn 1.0 een fabrieksupdate laten geven bij Vagtechniek (één van de gerenommeerde tuners voor de VAG-groep), en bij mijn 1.2 is ongeveer hetzelfde gebeurd. Deze 'fabrieksupdate' houdt in dat de motorsoftware vervangen wordt door die van een ander VAG-model met exact dezelfde motor maar met (af-fabriek) meer vermogen. Dat betekent grofweg 20% meer koppel en ongeveer 20 pk extra. In mijn geval (1.2 TSI) is dat de fabriekssoftware uit een Polo, loopt het koppel tot 1500 rpm gelijk maar bij de Fabia was dat het max. koppel over een groot toerenbereik. Bij de Polo loopt het koppel nog op tot 1800 rpm en bereikt daar het maximum en houdt dat over een groot toerenbereik zo. Gevolg is dat de auto veel prettiger en alerter reageert, nog steeds geen stenen uit de straat, maar een heel stuk vlotter. Je kunt natuurlijk ook voor echte tuning kiezen, en dan kun je nog een heel stuk verder in vermogen. Tuners met een goede reputatie voor de VAG-groep zijn: Vagtechniek in Nuenen, JD Engineering in Lochem, TVS in Varsseveld, Hartog in Alkmaar en VVT in Marum zijn wel de belangrijkste. Edit: gezien de 1033 kg heb je een 1.2tsi blok in een Fabia Combi?
 21. Nu heb je natuurlijk ook nog JB in Dieverbrug, weliswaar geen tuner maar wel een vakkundige garage als het over Vagproducten gaat.
 22. Die chef kon dus geen pijp buigen @EdK 😁 Als iets een vak apart is, is dat toch wel het netjes buigen van een stuk metaal, en zeker een pijp: afhankelijk van het materiaal en de dikte buigt het altijd iets terug, bij een pijp moet je dan ook zorgen dat je het netjes buigt, zonder dat de pijp dichtknikt of vervormt. Als je het aan mij vraagt, is ieder technisch vak dat je goed uitvoert een kunst op zich. Het domweg uitwisselen van modules onderdelen op aangeven van een computer, heeft naar mijn idee niet zoveel met vakmanschap te maken, je bent dan meer het hulpje van de computersoftware. Overigens heeft elektriciteit/elektronica voor veel mensen een zelfde soort complexiteit/geheimzinnigheid als bijvoorbeeld aerodynamica: je ziet wel de effecten van wat er gebeurt, maar je ziet de deeltje (elektronen/luchtmoleculen) niet bewegen, waardoor het voor veel mensen een stuk complexer wordt om oorzaak en gevolg te vinden. Wat storingzoeken betreft: als je verkeerde of geen informatie krijgt over het ontstaan van een storing, maakt dat het wel een stuk lastiger. De kunst van het goed zoeken van een storing is om zo breed mogelijk te beginnen (en niet bij voorbaat al zaken uit te sluiten), en als een soort trechter steeds groepen van mogelijke oorzaken uit te sluiten, totdat er uiteindelijk maar één oorzaak over blijft.
 23. Dat goed onderhoud op lange termijn zichzelf terugbetaald is een feit, al zijn er genoeg mensen die denken dat ze met weinig of geen onderhoud goedkoper uit zijn. Aan de andere kant denk ik ook dat een dealerschap allerminst een garantie is voor goed en vakkundig onderhoud, wat dat betreft heb ik ook zelf bijzondere zaken meegemaakt, zoals een chefmonteur bij de dealer die een complete comfortmodule wil vernieuwen, waar alleen een nieuwe zekering voldoende was. Als je de prijzen van de VAG-dealers vergelijkt met die van VAG-gespecialiseerde bedrijven, kan ik me wel wat voorstellen bij de opmerking van Captain Hook, aan de andere kant moet de mooie showroom, A-locatie enz. ook betaald worden, en die kosten worden vaak vooral vertaald naar de werkplaatstarieven. Dat is natuurlijk een keuze van de dealer, maar door die kosten vooral via de werkplaats terug te halen in plaats van via de verkoop, geeft men ook de ruimte aan VAG-specialisten om in de werkplaats flink te concureren. Als een dealer zou kiezen om de extra kosten van een dealerschap vooral te verwerken in de verkoopprijzen (nieuwe en gebruikte auto's) zal ie minder auto's verkopen, en ook dat zal zijn weerslag hebben op de werkhoeveelheid in de werkplaats. Procentueel zou de werkplaats misschien wel baat hebben bij lagere werkplaatstarieven en duurdere auto's, maar dat wil nog niet zeggen dat de werkplaats ook inderdaad intensiever gebruikt wordt. Simpel samengevat: als je nu van iedere verkochte auto 60% terug ziet in de werkplaats, en bij lagere tarieven bijvoorbeeld 70% is er nog steeds niet meer in de werkplaats te doen, als die duurdere auto er voor zorgt dat je 20% minder auto's verkoopt.
 24. Dat ligt aan het formaat van het 'vissie', voor een blauwe vinvis vindt ik het een wereldprestatie (met een hengel). Ik weet dat walvissen niet onder de vissen, maar onder zoogdieren vallen.
 25. Lastige discussie, darten vraagt wel hand-oog coördinatie en concentratie. Ook denksporters (schaken, dammen) leveren minimale lichamelijke inspanning, maar het vraagt wel een concentratie en denkvermogen. Ook hebben mensen nog wel eens een verkeerd beeld van de werkelijke lichamelijke inspanning bij bepaalde sporten. Ik heb bijvoorbeeld aan parachutespringen gedaan, en veel mensen denken dat dit niets anders is dan als een zoutzak uit een vliegtuig vallen en aan een koord trekken. In werkelijkheid hang je tijdens een vrije val als het ware aan armen en benen in de lucht, waarbij je ook moet sturen (in vrije val) en balanceren. Ook over bijvoorbeeld autosport hebben veel mensen het idee dat je daar geen conditie voor nodig hebt. Nu de laatste jaren autocoureurs zich vaker laten zien op bijvoorbeeld benefietvoetbalwedstrijden, of een kleine sportcompetitie tussen topsporters van verschillende sportdisciplines, weten mensen vaak wel dat goede coureurs echt topfit zijn, en niet zelden een even goede of betere allround conditie hebben dan bijvoorbeeld voetballers of wielrenners. Voor de duidelijkheid ik ben absoluut geen liefhebber van vissen of darten, en zal ook niet snel een dam- of een schaakwedstrijd bezoeken, maar er zijn zoveel bezigheden waarvan je je kunt afvragen of het wel of geen sport is.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe