Cordoba

Members
 • Aantal items

  1138
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  83

Alles dat geplaatst werd door Cordoba

 1. Cordoba

  Skoda Scala

  Wielbasis is ook wel weer behoorlijk gegroeid: ik zie 2,67m waar volgens mij de Rapid ergens rond de 2,55 zit. Ook de breedte van bijna 1,80 (excl. spiegels) is fors, net als de spoorbreedte van 1.53. Ik heb eerder het idee dat hiermee de O3 combi vervangen gaat worden dan de Rapid Spaceback
 2. Cordoba

  fotografie

  Fotostatief, dus niet voor video? Verder vooraf bedenken hoe het statief gebruikt gaat worden (als je het bijvoorbeeld regelmatig meeneemt op een wandeltocht is gewicht en makkelijk in-/uitklappen van belang. De hoogte van een statief wordt (als het goed is) overigens niet bepaald door de lengte van de gebruiker, maar van het gefotografeerde onderwerp, bij moderne camera's kan vaak de smartphone ook nog gebruikt worden als zoeker, en met afstandbediening hoeft de camera dus niet meer bereikbaar te zijn voor de fotograaf.
 3. Cordoba

  Seat Leon ST Style Connect 1.4TSI ACT DSG-7

  Ach ik ben ook ooit met een Golf begonnen, maar dat is meer dan 38 jaar geleden, en de opvolger was ook een Golf. Nu ik erover nadenk: het lijkt erop dat je de omgekeerde volgorde hebt, in 1989 kocht ik mijn eerste Seat, in '91 mijn 2e Seat (en eerste nagelnieuwe auto), alleen in '94 moest die plaats maken voor een nieuwe slOpel, en dat was eigenlijk de grootste misser. Pas in 2010 kocht ik mijn eerste Skoda (wel al in '94 wezen kijken voor de Felicia). Veel plezier met de Golf straks Marco.
 4. Cordoba

  Mijn Fabia III

  Zoals meerderen van jullie vast al hebben meegekregen, ben ik bezig met een opvolger voor mijn Fabia I. Ondertussen is het koopcontract getekent en gaat de huidige Fabia combi op de leeftijd van 15 jaar en 11 dagen plaats maken voor een auto van 16 maanden. Hieronder vast wat foto's zoals de auto er bij stond bij aankoop, over 2 weken als ik hem heb, zal ik foto's maken van de eerste modificaties (trekhaak, spatlappen achter en beschermstrip achterbumper). Interieur in huidige toestand:
 5. Cordoba

  Mijn Fabia III

  Vrijdag heb ik vanwege de afloop van de garantie een keuring laten doen door Vagtechniek (zij hebben deze auto nog niet eerder gezien), en ik moet zeggen dat deze keuring niet voor niets was, de monteur heeft toch een aantal puntjes gevonden en geen zaken waar ik persoonlijk wat twijfels bij had: - lichte olielekkage aan de voorkant van het blok (net boven oliefilter, mogelijk bij de carterontluchting, maar niet te zien zonder heel veel te demonteren), nu was alleen de bodemplaat losgehaald en de auto op de brug gezet. - kachelventilator piept soms in stand 2 en 3 (was mij niet opgevallen) - foutcode op de speedlimiter op de hendel van de cruisecontrol, waarschijnlijk ook de code die ik zelf al had gevonden, maar waar ik geen tekst bij had. Soms tijdens rijden springt ie ineens op de speedlimiter zonder dat je 'm aanraakt, volgens uitlezen 5 keer gebeurd in 6000 km, en ik kan me een aantal keren herinneren. Verwachting bij Vagtechniek was, vervangen hendel onder garantie. Het lijstje al doorgespeeld naar de leverende dealer, en ik krijg nog een afspraak hiervoor. Kosten van 69 euro voor de keuring heb ik wel weer terug verdiend.
 6. Cordoba

  Mijn Fabia III

  Yep, zelfde lampunits als de Fabia I. Die gloeilampjes op de foto, zijn nog wat er in zat vanaf de sloop, en die zijn vervangen door LED die netjes opzij uitstraalt (zodat je maximaal licht hebt).
 7. Cordoba

  Mijn Fabia III

  Gisteren naar Lieshout geweest voor een ruilbeurs, en bij het in- en uitladen van de auto veel plezier gehad van het 2e kofferbaklampje. Op de terugweg ook nog even bij Altos (voor sommigen bekend van de buren) langsgereden om zo'n houder voor een afvalzakje op te pikken die hij nutteloos had liggen (geen Skoda meer).
 8. Cordoba

  Verjaardagen

  Oeps, blijkbaar gemist, maar alsnog gefeliciteerd @Rosinfield
 9. Cordoba

  Aankoop Fabia Monte Carlo model 2018

  In Nederland is het tunen van het motorvermogen alleen toegestaan als je binnen een voorgeschreven percentage van de fabrieksopgave blijft. Stel dat je motorblok standaard 100 pk levert volgens de fabrikant, bij VAG betekent dat, dat je in de praktijk vaak rond de 110 pk zult zitten, en als ik me niet vergis mag je 20% (percentage kan iets afwijken) hoger zitten dan fabrieksopgave, dus mag je naar 120 pk. Het aanpassen van de DSG-schakelmomenten is volgens mij in NL gewoon wettelijk toegestaan, maar betekent wel dat de invoerder bij voorbaat alle garantie-claims afwijst, zelfs als het er niets mee te maken heeft.
 10. Cordoba

  Verjaardagen

  Ik zie net dat Michel Appel jarig is: gefeliciteerd (alleen de meesten hem alleen onder zijn (andere) nickname kennen van de buren.
 11. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Ik ken het merk totaal niet, maar ben ook bepaald geen kenner op het gebied van keukenmessen. Ik heb behoorlijk wat materialenkennis, maar welke fabrikant welk materiaal precies gebruikt voor welk product, daar weet ik weinig van. Mijn bericht was alleen bedoeld als algemene stof tot nadenken, zo zie je huisvrouwen bijvoorbeeld loeiend hete gerechten soms zo in een Tupperware bakje mikken, zich totaal niet bewust dat ze de gezinsleden daarmee direct voorzien van hun "dagelijkse behoefte" aan weekmakers.
 12. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Teflon wordt (in de keuken) toch vooral gebruikt als anti-aanbaklaag in pannen? Siliconen in combinatie met voedsel heb ik mijn twijfels over, net als de zo te zien gekleurde kunststof kapjes. Veel kunststoffen verspreiden een damp van weekmakers, die overal op de omgeving neerslaat, zelfs zo erg dat als je een perfect schoon voorwerp 2 weken in een plastic doos stopt, het na 2 weken volledig bedekt is met een laagje weekmakers (monolaag). Ik weet niet hoe siliconen zich gedragen met betrekking tot 'uitdampen', maar ben altijd voorzichtig met alles wat maar lijkt op kunststof in combinatie met voedsel. Om bovenstaande reden ben ik nogal fan van ouderwets keukengereedschap van metaal of hout. Ik weet het, hout kan allerlei stoffen en bacteriën opnemen, maar gevoelsmatig vind ik dat veiliger dan zeer kunstmatige materialen (plastics, siliconen, teflon) met vaak niet of nauwelijks bekende effecten op lange termijn.
 13. Cordoba

  Seat Leon ST Style Connect 1.4TSI ACT DSG-7

  Al begonnen met de inspectie van de auto's van collega Marco?😁
 14. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Balen, net nu je hele energievoorziening is ge-update gaan ze het gas er af gooien. Is jouw woningbouwvereniging nu zo onnozel, of had er een ambtenaar bij de gemeente hoge nood (oftewel is die stadsverwarming voor jouw gebied 'opgekomen als poepen')? (De NL-versie, niet de Vlaamse) Gisteren in de kringloop een mooie bak voor mijn pads gevonden, en een bierboekje:
 15. Cordoba

  Aankoop Fabia Monte Carlo model 2018

  Welkom hier boydanan. Monte Carlo zal voor het rijden weinig uitmaken, wel voor de looks. Je zal ook de facelift versie krijgen met modeljaar 2019, dus hij kan echt wat afwijken hier en daar. Hier rijd bijv. @Rosinfield in een Fabia met DSG en hij heeft de auto laten tunen en de schakelmomenten van de DSG aan laten passen. Gezien de snelle slijtage van de 2e koppeling bij de DSG als je veel file/stadsverkeer rijdt, is dat geen onverstandige beslissing.
 16. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Gisteren voor het eerst gebruikt, maar voorlopig lijkt het met het donkerste glas erg prettig kijken. Eerdere brillen waren te donker waarbij je in de schaduw te weinig zag, waardoor ik daar steeds voor het amberkleurige glas koos. Met deze bril geen amber maar echt geel glas als tussenkleur, dat lijkt op het eerste gezicht nogal geel-groen en niet prettig, maar mogelijk dat het onder bepaalde omstandigheden extra contrast geeft (net zoals een geel-filter bij zwart/wit fotografie). Overigens voor grijs/wit montuur gekozen omdat dit ook het mooiste bij mijn helm (witte BBB met zwarte zonneklep) past
 17. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Afgelopen week wilde ik mijn fietsbril uit mijn zak halen om weer naar huis te fietsen, maar in plaats daarvan had ik alleen een brilpoot in handen.😡 Al eens eerder gehad dat de goedkope fietsbrilletjes met verwisselbare glazen makkelijk kapot scheuren, dus besloten om voor een duurder exemplaar bij de lokale fietsenboer te gaan: Woensdag na het werk in Bodegraven, even doorgereden naar een sloperij in Woerden en wat lampjes voor kofferbak verlichting gescoord (elders op het forum is het eindresultaat te zien).
 18. Cordoba

  Mijn Fabia III

  Vandaag besloten om Vanwege de naderende winterperiode (meer donker dan licht per 24 uur) het 2e lampje in het bagageruim aan te sluiten. Eerder deze week op een sloperij een 3-tal lampjes, met stekker uit verschillende Fabia's I gescoord voor 5 euri. Omdat ik de beplating nog niet loskrijg en de draadlengte die ik van het bestaande lampje door het gat kan trekken wel kort is om lekker te werken, heb ik besloten om voor het aansluiten gewoon een lampje te offeren: het stuk van zo'n lampje waar de stekker in gaat, zaag ik van het lampje, en dat gebruik ik om aan te sluiten op de bestaande stekker die aan de kabelboom zit. De stekker die in dat slooplampje zit, soldeer ik met de draadjes aan het afgezaagde stuk, zodat daar het bestaande lampje weer op aangesloten kan worden, en het voor extra lampje heb ik aan de kabelboomstekker al zo'n anderhalve meter draad gesoldeerd en omwikkeld met textiel isolatietape. Het andere eind van die anderhalve meter draad soldeer ik aan de afgezaagde stekkeraansluiting. Op deze manier zet ik een stuk tussen de bestaande kabelboom en het lampje, en verander dus niets aan de bestaande kabelboom. Een foto van het extra lampje in de kofferbak, ik had meer foto's gemaakt, maar die zijn net niet lekker scherp.
 19. Cordoba

  Foutcode 038F08 wat houdt dit in?

  ECU's mogelijk wel, maar bijvoorbeeld comfortmodules zijn weer vaak van Siemens, dus mogelijk een foutje van mij.
 20. Gistermiddag even met mijn uitleestool de Fabia III uitgebreid bekeken, en ik kwam een foutcode tegen, waar de betekenis niet bekend was bij mijn uitleestool, en ook op het alwetende wijdverbreide net heb ik de code niet terug kunnen vinden. De gevonden code is 038F08, en zou in het 'central electrics' deel moeten zitten, maar wat de code nu inhoud? Behalve irritant gedrag van de frontassist en af en toe wat geklier van stop/start systeem niets bijzonders te merken aan de auto. Start/stop: bij parkeren schakelt de auto soms uit als je van de '1' naar de 'R' schakelt of omgekeerd schakelt, dus soms wat irritant, of als je de koppeling op laat komen om weg te rijden, besluit het systeem soms om de motor uit te schakelen.😡 Frontassist: reageert soms helemaal niet, zelfs als je vrij kort achter een voorganger zit, maar ook dat ie reageert met ingreep op een voorligger die al is afgeslagen, als je dan gas geeft om weer door te rijden, vindt de frontassist het soms tijd voor een rem ingreep.😡 Als je frontassist uitschakelt zit je tegen zo'n irritant oranje driehoekje op je instrumentenbord te kijken. Als iemand wat kan zeggen over deze foutcode hoor ik het graag.
 21. Cordoba

  Foutcode 038F08 wat houdt dit in?

  Ik heb ook al aan de trekhaak gedacht Ed. Is uitgelezen met dit apparaat. En geeft wel degelijk de normale VAG-codes, voor mijn nichtje wel eens haar O1 uitgelezen, en ik vond meer foutcodes dan de lokale dealer. Ik heb wel gezien dat de trekhaak module blijkbaar door Hella is gemaakt. (net zoals veel ECU's bijvoorbeeld door Siemens worden gemaakt voor de VAG-groep).
 22. Cordoba

  Verjaardagen

  Ik zie dat er weer één van de stamvaders van dit forum een stukje ouder is geworden. Gefeliciteerd @PC-fre@k
 23. Cordoba

  Mijn Fabia III

  🤣 Ik ook, vooral omdat dat niet mijn kenteken is (doe maar eens kenteken check).
 24. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Gisteren een mooi lampje bij de Aldi gekocht om te detailen of andere klussen. 30W led, 2 standen (en als 3e de stand 'uit'), kleurtemperatuur 5500 K en als je er meerdere hebt, kun je ze ook doorlussen via het stopcontact achterop:
 25. Cordoba

  Trilling onderstel

  @MacManiac78 Uitzoeken van het juiste automodel (generatie) en juiste uitvoering voor de juiste uitlijngegevens is bij heel veel uitlijners een probleem. Overigens heb ik kwa uitlijning goede ervaring met Nootenboom in je woonplaats. Helaas kan ik je niet helpen met de benodigde gegevens om je F2 uit te laten lijnen. Door wie en hoe is het kromme fuseestuk ontdekt?