Cordoba

Members
 • Content Count

  1,215
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  89

Everything posted by Cordoba

 1. Cordoba

  Caravan of tent?

  Ze zoeken nog vrijwilligers om nieuwe leien uit te hakken voor de Notre Dame 😎
 2. Cordoba

  spritmonitor id 7 cijfers

  @EdK Ik heb ook gewoon een nieuwe wagen toegevoegd, maar het nummer van de auto in SM is waar het om gaat. Mijn SM-nummer van de F3 begint met een 9 als eerste van de 6 cijfers, maar Menno heeft dus een nummer van 7 cijfers, omdat er blijkbaar meer auto's zijn toegevoegd in die tussentijd.
 3. Cordoba

  Hoe ouder hoe gekker

  @Skoody Boo Ik denk dat het komt omdat bij even versnellen om in te halen, of in te voegen, zoals je dat vaak hebt op buitenwegen, een groter blok dit makkelijker doet, terwijl een klein blok dan op zijn tenen moet lopen, en dat merk je in het verbruik. Vroeger zag je bij sommige Zuid-Europese merken ook dat de officiele cijfers voor de instapversie minder gunstig waren dan met een blok van een maatje groter, dat kwam omdat in feite de blokken net te klein waren voor de auto, óf doordat de auto door alle extra's net wat te zwaar geworden was voor het blok.
 4. Cordoba

  Hoe ouder hoe gekker

  In de voorbeelden die ik noemde zat er niet alleen verschil in vermogen, maar óók in motorinhoud waarbij de grotere motorinhoud dus zuiniger reed! Wel een kanttekening: in files en stadsverkeer rijdt een klein blok gewoon zuiniger, maar als je gewoon veel met een constante snelheid door kunt rijden op provinciale wegen of snelwegen is een groter blok dus echt niet per definitie dorstiger. In die tijd reed ik wel veel meer langere ritten, een ritje van 60 km enkele reis viel voor mij onder de korte ritten.
 5. Cordoba

  Hoe ouder hoe gekker

  Veel mensen denken dat je met een pittige auto niet rustig en relaxed kunt rijden, maar bij veel GTI-achtige auto's gaat dat zelfs beter dan bij een instapmodel, doordat de motor niet hard hoeft te werken bij een gewoon ritje. Ook het brandstofverbruik is niet per definitie hoger bij een potente auto, in het verleden ook gezien in vergelijking met de auto's van mijn vader: zowel bij de Golf I als bij de 1e generatie Ibiza had ik een auto met een sterker blok, maar dat reed wel zuiniger (ook als ik eens in de auto van mijn vader reed, verbruikte ik meer dan met mijn eigen auto). Later toen ik in een Cordoba reed en mijn vader in een Ibiza van dezelfde generatie weer precies hetzelfde.
 6. Cordoba

  Bier

  Warsteiner wordt tegenwoordig in NL volgens mij door een grote brouwer gedistribueerd, mogelijk Heineken. Plek in de schappen heeft vaak ook veel te maken met de betrokken partijen, een mooi voorbeeld daarvan is bier van brouwerij De Molen uit Bodegraven: toen de brouwerij nog eigendom was van de brouwers en zij zelf de distributie regelden, was het alleen te vinden in bierspeciaalzaken in NL (maar wel een topper in Amerikaanse bierratings). Vanaf het moment dat de distributie (en een deel van de aandelen) bij Swinckels (Bavaria) zat, zag je het steeds meer in supermarkten en gewone slijterijen, en sinds de brouwerij volledig ingelijfd is door Swinckels Family Breweries, is het ook (relatief) makkelijk te vinden in de schappen.
 7. Cordoba

  fotografie

  Marco, ik fotografeerde vooral snel bewegende onderwerpen: autoraces, vliegshows enz. Ik zal eens kijken om nog wat oude foto's op te zoeken en te scannen.
 8. Cordoba

  Bier

  Ik zie nu pas het verhaal van Warsteiner. 🙄 Op zich vind ik zo'n treintje altijd vervelend: je ziet uiteindelijk veel minder dan wanneer je lopend door een brouwerij gaat. In zo'n treintje heb je ook nog wel eens zo'n 'orkestband' met het verhaal terwijl je wordt rondgereden, dat is ook een reden dat ik de voorkeur geef aan een deskundige gids (en geen student die door de cursisten uitgelegd moet worden wat we te zien krijgen). Nu ben ik misschien ook wel verwend met brouwerijbezoeken: niet alleen heb ik al heel wat brouwerijen bezocht (ik schat 60-80), maar ook bij middelgrote brouwerijen als Lindeboom speciaal door de brouwmeester rondgeleid, en destijds bij Oranjeboom in Breda zelfs met een groepje van 7, rondgeleid door de directeur van Inbev-Nederland. Het meest bizarre dat ik ooit heb meegemaakt was bij Grolsch: ik was daar ooit op een excursie geweest, en 5 jaar later was ik daar opnieuw vanwege een lezing over hop. Werd ik herkend door de rondleider van Grolsch (die wekelijks tientallen rondleidingen deed), van 5 jaar daarvoor. Persoonlijk ben ik geen fan van Duitse pilseners: pils wat bitterder is vind ik lekker, en minder bitter pils ook, maar de bitterheid van Duitse pilseners (en van o.a. Brand) bevalt mij niet. Dat is overigens smaakvoorkeur, en heeft niets met kwaliteit te maken. Radlers vind ik verschrikkelijk: te veel limonade, te weinig bier.
 9. Cordoba

  fotografie

  Handmatig scherpstellen is ook een gewoonte. Als je het gewend bent, vindt ik het vaak prettiger dan automatisch scherpstellen. Alleen bij slechte lichtomstandigheden kan handmatig scherpstellen nog wel eens een probleem zijn. Voordeel van handmatig is wel, dat je niet verrast wordt door een (foutieve) scherpstelactie van de automaat.
 10. Cordoba

  fotografie

  Ik ben benieuwd wanneer de vraag gesteld wordt @VAG-man 😄 Ik heb zelf vroeger veel met een Canon AE1 rondgezeuld, op het werk had ik van de baas altijd Nikon ter beschikking als ik een keer een camera nodig had.
 11. Cordoba

  Hoe ouder hoe gekker

  Ik weet niet of dat wel kan (voor het blok), het is niet toevallig hetzelfde blok als wat er in een gepimpte Kodiaq ligt? Ga je wel DSG-aanpassing doen Menno?
 12. Cordoba

  spritmonitor id 7 cijfers

  Ik denk al, Rosinfield had zijn gegevens er toch al in staan, maar zie nu een ander merk staan. Blijkbaar heb ik een auto-wissel gemist.😎
 13. Cordoba

  Verjaardagen

  Tja, als je op Hawaii moet werken, kan ik me de bedrijfskleding van je avatar wel voorstellen.😎
 14. Cordoba

  Verjaardagen

  Ed, alsnog een fijne verjaardag en neem nog baco (of was het nu net een andere mix?).
 15. @Wasmachineman Frank, ik zie dat ik mijn stem niet meer aan kan passen met de extra optie die je hebt gegeven.
 16. Cordoba

  Je nieuwe aankoop

  Voor vandaag had ik eigenlijk wat detailing gepland, er was tenslotte een gunstige weersvoorspelling, alleen was de weersvoorspelling niet goed. 😡 (vanmorgen miezerregen, en zelfs vanmiddag rond 15 uur was het niet echt droog) Daarom besloten om langs een paar kringlopen te fietsen, om te zien of ik nog wat bierglazen voor mijn verzameling kon vinden, en als ik er dan toch ben kijk ik ook verder even rond. Bij de laatste kringloop vond ik een paar 500W halogeenstralers op voet. De stralers zagen er niet uit, maar die voeten konden wel eens van pas komen voor mijn eigen Ledwerklampen. Voor een paar euro het spul meegenomen, thuis de lampen verwijderd en in de kliko, en de beugels aangepast voor mijn eigen lampen. Hieronder een foto waar het 1e exemplaar is aangepast, het andere nog in originele staat (al is dat niet meer de staat, waarin het de fabriek heeft verlaten).
 17. Vanavond onderweg naar huis vanaf het werk, reed ik ineens achter een raceblue Fabia combi met een kentekenhouder van Van den Brug autoland met plompebleruh op de kentekenhouder. Komt me bekend voor die kentekenhouder, het zal toch niet Menno zijn die door Gouda rijdt? Na beter kijken en wat nadenken: nee hier zat het OEM-logo nog op de achterklep, maar ik was toch wat verrast om een 'Friese' F3C in raceblue in Gouda tegen te komen. Ik had geprobeerd om bij het stoplicht een foto te schieten van de blauwe F3 die voor me stond, maar dat is helaas niet gelukt.
 18. Na een kleine week weet ik het kenteken echt niet meer, maar was in elk geval ook een ander kenteken dan dat van Rosinfield, bovendien een exemplaar met zilverkleurige dakrails, i.p.v. zwart zoals Menno. In feite een heel stel verschillen, maar een F3C met dezelfde kentekenhouder deed mij even met de ogen knipperen.
 19. Cordoba

  Hallo allemaal

  Die van mij is in juni door de nieuwe eigenaar op naam gezet, dus lijkt me niet. Mijn auto begon behoorlijk last te krijgen van problemen met de blanke laklaag die her en der begon los te laten, en ik hoor/zie dat meer van Skoda's van die leeftijd, dus ik ben benieuwd of de auto van de topic starteer dat ook heeft.
 20. Cordoba

  Hallo allemaal

  Welkom hier Iena, heb je ook een foto van de Fabia I? Ik heb vorig jaar mijn toen 15 jaar oude Fabia I ingeruild en rij nu met een Fabia III, dus ik ben benieuwd hoe je Fabia er nu bijstaat.
 21. Frank, ik heb niet zo'n probleem met de locatie die je had bedacht al is het toch iets verder rijden dan ik vooraf dacht, maar voor de zuiderlingen op het forum is het wel een hele afstand.
 22. Wat de locatie betreft: hier heb je een hulpje. Misschien het Healey museum in Vreeland een optie? Edit: ik zie dat de toegang voor dat museum 12 euro is, dat is denk ik voor sommigen weer net teveel om het leuk te houden. Andere opties. Of deze of hier
 23. De 1 aprilgrappen voor dit jaar zijn nu toch wel geweest?🙀
 24. De 19e valt midden in mijn vakantie, 23 juni is een beetje afhankelijk van het tijdstip (is ook de F1 race in Frankrijk).
 25. Cordoba

  Seat Leon ST Style Connect 1.4TSI ACT DSG-7

  Lijkt dat nu zo, of zit de bestuurdersstoel wat rimpelig in zijn 'vel'?