Jump to content

Cordoba

Members
 • Posts

  2,311
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  208

Everything posted by Cordoba

 1. Zoek de verschillen (buiten de lakkleur): De rode Sovereign is (volgens mij) verkocht onder de merknaam Daimler, de ander als 'gewone' Jaguar, ondanks dat beide als Jaguar in het kentekenregister staan.
 2. Zeker, maar je kunt ook geluk of pech hebben met safetycars (en bandenwissels).
 3. Blijkbaar wist de organisatie dat ik kwam, er waren zelfs waarschuwingsborden geplaatst: Dan wat foto's van een Escord Mk I zoals die vroeger genoeg rondreden, maar tegenwoordig nog maar weinig te zien:
 4. Dit weekend toch weer een redelijk spannende race gezien: Max die 'uit het niets' toch ineens weer de poleposition pakte, en zo het record van Ayrton Senna evenaarde. Er waren dit weekend ook wat extra activiteiten in Imola omdat het 30 jaar geleden is dat Ayrton Senna (en Ronald Ratzenberger) op het circuit verongelukten tijdens het F1 weekend. Perez presteerde duidelijk ondermaats, en McLaren is dan ook een puntje ingelopen op RBR en Ferrari hoefde maar 2 puntjes toe te geven op RBR. Duidelijk is dat McLaren echt op weg is om het 2e team te worden, en als Perez niet gaat presteren kan zelfs de 1e plek van het team in gevaar komen. Volgende week in Monaco kan het nog wel eens spannend worden voor het podium: McLaren lijkt nu de sterkste auto te hebben, zeker omdat de auto met minder brandstof het goed doet, maar het kleinste foutje wordt in Monaco wel heel hard afgestraft, dus of Norris en Piastri dat aankunnen? Monaco is een lagere snelheid, dus ik verwacht dat de teams hierop anticiperen om de race met wat minder brandstof te starten, dus een voordeel voor McLaren, ook de langere levensduur van de banden bij McLaren geeft extra speelruimte in het plannen van de pitstops. Ferrari heeft het voordeel van betere mechanische grip in de langzame bochten, dus mag ook niet uitgevlakt worden. Komend weekend in Monaco is het vooral belangrijk dat de coureurs geen foutje maken op een cruciaal moment, maar naar mijn idee zijn Red Bull Racing, McLaren en Ferrari de teams die de winst kunnen pakken in Monaco.
 5. Vorige race, ik weet niet of het door de 'bollard' kwam die Max had verwijderd, of dat gewoon de afstelling van de auto niet goed was, maar feit blijft dat Max niet in staat was om het tempo van Norris bij te houden. Benieuwd hoe het morgen gaat met de race (nog niets live gezien dit weekend), ik heb wel begrepen dat Max niet zijn vaste monteur JP heeft dit weekend.
 6. Vandaag eerst even naar Informatique gefietst, en op de terugweg in Zoetermeer weer bij historische auto's wezen kijken. Misschien dat @MarcoO2 er ook nog plaatjes geschoten heeft? Als voorproefje alvast een Aston Martin DB2 uit 1952:
 7. Zoals al aangekondigd een gridstraf, voor Bottas omdat ie in de kwalificatie ongelooflijk in de weg reed voor Piastry (team had Bottas pas gewaarschuwd op het moment dat Piastri al naast hem zat), Bottas start dus vanaf de 20e plek. Hamilton had ook nog een meeting met de stewards: het team had zonder de verplichte helmen aan zijn auto gewerkt tijdens een pitstop in de kwalificatie. Later zou ook bij andere teams een soortgelijke overtreding geconstateerd zijn, waardoor de stewards hebben besloten hier geen straf voor te geven.
 8. De kwalificatie voor de sprintrace is geweest: 1 Max Verstappen 1:27.641 - - 2 Charles Leclerc +0.108 - - 3 Sergio Perez +0.235 - - 4 Daniel Ricciardo +0.403 - - 5 Carlos Sainz +0.462 - - 6 Oscar Piastri +0.520 - - 7 Lance Stroll +0.734 - - 8 Fernando Alonso +0.778 - - 9 Lando Norris +0.831 - - 10 Nico Hulkenberg +0.835 - - 11 George Russell - - - - 12 Lewis Hamilton - - - - 13 Esteban Ocon - - - - 14 Kevin Magnussen - - - - 15 Yuki Tsunoda - - - - 16 Pierre Gasly - - - - 17 Guanyu Zhou - - - - 18 Valtteri Bottas - - - - 19 Logan Sargeant - - - - 20 Alexander Albon - - - - Hierboven de voorlopige resultaten (ik verwacht nog wel een gridstraf) en Max die na afloop van zijn enige snelle ronde in SQ3 stomverbaasd was dat hij op pole staat morgen. Zijn ronde had namelijk nog wel een paar foutjes in de 2e sector. De Fia had nog niet de officiele (voorlopige klassering) klaar, dus maar even de live timing gepakt. Morgenavond om 18 uur de sprintrace, om 22 uur de kwalificatie voor de hoofdrace en zondag om 22 uur de hoofdrace. Dus deze keer niet dat de kwalificatie voor de race een uur later begint dan de race.
 9. Zoals ondertussen bijna standaard weer een rode vlag in de eerste en enige vrije training in Miami. Veel teams met updates op de auto, een stratencircuit met snel veranderde grip, doordat er tijdens de training rubber op de baan wordt gelegd, kortom snel veranderende omstandigheden, en voor de teams veel uit te zoeken in (te) korte tijd. Ferrari heeft de auto's met historisch blauw opgeleukt, maar dat kon Leclerc er niet van weerhouden om na 8 minuten om te draaien (en zo een rode vlag te veroorzaken omdat hij de auto niet meer met de neus in de juiste richting op de baan kreeg). Max leek met long runs te beginnen op de gele band, maar klaagde wel over de balans van zijn auto en schoot ook even door in een bocht zoals meer coureurs. Leclerc stond laatste omdat hij na 8 minuten zijn auto op de baan achter moest laten, maar op een gegeven moment was dat de enige die geen snellere tijd had neergezet dan Max, terwijl Perez aan kop stond en zo'n 2 seconden sneller was dan Max. Na wat aanpassingen lukte het Max toch om de snelste tijd neer te zetten, maar ook Sainz was snel, dus dit kan nog een interessante shoot out voor de sprint racee worden straks. Alonso was ook aan het vechten met de balans van de auto, en verder werd duidelijk dat Norris wel het complete nieuwe update pakket van McLaren heeft, waar Piastri maar een deel van de update heeft gekregen (volgend raceweekend krijgt Piastri de rest ook).
 10. Meest bijzondere was dat Lando de bokaal van Max niet heeft gesloopt. 😁
 11. Een race waarin Max weer met kop en schouders boven de rest uit stak. Na een kapotte motor bij Bottas en paar crashes reed Mercedes aan kop, met Bernd MaylΓ€nder achter het stuur, dus was Max zijn opgebouwdevoorsprong weer kwijt, maar Max kon dat al snel weer uitbouwen naar meer dan 13 seconden. Een race vol met incidenten en een Hamilton die pas in ronde 2 begon te klagen. Perez die weer een beetje in slaap gesukkeld lijkt te zijn, en niet in staat om bij Norris te komen.
 12. Opvallend: vanmiddag postte ik op het Seatforum de suggestie dat Ricciardo geen nieuw chassis had gekregen maar dat het team de chassis van Ricciardo en Tsunoda had omgewisseld, omdat Ricciardo in China in eens redelijk goed rijdt, en Tsunoda nergens is, dus precies omgekeerd aan de eerdere races dit seizoen. Zit ik vanavond even te kijken naar het Race CafΓ© op Ziggo, hoor ik Olav Mol suggereren dat het team de stickers (met het startnummer) van Tsunoda en Ricciardo heeft gewisseld, omdat dit veel kosten bespaard.
 13. Sjanghai blijft een bijzondere Grand Prix, behalve dat er tijdens de sessies van vrijdag tot twee keer toe bermbranden waren terwijl het regende! is ook het verloop van kwalificaties en races bijzonder. De sprintrace met Norris op pool, wordt voor Norris al snel een drama doordat hij te wanhopig probeert zijn plek vast te houden, Max die na 9 rondjes al op kop rijdt vanaf P4. Duidelijk is dat sommige teams een verkeerde keus hebben gemaakt door voor de kwalificatie van de sprintrace voor een natte set up te gaan (met meer achtervleugel, die tot na de sprintrace niet meer aangepast mag worden), de mensen die minder gekwalificeerd hebben doordat ze voor een droge set up hebben gekozen, komen snel naar voren tijdens de sprint race. De kwalificatie voor de hoofdrace is ook weer met een rode vlag in Q2 dankzij een te enthousiaste Sainz, die met veel geluk na snelle reparatie nog een tijd kan zetten zodat ie ook in Q3 aan de slag mag. Hamilton die in de sprintrace nog flink wat punten verzamelde is in de kwalificatie voor de race nummer 18 in Q1 en start dus zondag (bijna) achteraan.
 14. Hier geen SBS9 wel Ziggo sport in het pakket. Ik had overigens ook nog niets gezien doordat ik tijdens de kwalificatie aan het werk was, en de vrije training me te veel nachtrust zou kosten. Ik ben op het ogenblik niet helemaal fit, dus ga ook niet de sprintrace kijken, de kwalificatie weet ik nog niet.
 15. Ik heb nog geen beelden gezien, maar de eerste dag van de GP in China was een bijzondere: - in de enige vrije training voor de kwalificatie was Stroll vanmorgen de snelste, zeker omdat dit een droge training was, is dat bijzonder - in de kwalificatie speelde de regen een belangrijke rol, en na afloop is de poolpositie voor de sprintrace ook nog van eigenaar gewisseld: aanvankelijk stond Norris aan kop na afloop van Q3, maar even later werd zijn tijd afgepakt, omdat hij buiten de baan was geweest, en kreeg Hamilton de pool toegeworpen. Na een protest kreeg Norris zijn pool weer terug. Wat nu wel anders is dan voorgaande jaren met een sprintrace: de kwalificatie voor de sprint is nu op vrijdag (dat was eerst de kwalificatie voor de race), morgenochtend vroeg om 5 uur (NL-tijd) start de sprintrace (start 9 uur)(was eerder tijdstip voor de sprintkwalificatie), en na de sprintrace mogen de auto's aangepast worden voor de kwalificatie voor de zondagsrace, en de race is zondag om 9 uur. De sprintrace kan wel eens leuk worden omdat Max van plek 4 mag starten, maar gezien het tijdstip ga ik niet (live) kijken.
 16. Afgelopen zaterdag op het werk was er een 'autodag' voor de bewoners van een huis waar ik werk georganiseerd. In beperkte omvang maar een aantal leuke auto's er bij: Lelijke Eend uit 1986, een Burton (kitkar op basis van Eend), Volvo Amazon met startproblemen, en een late kever. Jaguar S-type en Scimitar van mijn broer (S-type heeft ie al eens mee in Autoweek gestaan) en de Scimitar heb ik al eens eerder laten zien. En de ster van de dag: een Buick convertible uit 1951
 17. Perez reed vooral een opvallend goede kwalificatie, en Ferrari viel weer tegen. Op dit moment volop geruchten dat Ricciardo zijn ondermaats presteren wijt aan het chassis wat niet goed is. RB heeft beslist dat er een nieuw chassis gemaakt wordt voor Ricciardo (waarom krijgt hij niet gewoon het reserve chassis om te proberen, dat scheelt voor de budgetcap). Als Ricciardo met een ander chassis 1 of 2 races niet presteert is het met hem gedaan. Ook Sargeant is het vertrouwen van zijn teamleiding kwijt, benieuwd wat daar gaat gebeuren (Williams heeft tenslotte weinig geld, maar iemand die meer schade rijdt, dan hij geld inbrengt helpt ook niet). Voor morgen verwacht ik dat Max gewoon wegrijdt, en het verloop van de wedstrijd zal sterk afhankelijk zijn gele vlaggen en safetycars, en op welke momenten die komen.
 18. Leuk weer van je te lezen Pierre, dat je nog steeds dezelfde Fabia rijdt vindt ik toch wel verrassend, ook al kan ie waarschijnlijk nog wel wat jaren mee. Mijn oude Fabiauit 2003 rijdt ondertussen bij iemand anders, maar rijdt ook nog steeds, al is ie bij de RDW wel wat eigenaren kwijtgeraakt. (ik was de 4e eigenaar, en nu heeft ie de 2e eigenaar volgens RDW)
 19. Die Passat was van maart 1974, dus een hele vroege, maar die beschikbare carrosserie varianten veranderen steeds bij VAG, zie bijvoorbeeld de Fabia combi die lang de meest versie was in NL van de Fabia, maar nu met de Fabia 4 niet meer bestaat. Van de Passat is denk ik in 1976 de Variant beschikbaar gekomen.
 20. Draaien ze daar zulke oude muziek? Volgens mij is die muziek ergens uit 1977-1978 in die buurt, maar klinkt inderdaad lekker.
 21. Ben in een VW nest opgevoed, mijn vader bekeerd tot het Seat-geloof, en later zelf geswitched naar Skoda. Die Corsa was omdat dat op dat moment de enige auto leek die geschikt leek voor mijn gebruik en mijn wensen, ik heb destijds ook nog naar de Felicia gekeken die net uit kwam, maar op het moment dat ik hoorde dat daar Skodamotoren in zaten ben ik afgehaakt, ander had er helemaal niets buiten de VAG-groep bij gezeten.
 22. Mijn vader had destijds een beetje spijt van zijn Passat: daarvoor had ie een 1600 Variant, en de Passat was een sedan van de allereerste generatie met een kleine achterklep (scharnier onder de achterruit) later kwam de grote achterklep waar ook de achterruit mee opende, dus veel grotere toegang tot de kofferbak, dat is wat anders dan alleen als Variant beschikbaar.
 23. Ik zal eens kijken wat ik nog aan foto's heb, dat maakt het net wat leuker, maar hier het lijstje, allemaal privΓ© auto's: VW Golf D, 50 pk uit mei 1979, gereden van augustus 1980 - september 1985, kleur mandarinenorange, kenteken DP-94-XY Wat detail van die Golf D die ik wat had opgeleukt: VW Golf SC (actiemodel, 1500 blok 70 pk), 1981, gereden van september 1985 - juni 1989, kleur licht metallic blauw, kenteken GV-86-HR ?? Seat Ibiza 1.5 LX (90 pk, motorsystem Porsche geen kat, wel carburateur) uit 1986, gereden van juni 1989 - mei 1991, kleur rood Seat Ibiza 1.5 iLX (90 pk, motorsystem Porsche 3-weg kat, mech. injectie) uit mei 1991, gereden van mei 1991 - mei 1994, kleur rood kenteken PB-45-NB Opel Corsa World Cup 1.6i 16V (109 pk, na motorrevisie (kosten GM) door versprongen distributie nog maar op 107 pk gemeten) uit mei 1994, gereden mei 1994 - augustus 1999, kleur Caribic blue, kenteken Seat Cordoba SX (90 pk) uit 1996, gereden van 1999- oktober 2010, kleur paars metallic Skoda Fabia combi Creation (75 pk) 1.4 16V uit mei 2003, gereden van oktober 2010-juni 2018, kleur metallic groen, kenteken 82-LS-VN Skoda Fabia combi Joy, (90 pk) van 9 december 2017, gereden vanaf juni 2018 - heden
 24. @CaseyBasey Die 411 is voor veel mensen een onbekende, mijn vader heeft er in de jaren 70 ook nog naar gekeken maar is na zijn 1600 Variant even overgestapt op een Kadett Caravan om die snel weer in te ruilen voor een Passat LS.
 25. Jaartallen, zijn dat de jaren dat je de auto in bezit hebt gekregen, of het bouwjaar van de auto?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. Β© Skoda Forum Europe