Jump to content

Cordoba

Members
 • Posts

  2,153
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  191

Community Answers

 1. Cordoba's post in Het wisselen van een lambdasonde. was marked as the answer   
  Zaterdag de boel ingespoten met WD-40, en vanmorgen eens gekeken of dat voldoende losgewerkt was, om met dezelfde tools de boel los te halen. Opnieuw geen kans, even gedacht: ik heb zo'n steek-/ringsleutelset van Lidl die van pakweg sleutel 13 tot sleutel 35 loopt. Sleutel 22 daar uit gepakt, en getest: de stekker (van de nieuwe) past net niet door ringsleutel 22, dus steeksleutel 22 rechtstreek op gevoel op de lambda gezet, en tot mijn verrassing kwam ie vrij makkelijk in beweging. Vervolgens met de lambdadop, verlengstukje en ratel de lambda verder losgehaald. Vervolgens de stekker (stekker + contrastekker) van de 1e lambda losgehaald uit het bevestigingsplaatje, zodat ik beter bij de stekker voor lambda 2 kon. Deze ook losgehaald uit de houder, vergrendeling indrukken en vervolgens de stekker loshalen. Tierap waar de kabels voor beide lambdasondes doorheen lopen doorgeknipt, en de klembevestiging op de verdikking in de kabel voor sonde 2 losgehaald en overgezet op de nieuwe lambda. Bij de tierap bevestiging zat op het origineel een extra textielisolatietape ter bescherming van de kabel, dus ook op de nieuwe kabel op die plek extra tape om de kabel geplakt.
  De nieuwe lambda was nu dus klaar voor montage, op gevoel (gewoon voelen waar het gat zit), na het verwijderen van de plastic beschermkap, de lambda met de hand er in geschroefd. Mijn kleine momentsleutel gepakt, en samen met lambdasleuteldop en verlengstukje de lambda vastgezet.
  Met uitleestool de foutcode (P0036 - niet werkende verwarming lambda) gewist, motor even laten lopen, maar geen foutcode meer teruggekomen, dus ga er van uit dat het definitief is opgelost.
 2. Cordoba's post in Led lampjes gestoken was marked as the answer   
  Ligt er ook aan wat je ermee wil: als je de lampen als echte mistlampen wil gebruiken wordt je meestal niet vrolijk van de opbrengst van LED's. (heeft te maken met de lichtkleur,  de plaats waar het licht echt vandaan komt t.o.v. de lampfitting (de afstand dus), en de richting van het licht).
   
  Als je ze als DRL gebruikt en in dezelfde kleur als de koplampen wil hebben, kan het wel mooi zijn. (is dus een kwestie van wat je persoonlijk belangrijk vindt).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe