Skoody Boo

Members
 • Content Count

  5,721
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  166

Skoody Boo last won the day on August 26

Skoody Boo had the most liked content!

Community Reputation

747 Excellent

About Skoody Boo

 • Rank
  L & K

Profiel Informatie

 • M/V
  Geheim

Auto

 • Type
  Fabia Combi greentech ambition
 • Motor
  tsi 77 kw
 • Transmissie
  handgeschakeld
 • Kleur
  rally green
 • Bouwjaar
  2012
 • Kilometerstand
  de 5000 gepasseerd
 • Opties
  - in hoogte verstelbare passagiersstoel
  - audiopack Plus
  - volwaardig reservewiel
  - middenarmsteun
  - start stop systeem
  - regeneratief remsysteem
  - esc en asr
 • Radio- / Navigatiesysteem
  Navigator 11 Free op netbook
 • Zomervelg / -band
  Stalen velg + 185/60/15 Dunlop SP Sport
 • Wintervelg / -band
  Stalen velg + 185/60/15 Dunlop SP Sport

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tja, punt is dat ik de drie dagen daarna van huis ben voor m'n werk. Dat is wat ongelukkig. Ik wik en weeg nog wat.
 2. Ja, ik denk dat je gelijk hebt. Thanks. Ik wacht nog even serieuze reviews van de Canon M6mkII af. Het kan zijn dat die nieuwe sensor serieuze AF-verbetering geeft. Als niet dan bestel ik de A6400.
 3. Primair AF tracking. Die is bij beide camera's hetzelfde. Face tracking van de M50 is aardig, maar hij verliest gezichten op momenten dat mensen wegkijken of ook alleen het gezicht maar iets van de camera afdraaien. Een ander probleem met de M50 is dat hij de belichting aanpast op het gezicht in focus (op zich een prima feature), maar is dat gezicht enigszins weggedraaid dan herkent hij het op dat moment niet als gezicht en vervalt de aanpassing. Daardoor gaat de belichting nogal op en neer. Je kunt dat helaas niet uitzetten (of je moet de belichting helemaal zelf doen, maar daar heb ik geen zin in, ik wil alleen maar een beetje compensatie doen als nodig). Wat het nog erger maakt is dat bij meerdere gezichten er ongevraagd van gezicht wordt veranderd op moment dat het ene gezicht duidelijker in beeld is dan het andere. Bij alleen maar kaaskoppen maakt dat niet uit, maar heb je verschillende tintjes gezichten dan gaat de belichting echt voortdurend op en neer. Ik mis af en toe momenten doordat het donkerder gezichtje wordt gepakt, en dan is het lichtere gezicht net ietwat overbelicht. Ik ben daar nou echt wel een beetje klaar mee. Ik kan ook de face tracking uit zetten en met single point AF werken, maar daarmee moet je weer meer je camera babysitten, en nog erger: het is net wat minder accuraat. Ik zit regelmatig op 70 of 80mm bij f/1.8, en dan is er weinig marge. Ik verwacht dat je bij deze Sony's die aanpassing van de belichting uit kunt zetten, en wat belangrijker is, dat de AF de persoon blijft volgen ongeacht of diens gezicht nou in beeld is of niet. Ook als er dingen voorlangs komen is de Sony AF echt veel intelligenter in het vasthouden van het onderwerp. Het fijne van een overstap naar Sony - naast betere AF - leek me dat je dan met IBIS ook stabilisatie hebt op al je lenzen, dus ik zat al een beetje op de A6600 te wachten, maar voor 550 euro extra..... Voor de kids voegt het hooguit een stop toe met de 50-100mm, en dat is alleen een stop bij 100mm, en daar zit ik bijna nooit. Het is meest tussen 85 en 50. Voor 35mm heb ik de EF 35mm f/2.0 IS USM. Ik heb ook zoiets voor 24mm, maar dan f/2.8. Met sigma 18-35 zou ik gewoon stabilisatie hebben bij f/1.8 en dat t/m 18mm wijd en zonder lens gewissel. Die andere lenzen hoeven dan ook niet altijd mee alleen voor IS. Dus het heeft echt wel voordelen, maar 550 euro meer....., dat is ongeveer wat de M50 in totaal kostte.
 4. Fijne auto weer, Frank. Heel veel succes en werkplezier met je nieuwe baan!!!
 5. Ik zit te dubben: Sony A6400 of A6600? A6400: 1050 euro a6600: 1600 euro Meerwaarde A6600: Sensor stabilisatie (IBIS), een grotere accu, en meer grip in de hand (niet geheel onbelangrijk bij de sigma f/1.8 zooms). Er is ook nog eye AF bij 4K, maar dat boeit me eigenlijk niet zo. Die sensor stabilisatie die wil ik wel heel graag. Dan heb ik stabilisatie bij de sigma f/1.8 zooms, en ook de sigma 30mm en 56mm f/1.4 primes die er bij gaan komen. Maar 550 euro er bij is wel weer heul veul geld. En de Canon 35mm f/2.0 IS USM kan er ook op, en als ik die in de tas gooi dan heb ik bij dat brandpunt sowieso ook stabilisatie. Dubdubdub.....
 6. Ziet er inderdaad fraai uit! Ik dacht net "heb ik niet nodig, want drink ik nooit", maar het is eigenlijk andersom: ik drink nooit cappuchino omdat ik niet zo'n ding heb. Komt ook omdat er hier geen suitable melk voor was. Maar naast gewone melk (sojamelk) is er tegenwoordig toch al weer ook "koemelk" in huis omdat anders de jongste dochter dat zou kunnen ontwennen. Wel een beetje prijzig. En je hebt weer zo'n ding op je aanrecht.
 7. Nee, en dan heb ik er ook nog een hoofdtelefoonversterker bij op 220v, dus dat wordt allemaal erg ingewikkeld (letterlijk). Hij kan overigens ook wel direct op een device, maar hij gaat dan niet zo heel hard vanwege de gekozen impedantie. Vaak wel genoeg, maar ja soms....., dan moet het gewoon echt lekker HARD. Hieronder de looks: Dat kan dus écht niet met hardlopen, tenzij je er een rollator bij gebruikt. 😉
 8. Volgens mij is de upgrade van 70D naar 80D meer substantieel dan van 80D naar 90D. Vooral de auto ISO implementatie en spreiding van AF-punten. Voor mij een beetje afknappers, mede daarom is de 70D deze zomer ook thuis gebleven. Die joystick/multicontroller van de 90D vind ik wel aantrekkelijk. Ik zou verwachten dat de 34Mp jou - als telelensgebruiker - zou aanspreken, want zolang de IS het maar kan bijfietsen kan je wel meer croppen natuurlijk. Het is zeker een mooie camera. Het is alleen zonde dat m'n sigma lenzen er niet precies op focussen. Maar ik ga de 70D toch upgraden aangezien de vrouw uitsluitend een spiegelreflex wil, en als er dan toch gezeuld wordt dan maar met iets wat ook echt 100% bevalt. Met de 15-85mm, 35mm, 24mm kan je toch ook fijne combi's maken. Ik ben benieuwd naar het prijsverschil tussen de 80D en 90D. Ik ben niet zo thuis in Nikon eigenlijk. Ik volg Sony en Canon. Ik heb een M camera, maar ik koop wel zoveel mogelijk EF(s)-glas in plaats van EF-m-glas, zodat ik gemakkelijk naar een Sony kan zonder andere lenzen te hoeven kopen. Als de M5mkII een heel grote verbetering is t.o.v. de M50 en de opvolger van de A6500 toch wat tegenvalt kan het zijn dat ik voor mirrorless toch ook bij Canon blijf. De 50-100mm is overigens weer net thuis gekomen na de reparatie. 🙂 Ik denk dat ik me maar moet aanwennen om de lens alleen met back button focus te gebruiken, ik wil geen herhaling.
 9. HAHA, dat is wel een leuke opsomming. 🙂 Vooral dat elekstrisch steppen is een beetje flauw. Beste Overheid: Ga eens even snel gewoon handzame wetgeving maken in plaats van helemaal verbieden omdat je daar te lui voor bent! Zit er toevallig ook noise canceling op? Ik heb nog steeds mijn Beyer Dynamic DT 880. Nu al 5 jaar ofzo? Totaal niet draagbaar, niet echt geluidsdicht, geen noise canceling. Voor het overige fantastisch. 🙂
 10. Je moet ook gewoon lekker rustig naar de Oekraïene gaan, dan heb je dat soort gelazer niet.
 11. Oh, das zwaar lullig. Ook niet slechts het portier helaasch. Tja. laten maken maar weer, betalen, niet meer aan denken EN: hij zal er hoe dan ook nooit minder lekker om rijden.
 12. Nog even afwachten wat de prijs is. De 32Mp interesseren me niet zo heel erg, maar de joystick lijkt me wel heel bruikbaar. Maar upgraden naar 7DmkII of 80D gaat waarschijnlijk ook betaalbaarder worden. 🙂 Voor de joystick en de lagere ISO-ruis zou het dan wel eens de 7DmkII kunnen worden. Die heeft ook net als de 90D een basale vorm van gezichtsherkenning.
 13. Niks mis met overhellen, zolang je maar niet uit de bocht vliegt. 🙂 Het wordt niet mijn auto. De Octavia kan ook nog wel even wachten. Met hondenrek afgelopen vakantie ging alles de Fabia in, met toch nog net een uiterst bruikbaar streepje zicht door de achterruit. De Fabia is net over de 2 ton, maar zolang de ik de ruimte op vakantie niet te krap vindt rij ik er nog even mee door denk ik. Hij rijdt gewoon zo lekker. Ik heb ook nog lang niet het idee dat hij aan het einde van z'n latijn is. Één ding gaat hij niet overleven: de benen van de kids worden langer, en daarmee wordt het gewis een keer te krap om alles mee te nemen op vakantie. Volgend jaar gaat het zeker nog wel. Het jaar daar op de tent thuis laten. En dan voor de zomer van 2022 denk ik dat er iets anders moet.
 14. Nope. De kinders moeten volledig hun eigen gang kunnen gaan, de fotograaf en de appartuur horen verder alles op te lossen. Alles wat op poseren lijkt doe ik niet aan.