MarcoO2

SFE Global Moderator
 • Content Count

  5,644
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  233

Everything posted by MarcoO2

 1. MarcoO2

  fotografie

  Klopt, in de details is de 80 D toch een sprong vooruit op de 70 D. Ik werk bij macro nooit in M, ook nooit behoefte aan eigenlijk.
 2. MarcoO2

  fotografie

  Voor mij heeft de M-stand in deze situaties, waarin er sprake is van een kind met een bewegend handje en een paar eveneens bewegende (:D) insecten, geen meerwaarde - in tegendeel. Ik pak dan eigenlijk altijd de AV.
 3. MarcoO2

  fotografie

  Hahaha heb je last van het aankoopsyndroom Skoody? Mijn zoon Joost (7) gisteren: "papa, kijk eens wat ik op mijn hand heb, deze kevers waren lekker aan het vrijen in de zon! Gaaf hé?" Nou, inderdaad! 😉
 4. We gaan het zien, Menno ?
 5. Dat vraag ik me af... jouw polo gaat echt niet zo netjes de 36 jaar halen, áls hij ‘m uberhaupt al haalt.
 6. Ik kwam vorige week bij het drie-landen-punt deze stamvader van jouw auto tegen, Menno ? Deze mooie Golf GTI uit 1983 was bijzonder mooi, zeker gezien de leeftijd van 36 jaar! vakantie België 2019 (137) by marcoeoscanon, on Flickr
 7. Welk deel van Zuid-Frankrijk ga he naar toe Menno?
 8. Ja, maar het ging niet om remmen of stilstand... Het ging juist om een situatie waarin je dóór wilt rijden maar in een te hoge versnelling zit.
 9. Bij een te laag toerental je koppeling indrukken? En dan?
 10. MarcoO2

  fotografie

  Bij degelijke onderwerpen is de keepersrate bij handmatig focussen écht veel lager dan bij de hedendaagse automaten.
 11. MarcoO2

  fotografie

  Of handmatig scherpstellen handig is, hangt wel hel erg van je onderwerp af. Bij statische (macro)fotografie: ja, natuurlijk. Bij veel andere vormen van fotografie is de hedendaagse automaat vele malen trefzekerder. Maar dat ouwe glaswerk is wel heel leuk! Ik heb ook nog regelmatig bijna 50 jaar ouder Nikkor(Nikon)-objectieven op m’n Canon DSLR zitten. Met prima resultaat, de objectieven van toen waren vaak van topkwaliteit.
 12. Gewoon op je navi-display, Menno ?
 13. Hahaha Menno, als dit gekte is dan is gek doen gezond! Gave bak man, geniet ervan!
 14. MarcoO2

  fotografie

  't Is inderdaad ook smaak. Ik vind zelf portretjes mooier die met lichte tele zijn gemaakt. Plus dat het inderdaad vaak nét even makkelijker is een model op zijn/ haar gemak te stellen als je er niet te dicht bovenop staat.
 15. MarcoO2

  fotografie

  Het voorjaar is weer in het land, dat betekent dat het vliegende spul (klein en groot) ook weer te zien en te fotograferen valt ? foto 1: "onder de rokken" IMG_9279A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr foto 2: "climbing" IMG_9315A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr foto 3: "in the shadow" IMG_9426A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr foto 4: juveniele aalscholver, eindelijk eens niet als "zwarte vlek" op de foto IMG_8824B-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr foto 5: "klepperend" IMG_8937A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr foto 6: "in de vlucht" IMG_8450A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr foto 7: "hanging around 1" IMG_9422A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr foto 8: "hanging around 2" IMG_9414A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr foto 9: ze hebben geen vleugels, maar toch vliegen ze door m'n achtertuin IMG_9472A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr foto 10: "duo" IMG_9462A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr
 16. MarcoO2

  fotografie

  Wat versta je onder "portretfotografie"? Voor full body is 35mm prima, voor de veel vaker voorkomende (meer of mindere) close-ups is 35mm best veel. Ik schiet zelf vrijwel altijd met meer mm's.
 17. MarcoO2

  Verjaardagen

  Beter laat dan niet: van harte!
 18. Klopt, dat wordt niet meer ondersteund.
 19. Leuk bedacht! Het eerste weekend heb ik m’n jaarlijkse cabrioweekend, het tweede weekend zit ik met de familie in België. Helaas!
 20. Dat lijkt maar zo. Wat je ziet, is de uittrekbare onderbeenondersteuning van de ergo-stoel.
 21. OK, OK, foto's weliswaar even snel een rondje met de telefoon. IMG_4939A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr IMG_4935A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr IMG_4937A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr IMG_4931A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr IMG_4933A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr IMG_4930A-BorderMaker by marcoeoscanon, on Flickr
 22. En het kan snel gaan: vandaag wordt de ene Golf opgehaald en vervangen door de nieuwe Golf. Ben benieuwd!
 23. MarcoO2

  Je nieuwe aankoop

  haha ja een stapje terug is altijd ruk ?
 24. MarcoO2

  fotografie

  Mooi dat het opgelost is. Ik heb op dit moment geen behoefte om het gat tussen m;n S120 en de 80D te vullen, maar mocht dit veranderen dan is de M50 zeker een optie!