Jump to content

MarcoO2

SFE Global Moderator
 • Posts

  6,165
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  317

Everything posted by MarcoO2

 1. Niemand. Zie het gewoon niet als een harde belofte maar als een indicatie (wat het ook is). In deze tijden zijn harde leverdata gewoon niet te geven.
 2. Goeie ouwe Dorpsstraat 😉 Krijg gelijk weer zin om te eten bij Selamat Datang 😉
 3. Klopt inderdaad. Die kerkjes/ kerken lijken allemaal op elkaar, en dat is positief bedoeld 😉 aan deze foto is niets ontruisd, doe ik eigenlijk nooit. Is bij deze iso ook niet nodig vind ik.
 4. Weer eens iets heel anders. Afgelopen weekend was ik met vrienden met een clubje cabrio's aan 't touren door Sauerland. Wat ik zo leuk vind aan Duitsland, is dat er in ieder dorp - hoe klein ook- altijd wel een kerk staat. Soms heel klein, maar vaak ook verrassend groot. Vaak zijn ze dicht, maar soms heb je mazzel en kan je binnen lopen. En dat doe ik graag, ik geniet altijd van de rust en de grootsheid van die oude kerken. En soms kom je onverwacht de mooiste interieurs tegen. Zo ook in het kleine dorpje Bödefeld in Nordrhein Westfalen, met slechts 1125 inwoners niet bepaald groot. Naast het restaurant waar we op de terugweg even een hapje deden, stond een mooi kerkje (zie de onderste foto, puur ter illustratie want ik was niet in de gelegenheid een mooie foto te schieten). Het betreft de parochiekerk van de St. Cosmas en Damian-parochie. Die kerk was toegankelijk, althans: de eerste twee meter. Na die twee meter stond een mooi hekwerk, wat begrijpelijk is maar het mij moeilijk maakte een mooie foto te schieten. Toch een poging gewaagd, met onderstaande resultaat. Ik blijf het wonderlijk vinden dat een zo klein dorpje over een zo mooie kerk kan beschikken. Roept de vraag op hoe dat allemaal betaald wordt, want zo'n gebouw kost nogal wat om het in goede staat te houden. Nou ja, ik heb er even van kunnen genieten, en jullie hopelijk ook 😉 En ter illustratie:
 5. Heerlijke wedstrijd weer! Maar niet voor LH :D
 6. Zodra je richting de 50K km per jaar gaat, is diesel vaak nog goedkoper. Er worden er nog zat geleased dus.
 7. Uh.... bijzondere titelnaam!! Wel gedeelde smart menno 😉
 8. De voorspelling van harde crashes kwam op heel veel plekken langs, maar is tijdens de race gelukkig niet meer uitgekomen. Wat op zichzelf al een wonder is, als je ziet hoe ongelooflijk dicht er langs de muur geracet wordt…
 9. Ik heb weer genoten. Niet alleen van de races van de mannen vooraan, maar ook van wat de Haas-mannen lieten zien. En... anders dan verwacht/ voorspeld géén harde crashes rijdens de race! Als dit de voorbode is voor het hele seizoen teken ik ervoor.
 10. MarcoO2

  Trekhaak

  En, just to be sure: als je geen idee hebt hoe je 'm aan moet sluiten, weet je dan wél zeker dat je 'm goed gemonteerd hebt...?
 11. Haha toch wel lekker hé Frank, gewoon zonder gedoe F1 in je broekzak met NL commentaar 😉
 12. Heerlijke intro, die smaakt naar plaatjes bij de praatjes 😉 Welkom!
 13. Ik heb een Viaplay abo genomen. Er wordt veel geroepen zonder enige kennis... Zoals altijd is het gelijk weer spannend - en niet alleen op de baan. Mercedes heeft wel weer laten zien waar ze goed in zijn: dingen bedenken die anderen niet bedenken. Ben benieuwd naar de uitkomst!
 14. De Peugeot is vertrouwd en bekend, maar prima. De Focus vind ik extern heel mooi en rijdt fantastisch, maar ik zou willen ervaren of ik kan wennen aan dat interieur. Voor mij dus de Focus.
 15. Aangezien jij meestal een baan mét een auto van de zaak hebt, kan het zomaar zijn dat je meer auto's dan banen hebt gehad 😉
 16. MarcoO2

  Hallo, zon!

  Nou, ik heb net mijn contract bij Vandebron maar verlengd met één jaar. De tarieven zijn niet om heel erg vrolijk van te worden Als ik mijn verbruik van 2021 herbereken met de tarieven voor 2022 zijn de tarieven van 2022 210% van die van 2021. Gas: van € 0,77374 naar € 1,69780 per m3; Normaaltarief: van € 0,23406 naar € 0,43521 per kWh; Daltarief: van € 0,22086 naar € 0,34311 per kWh. Concreet vertaald in euro's betekent dat dat (bij gelijk verbruik/ opwekking) mijn jaarkosten 2021 van € 940,93 in 2022 stijgen naar € 1976,05. Per maand in dat een stijging van € 78,41 in 2021 naar € 164,67 in 2022. Voorgestelde maandtermijn is € 330,00, da's wat aan de hoge kant dus Inmiddels liggen de zonnepanelen er een jaar en kan ik de balans opmaken. Dat is gelukkig een wat positiever verhaal dan de energiekosten Een schemaatje met als volgorde "offerte - realisatie - verschil" levert het volgende plaatje op: 80 79 -1 januari 136 126 -10 februari 301 287 -14 maart 452 449 -3 april 496 464 -32 mei 500 557 57 juni 490 465 -25 juli 424 414 -10 augustus 312 340 28 september 198 196 -2 oktober 91 77 -14 november 64 40 -24 december Per saldo had ik 3.544 kWh op moeten wekken, dat zijn er 3.494 geworden. Ik kom dus 50 kWh tekort, zeg maar - een afwijking van 1,4%. Kan ik mee leven 😄
 17. Zo vader... ... zo zoon, zo bleek afgelopen zondag. Regelmatig wordt ik op mijn tochtjes vergezeld door mijn zoon Joost (9). En je kon er op wachten natuurlijk... "papa, mag ik ook eens foto's maken"? Eh ja... ga ik hem nu vertellen dat hij dan een dikke € 3.000,00 euro in z'n handen heeft en dat dat héél veel zakgeld is? Nou nee - ik vind het veel te leuk als hij mijn liefde voor natuur(fotografie) overneemt, dus succes ermee 😉 Hooguit volgende keer de strap maar ff meenemen 😄 Maar goed, hij had mazzel - want in de uiterwaarden bij IJzendoorn was wel het nodige te fotograferen. Hij heeft ervan genoten - en ik ook. En ik heb moeten beloven dat ik deze serie "bij een échte fotowinkel!" voor 'm laat afdrukken als herinnering aan zijn eerste roofvogelfoto's. OK - graag natuurlijk 😁 Torenvalk op een paaltje: Een buizerd die wel even bleef zitten: Nadat hij toch opvloog, konden we 'm nogmaals benaderen: En iets closer: En nog een TV-tje aan het bidden (moest 'm ff snel helpen met de belichting): Tot slot (op uitdrukkelijk verzoek :D) nog twee Iphone-shotjes van "man @ work": Hij blij, ik blij. Is toch heerlijk om zo samen te genieten. Moet nog wel ff een eigen logootje voor hem maken, zie ik 😄 Kom gerust een keer spelen 😉
 18. Exact dit, en daarnaast hadden partijen zélf afgesproken het kampioenschap op de baan te willen eindigen. Tsja. Niet janken Lewis/ Toto.
 19. Nee, nog niet. Die wil ik eigenlijk even een keer van iemand lenen voordat ik ‘m aanschaf. Je verliest toch een hoop en ik weet niet of ik onder gemiddelde omstandigheden aan het resterende licht/ diafragma genoeg heb.
 20. “Verder bleek via Slater dat…’ Als je diens artikel leest, zie je vooral dat die allerhande vermoedens uitsprak, met een hoog “ik moet toch ook wat zeggen”-gehalte. Dat “bleek’ kan je dus met een flinke korrel zout nemen. Ik vind dit politieke gekonkel redelijk bedroevend en weinig sportief. Masi de kop van jut maken vind ik niet terecht. Kijk een keer in de spiegel, mr Wolf…
 21. MarcoO2

  V2G

  Welkom hier. Als je de kans op een inhoudelijk antwoord wilt vergroten: stel je dan hier even voor. Wordt zeer gewaardeerd.
 22. Gisteren had ik een kwartiertje over en ben ik op de Utrechtse Heuvelrug even mijn auto uit gestapt om in het heerlijke zonnetje even een paar eerste shots te doen met de nieuwe 100-400. Ik werd er wel blij van 😉 het is echt een sprong vooruit ten opzichte van de oude 100-400 die ik tot nu toe gebruikte. Een buizerd op de lantaarnpaal: Een biddende torenvalk (ver weg): Een rustend hert: Een grazend hert: Altijd genieten als je op een klein rondje veel dieren tegenkomt! Smaakt naar meer 😉
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe