Rosinfield

Members
 • Content Count

  13,178
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  186

Everything posted by Rosinfield

 1. Rosinfield

  Caravan of tent?

  Correze (Nouvelle Aquitaine); deze kant nog nooit geweest
 2. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  In dit kader heeft mijn echtgenote, mede door een vurig pleidooi van zoonlief, mij een enorm plezier gegund. Vandaag de Fabia ingeruild op een Polo GTI 2.0 van een jaar oud met 23k km op de teller. Voorzien van vrijwel alle opties zoals active info display, full led en Beats audio. Vrijdag al rijden. Ik kan het nog niet geloven. Wat een geweldige machine
 3. Rosinfield

  spritmonitor id 7 cijfers

  Ik kom er net achter dat ik mijn nieuwe SM id niet kan invoeren, omdat dit uit 7 cijfers bestaat
 4. Rosinfield

  spritmonitor id 7 cijfers

  Ja sorry dat bedoel ik ook. Heb gewoon de Polo toegevoegd. En ik dacht laat ik het nu meteen goed doen. Dus eerst tank van dealer leeggereden en daarna begonnen met 1e tankbeurt. Vooralsnog rond de 1 op 15 en daar doe ik het voor. Zuiniger dan mijn Yeti!
 5. Rosinfield

  Caravan of tent?

  Ja maar die klei in Limburg en de Voerstreek is wel erg glibberig. Ben er zelf ook een keer onderuit gegaan. Zonder gevolgen gelukkig. Maar ik heb haar daarna een stel stokken gegeven en daar is ze erg blij mee. Maar blijft oppassen omdat ze snel wat breekt. En het gaat nu net zo goed. Bijna dagelijks hier in het dorp naar de sportschool en gestaag aan het afvallen.
 6. Rosinfield

  Caravan of tent?

  Nee, die troep ga ik zeker niet gebruiken mocht ik een lekke band krijgen. Dan schakel ik de hulptroepen wel in. We gaan naar Z-Frankrijk en niet Z-Limburg. Dat laatste durft ze nog niet, alleen als last minute als het een tijd droog is geweest 😉
 7. Rosinfield

  Caravan of tent?

  Ja, hierbij kwam ooit mijn klassieke opleiding me enigszins van pas
 8. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  Nooit op die manier gedaan, omdat het intuitief niet goed voelde. Altijd op de motor geremd. Maar in feite doet de DSG hetzelfde denk ik, wanneer je gas loslaat. Correct me if I'm wrong.
 9. Rosinfield

  Caravan of tent?

  Al gaan wij niet kamperen maar naar een gehuurd huisje, afgrijselijk compact inpakken zal het nu ook worden. Ik heb ook voor het eerst geen reservewiel, maar zo'n reparatie set. Denk dat ik in voorkomend geval toch de ANWB bel, want ik heb er weinig fiducie in. Onderin de kofferruimte zitten de accu en de subwoofer, dus veel blijft er niet over. Veel plezier in de Oekraine, Transkarpatie klinkt erg romantisch.
 10. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  "Mooi" voorbeeld daarvan is de DSG die zo in ingesteld dat zo snel mogelijk wordt opgeschakeld. Hetgeen ten koste gaat van de driveability. Bij de Fabia met 1.0 leidde het zelfs tot verschrikkelijk gebrom en getril rond de schakelmomenten. Ik denk dat dat schakelgedrag met de DSG6 die ik nu heb, niet principieel anders is. Alleen kan dat nu ook makkelijk en is het niet storend, vanwege het hogere koppel.
 11. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  Staat wel enigszins zuiniger rijden tegenover
 12. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  Werkelijk verbruik 1 op 15,1. Loopt mooier op 98 merk ik
 13. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  Ja zeker, of een getunede Fabia 1.0. Ook qua onderstel. De wegligging van de Fabia met Eibach veren en Bilstein dempers was uitmuntend. Maar dit is toch wel wat anders. Vooral veel meer comfort, ook in sportstand. Ga veel makkelijker over obstakels die ik met de Fabia met de nodige omzichtigheid moest nemen, om klappen te voorkomen.
 14. Rosinfield

  spritmonitor id 7 cijfers

  Er zit nog geen beweging in. Kan iemand onze administrator wellicht even hierop attenderen? Ik neem aan dat hij dit moet aanpassen.
 15. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  Nu bijna een tank leeggereden en gem. verbruik van 1 op 15.6. Werkelijk verbruik zal iets meer zijn zoals gewoonlijk, maar valt me niet tegen. Vanuit Friesland naar de randstad gereden met 130 o.a. Dan draait hij iets meer dan 2000 toeren
 16. Rosinfield

  fotografie

  Speciaal voor Erik
 17. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  Had echt het idee dat die GTI een stuk zwaarder is dan de Fabia. Maar dat is schijn, zelfs iets lichter. Komt omdat het allemaal een stuk robuuster aanvoelt denk ik.
 18. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  Dat is dan idd wel erg oppassen, want voor je het weet gaat het veel te hard 😉
 19. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  Bij deze is het echt een prima combinatie van geschikt voor dagelijks comfortabel gebruik en desgewenst een beetje uit de band springen. Voor mij (ons) ideaal. Kan me voorstellen dat het de die hard hot hatch liefhebbers minder kan bekoren
 20. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  Net even een leuk ritje gemaakt. Eerste indrukken: Je kunt met deze auto ook heerlijk rustig toeren. Voelt echt heel relaxed aan door het hoge koppel en de robuustheid. Het voelt allemaal heel solide aan, ligt als een blok op de weg en neemt bochten alsof het niets is. Trap je het gas dieper in en vooral in de sportstand dan is het heerlijk versnellen en moet je helaas snel weer van het gas om geen kans te lopen je rijbewijs te verliezen. Audio systeem is echt top. Het is genieten, ook voor mijn echtgenote. Was een beetje bevreesd dat het allemaal wat te heftig zou zijn voor haar, maar ze voelt zich er heerlijk comfortabel en veilig in. Verbruik viel me ook niet tegen. Iets van 1 op 15,5 heen en 16,5 terug. Wel grotendeels max 100 in stand normaal , met een paar uitspattingen in de sportstand en met de flippers. Die laatste zal ik niet veel gaan gebruiken denk ik; heeft ook weinig zin, want de DSG schakelt op gegeven moment door, of je dat wil of niet.
 21. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  Ja dat dacht ik al. Vond het wel zo simply clever op het stuur 😉
 22. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  Nou, ik ben er ontzettend blij mee. Van alles ingesteld en uitgezocht en het wijst zich allemaal vanzelf. Niet zo gek met de Skoda ervaring natuurlijk. Led licht is prachtig.Moest wel de navigatie updaten. EÊn ding is me nog niet duidelijk. Bij mijn vorige auto zat op de rechterkant van het stuur een telefoonknopje. Dat zie ik nu niet, dus ik vraag me af waar ik op moet drukken als ik word gebeld. O ja, hij rijdt fantastisch 😉
 23. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  16.00 is het uur U pas
 24. Rosinfield

  Hoe ouder hoe gekker

  Dank je Frank! Ga ik ongetwijfeld doen
 25. Rosinfield

  Bier

  Ik drink ook alleen Warsteiner. Radler, die vind ik echt lekker vergeleken met al die andere