Rosinfield

Members
 • Content Count

  13,220
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  192

Everything posted by Rosinfield

 1. Hangt denk ik ook van andere zaken af. Zoals wat ze vragen (vond het al te veel) en hoeveel van dat type ze hebben staan. Nu 11 Fabia's
 2. De Fabia staat nog steeds te koop; vandaag €1000 in prijs gezakt
 3. Ipv dat iemand reageert op een topic, reageert nu een topic op iemand: topic reageerde op VAG-man's Rapid man in Elektronica
 4. Ik rijd heel vaak 300 + km op een dag. Prijs naar beneden, meer modellen. Ook wat ruimere en leuk qua rijplezier en betaalbaar. Duurt nog wel even, mijn tijd in elk geval wel.
 5. Ja die zijn wel te vinden en verrassend goedkoop ook. Beperkte actieradius en onzekerheid over de staat van de accu, zijn wel minpunten. En vaak te klein natuurlijk
 6. Ja weet ik, worden idd vele moorden voor gepleegd. Ik heb er niets mee. Evenmin als met stoelverwarming die ik nu wel heb. Laat me koud 🙂
 7. Dat van die 1.2 curves kan ik niet plaatsen; bedoel je ivm chiptuning? De 1.5 is er nog niet zo heel lang, vandaar dat je ze (nog) niet of minder vindt Ja dat is helemaal balen; in mijn geval met de Polo, vind ik het eigenlijk wel prima zo. Ik had dan wat minder kms op de klok gehad, maar een paar leuke opties gemist. Het pano dak kan me gestolen worden.
 8. Een voordeel van tweede hands ook; opties die ik zelf niet zou kiezen bij nieuw vanwege de kosten, zijn wel leuk meegenomen.
 9. Jawel, was een paar maanden geleden. Die nieuwe Focus leek me ook wel wat als occasion tzt. Had toen nog niet kunnen bevroeden dat een GTI een reële optie zou kunnen worden. AID = active info display ofwel digitaal linker dashboard . Wel mooi, al heb ik niet de neiging dingen te veranderen. Je kunt van alles varieren in wat je voor je te zien krijgt. Los van de normale maxidot (ook digitaal in het midden)
 10. Nee hoor, ben wel content met de extra's
 11. O en geen 4 jaar (3) garantie en geen spiegelpakket
 12. Het lijkt of dat helemaal het geval is in geval van een splinternieuw model of nieuwe versie daarvan. Ik schrok van alle kinderziekten toen ik me een tijdje op de nieuwe Focus orienteerde. Op het Focus forum een speciaal topic, dat goed gevuld was. Op gegeven moment stonden er 13 terug bij de dealer met hetzelfde automaat probleem Overigens zag ik nu een Polo GTI bij dezelfde dealer met slechts 3500 km voor €1000 minder. Die heeft een pano dak, maar geen AID, beats audio en full led. Dan denk je even iets van jammer gezien de km stand. Maar rationeel bekeken is 23000 km natuurlijk ook nog niets
 13. Dat laatste is om één of andere reden heel herkenbaar 😉
 14. Een nieuwe auto verliest al meteen veel waarde wanneer je er mee wegrijdt. Ander voordeel van een jonge occasion is dat je niet belachelijk lang hoeft te wachten voor je er mee kunt rijden.
 15. Wellicht een ook een jonge occasion? Heeft best de nodige voordelen. je hoeft geen 9 maanden te wachten en als het meezit heb je ook nog wat leuke opties die je zelf niet zou kiezen bij een nieuwe.
 16. ja, natuurlijk; met een 1.0 doet ie het ook prima. Maar wel erg lekker af en toe.
 17. Ja kun je nagaan, en dat toch bij een motor met 66% meer inhoud
 18. Tja, het verbruik vind ik toch nog wel even interessant. Al is op gegeven moment natuurlijk wel duidelijk hoe dat ligt en heeft verder bijhouden op zich geen zin. het valt me bij deze auto eigenlijk erg mee, hij is zuiniger dan de Yeti destijds. Dat hangt uiteraard ook met je rijstijl samen. Sommige mensen op het Polo forum vinden dat je met een verbruik van ruim 1 op 15 geen GTI moet rijden. Zitten dan zelf op iets van 1 op 11. Maar zoals eerder gezegd, je kunt met deze auto ook heerlijk rustig rijden zonder de max snelheid fors te overschrijden en toch af en toe eens even flink doortrappen en dan ruim 1 op 15 rijden. Ze zullen het ook wel vloeken in de kerk vinden wanneer ik er op gegeven moment all weather banden onder laat zetten.
 19. Ik denk de Polo ook, mits je lang genoeg rijdt op de provinciale weg. Maar meestal gaat dat bij mij om ritjes van ca 15 km heen en terug voor de boodschappen. Dan geeft ie ruim 1 op 14 aan. Ik zal eens kijken wat het verbruik is op weg naar of vanaf de snelweg als ik naar het westen ga. Dat is een langer stuk 80 km weg.
 20. Rijd nu een tijdje in de auto en ben inmiddels aardig gewend. Ben er erg content mee en geniet van elke rit.Wat me vooral eigenlijk verrast is het comfort. Hij nodigt bij normaal rijden veel meer uit tot relaxed rijden dan de Fabia. Dat komt door een aantal zaken denk ik. Het hogere koppel en vermogen, de ACC, een cilinder meer, de stoelen. Dat wil niet zeggen dat ik niet nu en dan lekker doortrek. In S wordt naar mijn zin ook bij deze auto te lang doorgetrokken. In D zou hij wat later mogen opschakelen, maar het is prima te doen. Wie weet laat ik dat meteen nog eens aanpassen wanneer deze motor eindelijk gechipped kan worden. Daar voel ik dan toch wel voor, want hoewel ik echt niets te kort kom, merk je wel dat het vermogen softwarematig is geknepen (het moet niet helemaal op een Golf GTI gaan lijken natuurlijk). En dan uiteraard meteen dat achterlijke SS systeem onklaar laten maken.DCC met de diverse rijprofielen vind ik eigenlijk niet echt boeiend. Eco stand niet geprobeerd en ga ik ook niet doen. Verder moet ik zeggen dat de verschillen wel erg subtiel zijn. Hierbij speelt denk ik ook een rol dat ik de Faab met Eibach/Bilstein verlaging gewend was. Vond dat toen redelijk comfortabel, maar zelfs DCC in sport bij de Polo voelt nog vele malen comfortabeler aan. Is dus maar net wat je gewend bent.Het verbruik (ruim 1 op 15) valt me ontzettend mee. Het zuinigst is hij bij lange stukken snelweg met 130 km/u, vergeleken met andere ritjes. Motor hoeft dan ook maar weinig inspanning te leveren natuurlijk.
 21. Nee, maar de kans dat ik 103 word acht ik niet zo groot ?
 22. Ja en die is een stuk kleiner dan mijn Polo. Die laatste zal mij ook wel overleven ?
 23. Ja, er gaat kennelijk enige tijd overheen, voor het wordt doorgevoerd/overgenomen