Jump to content

Captain Hook

Members
 • Posts

  5,504
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  124

Everything posted by Captain Hook

 1. Ik leg aardappelen nooit rechtstreeks op een kookplaat; geeft zo'n rotzooi. 😁 Doe ze liever in een pan met water d'rin. Be my guest en plaatsen jullie zelf maar wat. Voor mij is de lol er een beetje wel vanaf. 😐
 2. Dat weet ik niet, of het een schrijffout was/is. Misschien was het wel met opzet. 🤔 Maar ik kan er gewoon heel slecht tegen als er dit soort fouten staan. Beroepsafwijking zullen we dan maar denken. Ik ben er dagelijks mee bezig op school. En zeker bij technische zaken moet het gewoon éénduidig zijn. Variërend van de juiste SI eenheden, grootheden, naamgeving van dingen, etc. Zo kregen we laatst een groot formaat poster met allerlei fraaie plaatjes van eenhedenomrekeningen, grootheden, definities, etc. En vervolgens hebben we die meteen weer in de oudpapier jiskefet gekieperd! En waarom? Omdat er 'gewicht' gebruikt werd i.p.v. 'massa' met daarbij waardes in kg. En dat is toch echt taboe bij natuurkunde. En 't is gewoon een kleine moeite; ff checken als je iets schrijft of het correct is. Kwestie van het woord markeren en google laten zoeken (paar klikjes met de muis) bij mogelijke twijfel. Ik doe niet anders... 🙂 Voor de meelezers is het ook wel zo plezant. Ambiguïteit/foutieve spelling (al dan niet opzettelijk) kan zoveel ergernis en/of onduidelijkheid veroorzaken. Dus waarom niet proberen dat te voorkomen?
 3. Interessant object. Maar ff voor alle duidelijkheid: Oeral is een gebergte in Rusland. Oerol is een festival op Terschelling. 😏
 4. Ik zie nog steeds een loopbrug/-trap hoor... Qua model lijkt het op van die 'mozesbrug' constructies.
 5. NEEN. Vind ik weer zo'n voorbeeld van een 'aangepraat' ding wat je per se nodig zou moeten hebben...😑
 6. Een schraapwerktuig voor dat gespierde orgaan in je mond... 😝
 7. Latijns ken ik niet als taal, latijn wel... 😁 't Mot idd niet gekker worden hier. BTW: voor de rest is dit forum maar een dooie boel zeg. ______________________________________________ Zoals ik al eerder zei; ik wil best wat moeite doen voor een origineel plaatje. Maar met 2-3 deelnemers die heel af en toe reageren is er voor mij niet veel lol aan.
 8. Ranzig onderdeel van een (huis)dier? Iets van een neus ofzo?
 9. Is er nog behoefte aan een nieuw raadplaatje dan? BTW: het is natuurlijk alleen maar leuk als er ook interactief en redelijk vlot gereageerd wordt. Anders hoeft het voor mij niet...
 10. Scheelt dat ik er zelf geweest ben. Ik dacht meteen, dat heb ik al eerder gezien... ff zoeken in m'n eigen foto's. En bingo; herfst 2011 zijn we een weekje in Berlijn geweest.
 11. Die was makkelijk. ☺️ Forum Tower in Berlin, Potsdamer Platz:
 12. Idd! Een peperkorrel! 1 peperkorrel: Heel veel peperkorrels:
 13. Misschien wordt het nu te makkelijk, maar hier nog een clou: Het zijn dus harde bolletjes van een paar mm groot. En zijn in menig huishouden (en horeca) aanwezig. Het is plantaardig. En ja het heeft met eten te maken... BTW: het zijn allemaal zelfgemaakte foto's.
 14. Stuifmeel is niet een paar mm groot... En een walnoot is toch beduidend groter en anders:
 15. Deze bol is behoorlijk hard en niet hol van binnen... 't Is ook meer een bolletje. En meestal zitten deze bolletjes met veel bij elkaar.
 16. Heb ik toch al gezegd, dat het geen gist is... 😉
 17. Nee hoor, ik denk dat vrijwel iedereen het wel in huis heeft. Nog een cryptische hint dan. En voor mensen die vaker in de horeca komen (restaurant), het bevindt zich vaak vlak bij je.
 18. WTF is boordgist???? 't zal wel een typefout zijn, maar ik kan me niet voorstellen dat autocorrect een onbestaand woord creëert... Ja, ik weet het, maar dat is beroepsdeformatie ik kan slecht tegen dit soort spelfouten, excuses. Whatever, maar een gist is eencellige schimmel. En niet plantaardig zoals het hier getoonde object.
 19. Nee, het is geen dierlijk materiaal en/of onderdeel van een dier (geweest) 't Is ook geen zuivelproduct. 't Is wel plantaardig, maar geen onderdeel van de infrastructuur van RWS 't Is ook geen vloerbedekking en zandkorrels zitten er (hopelijk) niet tussen. Eetbaar? Mwah; het heeft wel met eten te maken. Maar om nou te zeggen, laat ik eens lekker een hap van [.?.] nemen; nee dat niet. BTW: het deel wat je hier op de foto ziet, is amper 1-2 mm groot.
 20. Oké, komt u maar met de suggesties. Wat is dit? (het is dus van heel dichtbij)
 21. Da's toch een refractometer? https://nl.wikipedia.org/wiki/Refractometer Recentelijk nog gebruikt als voorbeeld om de Wet van Snellius uit te leggen.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe