Ga naar inhoud

Superb wordt opgefrist


EdK
 Delen

Aanbevolen berichten

Skoda schaaft de Superb bij.

m1nyceub1pan_600.jpg

3 april 2013

Na vijf jaar heeft Skoda de Superb de gebruikelijke tussentijdse opfrisbeurt gegeven. Ook de Combi, sinds 2010 op de markt, is aan de beurt.

Kenners zullen direct zien dat de Skoda de Superb hatchback het grondigste onder handen heeft genomen; de kenmerkende achterlichtunits - volgens menigeen niet het sterkste punt van de auto - werden vervangen door scherper gesneden exemplaren die in de verte wel iets weghebben de lichtunits van Maserati. Tussen de achterlichten is de achterklep licht 'naar binnen' gevouwen waardoor-ie wat meer reliëf krijgt. Ook nieuw zijn de reflectoren in de achterbumper. Het front is strakker gelijnd dan voorheen met een bredere grille en nieuwe onderbumper. De nieuwe koplampunits zijn nu ook leverbaar met bi-xenonlampen met geïntegreerde led-dagrijverlichting.

Voor de Combi gelden dezelfde wijzigingen voor het front en ook de stationwagon kreeg wat meer 'body' in de achterklep en sluit zo aan bij de nieuwe designrichting die Skoda insloeg met de Rapid en Octavia. Skoda levert twee nieuwe lakkleuren voor de Superb: Metal Grey en Moon White en er zijn nieuwe lichtmetalen wielen leverbaar in de maten 16, 17 en 18 inch.

Binnenin komt Skoda met negen nieuwe bekledingsstoffen en patronen en is de topversie, de Laurin & Klement, leverbaar met een nieuwe kleurencombinatie: bruin en ivoor. De klant heeft keus uit een drie- of vierspaaks stuurwiel. In de vernieuwde Superb heb je nu ook de mogelijkheid om de passagiersstoel vanaf de achterbank elektrisch te verschuiven zodat je nóg meer beenruimte hebt.

De optielijst vermeldt onder andere Adaptive Frontlight System, Driver Activity Assistant (vermoeidheidsdetectie) en de nieuwste versie van de Automatic Parking Assistant, die zowel kan fileparkeren als achteruit in een vak de auto kan wegzetten. De hatchback is leverbaar met een elektrisch schuifdak met geïntegreerde zonnecellen, de Combi kun je krijgen met een elektrisch bedienbaar panoramisch zonnedak. Ook leverbaar is KESSY (Keyless Entry Start and Exit System) en Skoda biedt keuze uit vier audio- en navigatiesystemen.

Alle dieselmotoren en de 1.4 TSI benzinemotor van 125 pk zijn voorzien van start/stop en volgens Skoda zijn de motoren tot 19 procent zuiniger geworden in vergelijking met het huidige aanbod. Zakelijke rijders zullen de 1.6 TDI van 105 pk (en een CO2-uitstoot van 109 g/km) interessant vinden vanwege z’n 20% bijtelling. Nieuw zijn de handbak voor de 4x4-versie van de 2.0 TDI van 140 pk en de zestraps DSG-transmissie voor de 2.0 TDI 4x4 van 170 pk.

De eerste lichting gefacelifte Superbs staat vlak voor de zomer bij de dealers, de auto maakt z'n officiële publieksdebuut op de autoshow van Shanghai, die op 19 april van start gaat..

bron: Autoweek

aangepast door EdK
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Elektrische zetels achteraan dat men kan verschuiven om zo nog MEER plaats te hebben, dan kan men hier een ligzetel plaatsen.

Tja het is een facelift dat is hier en daar wat opsmukken voor iets nieuw is het nog wat langer wachten. Niettemin het blijft een mooie wagen of de Yeti er mooier gaat op worden is nog af te wachten :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah ja ik ben er tevreden mee hoor het is een heeeel grote grijze muis die prima bolt.

En de facelift heeft mij geen gevoel dat ik iets ga missen daarop is het wachten op het volledig nieuw model.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weet je wat het is de buitenkant van een auto is niet zo belangrijk

Je zit er toch altijd in dus de binnenkant is belangrijker.

En wat een ander denkt van die buitenzijde...........mwahhhh boeiend.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar daar ging het hier natuurlijk wel over. Verder wil het oog ook wat en wat dat is, is en subjectieve zaak. Niets mis mee toch, de één vindt iets mooi, de ander niet. Maar er zijn natuurlijk belangrijker zaken, zoals de prijs van een brood

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Autonieuws  |  Skoda bepaalt prijzen Superb

m1nyceub1pan_600.jpg
17 mei 2013  |  12:40  |    Op dit moment maken we in Tsjechië de eerste kilometers met de gefacelifte Skoda Superb, we kunnen nu alvast melden wat Skoda's grootste moet gaan kosten.
 

Om maar met de deur in huis te vallen: de goedkoopste Suberb staat vanaf 27.490 euro voor de deur. Voor dat geld krijg je een 125 pk sterke 1.4 TSI-motor onder de kap. Als Combi mag-ie meer vanaf 28.790 euro.

De leaserijders kijken ongetwijfeld uit naar de 1.6 TDI Greenline. Deze versie is goed voor 20% bijtelling en mag mee vanaf 28.490 euro. Als Combi rolt hij vanaf 29.790 euro de showroom uit. Ook de Superb is voorzien van Skoda's Simply Clever innovaties als de op twee manieren te openen achterklep van de hatchback en de optionele parkeerassistent. Bi-Xenon met led-dagrijverlichting behoort ook tot de opties.

Met 160 pk sterke 1.8 TSI benzinemotor mag de Suberb mee vanaf 31.090 euro. Voor de Combi moet 32.390 neergeteld worden. De 200 pk sterke 2.0 TSI kost als hatchback 41.090 euro en met nog grotere laadklep mag-ie mee vanaf 42.590 euro. De benzinetopper is de 3.6 FSI met 260 pk, deze staat vanaf 60.320 euro in de showroom. De Combi vraagt 61.820 euro.

Wie een sterkere diesel dan de 1.6 TDI wil kan bij Skoda aankloppen voor de 140 pk sterke die vanaf 33.590 euro in de prijslijst staat. Voor de Combi vraagt Skoda 34.890 euro. Het sterkste diesel is de 2.0 TDI met 170 pk die vanaf 37.940 mee mag. De Combi kost in dat geval 39.440 euro.

post-27-0-26135200-1368875071_thumb.jpg

 

post-27-0-30408200-1368875098_thumb.jpg

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wie had gedacht met de SuperB 1 dat er ooit zo'n verkooptoper zou komen als de SuperB 2 ?

Maar goed hoeveel zullen er in het eerste jaar in deze nieuwe uitvoering over de toonbank gaan ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het blijft een aangename wagen.

Lees ook dat er nu een elektrische achterbank komt zodat men achteraan nog meer plaats kan creëren, dat vind ik nu niet nodig :)

aangepast door Snelle
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Eigenlijk bizar, wie had tien jaar geleden kunnen denken dat skoda een model zou hebben waarvan de prijs zonder opties 62000 euro bedraagt...

 

ja eigenlijk is het bizar voor Skoda, maar toch heb ik'm eind vorig jaar toch aangeschaft, voor mij staat Skoda eenzaam aan de top voor lange mensen die een degelijke en ruime auto onder de 100k willen hebben

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe