Ga naar inhoud

Vakantievoorbereiding van je automobiel?!


Captain Hook
 Delen

Aanbevolen berichten

Het stomme is dat bij thuiskomst er altijd stenen in de auto liggen omdat die zo mooi zijn en vervolgens in de berging liggen en er niets meer meer doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 101
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Zijn er ook mensen die hetzelfde riedeltje uitvoeren als ze thuis komen? Vaak is hij er dan erger aan toe dan voor je vertrok. Trouwens wel logisch dat mijn dealer deze 2 weken zo druk is als ik deze verhalen lees. Iedereen gaat 2 weken van te voren naar de dealer voor een beurt :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn riedel is dat als ik terug kom ik geen zin heb om de wagen te legen en dan alleen de spullen van waarde eruit haal en de rest pas de volgende dag doe !

Al moet ik de dag van aankomst nog boodschappen halen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij vragen dochterlief om ervoor te zorgen dat het plekje voor de deur bezet is door haar autootje zodat we deze bij aankomst wisselen voor de caravan.

Honden, toilettassen en spullen van waarde er uit en de rest komt in de dagen erna wel.

Caravan gaat schoon de stalling in en daarna komt de auto weer aan de beurt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij ons moet de wagen direkt leeg alles op zijn plaats was gesorteerd en in de wasmachine de inhoud van onze ijskast gaan halen bij schoonmoeder koffers op de zolder tomaten gieten in de serre en dan...........rust.

Zo zie je maar het is niet enkel onze wagen die we voorbereiden die heeft de vakantietrip goed doorstaan dus de rest van het jaar zal hij ook wel bollen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor op de vakantiebestemming nemen we alleen een paar kilo kaas mee, halen wij direct bij kaasfabriek Cono. De kaas laten we daar vacuüm sealen, dan kan het wat hebben onderweg. Dat is qua eten dan ook meteen het enige; de kaas voor op brood is in het buitenland vaak niet weg te hakken en/of schreeuwend duur. Voor het overige doen wij het met wat het land te bieden heeft.

Voor onderweg gaan er wat flesjes water, frisdrank, broodjes en snaai mee zodat we in principe tot de eerste tankstop niet hoeven te stoppen om de magen te vullen.

Bij thuiskomst gaat de auto meteen helemaal leeg, dat is misschien een kwartiertje werk maar dan is het wel klaar. Poetsen binnen/buiten zie ik de volgende dag wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voordat ik de Fabia naar Noorwegen stuur heb ik voor hem de volgende zaken nog te regelen:

- reservewiel (daar kan één van de winterbanden voor dienen).

- krik

- kleine jerrycan met 5 liter diesel (= goed voor een bereik van ten minste 100 km)

- reserve voedselpakket

- telefoonnummer van Skoda Assistance ...

Voor de rest is het gewoon vloeistoffen en bandenspanning controleren. En rijden maar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Let op, in Duitsland rijden oplichters rond, die net doen alsof ze van ADAC zijn...

Vooral langs de A7 schijnt het nogal eens voor te komen.

http://www.adac.de/infotestrat/adac-im-einsatz/motorwelt/Falscher_Gelber_Engel.aspx?ComponentId=137092&SourcePageId=6729

dus, in het geval van pech, goed checken of je wel met de ECHTE ADAC te maken hebt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voordat ik de Fabia naar Noorwegen stuur heb ik voor hem de volgende zaken nog te regelen:

- reservewiel (daar kan één van de winterbanden voor dienen).

- krik

Vergeet je je moerdopsleutel niet ??

Anders sta je met je wagen op de krik en reservewiel ernaast en kan je lakke band er niet af om het bij de lokale dealer te laten repareren of vervangen !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben al een paar weken bezig om alle kleine gebreken zelf te verhelpen. Voor de rest i.d.d. olie controle, ruitenwisservloeistof en bandenspaning.

Auto heeft een paar weken geleden een 210.000 km beurt gehad en daar waren geen bijzonderheden opgemerkt.

Ondertussen de volgende zaken al gedaan:

- 12V aansluiting middenconsole geheel vervangen door een nieuwe en meteen 2 aftakkingen gemaakt, 1 naar de rechter voetenruimte voor het opladen van een telefoon ofzo en 1 met een aan/uit-schakelaar voor de DVD-speler van de kleine.

- Verlichting kofferbak, asbak en dashboardkastje vervangen

- DVD-speler met 10"scherm van Nextbase aangeschaft en steun gemonteerd aan hoofdsteun, bekabeling door de stoel heen gevoerd en via de hoofdsteun (pootje) er weer uit.

- Kenwood TV-tuner geïnstalleerd

- Zowel DVD-speler als TV-tuner op de dubbeldin Kenwood headunit aangesloten zodat geluid via de speakers gaat en beeld zowel op de headunit als het losse scherm wordt weergegeven. Bron kan dus of de Kenwood zijn of de DVD-speler of de TV-tuner. Je moet alle passagiers natuurlijk wel zoet houden :D

- Brandblusser (van de Ikea :P ) gemonteerd aan 1 van de 'deurtjes' in de kofferbak (Octavia II Combi)

En nu ben ik bezig om te proberen de kunststof zijkant van de kofferbak (waar het afdekgordijn doorheen schuift) te repareren. Bestaat uit 2 onderdelen, de kunststof zijkant en het gootje welke gedeeltelijk zijn losgekomen van elkander. Probeer nu met speciale PP-lijm het te repareren (moet nu nog zo'n 20 uur uitharden).

Heb met VCDS ook geprobeerd de module van de trekhaak/PDC te activeren. Had de garage bij aflevering niet gedaan, later aan de dealer gevraagt om het te doen en die zeggen dat ze het hebben gedaan maar k denk dat ze alleen gecontroleerd hebben of de trekhaak aangemeld was. Dat was al zo maar de PDC werd niet uitgeschakelt. Nu zelf maar gekeken en bleek dat de module nog niet geprogrammeert was dus heb ik zelf wat vinkjes gezet, moet alleen nog controleren of het werkt.

Heb eventueel een compleet nieuwe kabel van Thule in huis mocht het toch niet werken, vervang ik gewoon de hele kabel.

Binnenkort weer al het plastic monteren in de kofferbak (is nu helemaal kaal) en dan zijn we klaar voor de vakantie :lol:B):lol:

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Wasmachineman

Ben al wel 3 weken ermee bezig :(

Ben alleen al bijna een week bezig geweest om bij de dealer, en uiteindelijk de Brezan, de juiste lampjes te krijgen die allemaal kapot waren.

Maar de audio en video is nu goed voor elkaar, zit alleen nog te wachten op een smartcard van Scarlet TV (Digitenne).

Nu alleen NED1, 2 en 3 op de TV en ik hoop dat dat dan wat meer wordt. In Duitsland, waar we op vakantie gaan, ontvang je sowizo veel meer gratis DVB-T.

Trekhaak (afneembaar) trouwens ook helemaal opnieuw zwart gespoten alsook de beugel voor de hulpkoppeling.

Beugel netjes zwart gekocht maar de zwarte bouten waren toch duidelijk van mindere kwaliteit....roest :gestoord:

Nu weer netjes zwart en twee lagen blanke lak er overeen gedaan.

Nog 3 weken en dan gaan we met de Octi met aanhanger en dakkoffer naar Duitsland, Burrman en Buurman aan (dochtertje is net 2), CruiseControl aan en de DSG lekker zijn werk laten doen. Je zou er bijna van in slaap vallen achter het stuur. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe