Jump to content

Cyrus

Members
 • Posts

  1,399
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

Cyrus last won the day on July 19 2016

Cyrus had the most liked content!

About Cyrus

 • Birthday 09/23/1971

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  NH
 • Beroep
  Ondernemer - financieel adviseur
 • Interesses
  Auto's
  Fotografie
  Muziek
  Architectuur

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Octavia
 • Uitvoering
  Elegance BL
 • Motor
  1.9TDI 105pk
 • Transmissie
  DSG
 • Kleur
  Zilver
 • Bouwjaar
  2007
 • Eigenaar sinds
  16-12-2011
 • Kilometerstand
  94.000
 • Opties
  Elegance BL uitvoering
  Climatronic
  Jumbobox
  Xenon licht + sproeiers
  PDC voor + achter
  Lichtsensor
  Regensensor
  Zonnegordijn hoedeplank
  Sonniboy schermen achterportieren
 • Instellingen
  DRL via mistlampen
  Emergency Brake Flash
 • Radio- / Navigatiesysteem
  Pioneer AVH-3200BT + AVIC-F220
 • Zomervelg / -band
  16" Vega + Bridgestone Turanza 205/55/16
 • Wintervelg / -band
  16" Spectrum + Vredestein SnowTrac 3 205/55/16
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  CyrusOne
 • Spritmonitor ID
  489543

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Cyrus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

93

Reputation

 1. @Marco: balen! Doorgaans dekt de inboelverzekering diefstal van je persoonlijke spullen uit de auto - heb je daar al geïnformeerd?
 2. Quick detailer is volgens mij wat anders. Helaas gebruikt elke fabrikant weer andere termen voor eenzelfde soort product, dus ik weet dat niet zeker.
 3. @Ed: leuke startset. Mis wel de velgreiniger en de applicator voor de klei. Maar dan nog een scherpe prijs. Welke lokale autoshop was dat? Mijn voorraadje kan wat aanvulling gebruiken.
 4. Cyrus

  Verjaardagen

  Dank jullie wel! *hips*
 5. Cyrus

  fotografie

  @CH: ik verkeer niet in de veronderstelling rijk te worden van mijn foto's, maar mocht het toch gebeuren, dan zal ik er niet over klagen Wat ik wél verwacht, is dat als iemand mijn foto wil gebruiken, wil printen en ophangen of wat dan ook, hij of zij op zijn minst mijn toestemming vraagt. Als diegen mjn afdruk professioneel gaat inzetten, in wat voor vorm dan ook, dan vind ik een kleine vergoeding wel op zijn plaats: mijn uitrusting is immers niet gratis en daarnaast heb ik tijd besteed en reiskosten gemaakt. Bovenal: zou men een pro inschakelen om eenzelfde foto te maken, dan was er ook (grof) voor betaald. Voor de duidelijkheid: het gaat mj dus niet direct om het geld; ik wil vooral voorkomen dat een ander zomaar met mijn veren gaat pronken. Leuke anekdote: ik ben een half jaar geleden benaderd door een vormgever, die had op het web een foto van mij gezien (nachtopname Europoort) die hem erg aansprak voor een bedrijfsbrochure. Hij heeft mijn email en telefoonnummer uit de JPEG-metadata gehaald en mij gebeld of mijn foto gebruikt mocht worden in een bedrijfsbrochure. Zó hoort het!
 6. Cyrus

  fotografie

  Ja en dat verbaast mij ook niet, want dat kan ik zelf ook. Maar nu kan ik aantonen dat jij willens en wetens mijn copyright hebt geschonden door mijn logo uit het beeld te "fietsen". Dát was mijn punt Overigens heb ik ook in de metadata een tweetal copyright-vermeldingen en eigenaarsinfo opgenomen. Dat zie je dan gelukkig niet terug in de foto.
 7. Cyrus

  fotografie

  Ik weet het, die logo's zijn storend. Maar het is mij al eens gebeurd dat één van mijn foto ongevraagd ergens opdook in een publicatie. Dat probeer ik hiermee te voorkomen. D.w.z. als het nu gebeurt, dan heeft iemand bewust mijn logo er uit gepoetst / er af geknipt en kan ik aantonen dat mijn copyright is geschonden. Dat is dan de prijs voor een dalend moraal ten aanzien van "mijn en dijn"
 8. Cyrus

  fotografie

  Vrijdag 23-8-2013 een door rondje Amsterdam gemaakt, foto's uit de Fuji X20 (B/W-omzetting via Topaz) 1. Zeedijk, Amsterdam by Laario 2. Esprit Cafe, Spui, Amsterdam by Laario 3. Book Market, Spui, Amsterdam by Laario 4. Live Chess, Max Euweplein, Amsterdam by Laario 5. Vondelpark, Amsterdam by Laario
 9. Was de bolides altijd met de hand, twee-emmersysteem met GritGuards, goede shampoo (Born to be Mild) en een washmitt. Ongeveer dezelfde volgorde als Snelle: afspoelen, inzepen met washmitt, afspoelen, waar nodig nogmaals inzepen, wielen poetsen met speciale velgreiniger en -borstel, nogmaals hele auto afspuiten en daarna drogen met een droogdoek. De tuinslang hangt paraat bij de oprit, hoef alleen maar de hogedrukreiniger uit het rek te trekken en aan te sluiten. Als ik daar te lui voor ben, gebruik ik de DHZ-wasbox.
 10. Er wordt al langer door wegbeheerders (gemeenten, provincies, RWS) gebruik gemaakt van elektronica langs de weg, die bluetoothscanners gebruikt om het aantal passerende voertuigen en de gemiddelde snelheid te scannen. Aangezien meer dan 90% van de automobilsten zijn/haar telefoon via bluetooth koppelt aan een carkit, "oortje", navi of ingebouwd multimediasysteem, geeft dat zeer representatieve meetresultaten. Met die info wordt - behalve ten behoeve van verkeersinfo - verder niets gedaan, naar men zegt. Zo'n toepassing is op zich een zegen: daarmee wordt de verkeersinfo nauwkeuriger, met name op provinciale wegen, waar geen detectielussen liggen. Maar daarbij meteen de kanttekening dat de verkregen info natuurlijk evengoed wél voor andere doeleinden ingezet kan worden. Daarnaast: als de technologie beschikbaar is voor wegbeheerders, dan is het voor iedereen te koop en dus ook voor lieden met minder nobele bedoelingen.
 11. Kan zijn dat een microswitch vervuild is, klembeveiliging van slag of de raammodule is de weg kwijt. Eerst maar even proberen opnieuw in te leren, wellicht lost dat het al op.
 12. Cyrus

  fotografie

  Megapixels zeggen niet alles, zeker niet met de tegenwoordig nogal uiteenlopende sensorformaten. Het gekozen objectief en een correcte belichting zijn nog steeds de meest bepalende factor.
 13. Die schakelaars zijn inderdaad meestal van buitenaf makkelijk te bereiken. Net als bijvoorbeeld de oliezender of de thermostaat van het koelsysteem. Je hebt trouwens dikke kans dat de klacht snel weer terug komt. Maar zo'n schakelaar kost doorgaans erg weinig. Zou deze altijd door een nieuwe vervangen: met eentje van de sloop ben je waarschijnlijk net zo ver van huis.
 14. Schakelaar voor de achteruitrijlichten zit in de versnellingsbak of op het schakelmechanisme. D.w.z.: bij een handbak.
 15. Cyrus

  Tim's Rapid

  Gefeliciteerd en alvast veel plezier gewenst!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe