Ga naar inhoud

Management salarissen


bakkertje
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik las net onderstaand stukje over een topman bij Philips die op jaarbasis 1,1 miljoen heeft verdiend afgelopen jaar.

http://www.nu.nl/economie/2747785/topman-philips-loopt-klein-miljoen-mis.html

Het "normale" jaarsalaris van deze beste man is slechts 825.000 euro per jaar. Is dat dan potjandikkie nog niet genoeg?

Ik ben van mening dat dergelijke achterlijk hoge salarissen geen bonus meer behoeven! Je krijgt immers al ontzettend veel geld betaald voor het uitvoeren van je functie! (wat dat ook in mag houden, want volgens mij is het 80% ouwehoeren met je vriendjes die ook hun zakken vullen over de rug van hardwerkende mensen)

Voor het gemak deel ik het jaarsalaris maar door 12,96 om rekening te houden met vakantie geld (ahum..) en dan krijgt meneer dus maandelijks zo'n 63000 euro? Voor mij als normaal werkend burger is dat niet te bevatten, wat doen die mensen met dergelijke salarissen?

Zelfs een huis van 3 miljoen heb je in no-time afbetaald?? Als moet je er 60% belasting over betalen dan nog blijft er meer dan een modaal jaarsalaris per maand over.

Echt waar het heeft helemaal niets meer met betaald krijgen naar werken te maken.

Ik word echt misselijk van dergelijke bedragen zeker in tijden waarbij mensen geen werk hebben en we allemaal de broekriem aan moeten halen. Ik begrijp dat dit wellicht erg socialistisch klinkt, maar als je dan hoort dat er gekort moet worden op bijvoorbeeld pensioenen?? Dat is geld van mensen die jaren lang hebben meegeholpen aan de opbouw van ons land en die er mede voor hebben gezorgd dat we het nu zo goed hebben. Ik vind het echt te schandalig voor woorden dat dit zo kan bestaan.

Maar goed, straks met z'n allen maar weer lekker op de VVD en PVV stemmen, dan komt het vast wel goed voor deze rijken..

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan me goed vinden in je verontwaardiging. En al moeten er niet al teveel illusies worden gekoesterd van de effecten van het aanpakken van dergelijke misstanden - zoveel van dat soort lui zijn er natuurlijk niet als percentage van de bevolking - de symbolische waarde zal wel erg groot zijn en het vertrouwen in de politiek zal het ten goede komen.

aangepast door Rosinfield
Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de graaier in kwestie kun je (825/33)=25 gezinnen voorzien van een modaal inkomen. Met 40 van dergelijke figuren zijn dat er al 1000. (om nog maar te zwijgen over het aantal pensioengerechtigden die je hun aanvullend pensioen wel gewoon zou uit kunnen betalen van dit jaarsalaris..) En ik ben bang dat er nog meer zijn die vinden dat ze een dergelijk salaris verdienen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor mijn gevoel staat het in geen enkele verhouding tot de werkzaamheden die iemand doet. Hoe goed die ook meent te zijn.

Sterker nog als je in dit land een jaar de plank misslaat (pro-rail) dan krijg je toch nog een bonus.

Ik krijg een trap onder mijn gat en kan opzoek naar iets anders, als ik niet voldoe.

En dan ben ik ook nog een bestuurder. :drive1:

aangepast door Busje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedrag op zich is nog niet zo heel erg vind ik, maar wat mij vooral stoort is dat topmanagers 0,0 risico lopen. Integendeel, een gouden handdruk als ze moeten opstappen. Bovendien denken ze niet meer strategisch, maar willen vooral op korte termijn scoren voor zichzelf en de aandeelhouders.

Een ondernemer, die zijn bedrijf op een deftige manier leidt, die mag van mij gerust dergelijk salaris ontvangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat het gewoon allemaal een gevolg is van het ontbreken van enige bescheidenheid. Dat merk je in de hele maatschappij, ik eerst en nu in plaats van morgen dat is de hele houding en mentaliteit van vandaag de dag.

Voor mij is en blijft het moeilijk te verkroppen dat de normale mens aan alle kanten gekort wordt en dat er nog altijd dit soort salarissen en vooral bonussen bestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankzij het aangeleerde egoïsme en persoonlijk gewinsyndroom wat er door het angelsaksische businessmodel al jaren ingestampt wordt bij de GlaPaJo's heeft het zover kunnen komen. Er wordt jarenlang op toekomstige generaties 'managers' ingepraat op hogescholen en de Nyerodes van deze wereld dat deze persoonlijke instelling een 'goed' iets zou zijn.

Daarbij het gepropageerde model van dat altijd alles maar moet groeien. :disgust:

Tel het op, mix het bij elkaar en je hebt het recept wat leidde tot de huidige situatie...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben drie keer begonnen met schrijven, en drie keer weer gestopt... zeg dus maar niets meer, denk ik! ;)

En wat had je in die drie keer willen schrijven ?

3x hetzelfde ? of veranderde je steeds van standpunt en vind je de beloningen nu wel terecht voor die graaiers ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

http://www.rtl.nl/co...-bij-Vestia.xml

De top van de noodlijdende woningcorporatie Vestia wordt vervangen. Directeur Staal, al onder vuur wegens zijn exorbitante salaris, stapt op.

"De cowboys hebben teveel gegokt." Vestia, met bijna 90.000 woningen de grootste huizenbezitter van Nederland, vecht op dit moment tegen een faillissement. De corporatie kwam in de problemen doordat het gebruik maakte van ingewikkelde financiële constructies om de bouw van huizen te kunnen betalen. Er is nu een reddingsplan opgezet om Vestia uit de problemen te helpen.

Vestia heeft gespeculeerd op een hogere rente. Helaas daalde de rente, wat goed was voor de huidige schulden, maar dodelijk voor de korte termijn financiële positie. Het fonds is technisch failliet, het kan niet voldoen aan de verplichtingen. De tekorten zouden zijn opgelopen tot 2,5 miljard euro.

Nieuw bestuur

Per direct zijn twee nieuwe bestuurders ad interim benoemd. Dat zijn Gerard Erents en Jacques Thielen. Erents stelde eerder ook al orde op zaken bij het Amsterdamse Rochdale.

Directeur onder vuur

De directeur van de corporatie, Erik Staal, kwam onder vuur te liggen omdat hij de best verdienende woningcorporatiedirecteur van Nederland is. In 2007 verdiende hij al 4,5 ton, nu is dat volgens de Telegraaf opgelopen tot een half miljoen. Dat is aanzienlijk meer dan de Balkenendenorm, die over 2011 187.000 euro bedroeg. Staal treedt terug 'in het belang van Vestia'.

Dank voor de ondergang

Erik Molenaar, voorzitter van de Raad van Commissarissen lijkt wel blij met de huidige, bijna hopeloze situatie van de Sociale Woningcorporatie.

¨Wij zijn allen Erik Staal veel dank verschuldigd voor wat Vestia in de loop der jaren door zijn inspirerende leiding heeft bereikt. Wij hebben respect voor het feit dat hij mede in het belang van Vestia is terug getreden.”

Cowboys

Volgens een ingewijde is er veel te veel risico genomen bij Vestia, en gaat het niet alleen om de gewone renetrisico-afdekking. "Er zitten daar cowboys."

Ook andere corporaties in problemen

Vijf woningcorporaties die nog wel genoeg geld hebben, springen bij om Vestia te helpen. Bijna de helft van de woningcorporaties heeft vergelijkbare constructies als Vestia opgezet. Ongeveer de helft daarvan loopt nu ook gevaar.

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat Staal de topgraaier is (was) in de sector

wmm edit: Staal krijgt een premie mee nu omdat anders zijn pensioen in gevaar komt...hoe hoog is de premie?? Slechts 3,5 miljoen euro!

111-01.gif

aangepast door Wasmachineman
Link naar reactie
Delen op andere sites

graai alleen in de chipszak

Voor de rest kan of mag ik nergens in graaien

En als wij dat doen als de crimi staal dan hebben we gratis kost en inwoning , alleen die ramen met die stangen bevallen me niet

Link naar reactie
Delen op andere sites

Keer op keer, wordt het duidelijker hoe macht en vriendjespolitiek corrumpeert! Men doet z'n werk niet omdat men daarbij betrokken is of voor de 'goede' zaak werkt, of begaan is met de mensen. Neeee, het enige wat telt is, hoe graai ik zoveel mogelijk weg! Komaan zeg, miljoenen als pensioenverzekering?! Waar gaat dit over? :puke:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe