Busje

Members
 • Content Count

  748
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Busje last won the day on February 5 2018

Busje had the most liked content!

Community Reputation

86 Excellent

About Busje

 • Rank
  Elegance
 • Birthday 11/28/1961

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  Midden Limburg
 • Beroep
  Lijndienstchauffeur Arriva Venlo
 • Interesses
  -Alles wat met een verbrandingmotor werkt
  -Zingen bij het koor
  -Wandelen
  -Auto-detailing
  -Mijn Fiat 124 Sport Spider bouwjaar 1979

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Rapid Spaceback
 • Uitvoering
  Drive
 • Motor
  1.0 TSI DSG
 • Transmissie
  DSG
 • Kleur
  Moon white metallic
 • Bouwjaar
  2017-11
 • Eigenaar sinds
  30-11-2017
 • Kilometerstand
  +/- 17000
 • Opties
  Style pakket, Tech pakket, Dab, Lm-velg 17"Savio antr., Reservewiel, Wealer 2+2 garantie.
 • Accessoires
  Marterverschrikker
 • Zomervelg / -band
  Savio velgen 17" 215/40 R17
 • Wintervelg / -band
  15 inch staal 185/60R 15" Nokian WR D4 XL
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  Busje
 • Spritmonitor ID
  881771

Recent Profile Visitors

1,669 profile views
 1. Busje

  Eerste schade

  Gelukkig is die weer gerepareerd, je ziet er niks meer van, behalve het gat in de begroting € 484,-- voor een kleine beschadiging. In mij volgende leven wordt ik autospuiter.
 2. Busje

  Je nieuwe aankoop

  Ik had ook zo'n decoupeerzaag. Heb het toen maar met de hand gezaagd.
 3. Busje

  Je nieuwe aankoop

  Dat is helemaal waar. Maar als je die onderdelen maar een enkele keer nodig hebt ? Een recent voorbeeld. Zoals de meeste wel weten heb ik naast mijn Rapid een Fiat 124 Sport Spider (bj 1979). Hier heb ik nieuwe spiegels op gemonteerd gewoon met een boutje door de plaat en aan de andere kant een moertje. Dat is lastig als je de spiegel er voor bv spuitwerk vanaf wil halen of als de schroefjes wat los gaan zitten. Dan mag de bekleding er weer vanaf dat is een heel gedoe. Dus heb ik besloten om in de deur blindklinkmoeren te monteren. Een goede blindklinkmoerentang kost wel € 180,-- Voor die 4 moertjes wel erg veel geld. Dus een tang gekocht voor € 40,-- die doet het ook. Zo koop ik veel gereedschap bij de Lidl, voor wat het kost is de kwaliteit helemaal niet slecht. Zo heb ik een paar jaar geleden een doppendoos gekocht, het rateltje heeft nu zijn beste tijd gehad. Koop ik een nieuwe bij een automaterialen zaak probleem opgelost. (of niet) Dat kost wel meer, maar vraag mij af of de kwaliteit beter is.......................
 4. Busje

  Eerste schade

  Jammer maar dat stuk gereedschap zit niet bij het boordgereedschap. Die apotheek zit samen met wat huisartsen (4 geloof ik) en nog wat ondersteunde diensten, in een oud kerkgebouw dat men een aantal jaren geleden aan de dienst heeft onttrokken (zo noemt men dat in het bisdom). Vervolgens heeft men het van binnen verbouwd tot wat het nu is. Een gezondheidscentrum. Na dat geklooi met de slagboom was ik nog niet van de parkeerplaats af. Had mijn auto daar nog twee dagen kunnen laten staan, voor er weer bedrijvig-heid zou zijn. Toen ben ik via het gazon naar de andere kant van het gebouw gereden, daar heb ik een houten paal uitgedaan. En vervolgens naar buiten gereden de houten paal weer terug geplaats, en ik was vrij.. In het zuiden wordt je niet gedwongen om mee te doen. Ik vier al 30 jaar geen carnaval meer. Nadat ik eens na een optocht, waar ik zelf aan mee gedaan had, zoveel bier en sterke drank gedronken had. Waarna ik opweg naar huis gevallen ben en met geen mogelijkheid meer overeind kon komen. En eigenlijk min of meer op mijn gezicht gelopen had. Heb ik besloten 'Busje' dit doen we niet meer, want hier heb je meer last van dan goed voor je is.
 5. Busje

  Eerste schade

  Vorige week maandag (carnavalsmaandag) ging ik naar de apotheek. Helaas was deze i.v.m. carnaval gesloten. Toch ging de slagboom open dus rij ik de parkeerplaats op. Mij niet realiserend dat ik er niet zonder uitrijkaart vanaf kom. Ik parkeer ga naar de deur van de apotheek, dicht. Terug naar mijn auto. Slagboom omhoog proberen te bewegen. Ging niet. Had de automaat niet in de vrij gezet, auto is zo sterk dat hij hem zo door de handrem trekt. Het gevolg de motorkap dreigt klem te komen zitten onder de slagboom. Dus snel achter het stuur de keuzehandel in de achteruit, liep hij met de punt van de deur (deze was openen) tegen een varkensrug. Gevolg een ezelsoor aan de deur, terug gebogen, maar dat nooit weer zoals het geweest is. Woensdag naar schadehersteller, omdat de hele deur gespoten moet worden kost dit geintje bijna € 500,--. Ik denk dat ik het maar buiten de verzekering om regel. Dat is pijn geld.
 6. Ik had gereageerd op een opmerking over de CVT, maar kan dit niet meer vinden. Wil het verwijderen maar dat gaat niet merk ik........................
 7. Als je voertuig op snelheid is en alleen maar de snelheid hoeft vast te houden draait die nog geen 2000 rpm. Maar als je autorijdt zoals je vroeger brommer reed, en eigenlijk maar twee standen van het gaspedaal kent dan heb je gelijk.
 8. Bedankt voor de reacties. Inmiddels had ik muziek op mijn telefoon gezet (was ook een drama maar het is gelukt). Die telefoon met een draadje aangesloten op de USB poort. De Amundsun speelt wel de muziek van de telefoon af, maar niet via het draadje, maar via Bluetooth. Het probleem hierbij was dat er regelmatig naar verbinding gezocht werd, vooral in het grensgebied tussen D en NL en dus de muziek een fractie wegviel, en het volume niet hard genoeg kon. Nu ga ik het via een USB-stick proberen. Zo valt er nog steeds iets uit te vinden. Gemakkelijk is anders Voetbal hou ik niet van, en die pot bier is wel lekker, maar kan er niet meer zo goed tegen. Dronken wordt ik er niet zo snel van, maar onrustig slapen. Zeker als ik een halve ton leeg gedronken heb, heb ik er een paar dagen last van. Het is zoals mijn huisarts zegt je bent geen 25 meer.......
 9. In mijn Rapid is een Amundsen multimedia apparaat (zo noem je dat toch?) gemonteerd. Radio, Navigatie, Handsfree bellen, en nog veel meer, het zit er allemaal op, het is een leuk speeltje. Alleen heb ik van de week op een avond zitten te pielen met een cd. Nergens in dat apparaat kon ik die cd kwijt. Dat viel eigenlijk best tegen. Hoe kan ik op de Amundsen mijn muziek draaien ? Ik kom nog uit een tijd dat we singletjes kochten, en de muziek opnamen op cassettebandjes en deze in de auto afdraaide. Nu heb ik het branden van cd's een beetje onder de knie. Hebben we weer iets anders. (zo erg is het eigenlijk ook niet)
 10. Busje

  Afgunst

  Fijn dank je wel.
 11. Busje

  Afgunst

  Gelukkig heb ik het niet iedere week. En vaak zit ik al voor 6:00 uur op de weg dan valt het in onze regio qua drukte, en aso gedrag wel mee. Edk, mag ik zo vrij zijn, waar heb je deze laten maken ?
 12. Vervang je de hele ruitenwisser of alleen de rubber. In het laatste geval zou je ook de hele ruitenwisser kunnen vervangen. Wat ik wel merk is dat er veel kwaliteitsverschil tussen ruitenwissers bestaat. En wat nu een goede is ? ik weet het ook niet. Maar wel dat ze bij de dealer het duurst zijn.
 13. Busje

  Afgunst

  Hebben de mensen die recent een nieuwe auto hebben geleaset of gekocht ook last van afgunst, en hoe ga je hiermee om ? Een paar voorbeelden. Een paar weken geleden reed ik op de A73 zuidelijke richting ter hoogte van Venlo, was het ziekenhuis voorbij en dan buigt de A73 naar het zuiden. Rechtdoor wordt het de A74 richting Duitsland. Dan gaan twee banen naar rechts. Dus ik rij op de rechtse baan 110 km/u links vrij, zit er een Peugoet 307 in mij koffer waarom, weet ik niet. Een soortgelijk situatie maak ik mee op de N570 op zaterdagmorgen rond 6:45 uur. Vierbaansweg rij rechts 55 a 60 km/u je mag daar 50, links vrij, zit er een oude Toyota Corolla op mijn bumper kon in de binnenspiegel niet zien dat er een voertuig achter mij zat alleen via de buitenspiegel. Doe je op de zaak in de ogen van een collega (iets kleins) fout waar hij min of meer last van heeft. Krijg je de opmerking dat hij de volgende keer wel een deuk in je auto rijdt. Kinderachtig gedoe.
 14. Busje

  Winterbanden

  Vandaag in Duitsland geweest, op de parkeerplaats valt op dat er behoorlijk wat Duitsers zijn die geen winterbanden gemonteerd hebben. Gewoon op zomerbanden rijden. Nou is het maar een paar kilometers over de grens Heinsberg) maar toch.