Busje

Members
 • Content aantal

  706
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Busje last won the day on October 30

Busje had the most liked content!

Community Reputation

74 Excellent

About Busje

 • Rank
  Elegance
 • Verjaardag 28-11-61

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  Midden Limburg
 • Beroep
  Horeca distributie chauffeur
 • Interesses
  -Alles wat met een verbrandingmotor werkt
  -Zingen bij het koor
  -Wandelen
  -Auto-detailing
  -Mijn Fiat 124 Sport Spider bouwjaar 1979

Auto

 • Merk
  Mitsubishi
 • Type
  Space Star
 • Uitvoering
  Invite
 • Motor
  1.2 +CVT
 • Transmissie
  CVT automaat
 • Kleur
  Cosmos Black
 • Bouwjaar
  2013-12
 • Eigenaar sinds
  2013
 • Kilometerstand
  +/-78.000
 • Opties
  LM Rondell Speed 01 SP 14", Lichtsensor, Regensensor,
 • Accessoires
  Een parkeerschijf, Marterverschrikker
 • Zomervelg / -band
  Speed 01 SP 165/65R14 Brigestone Ecopia 150
 • Wintervelg / -band
  14 inch staal 165/65R 14" Vredenstein Snowtrac 3
 • Spritmonitor gebruikersnaam
  Busje
 • Spritmonitor ID
  613326

Recent Profile Visitors

720 profile views
 1. Te koop gevraagd LM Skoda velgen

  De reden dat ik voor deze band heb gekozen is het feit dat ik op de F1 in 2004 bij de dealer toen ook Nokians 'kreeg' als winterband. En vooral in de sneeuw zijn die echt goed. Nu ook lees je de autoweeknummer 45 de winterbandentest eindigt het merk op plek 11. Alleen is de slijtage wat hoger dan gemiddeld. Aangezien ik op de winterband toch niet zoveel km rij (ze zitten er minder lang onder dan zomerbanden)en ik iedere 3 a 4 jaar de auto inruil lijkt mij dat een verstandige keuze. Op de Space Star heb ik Vredestein winterbanden, dit is meer een Allweather band heb ik de indruk. Om nu te zeggen dat deze slecht zijn gaat wat te ver. De Nokians vind ik beter De Space Star heeft nu +/-80.000 km op de teller. en is bijna 4 jaar oud. De zomerbanden zijn eigenlijk op, hebben tussen de 2.5 en 3 mm profiel, maar de winterbandjes zitten nog tussen de 5.5 en 7 mm. Ik rij nog steeds op de zomerbanden en die worden voor de laatste week ook niet meer gewisseld.
 2. The Karoq

  Op YouTube filmpje gevonden waar ook ander kleuren samenstellingen getoond worden. Ik weer niet of dit aan je verwachtingen voldoet maar het is in ieder geval leuk om naar te kijken.
 3. Te koop gevraagd LM Skoda velgen

  Inmiddels heb ik via www.reifen.com een set stalen velgen met Nokian WR D4 XL in de maat 185/60 R 15 banden besteld.€416,-- inclusief montage en verzending. Dit is een scherpe prijs in NL was ik zeker € 100,-- meer kwijt.
 4. Te koop gevraagd LM Skoda velgen

  Voor mijn Rapid zoek ik LM Skoda velgen, de banden zijn voor mij onbelangrijk. Daar deze toch vervang worden. Het gaat om : 15"of 16" wielen Steek 5 X 100 ET 38 Naaf 57.1 mm Velgen moeten in goede staat zijn. Het liefst in de provincie Limburg of oost Brabant. Serieuze reactie via pm.
 5. Afgebroken bout verwijderen

  Gisteren heb ik er wat WD 40 ingespoten straks eens even kijken. Maar ik denk dat ik hem maar weg breng naar een goed revisiebedrijf en vraag of zij daar iets mee kunnen. Want dat geklooi brengt niets, als ik pech heb kan ik opzoek naar een andere kop. En voor deze heb ik al behoorlijk wat moeite voor mogen doen om hem überhaupt te kunnen kopen . Ze beginnen schaars te worden (bijna 40 jaar oud). Het gat behoort inderdaad 4.8 mm te zijn maar is inmiddels gegroeid naar 8.9 mm
 6. Afgebroken bout verwijderen

  Bedankt voor de tips, dat met die punttang ga ik eens proberen. Door dat boren is het gat ook wat ruimer geworden. Gelukkig heb ik aan de randen nog een beetje vlees over. Als het er uit is hoe kun je dat groter gat weer wat opvullen. Is het mogelijk om er een schroef in te draaien en daar omheen vloeibaar aluminium te gieten. En als dat gaat blijft dat ook zitten als je daarna de schroef er weer uitdraait ? Ik heb wel meer van die dingen, dat doe ik effe, en dan valt het (hard) tegen.
 7. Afgebroken bout verwijderen

  De cilinderkop van mijn Fiat 124 wil ik laten reviseren. (het is een andere dan er gemonteerd is, maar wel hetzelfde) Vandaag kwam ik er achter dat er een afgebroken bout in de kop zit. Dus deze uitgeboord en nieuwe draad er in gesneden. Dat was het plan. Alleen bij het draad snijden brak de draadsnijder. Die is van niet zomaar staal maar een harde kwaliteit. Als je daar in boort wordt het boor bod, dus ik kan daar niks mee. Zijn er tips hoe ik die draadsnijder er toch uit kan krijgen ? De kop is van aluminium.
 8. Distributieriem 1.2 tdi cfwa

  Het is niet de prijs van de distributieriem wat zo'n ingreep duur maakt, maar het arbeidsloon, het is veel werk. Vaak is het ook nog verstandig om meteen de waterpomp te vervangen.
 9. nieuwe banden

  Als dat zo is, heb je de beste band gekocht. Banden die de naam hebben goed te zijn, zijn over het algemeen ook erg duur. Als ik dus zelf banden koop koop ik nooit banden uit het A-segment. Het gemiddelde vind ik ok. Het moet ook niet alleen maar zwart en rond te zijn. Want dat is weer het andere uiterste.
 10. Trotse Rapid rijder

  Welkom
 11. Rapid Spaceback Drive DSG

  Vanmorgen eens wat zitten te smurfen op het net. Waar ik destijds de winterbandjes voor mijn Space Star gekocht heb www.reifen.com heb ik een leuke aanbieding gevonden. Complete set, stalen velgen + Nokian winterbanden in de maat 185/60 R 15 € 386.68 daar komt dan nog € 15.80 verzending naar NL bij. Niet verkeerd.
 12. Rapid Spaceback Drive DSG

  Dank voor de felicitaties. En Edk heb je ook een Rapid besteld ? Ik kon ook een andere kleur bestellen dan blauw, grijs, zwart of wit maar dan zou de levertijd 3 a 4 maanden zijn. Tja die 4 seizoenenbanden, een verhaal van dat het grote wielen zijn, en niet iedere fabrikant in die maat deze banden levert. Uiteindelijke wilde men er € 300,-- voor hebben. Dat heb ik niet gedaan. Als je hier € 150,-- bij doet heb je een hele set winterbanden, weliswaar 15" staal. Maar dan zit je weer ieder jaar 2x met het wisselen van die wielen. Ik had al eens op onderdelenlijn gekeken maar echt goedkoop zijn de (LM) velgen niet. Daarbij zijn ze ook nog vaak beschadigt. Duitsland is niet ver weg, maar 11 km, en wij komen daar nogal eens voor boodschappen, tanken en kennissen bezoeken. Dan is het handig om er toch iets van winterbanden onder te hebben. En dan zou die ook nog geproduceerd moeten worden heb ik mij laten vertellen. Of dit moet geloven ik weet het niet.
 13. Rapid Spaceback Drive DSG

  Het is een witte (Moon white metallic) geworden. Met style pakket, Tech pakket, DAB, 17" Savio antr. lm velgen en een reserve wiel (thuisbrenger). 48 maanden garantie. Levering 24 november
 14. Weer een Fabia

 15. Weer een Fabia

  Dat tune naar 98 moet zich wel lonen qua verbruik, anders heb je er weinig aan. Alleen maar meer vermogen dat je toch niet iedere dag nodig hebt. 95 kost € 1.50 en 98 € 1.65 (regio Midden Limburg). Dus als ik één op 16 rij op 95 kost dat 9 cent p/km als ik één op 19 rij op 98 kost dat 8,5 cent p/km aan brandstof. Dan loont het zich. Heeft dit niet te maken met wat meer koppel (NM) dan met meer pk's ?