Ga naar inhoud

Vakantie 2012


Wmm is er niet meer
 Delen

Aanbevolen berichten

Het is weer zover: waar gaan we nu weer naar toe?

Bij ons is het natuurlijk weer Italie maar iets anders dan alle vorige jaren! We gaan een echte rondreis maken!

Beginnen met een rit naar Oostenrijk, overnachten daar en de volgende dag rijden we weer 800 km, Italie in!

Weer overnachten en dan de laatste dag het laatste stukje van 500 km doen! Totaal 2200 km van Hoorn naar Torre san Giovanni!

Dit ligt in Puglia.

Hier blijven we 2 weken in een 3-k appartement. Dit appartement verhuurt mijn vrouw in de Benelux, zij is agent sinds 2 jaar. Want in 2009 waren we hier voor het eerst (toen met het vliegtuig gegaan) en zijn we via via in aanraking gekomen met de eigenaar!

Nu nog ongerepte natuur, als wij weg zijn hier zal het er wel anders uitzien, haha!

Na de 2 weken gaan we naar De Marke, weer omhoog dus en hier hebben we voor een week een B&B gehuurd, VillaTiamo!

Dan rijden we hierna naar Venetie, hier blijven we 4 nachten slapen, iets buiten Venetie en een pendeltje brengt ons Venetie in!

Na Venetie rijden we via Oostenrijk weer terug en ergens in Zuid Duitsland slapen we in een hotel!

Dan de volgende dag weer in Hoorn. Geschat is dat we dat we ongeveer 5500 km rijden in 4 weken!

Wat gaan jullie doen? Met de auto of motor? Thuis blijven door omstandigheden? Baby in aantocht? Misschien wat rustiger aan doen omdat we in een crisis zitten? Of baan kwijt! Dan ga je ook niet zo maar 123 weg! Gooi het eruit hier! ;)

aangepast door Wasmachineman
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nice,

Dit jaar, poeh

Eind maart weekendje weg

Einde april lekker met de motor weekend weg

Hemelvaart weekend weer met de motor weg

Begin Juni , 2 weken in NL, geen zin in lange autoreis met hoogzwangere miep

Half Juli 2 weken (waarvan 1 van de baas) vrij voor bevallingsverlof

1e of 2de weekend sept de motor nog maar eens uitlaten

Met Kerst ook lekker foetsie.. geen familie gedoe

En dan "moeten" we nog tussendoor 2x 3hotelovernachtingen doen ivm Hotelbonnen

:D

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij zijn nog druk aan het nadenken. Afgelopen zomer voor het eerst eens met de auto op vakantie geweest, wij gingen tot nu toe altijd vliegen. Auto en ik vonden zowel heen als terug de 1.100km helemaal prima. Onze kleine man had z'n "kantoor" op de achterbank: DVD-speler aan de hoofdsteun, e-reader en Nintendo DS onder handbereik. En het beheer over de koeltas met drank en snaaiwerk. Maar de dame werd niet blij van de lange zit. Zou dus zomaar kunnen dat we weer gaan vliegen, mits de prijzen leuk blijven.

Anders wordt het toch echt wederom op vakantie met de auto!

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog geen concrete plannen. Waar we nu een beetje aan denken zijn Toscane (weer) en Frankrijk (weer). Beide met auto, huisje huren. Of weer eens naar Griekenland, vliegen. In ieder geval 2x weg, misschien 3x. In voorjaar en najaar.

Hoewel de USA/Canada ook weer steeds meer gaan trekken.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja! Als je risico wilt nemen, blijf! Maar ik mag geen risico nemen dus wegwezen!

Nederland is mooi genoeg zie ik dagelijks als ik door Friesland of Groningen ga! Maar de zon is toch wel nodig bij mij om echt een vakantiegvoel te krijgen...

Vrienden van mij gaan elke zomer naar IJsland. Echt! Die willen geen warmte.

Dat kan ook?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja! Als je risico wilt nemen, blijf! Maar ik mag geen risico nemen dus wegwezen!

Nederland is mooi genoeg zie ik dagelijks als ik door Friesland of Groningen ga! Maar de zon is toch wel nodig bij mij om echt een vakantiegvoel te krijgen...

Hier idem... Wij genieten "tussendoor" beslist van het Nederlandse landschap, maar in de zomervakantie willen wij gegarandeerd 2 weken zon. En dat lukt dus niet in Nederland.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Er loopt een dieselspoorlijn van Clermont Ferrand naar Nimes, door natuurgebied Parc National de Cevennes. Van drie splitsingstationnetjes zoek ik uit of er campings op loopafstand zijn:

- Arvant

- Saint Georges d' Aurac

- la Bastide-Puylaurent

Dat is dan uitvalsbasis want verder is er ook veel railtrash in de buurt, als museumspoorlijnen, fietspaden die ooit spoorlijn waren, fraaie viaducten. http://www.enlightened-traveller.co.uk/Upload/railways%20of%20the%20massif%20central.jpg

Of een combi van Regensburg + Tsjechië (Rozmberk nad Vlatvou, Cesky Krumlov, eindstation Nove Udoli en de prachtige bosspoorlijntjes daar in de buurt) + sächsische schweiz.

Of Pyreneeën, met het vervallen station Canfranc http://www.viev.nl/Page/EU_Canfranc.htm en Latour de Carol, met drie verschillende spoorbreedtes... http://nl.wikipedia.org/wiki/Latour-de-Carol

Nou ja, ik heb eigenlijk wel ideeën voor 3 vakanties. Helaas zal er niet meer tijd zijn dan drie weken dit jaar. Dus Pyreneeën valt dan een beetje af, dat wordt dan niet eerder dan 2013. Dus twijfel nog over Tsjechië en Frankrijk.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik leg dit jaar de gigantische afstand af naar de long parking van Schiphol. Wel ff wennen. Normaal gingen we tsjechië/oostenrijk of Scandinavië o.i.d met de auto.

Nu dus Zoetermeer - Schiphol. Zal ik niet moe van worden denk ik.

En dan naar de Azoren. Staarten kijken! 8-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe