Ga naar inhoud

Petitie vuurwerkverbod


Rosinfield
 Delen

Aanbevolen berichten

Beschaafd land???

Waar haal je die wijsheid vandaan ?

Zolang er steeds meer mensen onder de armoede grens komen hier in dat kleine landje wel dan is er niets beschaafts aan hoor.

En ik heb het woord traditie niet in de mond gehad hoor, ikzelf koop ook geen vuurwerk voor al meer dan 35 jaar maar dartegen gun ik een ander zijn pleziertje die ene dag ( wettelijk enkele uren per jaar) nog steeds wel. En ja ik schrik me af en toe ook een hartverzakking, maar ach ik ben blijkbaar wat tolleranter dan een ander hier....!!??

En het gezeik over vervuiling of me hond...... Wel ff de bezem over de straat en tis weer schoon en blijft de auto over.

En mbt de honden en katten..... Heb ze nog nooit persoonlijk horen klagen en anders geven die baasjes ze maar oordopjes in.! Horen ze niets meer en slapen ze het nieuwe jaar in.

Kort samengevat de overheid moet harder optreden tegen het illigale en voortijdig afsteken dan word het een stuk rustiger en accepteren we allen die paar legale uren met zijn allen.

Maar hier vaalt nou juist die overheid, omdat het belangrijker is dat jij gepakt word voor te hard rijden....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat gebeurt evenmin genoeg. Maar ik zal het tegen die arme hond zeggen, dan kan ze er wellicht wat begrip voor opbrengen. Heb je ook nog zo'n bezem om even door de lucht te halen? Er wordt n.b. afgeraden om morgen te gaan sporten vanwege de smog. En o ja, die toevallige passanten die gewond raken moeten ook maar niet zo zeiken zeker?

@Peter-036: idd een uiterst schaars goed helaas

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo zeg, zo te zien was ik de enige die werkte vandaag ;-)

En gelukkig niet de enige die zich stoort aan die plaatjes.

Een voordeel van al die discussie: die plaatjes zijn zó een paar pagina's naar achter verschoven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach morgen weten we de werkelijke aantallen !

Nu nog ff uitsplitsen in legaal en niet legaal afsteken zodat we weten wie eigen schuld dikke bult toegezegd kan worden !

En dan nog ff de echte slachtoffers hier hun foto plaatsen en is dat ook weer allemaal bekend.

Moeten we weer een 360 dagen wachten tot we de volgende gevallen kunnen plaatsen.......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn opmerking gaat erover dat het plaatsen van gore plaatjes niet perse bijdraagt aan de discussie over vuurwerk (dat is namelijk niet zo wat mij betreft), en dat ik vind dat je überhaupt drie keer achter je oor moet krabbelen voor je zoiets plaatst.

jij reageert daarop met een opmerking over vuurwerkadepten, wat als argument een nonargument is. Dat zou hout snijden als ik het afsteken van vuurwerk verdedig - maar dat doe ik niet.

Als je zo reageert, kan ik niet anders dan over de discussievorm beginnen in plaats van over het onderwerp zelf.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog een dode ook op de valreep. Het mag geen naam hebben

 

 

Eerlijk gezegd is het deze keer niet zo belangrijk, het was zijn eigen vuurwerk dat ie in elkaar had geknutseld dat in zijn gezicht ontplofte. Ik vind het erger voor hulpverleners en toevallige omstanders/voorbijgangers die met minder prettige beelden worden geconfronteerd.

 

Persoonlijk was ik geen tegenstander van vuurwerk, al vond ik het het geld niet waard. De laatste jaren loopt de omvang/impact, schade en overlast van vuurwerk dermate uit de hand, dat ik als absoluut minimum een belasting zou willen zien, waar alle 'vuurwerkkosten' voor de maatschappij van betaald kunnen worden, maar gezien het feit dat gewoon gezellig wat vuurwerk afsteken bij de jaarwisseling blijkbaar niet kan, ben ik de laatste jaren voorstander geworden van een verbod op consumentenvuurwerk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3655127/2014/05/14/Kabinet-legt-afsteken-van-vuurwerk-aan-banden.dhtml

Het kabinet legt het verkopen en afsteken van vuurwerk aan banden. In een vandaag verstuurde brief staat te lezen dat op oudejaarsdag voortaan pas vanaf 18:00 uur mag worden afgestoken. Nu is dat nog tien uur 's ochtends. Afsteken mag tot 02:00 uur 's nachts. Ook wordt de verkoop aangepakt.

Slechts 30 procent van de burgemeesters voelde voor totaalverbod op vuurwerk

Enquête door Vereniging van Nederlandse Gemeenten

De Utrechtse binnenstad wordt tijdens de jaarwisseling omgeven door vuurwerk. © ANP.

De vier grote steden hadden al eerder gevraagd de overlast aan te pakken. Met de nieuwe regels hoopt de politiek de vuurwerkoverlast binnen de perken te houden. Ook de verkoop van vuurwerk wordt met een dag verkort. Er wordt, aldus het schrijven, alleen nog op 30 en 31 december verkocht.

Vuurwerkvrij

Verder valt, aldus bronnen van RTL Nieuws, te lezen dat er een voorlichtingscampagne komt voor vuurwerkbrillen. Dit om oogletsel te voorkomen. Ook krijgen burgemeesters de mogelijkheid tot het instellen van vuurwerkloze zones. Ze kunnen op die manier een straat, of hele buurt, vuurwerkvrij verklaren.

Vuurwerkimporteurs krijgen te maken met een vergunningstelsel, waarbij de Inspectie voor Leefomgeving en Transport dwangsommen kan opleggen als de regels worden overtreden. Ook post- en pakketdiensten worden, omdat vuurwerk ook per post kan worden verzonden, aangesproken op hun verantwoordelijkheden.

Enquête onder burgemeesters

Uit een enquête onder burgemeesters, gehouden door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, bleek dat gemeenten strenger willen optreden tegen vuurwerkoverlast rond de jaarwisseling. Een algeheel verbod kreeg niet veel steun. Slechts 30 procent van de burgemeesters, waaronder Pieter Broertjes van Hilversum, voelde voor zo'n totaalverbod op vuurwerk.

Het terugbrengen van de verkoop tot twee dagen werd door twee derde van de burgervaders gesteund. En ook het verkorten van de periode waarbinnen mag worden afgestoken kreeg bijval. Ook konden de burgemeester zich vinden in het terugbrengen van de maximale hoeveelheid vuurwerk particulier. Nu is dat nog 25 kilo.

Bronnen op het Binnenhof hebben de de berichtgeving van RTL inmiddels bevestigd. Het kabinet bespreekt naar verluidt een en ander vrijdag in de ministerraad.

Edit WMM: we gaan de goede kant op!

aangepast door Wasmachineman
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe