Ga naar inhoud

Peter-036

Members
  • Aantal items

    74
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    8

Alles dat geplaatst werd door Peter-036

  1. Daar zit nog heel veel plastic overheen geplakt, en of 'ie echt een grille krijgt, of dat er nu eentje opgekleefd is??? Met wat geluk weten we het dit jaar nog.
  2. Ed, de Skodadealer in zowel Almere als Lelystad is nu A-Point (voor zover ik weet, een onderdeel van Pon Nederland). Broekhuis is echt een ander bedrijf.
  3. Berdading en/of contactblok achter de schakelaar? Of de schakelaar zelf?
  4. Peter-036

    Verjaardagen

    Ik mag sowieso niet klagen zegt ze wanneer er andere mensen zijn die dat kunnen horen 😄.
  5. Welkom Kenny, veel plezier van en met de Fabia!
  6. De vrachtauto staat al zover naar rechts dat ik 'm ook niet verder opzij zou zetten, bel dan de 'pliesie' maar. Ik zeg in zo'n geval dan dat ik hem/haar wel uit de berm sleep als dat nodig zou zijn, maar kunnen zij dat ook als ik verzakt sta? Motor afzetten, licht uit en standkachel aan.....wachten maar.
  7. mijn laatste 4 pc's heb ik ook zelf in elkaar gezet, maar ik ga nooit voor de 'beste(=duurste)' processor, 1 of 2 stapjes lager scheelt zoveel geld. En eventueel upgrade ik 'm tussentijds, daar hou ik in de keuze van mobo al wel een beetje rekening mee. De laatste 3 kwamen ook van Alternate, maar alles werkte meteen, dus geen klachten over garantie. En omdat ik zelf al wel weet wat ik wil, maakt het niet uit of er een 'dozenschuiver' achter de toonbank/balie/kassa staat.
  8. Zeker, Ed, maar ik ben altijd werknemer geweest.😉
  9. Met vele vrachtwagens, en in 45 jaar (met soms jaren van 160000km) zal ik er een miljoen of 5 gereden hebben.
  10. Ik mis in dit verhaal wel de belangrijke vraag 'vag-com', VCDS of een ander uitlees/aanpaskabeltje. En als het toch VCDS was, is er dan een originele kabel gebruikt?
  11. Wij komen met de Fabia zo vuil als deze sinds de laatste wasbeurt/regenbui geworden is 😋. (Hoera voor Cappucino beige!) Ik heb het (meen ik) al vaker vermeld: mijn autos slijten van binnen naar buiten............al dat poetsen is nergens goed voor😉. Maar het streven is om er om 13:00 uur te zijn.
  12. Ik heb het parlement hier gepolst, en haar leek zo'n museum wel aardig............goede kans dat ik ook ff aankom.
  13. Dan zal, evenals voor mij, de elektrische Kamiq tot de mogelijkheden horen.............(als 'ie er dan al of zelfs nog is).
  14. Red je dat nog?............die ruime 2 uur, of sta je al voor de showroom?.
  15. Ik heb zelf ook een Olympus OM-1D met een paar lenzen in de kast liggen, ooit veel dia's geschoten en daarvoor veel in zwart-wit (zelf) gedaan. De hele doka apparatuur en andere 'troep' is ook de laatste keer meeverhuisd. En ik heb momenteel nog 2 Asahi Pentax spiegelreflexjes met een drietal lenzen liggen. Maar da's allemaal oud spul, tegenwoordig doe ik alles met de smartfoon.
  16. Peter-036

    Verjaardagen

    Proficiat Ed! En nog vele jaren ............in goede gezondheid.
  17. Welkom Iena! En veel plezier van en met de Fabia!
  18. Nee, als er meer lucht doorgaat, zal de ecu de brandstof 'bijregelen', maar dat bijregelen is van veel meer factoren afhankelijk. Overigens gaat er niet meer lucht naar de motor onder normale omstandigheden, pas als je heel hoog in de toeren gaat, zou de motor meer kunnen gaan vragen dan het standaard luchtfilter kan leveren. Het meest merkbare effect van een meer open filter is vaak dat er wat meer aanzuiggeluid hoorbaar wordt: hij klinkt wat sportiever.
  19. In een luchtfilter zit bij mijn weten nooit een sensor, er zit er wel eentje wat verderop in het inlaattraject. Je kunt het 'deksel' even lichten om te kijken of er een draad aan zit, of je kunt op onderdelensites checken of er meerdere types zijn voor jouw auto, om zekerder te zijn. Nogmaals ik zou het heel raar vinden wanneer er nu sensoren in luchtfilters 'verschijnen'. Edit: @EdKOverigens staat dit topic hier niet op de juiste plaats ?.
  20. Peter-036

    Bier

    Even iets anders, maar wel over "bier" Amstel heeft een reclame voor 'ongefilterd bier'............als dat geafficheerd wordt als lekkerder of smaakvoller, houdt dat in dat ze voorheen de smaak eruit filterden??? Wellicht moeten ze nog eens met hun reclamebureau geen praten. Maar voor mij maakt het niet uit, ik drink nagenoeg geen Amstel of Heineken, Grolsch voor mij als het een pilsje moet zijn.
  21. Vast wel, alleen het lampje geeft wel een storing aan, maar kennelijk gaat de auto (nog) niet in noodloop. Maar zelfs in noodloop kun je nog naar de garage rijden, daar is 'ie voor, nou ja, daarvoor en om naar een veilige plek door te rijden wanneer dit noodzakelijk is.
  22. Even een opmerking: Ik ben zelf ook wat aan het rondkijken voor zonnepanelen al dan niet samen met zo'n Tesla-accu, maar die zijn er nu (een paar maanden al) met de dubbele capaciteit (14 Kwh) voor dezelfde prijs. Blijft een respectabel bedrag, dat wel. Enneh, het blijft voorlopig bij rondkijken, tot ik weet of, en waarheen ik verhuis.
  23. Even terug naar die afbeelding: https://skodaforum.eu/topic/2504-offtopic/?do=findComment&comment=86243 3905 leden en 3910 onderwerpen......... Wie is die uitslover die 6 onderwerpen heeft geplaatst?
  24. Nou, dan smeer ik hem nu ook maar voor de screendump van @Snelle
  25. Wanneer ik de pc opstart, log ik ook meteen in op SF.nl en SF.eu (ja, in die volgorde), dus ik word meteen bij alletwee in de lijst gezet . Dat zorgt ervoor dat meldingen van dit forum rechtsonder in het scherm komen, ook als ik op een ander tabblad kijk.. Maar het viel me op dat ik als enige in dat hoekje stond, zodat ik dacht: daar maak ik een screendump en een (off-topic) bericht van!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe