Jump to content

Mijn Fabia III


Cordoba
 Share

Recommended Posts

Uiteindelijk pas zaterdag de 20e (de dagen ervoor kwam óf bij de verkopende partij of bij mij niet uit, in elk geval niet op hetzelfde tijdstip van de dag).

Het is een 1.2 TSI met 90 pk. Dat is al wat vlotter als wat ik tegenwoordig gewend ben, met maar 75 pk en bovendien legt de nieuwe Fabia zo'n 40 kg minder gewicht in de schaal. Voor mij de eerste keer een auto met turbo, en dus ook de eerste keer dat tunen zinvol is. De 75 pk versie is er ook in 100 pk versie voor een vrijwel identiek blok, maar na diepgaand onderzoek heb ik uitgevonden dat in de 100 pk versie ook een andere nokkenas zat, en dat je dus heel ver het motorblok uit elkaar zou moeten halen om van 75 naar 100 pk te gaan.

Edited by Cordoba
Link to comment
Share on other sites

Dus je gaat niet voor de fabrieksupdate omdat je toch al 15pk meer hebt dan nu.?

Of ga je Corné achterna met allerhande tuning.?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Gistermorgen een telefoontje van de dealer: de trekhaak die gemonteerd zou worden staat bij Pon in backorder, dus keuze om op te halen en later de auto een dag om te ruilen voor een leenauto, en dan de trekhaak te laten monteren, of kiezen voor een andere trekhaak. Gelukkig was er nog wel de originele kabelboom op voorraad, daarom gekozen voor een Brink trekhaak met de OEM kabelboom. Dat alles betekent zaterdag niet de auto ophalen maar uitstel tot ergens komende week.:(

Link to comment
Share on other sites

Tsja ze benne toch allemaal van pisbak staal gemaakt dus of t nou VAG of Brink heet , ze trekken toch die kinderwagen wel voort.
Maar nog langer moeten wachten.... word het nog zwaarder om afscheid te nemen van je groeniefab....
En de verdere onderdelen voor het persoonlijk maken van je nieuwe Fab liggen thuis al op de plank naast het bier ?

Maar succes met verdere wachten Gert, en ach het is geen Kodiaq dus een jaar wachten hoef je niet !
Want dat jaar duurt ff langer dan die week hoor Menno

Link to comment
Share on other sites

Ik heb andere vervangende/aanvullende onderdelen nog niet liggen, maar heb al wel gezien dat er bij een sloperij in Gorinchem aardig wat F3's op de sloop staan, dus mogelijk dat ik op de terugweg daar al langs rij om wat onderdelen voor verwisseling/uitprobeersels ga scoren. Zo heb ik ook iets in mijn hoofd voor de Skoda logo's, maar ga eerst andere logo's scoren om te proberen, anders heb ik nog wel wat andere ideeën. Zoals al eerder aangegeven voor mij is het geen wedstrijd om zo snel mogelijk alles aangepast te hebben, maar vind het ook gewoon leuk om beetje bij beetje de boel aan te passen.

Link to comment
Share on other sites

Wat ik in mijn hoofd heb, gaat alleen met de nieuwe zwart-chromen logo's Ed. Overigens heb ik wat de logo-plannen betreft ook al iets andere opties bedacht dan ik oorspronkelijk in gedachten had. Wat het gaat worden is ook een beetje afhankelijk van wat ik kan vinden aan andere onderdelen, ik wil wel wat kleur op de Fabia, maar het moet geen regenboog-auto worden.

Link to comment
Share on other sites

19 minuten geleden, Cordoba said:

maar het moet geen regenboog-auto worden

Als het ook maar geen vogel verschrikker word....?

Link to comment
Share on other sites

Dat hoop je dan.... maar die beesten zijn niet te peilen met hun geschijt kan ik je vertellen.
Sta vrijdag in Vinkeveen met collega een tweetal pompen te vervangen ergens in een hoekje aan t water.
hebben de eerste pomp eruit en de nieuwe na veel vieren en vijven er in omdat ie iets langer was.
En me collega ( scholier ) ligt van onder de pomp vast te bouten en flaps precies op ze voorhoofd tussen ze ogen er één van een meeuw...

De altijd zo rustige collega ontplofte volgens mij ter plekke, ach ik ben maar ff weggelopen of te lachen....

Maar Gert wat betreft die logo's, bestel maar nieuwe bij superskoda bv, want je krijgt de oude niet heel van de motorkap of kofferbak af.
Want één ding bij die logo's is zo en zo wel verbeterd en dat is de dubbelzijdige tape

Link to comment
Share on other sites

Ik heb inderdaad ook al bij Superskoda gekeken Ed. Aan de andere kant heb ik ook gezien dat er een paar F-3's op de sloop staan, waar de motorkap/kofferklep is verkreukeld, maar het logo er nog netjes op zit. Ik heb mijn oorspronkelijke idee wat bijgesteld, daardoor wordt het wel een echte Skoda-versie, maar wel lastiger om te vinden wat ik precies zoek.

Link to comment
Share on other sites

Op een ander forum kreeg ik onderstaand plaatje voorgetoverd, toen ik aangaf dat ik wat kleur wil aanbrengen op mijn F3:

ShadeChange%20technology.jpg

Ik wist helemaal niet dat er een Fabia-versie van de Polo-colours was. ?

volkswagen_polo__harlekin__3.jpg?resize=

Edited by Cordoba
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tsja als je dit kleurenpallet wil toepassen had je hem net zo goed zonder deuren kunnen kopen en op de sloop wat verschillende deuren kunnen kopen
Had je een boel euries gescheeld.
Word nu wel erg op de dure tour met je aanpassingen...8-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe