Ga naar inhoud

Er waren de afgelopen periode wat problemen met het posten van nieuwe berichten en het registreren van nieuwe accounts. Deze problemen zijn inmiddels verholpen! Excuus voor het ongemak.

Wie, wat of waar is dit?


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik had al het idee dat dat schuine vlak bedoeld was om iets heel precies af te strijken (vandaar ook mijn eerdere oplossing "maatschep").

Op het 'afstrijkvlak' wordt geen glaasje of spiegel geplaatst voor de meting?

Geplaatst: (aangepast)

Correct!

Ik gebruik de refractometer om mijn hobby distilleren het alcoholpercentage te meten. Er zijn ook refractometers om het vochtgehalte in honing te meten of het zout of suikergehalte. Er zijn misschien wel tientallen toepassingen te bedenken.

@Captain Hookje mag de volgende raadplaat bedenken.

aangepast door VAG-man
  • Like 1
Geplaatst: (aangepast)

Nee, het is geen dierlijk materiaal en/of onderdeel van een dier (geweest)

't Is ook geen zuivelproduct.

't Is wel plantaardig, maar geen onderdeel van de infrastructuur van RWS

't Is ook geen vloerbedekking en zandkorrels zitten er (hopelijk) niet tussen.

Eetbaar? Mwah; het heeft wel met eten te maken. Maar om nou te zeggen, laat ik eens lekker een hap van [.?.] nemen; nee dat niet.

 

BTW: het deel wat je hier op de foto ziet, is amper 1-2 mm groot.

aangepast door Captain Hook
Geplaatst: (aangepast)

WTF is boordgist????

't zal wel een typefout zijn, maar ik kan me niet voorstellen dat autocorrect een onbestaand woord creëert... Ja, ik weet het, maar dat is beroepsdeformatie ik kan slecht tegen dit soort spelfouten, excuses.

Whatever, maar een gist is eencellige schimmel. En niet plantaardig zoals het hier getoonde object.

aangepast door Captain Hook
Geplaatst: (aangepast)

Nee hoor, ik denk dat vrijwel iedereen het wel in huis heeft.

 

Nog een cryptische hint dan.

En voor mensen die vaker in de horeca komen (restaurant), het bevindt zich vaak vlak bij je.

aangepast door Captain Hook
Geplaatst: (aangepast)

Een servet, maar dat is niet plantaardig 😗

aangepast door VAG-man
Geplaatst:

Servet heeft cellulose als basis, en cellulose komt meestal uit hout, dus lijkt me wel plantaardig.

Ik zelf dacht even aan een foto met een elektronenmicroscoop van een kaaskorst, maar dat is niet plantaardig.

Geplaatst:
1 uur geleden, Captain Hook zei:

Nee hoor, ik denk dat vrijwel iedereen het wel in huis heeft.

 

Nog een cryptische hint dan.

En voor mensen die vaker in de horeca komen (restaurant), het bevindt zich vaak vlak bij je.

Hierdoor raak ik helemaal van slag nu…. 
:ruimteschip: 

Ik dacht een soort mos te zien maar dat zie ik niet in het restaurant hoor.
 

 

Geplaatst:

Gist is toch een dierlijke ééncellige? Bijv. biergist eet suikers en aan de achterkant komt daar CO2 (koolzuur) en alcohol uit, wijngist vergelijkbaar en bijvoorbeeld broodgist durf ik niet precies te zeggen.

Geplaatst:

Er wordt genoeg gegist (pun intended), maar verder dan de associatie met een papaverbol kom ik niet 😄

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe