Ga naar inhoud

Maak je Yeti stoerder


EdK
 Delen

Aanbevolen berichten

m1fybo4bntu1_600.jpg
      Groot, groter, grootst. Aftermarketwielen lijken steeds groter te worden, maar deze voor de Skoda Yeti slaan werkelijk alles.
 

In de categorie ‘je moet het maar willen’ zijn er nu 22-inchwielen voor de Skoda Yeti. De Duitse offroad-specialist Delta4x4 levert ze exclusief voor de Tsjechische auto. Volgens het bedrijf op verzoek van een jonge vrouw, die voor haar Yeti grotere wielen wilde dan maatje 20-inch onder de Audi Q7 van haar man.

Die kwamen er dus, en om ze te laten passen op haar auto, is ook de Yeti wat aangepast. Zo staat deze auto 20 mm hoger op z’n wielen en zijn de wielkasten wat vergroot. Om de 4x4-look compleet te maken, zijn er een bullbar en treeplanken gemonteerd. De bodemvrijheid is nu 21 centimeter. De prijs voor de wielen alleen bedraagt € 3.700, en dat is nog zonder de overige genoemde opties.

m1fybo4bp5u2.jpg


Afgezaagd: Skoda Yeti pickup van BT Design
m1fydqmb7ljz_600.jpg
    Het Tsjechische BT Design heeft op de AMI-beurs in Leipzig een pickup-versie van de Skoda Yeti neergezet: de Etape.
 

BT Design, onderdeel van het Tsjechische bedrijf Benet Automotive, onderhoudt nauwe banden met Skoda en gezien de bemoeienis van dat merk met het wielrennen heeft BT de zaag gezet in een Yeti. Ze maakten er een pickup van zodat je gemakkelijk een paar fietsen achterin kunt parkeren. Bij de Etape concept car is volgens BT Design alleen de motorkap van de Yeti nog origineel, de rest van de auto is helemaal opnieuw opgebouwd met onder andere een bodykit die de Yeti breder maakt. Het interieur is opgeleukt met witte kuipstoeltjes met driepuntsgordels.

“We willen individuen en de industrie inspireren. Ons doel is om een grotere behoefte te creëren aan het personaliseren van auto’s, zowel bij de consument als bij de fabrikanten”, aldus Josef Zajicek van Benet Automotive. Het is overigens niet de eerste keer dat een Yeti als knutselobject wordt gebruikt; in 2005 deed Skoda het zelf al eens met de Open Roof Concept.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit zijn echt foute wielen. Hoe zou het met het comfort zijn met zulke grote wielen. Een beetje als in een tractor zonder goede stoel ?

En 22 inch zit volgens mij ook op de bus, alleen met een wat andere bandmaat natuurlijk. 8-) 8-)

Wat een investering van € 3700,-- al niet kan doen voor de waarde van de Yeti. Ik hoop dat ze de oude wielen nog heeft als ze van de Yeti afwil. Want dit is echt niks. :bewusteloos::duizelig::frankenstein:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe