Ga naar inhoud

De Recepten Keuken


EdK
 Delen

Aanbevolen berichten

  • 1 maand later...

Heerlijke vegan milkshake! Nog gezonder ook en simpel te maken. Alles in een kan, staafmixer er door en genieten maar!




o ja, natuurlijk :lol:
Cacao nibs, rijst-kokosmelk, kersen en banaan

post-25-0-69378900-1401799419_thumb.jpg

aangepast door EdK
2 berichten samengevoegd
Link naar reactie
Delen op andere sites

De Papaya is het toverwoord !

De Papaya in het vak dient wat geel verkleurd te zijn , anders er niet aan beginnen.

De Papaya is ineens zomaar vrij verkrijgbaar, geen idee waarom.

Maar: deze vitaminabom is in gepureerde vorm gecombineerd met een milde boerenyogurt  het ultime antwoord op vrijwel al uw tekorten op lichamelijk gebied.

En .. het smaakt ook nog ergens naar.

 

Voor de liefhebbers:

gooi de pitten niet weg,

droog ze in de oven en vanwege de verkregen conserverende eigenschappen, zijn  de zaden tot onschatbare waarde getransformeerd en als zodanig verhandelbaar !

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Jammer van het commentaar op de yoghurt. :(

 

BTW: wat is er dan zo waardevol aan die papaja pitten?


Imho is het niet verstandig om papaja te mengen met b.v. een zuivelproduct, maar om geheel andere redenen. Papaja bevat namelijk een eiwitsplitsend enzym (analoog aan het menselijke pepsine) wat als gevolg heeft dat zuivelproducten worden gesplitst in een waterige substantie en een enigszins viezige smaak krijgen. Hetzelfde effect treedt op bij b.v. verse ananas

aangepast door Captain Hook
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanwege de gezondheid:

 http://www.huffingtonpost.com/dr-mark-hyman/dairy-free-dairy-6-reason_b_558876.html

 

En om morele redenen uiteraard:

http://www.peta.org/issues/animals-used-for-food/animals-used-food-factsheets/cows-milk-cruel-unhealthy-product/

 

Hoe jammer ook, het is hoog tijd dat mensen vraagtekens gaan zetten bij de vanzelfsprekendheid van hun gedrag 

Link naar reactie
Delen op andere sites

BTW: wat is er dan zo waardevol aan die papaja pitten?

 

 

 Hobbel?

 

 

Papaja bevat namelijk een eiwitsplitsend enzym (analoog aan het menselijke pepsine) wat als gevolg heeft dat zuivelproducten worden gesplitst in een waterige substantie en een enigszins viezige smaak krijgen.

 

Met sojaproducten dus geen last van?

 

 

Klinkt alsof je die papaja ook nog zou kunnen gebruiken om zuivelproducten koemelkallergieproof te maken. Maar ik wil natuurlijk niemand op slechte ideeen brengen :vrezen:  8-)   ;)  ^_^    

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja... supergezond. NOT :onzeker:

Papayazaad als anticonceptiemiddel

Papayazaad wordt In Zuidoost Azië, Pakistan, India en Sri lanka al eeuwenlang gebruikt als anticonceptiemiddel voor de man en de vrouw. Door dagelijks een theelepel papayazaad te eten ontstaat er na drie maanden geen spermazotoïden meer.

 

Als een stof zo'n impact zou hebben op het menselijk lichaam is het gewoon een gevaarlijk product. Gewoon puur vergif dus!

Het is een totale misconceptie dat alles wat maar natuurlijk en/of plantaardig is, gezond zou zijn!

Vele natuurlijke stoffen zijn uiterst schadelijk en/of toxisch. B.v. Vingerhoedskruid is een bekend bestanddeel van hartritmestoornismedicijnen. Maar in iets te grote dosis dodelijk!

Hetzelfde geldt b.v. voor Taxus en vele nachtschadeplanten (b.v. de bessen van de aardappelplant).

aangepast door Captain Hook
Link naar reactie
Delen op andere sites

Anticonceptiemiddel! Gossie, het is echt de oplossing voor alle problemen! :D  Hoe lag moet je dat slikken voor een duurzaam effect?

 

Ik las dit: " Er zitten enzymen in die de spijsvertering helpen"

 

Ik merk trouwens op dat sinds Menno aan de social media is we toch vaker verstoken blijven van zijn fraaie formuleringen. Daar heb je het al. Meer contacten, vaker contact, maar 't wordt al maar oppervlakkiger.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar goed het is een natuurlijk product......

Maar lees even post 1 van dit topic, dus zoek een andere plek als het moet blijven staan......

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Het is een totale misconceptie dat alles wat maar natuurlijk en/of plantaardig is, gezond zou zijn!

Vele natuurlijke stoffen zijn uiterst schadelijk en/of toxisch. B.v. Vingerhoedskruid is een bekend bestanddeel van hartritmestoornismedicijnen. Maar in iets te grote dosis dodelijk!

Hetzelfde geldt b.v. voor Taxus en vele nachtschadeplanten (b.v. de bessen van de aardappelplant).

 

Could'nt agree more. Net als dat alles wat niet natuurlijk maar chemisch is, per definitie schadelijk zou zijn, trouwens.

Met de vermeende werking als anti conceptivum zal het denk ik wel mee vallen, anders was het alleen ang een gangbaar middel;) 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zelf ontbijtkoek maken.

 

Benodigdheden:

 

cakevorm

250gram (volkoren)bloem (liefst vers gemalen spelt)

250ml karnemelk

250gram lichtbruine basterdsuiker

2 theelepels bakpoeder (natriumbicarbonaat oftewel 'baking soda')

2-4 eetlepels vers gemalen kaneelstokjes + kardemon + nootmuskaat (of kant en klare speculaaskruiden/koekkruiden). Opmerking: vers gemalen kaneelstokjes/kardemon/nootmuskaat is veel smaakintensiever!

Let op: gebruik het liefst Ceylon kaneel (Cinnamomum verum), deze bevat veel minder coumarine dan de reguliere Cinnamomum cassia blume. Coumarine is een stof die je niet teveel moet binnenkrijgen.

1 ei

scheutje olijfolie

beetje zout

voor een wat complexere smaak kun je nog wat vanille(extract), citroenrasp (of citroenzuur) toevoegen.

 

Voor een vulling eventueel wat gewelde rozijnen, cranberries of wat nootjes (naar gelang je smaak)

 

 

Oven voorverwarmen op ca. 150 graden.

 

  • Cakevorm invetten en bestuiven met een weinig bloem.
  • In een kom het ei, basterdsuiker, scheutje olie, beetje zout, goed mengen totdat een homogeen mengsel ontstaat.
  • Je kunt een kom gebruiken en een garde, maar een keukenmachine met roergarde is natuurlijk veel makkelijker.
  • Voeg het kruidenmengsel en de karnemelk toe (let op, eerst zachtjes mixen, anders stuift het kaneel door de keuken)
  • Voeg nu rustig de bloem met daar doorheen gemengd, de 2 theelepels bakpoeder toe.
  • Kort, maar goed mengen.
  • Stort dit dun vloeibare mengsel in de ingevette en bestoven cakevorm
  • Plaats in het midden van de oven en wacht rustig 45-60 minuten af. Het mengsel zal langzaam stollen en rijzen. Geniet ondertussen van de heerlijke geuren die zich door de keuken verspreiden.
  • Het moet enigszins vochtig blijven. Controleer de gaarheid eventueel met een breinaald (vochtig, maar niet kletsnat).
  • Haal de gebakken koek uit de oven.
  • Laat 'm grotendeels afkoelen in de vorm (krimpt een beetje en komt los van de bakvorm)
  • Haal 'm uit de bakvorm en smullen maar!

 

 

 

Wat betreft het verschil tussen de beide kaneelsoorten.

Ceylon Kaneel zijn van die fijne opgerolde stukjes bast. De smaak is veel verfijnder, en heeft een tot wel 200x lager coumarine gehalte dan de goedkopere 'Kassie' kaneel. De 'Kassie' kaneelstokken zijn van die dikke, niet verfijnde opgerolde holle pijpjes.

 

De minder goede kaneel 'Kassie':

2528_400_600.height.jpg

 

De betere Ceylon kaneel:

1307_400_600.height.jpg

aangepast door Captain Hook
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Schrapen? Neeee, dat moet je ook niet doen. ;)

Stokjes in stukjes breken en in de elektrieke koffiemolen om fijn te malen. (ik heb twee elektrische koffiemolens, ééntje voor de hartige kruidenmengsels, zoals curry achtige zaken, en een andere voor de zoetige, zoals kaneel, kardemon, etc)

 

Zo'n ding dus:

koffiemolen.jpg

Krups, Philips, Rowenta, e.d., die dingen zijn vaak voor 15 piek te koop. En zo'n stalen mes in dat apparaat is uitstekend geschikt om zelfs een hele nootmuskaat noot fijn te raggen.

 

Kijk, een nootmuskaat noot kun je nog wel over een rasp halen, als je een klein beetje nodig hebt. Maar HET probleem is altijd, wat te doen met de reststukjes en met je nagels... :P

aangepast door Captain Hook
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe