Ga naar inhoud

Nieuw drankje maakt je dronken zonder kater


Snelle
 Delen

Aanbevolen berichten

Opeens heeft BOB geen werk meer :)

Het klinkt te goed om waar te zijn: een drankje dat het plezier van alcohol verschaft, zonder de pijn van een kater achteraf. Volgens een controversiële Britse drugexpert kan een gezonde vorm van alcohol binnen twee jaar op de markt komen, als hij iemand vindt om zijn onderzoek te sponsoren.

Nutt heeft verschillende bestanddelen ontdekt die hersendelen treffen die intstaan voor het feit dat alcohol een plezierige roes veroorzaakt. Maar deze activeren de delen niet die met agressie en verslaving in verband gebracht worden. Hij wil dat deze chemische stof toegevoegd wordt aan speciale cocktails die in normale cafés verkrijgbaar zijn. Het drankje zou dan geen alcohol bevatten zodat dit het hart, de lever, maag en andere lichaamsdelen die lijden onder alcoholconsumptie niet schaadt. Dit moet mogelijk maken dat wie het drinkt in een opgewekte bui blijft, onafhankelijk van de hoeveelheid glazen die hij of zij opheeft.

Legaal

Zelfs een kater zou dan dankzij deze 'uitvinding' tot het verleden behoren. Omdat het drankje maar een specifiek deel van het brein treft, bestaat er een tegengif dat het dronken gevoel onmiddellijk opheft. Professor Nutt: "We hebben een tegengif gevonden, zodat je dronken kunt raken, nuchter worden en veilig naar huis rijden. Ik heb het middel zelf al getest, het werkt." Hij heeft ook de Britse overheid aangesproken om aan de investeerders te verzekeren dat het middeltje niet als illegaal bestempeld zou worden. "Net zoals de elektronische sigaret het leven van rokers heeft veranderd, zal dit drankje ook het leven van feestvierders veranderen."

Controverse

Critici vragen zich af of mensen, die bijvoorbeeld nog naar huis moeten rijden, eraan zullen denken het tegengif te gebruiken. Professor David Nutt staat in het Verenigd Koninkrijk bekend om zijn gewaagde uitspraken, hij zei bijvoorbeeld al dat XTC nemen niet gevaarlijker is dan paardrijden. De academicus werd ontslagen als drugadviseur van de overheid nadat hij had gezegd dat cannabis, XTC en LSD niet schadelijker waren dan alcohol en sigaretten.

Bron: hln.be

aangepast door Snelle
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt dan beter meteen permanent wat elektrodes laten implanteren, die via een app op je smartphone het betreffende pleasure centre in het brein activeren.  

Dit is al lang geleden bij dieren gedaan en leidt tot zeer verslavend gedrag. Behoorlijk naief om het veilig te achten omdat er geen verslaving optreedt via directe chemische beinvloeding. Deze psychologische verslaving is net zo ernstig. Denk maar aan gokverslaving, bv

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe