Ga naar inhoud

Sinkholes...


Captain Hook
 Delen

Aanbevolen berichten

Je zou 'r van in de put raken.

 

Overigens vraag ik me wel af in hoeverre het toevallig is, dat dit veel vaker lijkt voor te komen in landen waar je je twijfels kunt hebben bij de kwaliteit van water- en rioolleidingen en de controle daarop. (de soort ondergrond zal zonder meer ook een belangrijke invloed hebben)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt sinkholes door natuurlijke oorsprong. Zoals veel in Florida voorkomt, door de kalksteenbodem.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sinkhole

en je hebt ook de gaten die ontstaan doordat b.v. watertransportleidingen of rioolbuizen breken en gewoon de grond onder je vandaan spoelen. Dat breken/scheuren kan komen door achterstallig onderhoud of b.v. seismologische bewegingen.

Hier in Nederland worden transportleidingen behoorlijk goed in de gaten gehouden. Om de zoveel kilometer zitten er drukmeetpunten in. En als er grote verschillen geconstateerd worden, dan betekent dat er iets mis is (b.v. breuk) en wordt het transport gestopt.

Maar ja, in andere landen worden soms iewat laconieker met dat soort dingen omgesprongen...

 

Uiteraard maakt de soort ondergrond natuurlijk ook een groot verschil. Kortom, het is een complex geheel van factoren dat zoiets kan veroorzaken.

aangepast door Captain Hook
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Zie je in de Alpen ook veel, Dolinen heten ze daar. Bij ons vaste adres in de buurt heb je er ook een paar (Kessiloch, bij Oberlech heb je er ook een paar). Interessant om te zien. Er zit een gipslaag onder het graniet en die verdwijnt er laat holle ruimtes over. Op een gegeven moment dondert de boel in elkaar...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe