Ga naar inhoud

Privacy


Captain Hook
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik snap trouwens niet waarom je je er druk over maakt? Je zegt immers zelf dat er veel belangrijkere zaken zijn, dus why bother? Maar laat een ander dan wel zich hier in verdiepen. Het wordt pas onaangenaam als je de kennis en kunde van anderen weigert te respecteren.

 

Dat het heel vervelend is om met een cognitieve dissonantie geconfronteerd te worden op een technisch gebied waar je de ins en outs niet van kent, tja, da's confronterend. -_-

aangepast door Captain Hook
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik maak me niet druk hoor. Je maakt het er niet bepaald beter en leuker op door ipv inhoudelijk te reageren je gesprekspartner te denigreren. Maar ik kan idd niet in je schaduw staan wat betreft de kennis en kunde op dit gebied en zal er dus verder bij dit soort onderwerpen deemoedig het zwijgen toe doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn zoon heeft hier een GSM waar een applicatie op staat die hem verwittigd als er een app zijn locatie wil weten zonder dat hij daarvan op de hoogte is.

Nu heb ik hier een app van de beveiligingscamera en deze wil plotseling toegang om te weten waar men zit....??? Waarom moet mijn camera weten waar ik ben?

En dat zijn voor mij zaken die de privacy niet ten goede komen, en daar maak ik mij wel "druk" over dat er geen duidelijke wetgeving is wat die apps mogen en dat men zelf niet kan beslissen wat die apps kunnen zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal best wel onwetend zijn op bepaalde zaken, al doende leert men! Ik vermoed/weet zelfs dat onze regering overal afluistert, of met camera's alles probeert te controleren. Ze doen maar. Ik kan ze toch niet tegenhouden, dan werk ik maar mee.

Bekend gezegde: If you can't beat them, join them!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn zoon heeft hier een GSM waar een applicatie op staat die hem verwittigd als er een app zijn locatie wil weten zonder dat hij daarvan op de hoogte is.

Nu heb ik hier een app van de beveiligingscamera en deze wil plotseling toegang om te weten waar men zit....??? Waarom moet mijn camera weten waar ik ben?

En dat zijn voor mij zaken die de privacy niet ten goede komen, en daar maak ik mij wel "druk" over dat er geen duidelijke wetgeving is wat die apps mogen en dat men zelf niet kan beslissen wat die apps kunnen zien.

 

Dat is inderdaad ook iets waar ik me behoorlijk aan erger: allerlei apps die eisen om toegang tot allerlei gegevens, die voor de app niet nodig zijn. Dat een navigatie app je locatie wil weten, lijkt mij logisch, maar er zijn veel apps die helemaal niets met die locatie gegevens doen, maar ze toch willen hebben (gebruiken voor andere doeleinden?). Of bijvoorbeeld, waarom moet een navigatie app toegang hebben tot mijn foto's, of mijn muziek? Bij toegang tot de contacten kan ik me nog wat voorstellen: als je in een navigatie app kunt instellen dat je van je huidige locatie naar contact 'X' wil, en welke vervoersmethode, dan kan dat handig zijn. Maar wat moet bijvoorbeeld een app van een supermarkt met mijn contacten?

 

Overigens vorige week zag ik op tv weer een aantal mensen die hun eigen FB-pics tegenkwamen op sites van bedrijven, na de Apple-cloud de volgende aanwijzing dat er van alles met je bestanden gebeurd, zonder dat je er iets van weet. (ik ben geen FB-gebruiker voor de duidelijkheid)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Word je ook gek van advertenties die je overal volgen? Zo kan je Google en Facebook stoppen

Google

Als dezelfde advertenties telkens weer opduiken, dan volgt Google je waarschijnlijk. Gelukkig maakt Google het gemakkelijk om de tracking uit te schakelen. Volg deze drie stappen en bescherm je privacy.

1. Bezoek de 'advertentie-instellingen'-pagina van Google en meld je aan.

2. Je vindt twee kolommen: een voor de advertenties op de Google-websites en een voor advertenties op de rest van het internet. Scroll naar beneden en klik op 'afmelden' in beide kolommen. Je zal zien dat de data in de kolommen vervangen is door 'n.v.t.'.

3. De Google advertentie-cookie volgt je nu nog. Om die te verwijderen, ga je naar de 'advertentie-instellingen'-pagina en download je de 'plug-in voor afmelden van advertentiecookies'.

Facebook

Facebook kocht het advertentieplatform Atlas eerder dit jaar van Microsoft. Met Atlas wou Facebook een inhaalbeweging maken op Google, dat nog altijd domineert als het op adverteren aankomt.

Atlas volgt ook je gedrag op internet en kan dus ook een gevaar zijn voor je privacy. Je kan atlas omzeilen door ADBlock Plus te gebruiken, een gratis tool.

Apple

©iculture.nl

Het is onmogelijk om advertenties helemaal te bannen. Je kan de tracking wel uitschakelen, maar dan krijg je nog steeds advertenties te zien. Die advertenties zullen alleen niet meer gepersonaliseerd zijn. Zet deze schakelaar uit en stop de tracking.

Vanaf iOS 6 gebruikte Apple niet langer de UDID (het unieke nummer van je iPhone of iPad) om te tracken. Aan de hand van het IDFA-nummer kunnen adverteerders nu je gedrag volgen en analyseren, zo stemmen ze dan hun advertenties af op je persoonlijke interesses.

Ben je hier niet voor te vinden, dan kan je de tracking zo beperken:

1. Ga naar Instellingen > Privacy

2. Scroll naar beneden naar de optie 'Reclame'

3. Zet de schakelaar 'Beperk reclametracking' aan

Bron.demorgen.be

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Amnesty lanceert scanner voor overheidsspyware

Dat inlichtingendiensten op grote schaal burgers bespioneren, is sinds Edward Snowden geen geheim meer. Enkele burgerrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International, komen nu met een gratis tool die uw computer scant op overheidsspyware.

De Duitse beveiligingsspecialist Claudio Guarnieri ontwikkelde Detekt , een openbronscanner voor specifieke vormen van spyware die door overheden worden gebruikt. Het project wordt gesteund door Amnesty Interational, de Amerikaanse Electronic Frontier Foundation, Privacy International en het Duitse Digitale Gesellschaft.

De gratis tool werkt erg eenvoudig. Gebruikers wordt gevraagd om alle andere applicaties te sluiten en de internetverbinding uit te schakelen. Vervolgens scant Detekt het systeem, op zoek naar typische spyware die door inlichtingendiensten wordt gebruikt, ondere andere van bedrijven zoals FinFisher en Hacking Team. Enkele maanden geleden bleek dat ook België de spionageprogramma’s van FinFisher gebruikt. Beveiligers van Kaspersky brachten eerder al aan het licht dat Hacking Team een server in ons land heeft.

De makers van Detekt beseffen dat ze het opnemen tegen grote softwarebedrijven die hun programma’s snel zullen updaten om onder de radar van deze tool te blijven. Daarom roepen ze andere beveilingsonderzoekers op om mee te werken en Detekt up-to-date te houden.

Als Detekt een spionageprogramma heeft gevonden, krijgt de gebruiker de raad om zijn computer niet meer met het internet te verbinden tot het probleem is opgelost. De tool voorziet een gedetailleerd logbestand waar experts mee aan de slag kunnen. Zoals de naam al doet vermoeden, kan Detekt de spyware niet zelf verwijderen.

Bron: de standaard.be

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 10 maanden later...

http://www.nrc.nl/nieuws/2015/10/06/europees-hof-dataverdrag-met-vs-is-ongeldig/

 

Europees Hof: privégegevens Europeanen mogen niet naar VS

 

Persoonsgegevens van Europeanen zijn niet in veilige handen in de VS. Het land is geen ‘veilige haven’ voor digitale informatie van Europese burgers. Bovendien is massasurveillance van inhoud in strijd met het grondrecht op privacy. Geheime diensten mogen geen algemeen toegang hebben tot persoonlijke data.

Dat heeft het Europees Hof van Justitie in Luxemburg vandaag bepaald. Het arrest van de hoogste rechtbank in de EU betekent onder meer dat burgers bezwaar kunnen maken tegen het doorsturen van hun data naar de VS waar inlichtingendiensten er vrijelijk in kunnen grasduinen. Datastromen van Europa naar de VS zijn daarmee illegaal.

 

Het is een bijzonder verstrekkende uitspraak, zeggen privacyjuristen. Persoonsgegevens mogen niet worden doorgegeven naar een land buiten Europa zonder passend beschermingsniveau. Toezichthouders zoals het Nederlandse College Bescherming Persoonsgegevens, mogen die gegevensstromen nu onderzoeken en mogelijk stoppen.

 

Het is ook een stevig signaal naar de Europese Commissie dat zij de privacy van hun burgers goed moeten beschermen. Het is het derde baanbrekende arrest van het Hof op rij, na vorig jaar het recht om ‘vergeten te worden’ (bij Google bijvoorbeeld) en de buitenwerkingstelling van de richtlijn, die de bewaarplicht regelt van klantgegevens van telecomaanbieders voor politie en justitie.

Een klap voor Amerikaanse internetbedrijven

De uitspraak wordt gezien als een klap voor bedrijven als Amerikaanse bedrijven als Facebook en Amazon. Als zij gegevens van hun klanten uitwisselen tussen Europese en Amerikaanse computers overtreden zij de wet. Een boete tot maximaal 10 procent van de omzet behoort vanaf januari tot de mogelijkheden. De bedrijven moeten nu andere manieren zoeken om gegevens uit te wisselen, met meer privacywaarborgen voor gebruikers.

Het Hof zet een streep door het zogenoemde ‘veilige haven’-verdrag tussen de EU en de VS, dat bestaat sinds 2000. De EU wil haar inwoners garanderen dat hun informatie veilig is bij bedrijven. Zij hebben onder meer het recht te weten welke data over ze wordt opgeslagen. Zij mogen die terugtrekken, als ze willen. En ze mogen niet zonder toestemming worden doorverkocht.

Die privacybescherming moet ook in stand blijven als gegevens worden uitgewisseld met landen buiten de EU. Vijftien jaar geleden werd met de VS afgesproken dat Amerikaanse bedrijven gegevens van EU-burgers krijgen als ze beloven dat ze net zo omspringen met de data als een bedrijf binnen de EU moet doen. Nu stelt het Hof dat de Europese Commissie beter had moeten onderzoeken of de VS daadwerkelijk zorgvuldig omgaan met Europese persoonsgegevens.

Onthullingen Edward Snowden speelden belangrijke rol

Het Hof volgt de conclusie die advocaat-generaal Yves Bot, belangrijk adviseur van het Hof, anderhalve week geleden publiceerde. Het massaal afluisteren door onder meer de Amerikaanse inlichtingendienst NSA, onthuld door klokkenluider Edward Snowden, was voor Bot een belangrijke reden de VS niet langer te vertrouwen.

De zaak werd aangespannen door de Oostenrijkse Facebook-gebruiker Max Schrems. Hij vroeg de Ierse privacytoezichthouder te beoordelen of Facebook al zijn gegevens mag opslaan op servers in de VS. Facebooks Europese hoofdkantoor zit in Ierland. De toezichthouder wees de klacht van Schrems af. Die stapte naar het Ierse Hooggerechtshof. Het Ierse Hof vroeg advies aan het Europees Hof in Luxemburg.

In het arrest stelt het Hof onder meer: „Een regeling op grond waarvan de autoriteiten veralgemeend toegang kunnen krijgen tot de inhoud van elektronische communicatie, moet worden beschouwd als een aantasting van de wezenlijke inhoud van het grondrecht op eerbiediging van het privéleven.” Dat oordeel maakt ook massasurveillance in Nederland illegaal en bemoeilijkt mogelijk de plannen van minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken, PvdA) op dit gebied.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe