Ga naar inhoud

Vakantie 2012


Wmm is er niet meer
 Delen

Aanbevolen berichten

Jammer voor jullie, het blijft nog steeds wisselvallig, dus een verstandig besluit, misschien een andere keer, want het is niet ver weg!!!

Ja, maar dit waren drie aaneengesloten dagen vrij zonder dat het een vrije dag kost. En van die gelegenheden hebben we er niet veel meer voor de zomer. Partnerlief begon al met: "je kan die Skodadag misschien skippen?", maar daar ben ik natuurlijk niet op in gegaan!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Zow, de trip naar Italië is alweer achter de rug. De Superb heeft de 33.333,3 km gepasseerd op de terugweg. Sirmione was erg mooi, helaas de buggy voor de jongste vergeten op de camping dus dat gaan we nog eens over doen, nog bedankt voor de tip.

Het hotel in ULM was ook erg goed bevallen, een eigen badkamer, alles keurig netjes en fris. Goed restaurant en goed ontbijt, een echte aanrader!

De Superb heeft zin bewezen als perfecte reisgezel, en de 1.6 heeft zichzelf ook bewezen als voldoende voor een dergelijke rit. Met volle bepakking kun je nog altijd prima meekomen en op de terugweg (met het eigen bed in het vooruitzicht) flinke stukken, waar het mocht, de cruisecontrol op 170 vastgezet en dat gaat echt prima. Op de heenweg hadden we minder haast en dan rijdt ie met een gangetje van 150 nog altijd zo'n 1 op 16 a 17, echt helemaal perfect. Op de camping nog 2 V70 rijders verbaast achter gelaten met al wat er in de kofferbak ging ;-)

Op de Autobahn maar weinig Skoda's gezien, en als het er 1 was, was het een Octavia VRS. Ook nog een leuk drietal (M5, RS5 en C63 AMG) redelijk dicht bij elkaar gezien, wat een apparaten zijn dat zeg. Ze reden zo'n beetje naast ons bij werkzaamheden en toen het weer mocht en de weg was vrij hebben we nog even wat gebrul gehoord en weg was het stel. Niet te geloven... In Italië nog wat Lambourghini's gezien, klassieke motoren, ferrari's en een Porsche 356, dus best veel leuks gezien zo..

Helaas is het alweer voorbij en mag er morgen weer gewerkt worden..

Link naar reactie
Delen op andere sites

16 mei Sweden -> utrecht ( Oma verjaardag)

18 Mei -> utrecht- Paris ( moeders shoppen :frankrijk::gestoord: }

20 Mei -> Paris - Millau ( hoogste brug in de Wereld..) http://nl.wikipedia.org/wiki/Viaduct_van_Millau

21 Mei -> Millau - Cost Brava Spain.. ..http://www.eldelfinverde.com/?lang=EN&c=1

01 Jun->.....terug naar Zweden via ? weet ik nog niet

Nu 2000 Km op de telller....Zal rond de 4500 5000 km als we terug zijn...

Kids hebben de de Dvd in de hoofsteun...moeders ipad....papa...sturen..

Maar we hebben het zo uitgekiend dat we niet meer dan 800 Km ope en dag in de auto zitten..

Bij thuis komst gaan we inpakken....we gaan nog een keer verhuizen! :D :D :D :D :D :D ....

Heb eindelijk een huis gevonden met een garage .. die groot genoeg is ....( schrik niet....75m2 ....)

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja...we hebben vandaag de deall beklonken met een dure wijn met de huidige eigenaren (...althans...in Zweden is hij duur...)

is 1 uur van mijn werk rijden ..maar gelukkig ben ik maar 3 dagen per maand op kantoor...andere dagen ergens op deze aardkloot...of thuis

Garage was voor mij van belang omdat we in de zomer een bedrijfje gaan op starten ..heb de ruimte nodig voor opslag ...en poets graag in de winter binnen! ( nee we beginnen geen poets bedrijf..)

O hotel bij de brug...http://www.chateau-de-creissels.com/...mijn dochter is in de prinsessen fase...ik wil in een kasteel slapen......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus twijfel nog over Tsjechië en Frankrijk.

Definitief Frankrijk. Gebied tussen Cermont Ferrand en Alès / Neussargues Millau, met Issoire, Brioude, Le Puy en Velay, Mende. Als iemand nog tips heeft wat vooral NIET over te slaan dan houd ik me aanbevolen.

Kaarten zijn gekocht. Ik heb alle interessante spoorlijnen met pen wat verduidelijkt, en wat opgebroken spoorlijnen m.b.v. google earth ingetekend. Behalve het smalspoor dat is vaak toch wat lastiger. Nu nog de spoorviaducten, maar het is lastig kiezen wat nou de mooiste zijn, want er zijn er erg veel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

maar wat ga je dan doen...( sorry nog niet alle pst gelezen hier..) ga je dan de spoorbanen bekijken of de loco's die er op rijden?

beide, zowel materieel als infrastructuur is interessant. En ook restanten van spoorlijnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

oke..nou top hobby...

ze vinden mij raar dat ik " opgewonden" raak van mooie complexe constructies.

en dat ik daar graag een land voor om rij!...

een jaar of 10 geleden in een stoomtrein gezetten de nog dagelijks in gebruik was in Indonesië....

nooit meer met een trein geweest daarna...ik echt bijna in mijn broek ge@#$ten van angst!

Link naar reactie
Delen op andere sites

flinke stukken, waar het mocht, de cruisecontrol op 170 vastgezet en dat gaat echt prima.

Ik ben even nieuwsgierig: wat gebeurt er dan met het verbruik?

Klinkt overigens alsof je een heerlijke vakantie had, mooi zo!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe