Jump to content

Corona vaccin ja of nee?


Wasmachineman
 Share

Vaccinatie of niet?   

12 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Er wordt nu al een tijdje gevaccineerd in NL en België maar hoe zit het bij jou? Heb jij al een vaccinatie gekregen? Of al 2?? Of niets. Dat kan ook natuurlijk dat je geen vaccin wil. Net zoals ik. Ik hoef geen vaccin dus. Ik heb Corona gehad, mijn vrouw ook en onze oudste zoon ook. Anti stoffen zijn aangetoond in het bloed dus ons lichaam regelt het zelf blijkbaar wel allemaal. Maar stel dat jouw lichaam het niet zelf regelt dan kan ik mij voorstellen dat jij het vaccin wel wil ontvangen. Toch? Hoe kijk jij hier tegen aan? Jouw stem is anoniem maar hier kun je eventueel toelichten wat jouw motivatie is. En discussiëren kan ook hier erover natuurlijk. 

Ik kom er net achter dat mijn stem niet anoniem is. Dus mocht je willen stemmen dan weet je dat iedereen jouw stem kan zien.

Link to comment
Share on other sites

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5245360/derde-prik-voor-kwetsbaren-en-ouderen-drie-keer-scheepsrecht

Is driemaal scheepsrecht? In Israël denken ze van wel. Daar kunnen 60-plussers een derde coronaprik halen van Pfizer. Het is het eerste land dat dit gaat doen, maar ook in ons land is het denken over een extra 'boostershot' begonnen. Vijf vragen en antwoorden.

 

1. Hoe zit dat met een derde prikronde in Israël?

Mensen kregen tot nog toe twee prikken van het vaccin van Pfizer, maar Israël gaat als eerste land beginnen met een 'aanvullende vaccinatiecampagne'. Mensen met een verzwakt immuunsysteem en inwoners boven de 60 jaar kunnen een extra ‘boostershot’ gaan halen. Inwoners van Israël zijn bijna allemaal met Pfizer gevaccineerd. 

De Israëliërs behoren tot de koplopers op vaccinatiegebied, maar het land heeft toch te maken met een snelle verspreiding van de deltavariant. Ook andere landen denken serieus na over een derde prik.

 

2. Wat zijn de voor- en nadelen van een derde prik?

"De vaccins die we nu gebruiken, zijn gebaseerd op de eerste coronavariant en niet specifiek toegespitst op de deltavariant. Deze variant is een stuk besmettelijker en domineert nu", zegt immunoloog Ger Rijkers.

Rijkers vindt dat ook Nederland een derde prik moet invoeren, voor kwetsbaren en ouderen. "Het vaccin verliest door die nieuwe deltavariant aan kracht. Met een derde prik kun je de kracht weer heel goed opkrikken. Dat is heel bemoedigend. Helemaal omdat bij ouderen het immuunsysteem meestal zwakker is dan bij jongeren."

Nog niet iedereen is overtuigd van het belang van een derde prik. Bernard van der Zeijst, hoogleraar vaccins en vaccinaties, twijfelt nog. "Ik vind het nog voorbarig. Laten we eerst goed onderzoek doen of een derde prik inderdaad een toegevoegde waarde heeft. De twee prikken beschermen tot nu toe goed. En als we voor dat boostershot gaan, doe het dan in ieder geval met een vaccin dat ook werkt tegen de deltavariant. Laten we dus nog even wachten."

 

3. Zijn er genoeg vaccins en kun je niet beter eerst de rest van de wereld vaccineren?

Op zich zijn er genoeg vaccins in ons land, zegt immunoloog Rijkers. "De voorraden zijn nu niet meer het probleem." Maar kunnen we die voorraden niet beter naar arme landen sturen, zodat ze daar kunnen vaccineren?  

Het is zeker zaak om de hele wereld goed te vaccineren, zegt Rijkers. "Daar moeten we niet luchtig over doen. Maar vergeet niet: elk jaar sterven 300.000 kinderen aan de mazelen omdat hun ouders geen vaccin kunnen betalen, en dat is een vaccin van maar 50 cent. Je zou denken dat we dat ook al lang hadden kunnen oplossen, maar zo makkelijk is het dus niet altijd."

Als hij moet kiezen tussen de hele wereld vaccineren of een derde prik voor ouderen en kwetsbaren in Nederland? "Dan kies ik toch voor dat laatste".

 

4. Virussen muteren. Moeten we straks vijf of zes prikken per jaar?

Rijkers: "Nee. dat geloof ik niet. Ik voorzie dat ouderen en kwetsbaren ieder jaar opnieuw gevaccineerd moeten worden met een aangepast vaccin. Vergelijkbaar met de griepprik zoals dat nu al jaarlijks gebeurt, voor bepaalde groepen. Als er geen andere varianten opduiken, dan hoef je niet elk jaar de hele bevolking te vaccineren. De antistoffen verdwijnen, maar je immuunsysteem heeft ook een geheugen. Je bent als het ware voor je hele leven beschermd."

Ook Van der Zeijst is niet bang dat we straks meerdere keren per jaar coronaprikken moeten gaan halen. "De vraag is of er nieuwe varianten komen. Niets is zeker, maar ik denk dat het wel meevalt. Het coronavirus lijkt een beperkt repertoire aan veranderingen te hebben."

 

5. Hoe denk het kabinet over een boostervaccin?

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat er wordt nagedacht over het scenario dat nieuwe prikrondes nodig zijn. "Daarmee houden we rekening, ook bij de vaccinvoorraden." Het vraagstuk over boostervaccinatie kent nog vele onzekerheden. 

"Ook over de mate en duur van bescherming na een complete vaccinatie weten we nog lang niet alles. We hebben de Gezondheidsraad gevraagd om samen met het OMT verkenningen te doen naar de boostervaccinatie. Er komt een advies gebaseerd op nieuwe kennis en laatste wetenschappelijke inzichten. We hopen in september meer duidelijkheid te hebben."

 

Link to comment
Share on other sites

Ik zie Corona ook als een nieuwe griep die we er gratis bij krijgen in de wereld. En mijn ouders haalden vroeger ook de griepprik in de herfst. Prima. Want aan een zware griep kan je overlijden als je zwak bent. Dus vaccineren dan. Maar ik hoop het nog jaren te kunnen uit stellen die prikjes want ik red het wel. Maar ik had het laatst met mijn oom erover en die vindt mij een aso. Een wappie. En hij schoof zijn stoel een meter verder. Echt gebeurd. Die is echt bang terwijl ie al 2 x gevaccineerd is. Maar goed, die zal ik dus niet meer zo vaak zien in de toekomst. Scheelt weer verplichte verjaardagsfeestjes etc...

Link to comment
Share on other sites

Sinds een jaartje val ik ook in de risicogroep, dus afgelopen jaar voor het eerst de griepprik, en ik was dan ook heel blij dat ik snel gevaccineerd kon worden, zeker toen ik soms tot aan mijn middel in het corona-afval stond. Ondanks beschermende kleding, is dat toch gewoon een vervelende ervaring, zeker als je weet dat de beschikbare beschermende kleding lang niet 'waterdicht' was, en bijvoorbeeld maar 1 of 2 maten voldoende voorradig waren. Overigens hoef je helemaal niet echt zwak te zijn, om serieuze gezondheidsproblemen door covid of griep te krijgen. Beiden kunnen bijvoorbeeld ook op hartkleppen staan, en dan heb je echt een serieus probleem. Ook als je door bepaalde genen extra gevoelig bent, kun je van behoorlijk gezond zo maar doodziek worden.

Voor de duidelijkheid: ik heb ook decennialang gezegd dat ik geen griepprik nodig had, en dat ik liever had dat mijn lichaam zelf een afweer opbouwde als dat nodig was. Covid is voor mij toch wat anders: je ziet momenteel ook dat er behoorlijke hoeveelheden jongeren en mensen in de kracht van hun leven (onder de 40 jaar en gezond) zo ziek worden van Covid dat ze in het ziekenhuis belanden, en niet zelden ook op de IC.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 minuten geleden, Captain Hook zei:

Ga niet alles nog een keertje herhalen

Ach joh, doe je toch ff een copy / paste .......😎

Link to comment
Share on other sites

7 uren geleden, Captain Hook zei:

(te?) Veel is al gezegd in het 'corona' topic bij de buren.

Ga niet alles nog een keertje herhalen. Dat topic loopt al vanaf 12-03-2020.

Watje. Vul dan alleen maar de poll in? 😂

7 uren geleden, Captain Hook zei:

@EdKOké, jij je zin:

https://www.skodaforum.nl/forum/i/corona.40509/

en dat 78 pagina's lang...

 

BTW: ik snap niet dat Frank het überhaupt allemaal wil weten. Hij weet het toch zelf beter. 😉

Dat mijn account geen “ban” meer heeft zorgt er niet gelijk voor dat ik van alles daar op de hoogte ben. Ik heb het druk zat met vakantie vieren, het huis runnen en aandacht geven aan vrouw en 2 + 1 kids, en dan hier ook nog eens alles regelen op het forum. 

5 leden hebben gestemd maar ik zie er maar 2 voor vaccinaties en 1 tegen vaccinaties?? Ja ja....

120996B1-353F-4488-BA9C-ECE6ECC8662E.jpeg

Link to comment
Share on other sites

3 minuten geleden, Rosinfield zei:

 Maar ik schrik hier wel van, omdat ik dit niet had verwacht. 

Ik vind het raar dat je hier van schrikt. Immers, ik ben niet de enige in NL of erbuiten hoor. Ik kan geen aantallen noemen maar in NL zijn er al velen die weigeren. En in USA een derde van de bevolking hoor ik op het nieuws. Op dit moment vind ik het niet veilig voor mij om het vaccin te nemen. Het is te vaag en niet getest op mensen op lange termijn. En nu dus de derde prik en daarna de vierde prik in de winter. Tuurlijk.

Nu zijn we dus aan het testen op mensen en hier wil ik wel de uitslag van weten en dan de beslissing nemen wat voor mij gunstig is.

En als mensen beschermd willen worden, neem het vaccin, houdt afstand, gebruik een mondkapje als je ergens komt waar je het niet vertrouwt en ga zo maar door. Ik kom dus net terug uit Italië en iedereen loopt daar in winkels en supermarkten met een mondkapje op. Buiten in de frisse lucht is minder noodzaak om een kapje te dragen tenzij jezelf verkouden bent of andere klachten hebt. 

Link to comment
Share on other sites

Nu komt de Delta variant in opkomst. Prikken maar. Over 2 maanden komt er weer een andere variant: prik erin en gaan. Echt niet. Ik woon niet op de Biblebelt maar hier voor deze “gang van zaken” pas ik gewoon. En veel anderen ook.

Link to comment
Share on other sites

9 uren geleden, Cordoba zei:

Voor de duidelijkheid: ik heb ook decennialang gezegd dat ik geen griepprik nodig had, en dat ik liever had dat mijn lichaam zelf een afweer opbouwde als dat nodig was. Covid is voor mij toch wat anders: je ziet momenteel ook dat er behoorlijke hoeveelheden jongeren en mensen in de kracht van hun leven (onder de 40 jaar en gezond) zo ziek worden van Covid dat ze in het ziekenhuis belanden, en niet zelden ook op de IC.

Exact. Daarom zeg ik dan ook, vaccineer als je hulp nodig hebt.

Maar de meeste mensen hebben een lichaam welke zich zelf wel herstelt. Mijn vrouw had het zwaar maar zij heeft geen last meer, onze zoon idem: zware griep die toch kort was want 3 dagen was hij echt grieperig en daarna snel opgeknapt. 

En ik zelf heb ook Corona gehad. Milde klachten in de periode dat mijn vrouw ook Corona had. Een weekje thuis gebleven en weer helemaal het mannetje daarna. Gelukkig!!

Link to comment
Share on other sites

Maar het gaat niet alleen om jou zelf. Je zou ook de kans een ander te besmetten zoveel mogelijk moeten willen verkleinen. Begrijp echt niet hoe je zo kortzichtig kunt zijn. 
Het zal bij jou wel meevallen. Maar je kunt anderen besmetten. Van wie een groot deel misschien niets merken of ook alleen lichte verschijnselen hebben. Maar op die manier grijpt die verspreiding wel razendsnel om zich heen en kunnen uiteindelijk ook mensen in gevaar komen. Ook als ze volledig gevaccineerd zijn. 

Link to comment
Share on other sites

Dus ik moet een vaccin nemen, welke ik niet vertrouw, omdat anderen zichzelf niet beschermen. Zelfde soort mensen zoals ik dus. En al ben je volledig gevaccineerd dan nog kun je besmet worden door mij? Lekker dan met al die vaccinaties in je lijf.

Afstand houden! Gevaccineerden denken: ik kan alles weer net zoals vroeger. Duh, het wordt niet meer zoals vroeger. 

En wat weet jij van de bijwerkingen op korte termijn? En lange termijn?? Niemand weet iets hierover te melden omdat het niet getest is. Daarom zeg ik, ik neem geen vaccin.  

De opleving van Corona nu een maandje terug kwam ook door Janssen vaccin. Lekker feesten denkt de jeugd want het mag. Dansen met Janssen! 

Hier duidelijk dus een afstand probleempje. En dus vliegen de besmettingen omhoog. De horeca is gewoon nog goed toegankelijk zolang je je aan de regels houdt. Maar nachtclubs etc vragen om problemen want daar zit iedereen binnen. Vliegtuig vertrouw ik ook niet daarom zijn we met de auto gegaan naar Italië, lekker in onze eigen cocon.

Link to comment
Share on other sites

Ja, lijkt me zinniger dat je daar (.nl) dan eerst eens die discussie gaat volgen. Dan hoeven anderen en ik hier niet nog eens alles te gaan herhalen. 
Dat raakt overigens aan een probleem waarmee ik al langer moeite heb, nl het naast elkaar bestaan van die beide fora. Uit nostalgische overwegingen blijf ik hier lid, maar eerlijk gezegd zie ik weinig toegevoegde waarde. En ik ervaar het regelmatig als vervelend dat ik dan dingen dubbel moet plaatsen. Had ook de indruk dat het een stille dood was gestorven of op zijn minst in coma was geraakt. Maar sinds kort is er sprake van een (tijdelijke?) opleving als gevolg van wat moderatie problemen op .nl, waardoor leden daar hier komen kijken en plots in gang gezette Enyaq content. Heb ook eerlijk gezegd met enige regelmaat overwogen het hier maar helemaal voor gezien te houden

Link to comment
Share on other sites

3 minuten geleden, Wasmachineman zei:

Prima, je maakt je eigen afwegingen net zoals ik. Ik ga niets posten op .nl want daar is het onrustiger dan hier.

En ik lees ook niets daar, heel soms kijk ik daar en zie ik veel onrust. 

Kwestie van selectieve waarneming dan; er is wel eens wat gedoe over moderatie maar over het algemeen gaat het er best voorbeeldig aan toe. Af en toe behoorlijk pittige discussies  daar, bv over Corona, maar dat blijft dan wel fatsoenlijk gelukkig. Maar goed allemaal off topic dit. Maar denk dat je dus verder weinig input kunt verwachten hier, gezien de reeds lang lopende discussie daar. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe