Jump to content

Op vakantie via de Autobahn? Dat gaat niet meevallen


Skoody Boo
 Share

Recommended Posts

http://nos.nl/artikel/2043959-op-vakantie-via-de-autobahn-dat-gaat-niet-meevallen.html

 

Filewaarschuwing voor wie in de vakantie door Duitsland rijdt: in juli en augustus zijn op maar liefst 366 plekken wegwerkzaamheden gepland die langer dan vier dagen duren. Dat blijkt uit een lijst die in handen is van de Duitse krant Welt am Sonntag en het persbureau DPA. 

Vooral in de zuidelijke deelstaat Beieren en in Hessen zal het verkeer naar verwachting vaak vast staan.

Voor de Nederlandse vakantieganger zal het eerste stuk van de reis nog meevallen, zo blijkt uit de lijst. In de westelijke deelstaat Noordrijn-Westfalen staan de komende weken op 27 plekken werkzaamheden aangekondigd. 

Maar op weg naar het zuiden wordt het nijpender. Op de werkzaamhedenlijst wordt de deelstaat Hessen 84 keer genoemd en Beieren zelfs 87 keer.

Minister van Verkeer Alexander Dobrindt zegt dat de deelstaten ertoe verplicht zijn de werkzaamheden uit te voeren met zo min mogelijk hinder voor de automobilist. "Belangrijk is om het werk zo snel en effectief mogelijk te doen, zodat de doorstroming van het verkeer mogelijk blijft."

Om lange files zo veel mogelijk te voorkomen, wordt het rijverbod voor vrachtwagens uitgebreid naar zaterdag. Nu mogen vrachtwagens zwaarder dan 7,5 ton op zon- en feestdagen niet de weg op.

De Duitse ANWB raadt vakantiegangers aan om op een fileluwe dag te reizen, zoals zondag, en drukke tijden als vrijdagmiddag en zaterdag te vermijden. De beste manier om files te vermijden is door ´s nachts te rijden, zegt SPD-parlementslid voor Verkeer Martin Burkert in Welt am Sonntag.

"Maar mensen moeten er ook aan wennen dat we een land van werkzaamheden zijn. We zijn Duitsland aan het repareren en dat merk je", aldus Burkert. Hij raadt automobilisten aan rekening te houden met vertragingen en altijd genoeg water mee te nemen.

Bekijk ook

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ach jaren terug dat ik richting Denemarken reed voor vakantie in Norway, kwam ik ook vele werkzaamheden in  Duitsland tegen die dat rustig over een traject van 20Km doen.

Maar echt last had ik er niet van, een ieder past zich aan en laat een ander indien nodig ritsen naar 1 bahn en met een gangetje van 70Km per uur reden we de werkzaamheden zo voorbij.

Link to comment
Share on other sites

Als we naar Italie gaan knallen we lekker om 02:30 (inderdaad even lekker voorslapen een paar uurtjes de avond daarvoor) weg hier vanuit Hoorn en we zullen ons dan melden rond 04:00 op de Autobahn A31! Nu al zin in! En inderdaad, als er een Baustelle is, even rustig aan en iets van 80 km/uur dus, daarna weer versnellen naar kruissnelheid rond de 130 a 140 km/uur. Want dan rijden wij het meest efficiënt! Snel en toch redelijk zuinig.

Link to comment
Share on other sites

10 uur en 51 minuten aldus google.

 

Tel daar een 2 uur bij op en dan heb je de reistijd die je gaat maken.

Google last geen pauzes en tankstops in namelijk en daardoor op lange afstanden niet realistisch

Link to comment
Share on other sites

Tel daar een 2 uur bij op en dan heb je de reistijd die je gaat maken.

Google last geen pauzes en tankstops in namelijk en daardoor op lange afstanden niet realistisch

 

Ik denk dat het minder kan zijn. De pauzes hoeven 's nachts niet zo lang, geen picknick etc. Daarbij ligt de max iets boven waar google van uit gaat.  Maar als er wel 2 uur bij komt vind ik het ook prima.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe