Sign in to follow this  
IBV

Set stalen velgen met Uniroyal winterbanden voor Skoda SUPERB

Recommended Posts

Set stalen velgen met Uniroyal winterbanden voor Skoda SUPERB

 

2 seizoenen gebruikt, nog geen 14.000 kilometer

Profiel op de banden:

 • voor    >8mm,
 • achter >9mm

De 16 inch stalen velgen hebben een breedte van 70, een steek van 5x112 en een ET van 45.

 

De Uniroyal MS Plus 66 winterbanden hebben een bandbreedte van 205 mm en een bandhoogte van 55 mm.

Het maximale draagvermogen bedraagt 615 kilogram per band. De maximale snelheid voor deze band is 210 km/uur.

inclusief 20 roestvrij stalen wielbouten (M14x1.50x27 Bol S17)

 

Aanschafkosten (2012) € 730

vraagprijs € 300

 

Afhalen in Venray (Noord-Limburg)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@IBV er zitten een paar foutjes in:

- ik denk dat je velgbreedte '7J' bedoelt, en niet 'breedte 70'

- De hoogte van de band zal 55% zijn (55% van de breedte van 205, dus 113mm, bandhoogte 55 zou 27% hoog zijn)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@IBV er zitten een paar foutjes in:

- ik denk dat je velgbreedte '7J' bedoelt, en niet 'breedte 70'

- De hoogte van de band zal 55% zijn (55% van de breedte van 205, dus 113mm, bandhoogte 55 zou 27% hoog zijn)

 

Ik heb geciteerd vanuit de specs van de leverancier. Dus als ik iets niet juist heb dan is dat "in commissie"  8-)

Wat de band betreft zul je gelijk hebben; die is 205/55 R16

En voor de velg denk ik ook wel immers 70 en 205 gaan niet zo best samen, is het niet?  :duimomhoog2:

 

Dusss.... zoals @wasmachineman zegt: "sla je slag"

 

groet

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wel diegene die die SuperB heeft zet ze wel goedkoop weer op zijn wielen door hem tussen die velgen te monteren...

Share this post


Link to post
Share on other sites

CORRECTIE!

Set stalen velgen met Uniroyal winterbanden voor Skoda SUPERB


2 seizoenen gebruikt, nog geen 14.000 kilometer
Profiel op de banden: 
· voor >8mm, 
· achter >9mm

De 16 inch stalen velgen hebben een breedte van 7J, een steek van 5x112 en een ET van 45.
De Uniroyal MS Plus 66 winterbanden (205/55 R16) hebben een bandbreedte van 205 mm en een bandhoogte van55%. Het maximale draagvermogen bedraagt 615 kilogram per band. De maximale snelheid voor deze band is 210 km/uur.

inclusief 20 roestvrij stalen wielbouten (M14x1.50x27 Bol S17)

Aanschafkosten (2012) € 730
vraagprijs € 300 of elk aannemelijk bod dat in de buurt komt

Afhalen in Venray (Noord-Limburg)

Share this post


Link to post
Share on other sites

De set is gereserveerd!

Edited by IBV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je het vraagt: ik heb nog een prima Jabra Freeway (handsfree) die ik in de wagen niet meer nodig heb nu ik een compleet spraakgestuurde bluetooth installatie aan boord heb.

Kan hem uiteraard op mijn werkkamer hangen en dan daar handsfree bellen of aan mijn schoonzoon cadeau doen.

Wat zou zo'n ding hier op kunnen brengen?

:gadget:  :geenidee:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By FastFred
   Dit toont vertrouwen in je eigen merk aan! Zie deze link naar Autoblog.nl
  • By FastFred
   Beste forumleden,
   Bij de volgende afweging zou ik graag jullie advies willen horen. Ik heb het voornemen mijn huidige standaard velgen set te vervangen door 17" Dezent TD velgen voor mijn Octavia III.  
   Welke ET-waarde zou ik het beste kunnen laten monteren? Ik heb van verschillende leveranciers verschillende varianten aangeboden gekregen:
   ET 38 met naafgatdiameter 70,1 ET 45 met naafgatdiameter van 57,1 Bij de eerstgenoemde variant moet er met centreerringen gewerkt worden, bij de tweede niet aangezien Skoda standaard 57,1mm heeft. Persoonlijk vind ik het met ET-38 iets stoerder staan omdat de wielen iets verder naar buiten staan, maar ik weet niet of dit niet te veel afwijkt van de door Skoda gehanteerde standaard ET-47. En weet iemand of er dan nog naafdoppen met Skoda logo te koop zijn voor naafgat 70,1mm?
   Jullie reacties zie ik belangstellend tegemoet.
   Freddy
    
    
  • By superbfan15
   Video: Skoda Superb III 2015     
    
  • By darthnick
   Details:
   Model: CH025
   8J X 18H2
   ET waarde: 50
   Steek 5 x 112 (VW Golf 5 & 6, Scirocco etc.)
   Band: ContiSportContanctSport 5, ongeveer 45k mee gereden.
    
   Met de velgen is altjd uiterst zorgvuldig om gegaan en hebben geen beschadiging.
   Ze gaan de verkoop in voor € 850,00
    

    

    

    

    
   Op te halen in Limburg, ze zijn zeker het ritje waard. Indien men interesse heeft graag via een prive bericht contact met me opnemen.
  • By Kire
   Ik heb de eerste 2500km gemaald en wilde de eerste ervaringen delen.
    
   Interieur
   Om maar met een open deur in huis te vallen: de auto is ruim. In ieder geval in de lengte toch. Ben zelf 1.95 en heb regelmatig op de achterbank gasten van mijn postuur. Beenruimte is alleszins beter dan in mijn vorige Ford S-Max. In de breedte is het een ander verhaal: waar ik in de Ford gemakkelijk drie volwassenen achterin kon meenemen is de achterbank van de Superb eerder een 2 + ½ plaats. Op lange verplaatsingen zou ik zwaar medelijden hebben met de persoon in het midden. De tunnel met daarin de aandrijving voor de achterwielen helpt natuurlijk niet.
   Hoofdruimte is ondanks de aflopende daklijn goed, ook voor de wat grotere medemens
    
   In de L&K trim had ik keuze uit een lichte of een donkere bekleding. Vorige ervaringen met lichte binnenbekleding waren niet positief, dus ik ben rücksichtlos voor de donkerbruine bekleding gegaan. Deze is m.i. iets te donker in combinatie met de zwarte buitenkant. Het had iets meer naar het nougatbruin van de Audi A6 gemogen. De verwerking van het leer is echter premium, vergelijkbaar met de A6.
    
   De dikke pook uit de Passat is gelukkig ook verdwenen. Ik weet niet of dit als gevolg van de facelift is of al bij een eerdere versie is vervangen, maar ik heb nog Superbs 2 gezien met zo'n dikke Passat DSG pook. Deze zou zo in een A8 passen.
    
   Het stuurwiel ligt goed in de hand. Een lekker dik stuur, veel beter dan de dunnere versies die ik in de Ford of de Audi had. Wat me echter tegenvalt is de bediening van met name “Media”. Via het maxidot scherm kan ik niet muziek uit andere directories keizen, hooguit van titel wissen binnen de directory. Dat was in de Ford toch beter geregeld.
    
   De bediening van verwarwing, airco, radio en, yessssssssssssss, verwarmde stoelen is heel intuïtief. Alles zit op de juiste plek, met knoppen die groot genoeg zijn om zonder naar beneden te kijken te bedienen.
   Een grote min echter voor het Columbus systeem in het geheel. Dit start zo traag op dat het nu, na 2500 al als storend werkt. Kan dit niet eenvoudig opgestart worden als ik sleutelloos mijn auto open?
   In tegenstelling tot andere reviews, vind ik de positie van het scherm niet storend laag. Het navigatie systeem is voor mij ondersteunend en ik kijk er alleen op als ik dicht bij een onbekende bestemming ben. Meestal weet ik in grote lijnen hoe ik ergens moet komen. Bediening van het touchscreen moet ik echter nog leren. Misschien kan ik het scherm kalbreren? Bij de Ford was dit mogelijk. Anders moet ik leven in de wetenschap geen touchscreen vingers te hebben. Er is erger....
    
   Ik had de auto ook besteld met MDI (in België een optie bovenop het L&K pakket – onbegrijpelijk ), waarvoor ik achteraf ook nog eens een MDI kabel voor heb moeten bestellen (nog maar eens – onbegrijpelijk). Gelukkig werkt het onberispelijk met de 128GB harde schijf die ik had liggen. Playlists werken, in tegenstelling tot mijn Ford, zonder problemen. Heb al een aantal lijstjes die me zonder muziek te herhalen ineens van België naar Zuid-Italië brengen. Heerlijk!
    
   Qua afwerking heb ik een aantal puntjes, die gelukkig te verhelpen zijn(/waren):
   afdekplaat van de BT module onder de passagiersstoel was scheef geplaatst
   schuifje in het handschoenenvak om koeling mogelijk te maken is wel een beetje gammel. Ik had hem al op dag 1 in de hand. Gelukkig eenvoudig terug te plaatsen, maar was een draaiend plaatje in de zijkant niet veel steviger geweest
   portier rechstachter kan niet van binnenuit geopend worden. Ik moet hiervoor nog een afspraak maken om, waarschijnlijk, een veer in het binnenwerk te verbinden. Quality control was even een pintje pakken?
   Daarnaast 2 zaken die echt uit de toon vallen: brillenvakje boven de spiegel ziet er een beetje goedkoop uit. Is in ieder geval groot genoeg, maar nogal krakkemikkig gebouwd.
   Het mechanisme van de handrem wordt afgedekt door m.i. het goedkoopste stuk plastic dat ze nog in de fabriek hadden liggen. Iedere keer als ik de handrem gebruik krast en kraakt het. Misschien te verhelpen met een beetje siliconenspray, maar zeker niet in lijn met de rest van de wagen.
    
   Stoelen zijn comfortabel, bieden voldoende steun en zijn ook lang genoeg. De geheugens op de bestuurdersstoel zijn ideaal om een onderscheid in zitpositie te maken tussen stads- en lange-afstandsverkeer. Om nog duistere reden schiet de passagiersstoel soms naar een andere positie. Geen idee of dit komt dor het onbewust aanraken van de knoppen bij het instappen of dat het softwarematig op te lossen is.
    
   Exterieur
   Ik heb de wagen genomen in de kleur Black Magic. Ik heb deze kleur gekozen omdat er weinig alternatieven waren: een anthraciet grijs of donkerblauw is simpelweg niet leverbaar. De kleur past m.i. uitstekend bij dit formaat auto. Aangezien we regelmatig met de auto naar Zuid-Europa gaan, heb ik ook de achterruiten laten verduisteren (dit is waarschijnlijk foliatec). De verduistering zou 95% moeten zijn. Ik denk wel dat dit klopt, aangezien mijn vorige wagen 90% had en deze toch een stapje donkerder zijn. Ideaal voor de kids, zeker als ze een filmpje willen kijken op de langere ritten.
   Om het af te maken zit er ook een trekhaak onder (af fabriek). Deze zal ik waarschijnlijk pas in het voorjaar voor het eerst gebruiken. Parkeersensoren werken perfect, ook met de haak gemonteerd. Bij mijn vorige wagen (achteraf geplaatst) wilde dit nog wel eens tot storingen leiden.
    
   Zoals bij mijn introductie al gemeld, heb ik op dit moment lelijke stalen velgen met winterbanden. Nog even wachten tot april dus, voordat de sirius velgen eronder komen. In tegenstelling tot wat ik van anderen lees, vind ik deze velgen heel goed passen bij de auto.
    
   De keuze voor een berline was niet eenvoudig. Ik was eigenlijk in de markt voor een combi en heb daarin proefgereden. Na 15 jaren “busjes” en combi's wilde ik wel eens iets anders. Heb uiteindelijk de drieste stap gemaakt en een berline besteld. Ik weet niet of dit bijdraagt tot extra stijfheid van de carosserie (liftback systeem), maar ik heb wel de indruk dat het geluidsniveau binnen lager is dan in de combi.
    
   Een bijkomende plus van de berline is de ledverlichting achter. Reed deze week achter een collega Superb FL en zag pas van dichtbij dat het geen Jaguar XF was
    
   Esthetisch heb ik nog wel een aantal zaken veranderd: behalve de logo's voor en achter heb ik alle beschrifting (Skoda, Superb, Laurin&Klement) laten verwijderen. Dit stak zo zwaar af tegen het zwart dat het kitscherig was (zeker de Laurin&Klement op de zijkant). Je moet dus nu echt twee keer kijken om te zien welke auto het is.
    
    
    
   Prestaties/rijgedrag
   Misschien ben ik niet veel gewend geweest met mijn vorige wagens. Deze waren steeds, vanwege de oude Belgische fiscale wetgeving, nooit meer dan 140pk. Mijn Superb heeft er 170 en heeft de nodige pit. Waar ik bij de laatste voorwielaangedreven busjes en A6 steeds last had van doorslaande voorwielen bij het stevig optrekken, komt dit bij de 4x4 in het geheel niet voor.
   Vergeleken met de A6 vind ik het rijgedrag van de auto (voor zover al te beoordelen na 2500km) beter. De A6 voelde altijd aan als een boot (ik had standaard ophanging, 16 inch wielen), een beetje lomp. De A4 met zelfde ophanging en wielen stuurde veel scherper. Ondanks de afmetingen leunt het rijgedrag meer naar de kleinere A4 dan de grotere A6. Misschien (deels) toe te schrijven aan de Haldex? Ik heb nog geen bochtige provinciale wegen of bergpassen gedaan, dus nog een voorbehoud hiervoor.
   Op de slechte Belgische autostrades weert de auto zich echter goed. Met de winterbanden worden oneffenheden en richels goed weggewerkt.
    
   Conclusie
   Deze Superb kan zich zeker meten met een A6. Voor iets meer dan de basisprijs van een A6 2.0CRTDI 177 multitronic heb ik een volledig uitgeruste berline uit dezelfde stal. Wil je een vergelijkbaar uitgeruste A6 (echter zonder 4x4) zit je al vlot op 15-20k meer dan de Superb.
   De Superb is gewoon een discrete luxueuze berline met een neutraal rijgedrag. Hij heeft meer dan voldoende reserves om vlot anderen in te halen, zelfs op behoorlijke heuvels (voor de kenners: de E411 tussen Wellin en Neufchateau). Ik verwacht geen sportallures, alhoewel 0-100 in minder dan 9 seconden eigenlijk best wel goed is.