Ga naar inhoud

Prijsverschillen auto's met onze oosterburen


Captain Hook
 Delen

Aanbevolen berichten

Dat auto's in Duitsland goedkoper zijn, wist ik wel, maar dat het verschil zo groot is...

http://www.apl24.de

Vul voor de grap maar eens je eigen type Skoda in en verbaas je over de 'Endpreis'.

Zo zie ik dat een Roomster 1.2 TSI DSG Scout plus in Duitsland 21.000 euro zou moeten kosten (en hier in NL 25.000), maar met korting uiteindelijk nog slechts 16.000 euro kost... :huh:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, kijk nou eens goed, naar die prijzen op die site. Het gaat om de reguliere prijs in Duitsland, met daarbij nog eens de korting die je krijgt!

Een Roomster die in NL bij 25K kost, kost via deze toko 'slechts' 16K. En dat is echt niet het BPM verschil! (BPM is 'slechts' 4500 euro op deze auto)

aangepast door Captain Hook
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. De genoemde eindprijs voor mijn GL is lager dan de prijs zonder BPM en BTW in Nederland. Dat zou kunnen betekenen dat je de auto daar kopen moet, als je spekkoper zijn wil.

Maar dan moet je hem nog invoeren, je oude auto zien kwijt te worden, de garantie(?), Zijn allemaal zaken die buiten het geld dat het kost, ook nog een behoorlijk inspanning kunnen vergen. Het is de vraag of je dat er voor over hebt.

Het is toch vooral gemakkelijk als je een auto koopt bij een dealer in Nederland, dan heb je dat gedoe niet. En dat dat geld kost................. het zij zo.

En steeds voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, daar gaat onze samenleving ook kapot aan.

aangepast door Busje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een auto importeert, moet je alsnog BTW en BPM betalen, dus schiet je daar meestal weinig mee op...

Kun je nagaan, als auto's overal zo kostbaar zouden zijn als in Nederland en in Denemarken (daar is het nog erger) hoe weinig auto's de automobielfabrikanten uiteindelijk nog verkochten... Nu wordt het nog enigszins op niveau gehouden door de 'goedkopere' landen. Maar in Nederland is (tezamen met Denemarken) het aanschaffen van een auto inmiddels verworden tot een zeer kostbare aanschaf met een uiterst bedenkelijke restwaarde.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een auto importeert, moet je alsnog BTW en BPM betalen, dus schiet je daar meestal weinig mee op...

Niet altijd. Als je de auto gekocht hebt in het buitenland terwijl je daar woonde, en dat daar wonen ook nog 6 mnd hebt volgehouden mag je hem meenemen zonder BPM te betalen. Ik heb dat wel overwogen voor we in Zweden gingen wonen. Alleen hadden we dan met een 17 jaar oude renault clio daar heen moeten rijden (d.w.z. verhuizen), en een busje waarmee je de zomer kon rondtrekken vond ik toch een iets beter idee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

BPM en BTW maken het verschil. Daarnaast zijn de fabrikanten in D ook in een struggle for life bezig. Met name Opel is op stervens na dood en probeert via de prijs marktaandeel te houden. Nu Bochum dichtgaat gaat natuurlijk binnen 1 jaar het licht uit bij Opel, maar ze verzieken wel de priizen.

Na bijtelling van de BTW en de BPM is het op het prijsniveau van Nederland. De verschillen zitten hem ook in de details. De Duitse auto's (even de Skoda's) zijn over het algemeen minder compleet dan in NL. Je kunt veel klagen over PON, maar dat doen ze wel goed...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daarnaast zijn de fabrikanten in D ook in een struggle for life bezig.

Dat is in NL niet anders. Als ik lees dat dit jaar 26% minder auto's verkocht zijn dan in 2011. Er op alles bezuinigt wordt. Ging van de week vragen voor een kalender. Het was de eerste keer vertelde de medewerker, dat er geen kalenders waren zolang als hij er werkte. Het bedrijf verkoopt Honda, een merk dat in NL heel slecht verkoopt. En Skoda dat dan nog redelijk verkoopt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe