Jump to content

fotografie


Rosinfield
 Share

Recommended Posts

LOL! Avatar = ik spam

Ik heb trouwens een statief gekocht gisteren!

Mooi ding geworden, Hama Star 63. Leuke prijs bij de MediaMarkt. Toch handig, in zo'n stad wonen! Je loopt zo naar de MM...

Zaterdag fotoshoot doen... was hij wel voor nodig.

Edited by Gieliovd
Link to comment
Share on other sites

Leuk! Dit topic was ik nog van plan om aan te maken, maar dat hoeft dus al niet meer!

handig he michiel, een Mediamarkt in de buurt! Hoewel ik er voor mijn fotografie nog maar zelden iets gekocht heb... ja, geheugenkaarten, accu's, da soort spul, maar geen body of objectieven! Dat koop ik wel in Den Haag, maar dan bij Foto Konijnenberg. Daar heb ik ook mijn statieven vandaan.

Een goed statief uitzoeken is ook nog een vak apart overigens! ;-)

Link to comment
Share on other sites

Zo, om af te trappen een klein fotoverslagje. Ik liep ergens bij Utrecht (Fort Vechten, schitterend!) door een boomgaard te struinen, toen ik het pad van deze rakkers kruiste:

Voorzichtig vanachter de boom: zie ik daar een camera?

5474442448_63df113466_b.jpg

IMG_5850A by marcoeoscanon, on Flickr

Bekijk jij het lekker met je camera, ik ga er vandoor!

5474444112_9198afde37_b.jpg

IMG_5851A by marcoeoscanon, on Flickr

He, wat zie ik nu ineens op de voorgrond? Z'n grote broer!

5473847329_1974a231a4_b.jpg

IMG_5853A by marcoeoscanon, on Flickr

Even een noodstop... viel jij mijn kleine broertje lastig?

5474441562_08bcf4706a_b.jpg

IMG_5855A by marcoeoscanon, on Flickr

Hm... even nadenken... die vent is toch wel groter dan ik... weet je...

5474443106_ce9701a15b_b.jpg

IMG_5857A by marcoeoscanon, on Flickr

weet je wat... ik ga er ook wel vandoor, m'n broertje achterna!

5474443760_62f568d7b7_b.jpg

IMG_5858A by marcoeoscanon, on Flickr

Goed... dit was een beetje onzin natuurlijk... maar wel leuk om die beesten te zien spelen en rondlopen. Totaal niet bang...

Link to comment
Share on other sites

Hm, dat werkt nog niet helemaal lekker zie ik: je moet op de foto klikken om een grotere versie te zien. Maar als je dat doet, krijg je niet alleen een grotere foto in het topic te zien, maar ook een nieuw scherm, waarin Flickr opent. Vervolgens moet je nog een keer op die foto in het topic klikken om 'm weer te verkleinen, maar dan opent Flickr nog een keer.

Is het een optie om die verkleining naar 30% uit te schakelen, eventueel alleen in het fotografietopic? Of kost dat teveel opslagruimte?

Link to comment
Share on other sites

Het grote bestand is er eigenlijk al, want als je Flickr dicht doet zie hem groter. Moet uit uitmaken. Maar er zit een hyperlink achter, daarom krijg je dat. Als je die weghaalt en direct verwijst naar je "LARGE" versie van je foto's op Flickr moet hij werken?

Mijn beste foto is het niet, maar ik zat WMM te pesten omdat hij zo achter me aan zat voor een Avatar ;)

@Mediamarkt... tja, ik koop er als het ff kan alleen kleinmeuk maar ik had er ook een TV vandaag laatst. Ik ben een prijskoper, simpel als dat. Consumentenproducten van retailer X zijn niet anders dan retailer Y en voor aftersales heb ik 0,0 behoefte, behalve garantiekwesties, en dat is tegenwoordig meestal toch RMA...

Foto Konijnenberg, hoe toepasselijk, is heel leuk natuurlijk. Zal er eens naartoe gaan. Maar kijk, ik ben wederom prijskoper. Jij bent een andere consument. En ja, ik heb geen budget voor apparatuur. Ik doe het met een Sony Alpha 700 body, 18-250 objectief en ergens in een doosje ligt nog een 18-55 kitlens. En sinds gisteren dan een statief.

Graag koop ik een prachtig macro-objectief en een échte zoomlens. Graag maak ik ook een kleine studio met perfect belichting van kleine objecten. Maar dan denk ik, allemaal veel te pretentieus voor mij als amateurtje... en tijd heb ik er toch niet voor. Of maak ik er niet voor?

Zo heb ik nog 20.000 foto's staan die ik moet uitzoeken, archiveren, photoshoppen voor speckles, vignetting, scheve horizon... Maar nog altijd heb ik géén fijne tool om te archiveren. Lightroom was het volgens mij dat een maat liet zien? Dat pakket moest ik eens proberen, als dat het tenminste was. Harstikke leuk allemaal! Maarja, het motorseizoen komt er weer aan, moet 2 motoren klaarmaken, drukke baan vrienden, socializen, sporten, huis en tussendoor relaxen en slapen <_<

Gelukkig heb ik me voorgenomen meer te genieten, wanneer zal ik beginnen :doh2:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zondag de hele dag foto's maken. Een sessie voor een website en een catalogus. Dus best spannend, sfeerplaatjes, productfoto's...

Dat is het heikele punt. Ik kan prima foto's maken, ik ben een man van de techniek. Daarom is mijn DSLR ook zo leuk, er zitten 100 knopjes op en je kunt alles zelf instellen. Heerlijk vind ik dat.

Waar het vaak aan schort is creativiteit. Dat heb ik de opdrachtgever ook aangegeven, er moet iemand bij zijn die aangeeft waar ze naar op zoek zijn. Wat voor sfeer, compositie, hoek, kleurbalans...

Je kent het wel. Je kunt er koele plaatjes van maken, of een warme uitstraling, een beetje spelen met de witbalans, settings op je toestel... wil je spelen met bokeh als je productfoto's maakt of heb je liever een grote scherptediepte? Hoe accentueer je iets?

Wordt wel leuk zondag! Driepoot mee, lader mee, 8GB kaartje mee... Alleen wat ik ook nog wel eens zou willen hebben is een échte flitser.

Waar ik trouwens al mijn foto's mee schiet sinds ik dit objectief heb gekocht is een Sony branded Tamron AF18-250 Di-II lens. Dit is een Sony SAL 18-250 met de waarden f/3.5-6.3.

http://www.dpreview.com/news/0609/06093001tamron18250.asp

Ik heb dit objectief gekocht in Sydney. Ik was op wereldreis en had een kitlens van 18-55 mee omdat ik de body net gekocht had en nog niet wist wat ik wilde. Kloteding was dat en in Nieuw Zeeland miste ik een zoombereik enorm. Daar het toestel leren kennen en ik wist dat ik de 18-25o wilde hebben. Kwam heel goed uit de test en met mijn doel: een tele-zoom lens voor op reis was dit perfect. De 18-200 was een alternatief, maar die presteert veel minder goed. Zelfs als macro-lens haalt hij leuke resultaten.

Ik ben er erg blij mee! Maakt het allemaal wel zwaar trouwens :)

Link to comment
Share on other sites

Technisch niet bijzonder geslaagde foto's, maar wel een plaatselijk nieuwsfeit. ;)

We kwamen thuis van boodschappen doen, ik was bij de poelier op de markt geweest en wat zie ik in de tuin, daar was de gevederde poelier ook bezig! Zat op de schutting rustig z'n maaltje uit elkaar te plukken!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe