Ga naar inhoud

Politiek! Altijd wel wat over te melden? Doe het dan hier!


Sodela
 Delen

Aanbevolen berichten

Ja, ik kan me helemaal vinden in de redenering/argumenten van Frank!

Er zijn maar bar weinig partijen die ergens voor staan en iets willen. Bijna allemaal willen ze niets of iets terugdraaien. Enkele partijen vallen daarmee nu erg door de mand omdat ze zich maar al te snel laten gijzelen door de waan van de dag/ verkeizingen (populisme).

D66 en de CU zijn de enigen waarbij ik het gevoel heb dat ze er constructief in zitten waarbij de duidelijke keuze van D66 voor Europa mij ook over de streep gaat trekken. Maar goed, het spectakel gaat gewoon door, wie weet wat er nogal allemaal in het theater aan de orde komt.

Wat Skoody aangaf: het is zonde dat we zoveel tijd zijn kwijtgeraakt. Dat geeft wel aan hoe matig / slordig onze politici zijn. Maar als je afspraken hebt gemaakt en anderen (lees: Grieken) voor het blok wilt zetten moet je zelf natuurlijk het geode voorbeeld geven. Dat het lente akkoord rammelt is een feit, maar het is ook met stoom en kokend water gemaakt. Maar het is tijd voor structurele hervormingen die iedereen behoorlijk hard gaan raken. Het is een begin, maar het is lang nog niet af. Die boodschap moeten brengen is natuurlijk niet fijn met verkiezingen voor de boeg. Eens kijken wie dat gaat doen/ wel durft, die krijgt mijn stem waarschijnlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom D66? eeuuh, lijkt me stabiel! Eiegnlijk nooit geruzie intern,

't is lang genoeg geleden in ieder geval. Maar heb je het over Uruzgan in plaats van Kunduz, dan daagt er misschien weer iets?

Ik vind een conflict in een partij niet zo'n probleem, belangrijker is de vraag hoe een partij uit een conflict komt. Bij D66 kan je natuurlijk al lang zeggen: prima. Maar van GroenLinks denk ik dat eigenlijk ook. Die Dibi mag van mij toch wel opzouten, en als hij dat dan doet door nog even de clown uit te hangen: prima. Ik vind Jolande nu al veeeel beter dan Femke, dus dat is het probleem ook niet. Kan je alleen nog zeggen dat het partijbestuur geen sterke indruk maakte. Nou ja, so be it. Het inwisselen van Cohen voor Samson heb ik meer bedenkingen bij. Cohen ging niet meer, maar met Samson is het ook niet zoals het wezen moet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Conflicten en ruzies in partijen tonen minder fraai, maar een probleem vind ik dat ook niet. Of de kopstukken prettige persoonlijkheden zijn zou er ook niet erg toe moete doen. Van belang vind ik dat de partij geen deelbelang behartigt, niet slechts opkomt voor bepaalde groepen maar wel een visie heeft over de inrichting van de samenleving waarbij men zich niet moet laten leiden door de waan van de dag en korttermijndenken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dus niets met single issue partijen, of het nou om dieren, boeren, 50-plussers of wat anders gaat. Bovendien moet je altijd maar raden wat hun standpunten zijn buiten de single issue. Kan je soms raar van opkijken: neem de ideeen van Wilders over de sociale zekerheid, die nu bijna naadloos overeenkomen met die van de SP terwijl een paar jaar terug zijn standpunten daar diametraal tegenover stonden.

Wat de PvdD betreft: sympathiek dat men opkomt voor het lot van dieren, maar ik blijf het een beetje eng clubje vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar heb je het over Uruzgan in plaats van Kunduz, dan daagt er misschien weer iets?

Kunduz is inderdaad iets in elkaar geflanst en wat geen stand zal houden, veel partijen trekken er hun handen van af, als de verkiezingen geweest zijn en er een regering zit dan zal het Kunduz akkoord in "het ronde archief" kunnen verdwijnen!

Het is niet zeker dat ik D66 stem maar op dit moment maken ze op mij de beste indruk. En straks ben ik een maand op vakantie dus niet beïnvloedbaar en dan is het al weer bijna september......spannend? Not!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het met Kees eens. Partijen met (eigenlijk) 1 thema als uitgangspunt zijn te weinig breed georiënteerd om een land met complexe verhoudingen en vraagstukken te regeren.

Een beetje "eng" zijn ze ook nog als ze de mening van anderen niet lijken te tolereren en ook geen fanatieke of misschien wel extreme middelen schuwen om hun wil "op te leggen". Bij de PvdD heb ik dat gevoel in ieder geval wel. Laat overigens onverlet dat hun sympathiek voor de dieren wel positief is, hoewel ze de wereld wel erg zwart-wit zien, ook / met name op dit punt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Een paar feiten over vluchtelingen in 2011:

Hoeveel procent van de EU-asielaanvragen kwam in Nederland terecht?

Hoeveel steeg het aantal vluchtelingen wereldwijd?

Welk land vangt meeste vluchtelingen op?

De antwoorden zijn 4%, 800.000, Pakistan.

Van de 4% die door Nederland in behandeling werd genomen, werd 43 % positief beslist.

aangepast door CaseyBasey
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zie ik net op facebook:

De VVD wil de problemen waar Nederland voor staat niet doorschuiven, maar aanpakken, zie ik op deze pagina staan naast een foto van een vastberaden kijkende Mark Rutte. En een kleine 7000 mensen vinden dat leuk.

Ik ben met stomheid geslagen door deze verrassende invalshoek. Je moet er maar opkomen: niet doorschuiven, maar aanpakken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo, die VVD weet van wanten. Alleen jammer dat zij snelheidslimieten voor automobilisten als probleem zien, belastingheffing als een vorm (legale) diefstal, ontwikkelingshulp als weggegooid geld en het voordeel van hypotheekrenteaftrek voor de rijken als een recht waaraan niet getornd mag worden.

aangepast door CaseyBasey
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben bang dat we onze zuiderburen achterna gaan met een lange periode zonder regering. De PVV heeft zich in het vorige kabinet wel bewezen als moeilijk te vertrouwen en ik vrees dat die toch aardig wat stemmen gaan krijgen. Er zullen echter weinig partijen zijn die met de PVV willen regeren. De formatie zal daarom wel erg moeilijk gaan worden. Dat ze nu veel standpunten van de SP overnemen is ook niet verwonderlijk, de SP gaat aan kop in de peilingen en daar proberen ze op mee te liften.

Overigens heb ik de vorige keer op de SP gestemd, volgens mij is hun programma nog in essentie gelijk, de bescheidenheid siert in ieder geval en het is no-nonsense aanpakken (maar dan wel met z'n allen..). Ik moet me nog gaan verdiepen in de materie voor 12-9, maar de PVV krijgt mijn stem in ieder geval zeker niet. Net zo min als de VVD.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

idem dito

Ik ben bang dat we onze zuiderburen achterna gaan met een lange periode zonder regering. ...

Ik ook, met dit versplinterde politiek landschap. Echt grote partijen lijken niet meer te bestaan zodat men al gauw terecht komt op een coalitie van 4 of 5 partijen (Kudiz coalitie?) wat een langdurige formaties met zich zal brengen en het uiteindelijke akkoord zo stijf staat van de compromissen dat belangrijke zaken niet of niet voldoende worden opgepakt. Wat zou helpen is een hogere kiesdrempel invoeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe