Ga naar inhoud

De lange arm van Zwitserland


hobbel de bobbel
 Delen

Aanbevolen berichten

...

Ik heb dus niet betaald en heb er tot op heden niets meer van gehoord, terwijl dit een land uit de Eurozone betreft.

En daarom betaal ik dus nu ook niet, omdat mijn ervaring , is, dat het wel eens zou kunnen meevallen.

M.a.w. lokale wetgeving aan je laars lappen, overtredingen begaan en doelbewust er mee wegkomen en er dan ook nog een goed gevoel bij hebben?????

Sorry, maar dit had ik niet verwacht. Is dit nu niet het soort gedrag waar we vaak allemaal tegen ageren? Van, "ik kom er wel mee weg" "regeltjes gelden wel voor hullie, maar niet voor ikke"? :gestoord:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daarmee schiet je weer te ver door denk ik, Erik. Ik zou bijna het begrip "politiek correct" gebruiken. Ik denk niet dat Hobbel doelbewust de max snelheid heeft overschreden met de gedachte er wel mee weg te komen. En het gaat natuurlijk ook niet om een halsmisdaad. En ik kan me ook wel voorstellen dat je, mede op grond van eerdere ervaringen, hoopt er niets meer van te horen. Toen ik zelf een keer geflitst was en het maar duurde en duurde en ik niets meer hoorde, dacht ik ook wie weet hoor ik er niets meer van (quod non)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als hobbel nou geen enkele post had gekregen, geen brief uit CH, geen acceptgiro, ok soit. Dan besef je het niet eens.

Maar hij is er nadrukkelijk op gewezen en beslist ook nadrukkelijk om niet te (willen) betalen. Dan bega je bewust een overtreding door het niet (willen) betalen van een sanctie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Soms is zo'n gokje wel leuk.

Ik heb een keer gehad - snelheidsbekeuring in Duitsland, 50 waar je 30 mocht in bebouwde kom - dat ik verdere vervolging kon afkopen als ik binnen een week 25 euro overmaakte. Toen heb ik niet gegokt, en dat direct gedaan. Maar je kan daar wel uit afleiden dat het kennelijk toch bewerkelijk is om boetes in het buitenland te innen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@hobbel:

Het gaat niet meevallen.

Ik heb veel ervaring met Zwitsers en boetes: aantal jaar zeer frequent naar Zwitserland geweest (gemiddeld 1x per maand) omdat ik bij een bedrijf werkte waar ik verantwoordelijk was voor het Zwitserse kantoor. Vaak met de auto gegaan en zowel ikzelf als mijn collega's kregen wel eens een prent voor een paar km/u te hard, vooral in tunnels waar je 80 mag (trajectcontroles).

Zwitserland heeft een zogenaamd rechtshulpverdrag met Nederland, wat er op neerkomt dat de Nederlandse justitie achter Nederlanders aan gaat die een Zwitserse boete opgelegd hebben gekregen (en andersom natuurlijk). Daar hebben wij meer dan ééns mee te maken gehad (paar boetes achter elkaar, waarvan wij ook dachten: "het zal wel los lopen"). Op een gegeven moment staan namelijk gewoon de Nederlandse politie op de stoep, met daarbij een deurwaarder - als je pech hebt.

Zwitsers zijn zo mogelijk nog meer regelzuchtig, correct en Pünktlich dan Duitsers, dus ga er maar van uit dat de Zwitserse justitie beslist achter je aan blijft jagen.

Kortom: je komt er dus niet onder uit, je koppigheid door simpelweg het verhaal te negeren kan je ook nog eens duur komen te staan in verband met eventuele verhogingen en incassokosten door het niet-betalen. Simpelweg het verhaal negeren kan (en zal) echt een dure les worden.

Mijn advies: betaal die boete gewoon, tenzij je zeker weet dat 'ie onterecht is. In dat geval: maak gebruik van de bezwaarprocedure zoals omschreven in de documenten die je ontvangen hebt. Is mij één keer gelukt: boete geseponeerd omdat de foto onduidelijk was. In de andere gevallen: foto gekregen, geen ontkomen aan. In Zwitserland word je altijd aan de voorzijde geflitst, want in Zwitserland moet de bestuurder herkenbaar op de foto staan. Leuk, als je geflitst wordt als je met de muziek zit mee te blèren :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

:lol: verkeerd begrepen....

Ik heb niets te vrezen: die paar Zwitserse boetes heb ik destijds netjes betaald, mede op advies van mijn Zwitserse collega's, omdat aan de Zwitserse justitie in dit opzicht simpelweg niet te ontkomen valt.

Verkeersovertredingen worden in Zwitserland zeer serieus opgevat (en navenant bestraft) dus men heeft ook een lange adem wat betreft innen van opgelegde boetes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik betaal gewoon niet, met of zonder verdoving, ik laat me door de Zwitserse roofridders, niet op termijn een poot uitdraaien !

Niet om het één of ander, maar je hebt te hard gereden en daarvoor (terecht) een boete gekregen. En dan zijn vervolgens de Zwitsers fout? Da's nogal de omgekeerde wereld! Daarbij: had je een boete in Nederland opgelopen, zou je hem ongetwijdelf gewoon betaald hebben.

Zoals ik al eerder zei: als je vind dat de boete onterecht zou zijn, maak dan bezwaar volgens de procedure, anders gewoon betalen. De Zwitsers kennende, kun je er gegarandeerd ellende mee krijgen als je simpelweg niet betaalt en niet reageert.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Nou, het is niet erg om soms te betalen hoor. Der Klügere gibt nach zeggen ze, ook in Zwitserland.

Het zou wat anders zijn als je echt geen overtreding begaan zou hebben, dan had je inderdaad kunnen en misschien wel moeten doorgaan. Nu is het even de domme pech dat je een vakantie kiekje hebt van je mooie Yeti. Je mag alles, behalve je laten pakken. Jouw pech is dat jou dat niet gelukt is (dit is niet cynisch of gemeen bedoeld Ger!).

Om nu voorshands meteen te roepen dat je de Eidgenossen niet meer zult bezoeken is misschien ook een beetje voorbarig. Het is en blijft wel een mooi land en dit voorval is het mijnsinziens niet waard er nu een principiële zaak van te maken. Zeg nooit nooit... Hoe kom je daar dan weer uit als moeders er naartoe wil of je niet 1000 km wilt omrijden? Ik doe in ieder geval even niet met je boycot mee, hoe moet ik anders bij mijn Zwitserse vrienden komen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, daar ben ik toch uitendelijk voor de bijl gegaan.

Aanmaning Boete..aldus deze keer de aanhef. [...]

"Vermoedelijk is het aan uw aandacht ontsnapt, dat de vermelde boete nog niet is betaald.

Daarna volgt de sanctie, het starten van de procedure door de officier van justitie".

Aldus Polizei Basel -Landschaft.

Told you so, geen ontkomen aan! :contract:

Maar goed, ik begrijp ook wel weer dat je de gok waagt: wie weet hoor je er inderdaad nooit meer wat van. Wel zo slim om nu alsnog gehoor te geven aan het verzoek tot betalen.

Ik vind mijzelf toch wel een slappe zak, dat ik niet doorga tot aan het Zwitserse Polizei Basel-Landschaft.

[...]

Ik vind mij zo, ontzettend slap en van de grote woorden.

Nou, dat is dan ook weer niet nodig, hoewel enige zelfkennis natuurlijk wel meegenomen is ;)

Voor straf ga ik nooit meer naar Zwitserland, ik zal ze krijgen.

Ach, je kunt altijd om Zwitserland heen :autorijden:

Maar dat is niet altijd even handig. Het is een mooi land; ik mijd het deze zomer om niet in de drukte te geraken maar ben er vaak genoeg geweest om beslist nog eens terug te willen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe