Ga naar inhoud

Navigator 11 Free


Skoody Boo
 Delen

Aanbevolen berichten

....stelde hij de vraag die je CaseyBasey kon horen denken :lol:

Ik ga eerst eens kijken of het programma een beetje naar behoren werkt. Op het dashboard plaatsen vergt nog wel wat:

- het kost 100 euro

- ik vraag me daarbij nog steeds af of het daarmee wel op de goede plek komt te zitten. Ik heb wel een idee hoe ik hem dan zou willen hebben, maar het is lastig in te schatten of het ook goed uitkomt. Het blijft dus een beetje een gokje.

- je moet met zo'n schroef in de weer waarmee je voorstoel vast zit. Ik heb geen idee of er iets mis kan gaan als je daar met je tengels aan zit, en ik heb er ook niet het goede gereedschapje voor.

- je voorstoel kan niet meer extreem ver naar voren. Niet zo dat je er last van hebt een geschikte stand te vinden om te zitten, maar wel dat het beperkend kan werken als je bij woonboulevard of bouwmarkt langs gaat.

Ik heb nou besloten om eerst die GPS-muis te doen, omdat dat voor mij ook wel meerwaarde heeft als ik besluit om toch niet die netbook op een of andere manier te plaatsen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

GPS-muis lijkt enigszins te werken. Het ding snapt in ieder geval waar ik ben, en weet dat ook bij te houden als ik de straat uitloop. De kaart draait wel nogal, kennelijk toch iets met nauwkeurigheid, of hij neemt het gegeven straatverloop niet mee.

Er zijn ook verschillende protocollen om uit te kiezen.

- GNS

- Open TMC

- LOCOSYS Advanced TMC

- Navilock

- Royaltec

- GSat BTT100

Wordt nog even prutsen wat nou het beste resulataat gaat geven. Woensdag ga ik weer autorijden, dus dan weet ik vast iets meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Skoody Boo

Nieuwsgierig geworden door je post heb ik ook Navigator 11 Free gedownload en geïnstalleerd op een SD kaartje. Deze geplaatst in mijn A-Sure Chinese GPS/Radio system en draaien maar. :) GPS wordt gezien evenals TMC. Navigeren heb ik er nog niet mee gedaan, maar na werktijd ga ik eens kijken of het systeem weet waar mijn huis woont en wat het nog meer biedt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net even gekeken en die kaart is best wel up to date, als in hij kent zelfs ons adres (ons huis is nu 2 jaar oud..)

Ook ons vakantieadres in Kroatië staat erop en ook dat is een redelijke uithoek die je normaal niet vind in je navigatiesysteem..

Jammer dat mijn GPS ontvangen in m'n HTC stuk is, anders had ik hem graag geprobeerd.

@Pc-freak wat voor een GPS muis heb je nog "over"?

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb je de muis voor of na installatie navigator geinstalleerd ?

Anders alles er weer vanaf halen en dan eerst je GPS muis instaleren en dat hij in systeem van windows wordt gezien en dan je

Navi software installen met de gps muis aangesloten !!??

Link naar reactie
Delen op andere sites

nee, had eerst navigator geinstalleerd, dus dat is een optie. Over gezien worden in Windows: bij de poorten in apparaatbeheer staat de compoort vermeld waarop hij is aangesloten, en de andere poorten niet. Maar dat hierop dan dus een GPSmuis is aangesloten valt niet af te leiden.

Wel weet Navigator 11 de poort zelf te scannen waarop de muis zit, herkent hij de muis ook wel, maar het probleem zit er in dat hij geen satellieten ziet. Terwijl dat eerder wel het geval was terwijl ik niet weet wat er is veranderd...

hmmm, misschien toch even naar buiten lopen, je weet nooit....

Link naar reactie
Delen op andere sites

weet niet hoe dat ding geleverd is en hoe die inwendig in mekaar zit

Maar met mijn losse GPS antenne die werd geleverd bij de Kenwood en ervoor de JVC ( RR tijd ) werd er een metalen plaatje bijgeleverd en daar moet de muis op gekleefd worden ( magneettisme ) of op metaal van de wagen zelf

En zodra de GPS antenne nu van het metalen plaatje is losgekomen merk ik dit met de Kenwood vrij vlot vanwege dat hij dan langer er over doet om de satalieten te vinden

En hou er rekening mee dat de eerste keer je positie zoeken nogal wat langer kan duren dan normaal als hij in gebruik is !

Of is het een GPS muis van Vodafoon ? want dan moet je ff geduld hebben dat de monteurs klaar zijn met alle antenne's weer in de lucht te brengen !

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

nou, net even naar buiten gelopen, en direct 4 satellieten. En ik stond toch naast m'n auto, dus ach, meteen maar even echt geprobeerd.

De stem klinkt echt prima, Nederlands, alleen kreeg ik afstanden nog in miles en yards. Navigatie loopt soms lichtjes achter (20 meter), maar dat heeft TomTom ook wel eens. Max. snelheid klopt geen zak van, en de nieuwe rotonde (1 jaar oud) kende hij niet. Herberekenen gaat erg vlot.

Zwakste punt is de navigatie. Ik zat een keer in een akker en een keer in een begraafplaats. Hij weet het wel zelf weer op te lossen, maar dat duurt toch wel 30 seconden, en dat kan natuurlijk vervelend uitkomen.

@Edk, bedankt voor de tip, hij heeft een magneet, dus dat metalen plaatje ga ik uitproberen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Edk, bedankt voor de tip, hij heeft een magneet, dus dat metalen plaatje ga ik uitproberen.

En weer een pluspuntje !

neem maar een boterhamzakje en leg dat op je dak van den Fabia en dan de magneet op dak plakken en snoer muis door zijraam naar binnen en aansluiten op de .....book

En kijk dan maar eens hoeveel satalietjes je dan pakt

Want 4 vind ik weinig, dan is de afwijking nog redelijk groot en beland je inderdaad op een begraafplaats of in het casino als je daar in de buurt komt

Link naar reactie
Delen op andere sites

tja, maar als ik er buiten mee loop zijn het ook 4 satellieten. Eerst maar eens het effect van een metalen plaatje er onder proberen.

hm, hij heeft er nu hier in huis 4 tot 6 (was eerst dus nul). Tot dat ik het deksel van een blik onder plak, dan klimt het naar 8, en daar zakt hij ook niet meer onder. Er is duidelijk effect, nou maar hopen dat het genoeg is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

in de auto heeft hij met metaal er onder vrijwel altijd 8 satellieten. En dat maakt een hoop uit, want ik kan nou zien waar ik op de rotonde zit. Hij is nou niet verdwaald, maar het was maar een kort stukje. Morgen moet ik een langere rit maken, dus dan maar weer even goed uitproberen.

ja Ed, maar ga niet altijd met het raampje open rijden. Deksel van een koekblik er onder gaf nu ook aardig resultaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe