Ga naar inhoud

Vakantie 2012


Wmm is er niet meer
 Delen

Aanbevolen berichten

  • 2 weken later...

Even een andere vakantie gerelateerde vraag.

Wie kent er een leuk en betaalbaar adresje in het zuiden van Duitsland om te overnachten? We gaan 27 april naar Italië en we willen eens gaan proberen overdag te rijden ipv 's avonds / 's nachts. Dat betekend dat we ergens op zo'n 7 a 800 km van Beuningen richting Italië een slaapplek nodig gaan hebben (ik gok zo in de regio Ulm). We gaan via Oostenrijk naar het Gardameer. Ik ben al even aan het zoeken geweest en de moeilijkheid voor ons zit hem in het vinden van een kamer waar we met z'n allen (2 volwassenen en 3 kleintjes) kunnen slapen.

Alle tips zijn welkom!

(de Superb mag overigens eerst nog voor zijn/haar eerste beurt weg, die staat inmiddels alweer op 27 dkm)

aangepast door bakkertje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed zoeken want prijzen varieren nogal!

Wij vinden meestal wel iets rond de 80 euro excl ontbijt! Wij zijn met 4 en vragen dan een familiekamer! Die moeten jullie ook hebben, is gewoon het makkelijkst! Campingbedje hebben ze ook vaak staan voor een klein prijsje of zelfs gratis!

Ontbijt kan natuurlijk ter plaatse maar dat doen wij meestal niet! Wij gaan altijd naar lokale bakker daar de volgende ochtend en kopen lekker verse broodjes daar, scheelt enorm in prijs natuurlijk!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb er alleen op doorreis naar Ravenna op een camping overnacht. Maar het Gardameer zelf is vooral erg mooi, dus volgens mij moet je gewoon goed luieren en daar lekker in zwemmen.

Wij hebben de pas met wegnr 186 gereden, en dat was erg mooi. Als je tijd hebt zou ik dat niet overslaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sirmione is een leuk stadje, ligt aan de zuidkant van het Gardameer op een schiereiland.

Aan de noorkant is Riva del Garda de moeite waard. De route langs de oostkant van het meer is ook aan te bevelen.

Als je van steden houdt, dan kan ik je Verona aanbevelen met een mooie Arena en binnenstad. In de Arena kan je in de zomermaanden opera's bijwonen, maar daarvoor ga je te vroeg in het seizoen (denk ik)

Verder zou je kunnen denken aan een bezoek aan Venetie, afhankelijk aan welke kant je van het Gardameer verblijft is dat in 2 tot 2,5 uur te halen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Thanks voor de tips. We zitten aan de zuidkant van het meer (op camping playa del verde in Manerba del Garda uit m'n hoofd) vorig jaar zijn we ook in het voorjaar geweest. Het zwemmen in het meer was toen voor de echte bikkels (of je moet een droogpak hebben) wat was dat ontzettend koud! We hebben toen wel een aantal duiken genomen en dan snel er weer uit. Venetië hebben we 2x gedaan vanuit Kroatië, dat is inderdaad een erg gave ervaring geweest. Toen met de kinderwagen en we hebben toen ook besloten om later een keer terug te gaan als iedereen gewoon op z'n eigen benen kan lopen de hele dag..

De oost-kant van het Gardameer hebben we vorig jaar gedaan, dat is inderdaad een erg gave route, met verschrikkelijk smalle tunneltjes en erg mooie berg weggetjes. We zijn toen ook nog een keer helemaal naar een kapel / kerkje gereden op 700m hoogte waarbij het laatste stukje achterlijk steil omhoog ging, dat was wel vet koel zeg maar.

Verona, Sirmione staan op het lijstje (verona wilde ik eigenlijk vorig jaar al doen, is er toen niet van gekomen..) pas186 ga ik eens opzoeken, we hebben lekker de tijd uitgetrokken voor de reis, bedankt voor de tip!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan persoonlijk Lazise zeer aanbevelen. Stadje tussen Bardolino en Peschiera met mooi autovrij voetgangersgebied en daardoor zeer leefbaar en levendig. Spreekt me vandaag de dag nog net zozeer aan als toen ik daar meer dan 45 jaar geleden voor het eerst met mijn ouders was. Mooie campings op loopafstand van het centrum. Vroeger met tent en caravan, tegenwoordig een kast van een maxicaravan huren, met superfaciliteiten, voordelen van hotelachtige voorzieningen als eigen badkamer, keuken en Wifi en alle vrijheid van de camping. Buiten hoogseizoen ook nog eens zeer betaalbaar. Leuke en zeer betaalbare restaurantjes met prijzen waar je zelf meestal niet voor kunt of wil koken.

Oh ja en probeer als het zeer warm weer is, ook eens het Lago di Tenno, een klein ijskoud meertje in de bergen vlak ten noorden van het noordelijkste puntje bij Riva.

Enne @bakkertje: je zult de westkant wel bedoelen met al die tunneltjes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens de info zijn de kamers voorzien van douche en WC:

Die hellen, freundlich möblierten Gästezimmer sind auf dem neuesten Stand. Sie sind mit TV, Telefon, barrierefreien Duschen und WC ausgestattet. Ein Internetzugang steht ebenfalls zur Verfügung.

Vrij vertaald met Google: De lichte en vriendelijk ingerichte kamers zijn up-to-date, u bent uitgerust met TV,telefoon, bereikbaar met douches en toiletten. Een Internet toegang is ook beschikbaar.

http://www.landgasthof-waldhorn-noller.de/index.php?reqNav=rooms

Over zo'n 31 dagen kan ik het melden ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net een weekendje Lochem gedaan (in Hotel op de paasberg)

21, 22 April weekendje Assen, Het WK superbikes, in een geleende caravan.

Juni, Juli weer 2 campings (mobilhome) geboekt bij RCN in Frankrijk, Daar naartoe met de Fabia EN de BMW R1200GS (op de motortrailer achter de Fabia dus). Dus de voorpret is ook om weer wat motorritten rondom de Ardeche en de Verdon te maken in Mapsource/google earth.

Najaar houden we nog open (weer naar Tjechie of heel misschien naar ZuidAmerika?.....)

Link naar reactie
Delen op andere sites

of heel misschien naar ZuidAmerika?.....)

Leuk, leuk, leuk! Nog een land in het specifiek?

Een vriend van mij woont 6 maanden per jaar in Chili en de andere 6 maanden in Harlingen.

Hij is gids op die schepen die naar Antarctica varen..... hij zoekt nog gasten voor komende winter, haha! Wel 8000 euro meenemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe