Ga naar inhoud

Audi introduceert gelimiteerde A1 quattro


Witte Yeti
 Delen

Aanbevolen berichten

Audi presenteert de A1 quattro. Dit sportieve topmodel van de A1-reeks wordt in een oplage van 333 exemplaren geproduceerd.

post-117-0-20701200-1324591483_thumb.jpg

De Audi A1 quattro beschikt over een 188 kW/256 pk sterke 2.0 TFSI-motor in combinatie met een zesversnellingsbak en quattro permanente vierwielaandrijving. De sprint van 0-100 km/h duurt 5,7 seconden en de topsnelheid bedraagt 245 km/h. Het publieksdebuut vindt plaats op de autotentoonstelling van Genève in maart 2012, de levering start in juli.

De Audi A1 quattro heeft een direct ingespoten tweeliter turbomotor met een vermogen van 188 kW/256 pk en een koppel van 350 Nm tussen 2.500 en 4.500 tpm. Ondanks het hoge prestatieniveau bedraagt het gemiddelde verbruik minder dan 8,5 l/100 km (voorlopige waarde).

quattro

De Audi A1 quattro heeft standaard een zesversnellingsbak met een hydraulisch bediende koppeling. De koppelingsplaten draaien rond in een oliebad. Onder normale omstandigheden wordt het grootste deel van het vermogen naar de voorwielen gestuurd. Zodra deze grip verliezen, gaat er automatisch meer vermogen naar de achterwielen. Een elektronisch differentieelslot (EDL) is standaard.

Dynamiek

Vóór heeft de A1 quattro een McPherson wielophanging en achter een multilink-as. De afstemming van het onderstel is stevig/sportief. Ook de elektrohydraulische stuurinrichting draagt bij aan het sportieve karakter: de overbrenging is direct en het gevoel optimaal. Het ESP heeft een sportstand en is indien gewenst (bijvoorbeeld bij circuitgebruik) uitschakelbaar. Lichtmetalen velgen (18-inch met 225/35-banden) zijn evenals inwendig geventileerde remschijven standaard.

Unieke verschijning

De Audi A1 quattro is uitsluitend verkrijgbaar in de kleur Gletsjerwit metallic. Het dak is uitgevoerd in hoogglans zwart. Andere herkenningspunten zijn rode strips in de koplampen, specifieke bumpers, een tweekleurige achterspoiler, een diffuser achter, donker getinte LED-achterlichten, twee grote uitlaatpijpen (links en rechts) en sport quattro-logo’s op grille, dakbogen en achterklep.

Sportief interieur

In het interieur van de A1 quattro overheerst de kleur zwart. De sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en de armsteunen zijn bekleed met zijdenappa-leder met rode stiksels. De pedalen en de voetsteunen voor de bestuurder zijn van gepolijst RVS. De instaplijsten zijn voorzien van het A1 quattro-logo. Het instrumentenpaneel valt op door witte wijzers en een in rood uitgevoerde snelheidsmeter. Het multifunctionele sportstuur is met leer bekleed en aan de onderzijde afgeplat. Daarnaast springen diverse aluminium accenten in het oog.

Compleet

De Audi A1 quattro komt in de tweede helft van 2012 in een oplage van 333 exemplaren op de markt. De standaarduitrusting omvat onder meer xenon plus koplampen, automatische airco, cruise control, een alarmsysteem, grootlichtassistent, adaptieve remlichten, LED-interieurverlichting en een licht- en regensensor. Ook op het gebied van infotainment is de uitrusting zeer rijk met onder andere MMI navigatie plus, een 456 Watt Bose soundsystem met 14 speakers, CD-wisselaar en digitale radiotuner. Ook Audi connect is standaard. Hiermee is het mogelijk om gebruik te maken van internetdiensten zoals Google Earth. Dankzij de geïntegreerde WLAN hotspot kunnen passagiers met hun mobiele apparaten verbinding maken met het internet.

post-117-0-23239800-1324591494_thumb.jpgpost-117-0-24109900-1324591500_thumb.jpgpost-117-0-52900800-1324591506_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe