Ga naar inhoud

Waarom zit bij de ENYAQ iV de ijskrabber in de achterklep?


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-7598b1ef7712d88483ef57fe73dd2352.jpeg

 

In moderne ŠKODA’s zitten 30 tot 40 Simply Clever-oplossingen. De paraplu in de deur en de ijskrabber in de tankklep zijn vaste prik. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Zo is de volledig elektrische ENYAQ iV leverbaar met een kabelreiniger en een uitwasbare laadkabeltas. Maar ook met een laadopeningbeschermer. Deze beschermt de laadpoort en de laadstekker tegen regen en sneeuw en voorkomt dat ze vastvriezen.

Hierom zit de ijskrabber in de achterklep van de ENYAQ iV

Een Simply Clever-oplossing kan nog zo handig zijn, soms is het nodig om hem aan te passen. Zo werd de ijskrabber speciaal voor de ENYAQ iV verplaatst van de ‘tankklep’ naar de binnenzijde van de achterklep. Dat is wel zo veilig. De ‘tankklep’ voor de laadpoort staat tijdens het laden van de elektrische SUV immers open. Door de ijskrabber in de achterklep te plaatsen, willen de ontwerpers van ŠKODA voorkomen dat de ijskrabber wordt gestolen.

Dit is niet de eerste verandering die ŠKODA’s ijskrabber heeft ondergaan. De eerste versie was gemaakt van een nogal hard materiaal dat krassen kon veroorzaken bij onjuist gebruik. De tweede generatie was een stuk zachter en de nieuwste uitvoering kan ook de profieldiepte van je banden meten.

 

Zo lang duurt het om een Simply Clever-idee te ontwikkelen

De ontwikkeling van een nieuw Simply Clever-idee neemt soms maar 6 maanden in beslag, maar het kan ook twee jaar duren. De slimme dop die in een trechter verandert, en zijn intrede deed bij de SCALA en de KAMIQ, was een lastige opgave. Terwijl het eindproduct er zo simpel en logisch uitziet. 

Van de slimme dop zijn vijf versies bedacht, getest en verbeterd. De dop moest stevig zijn, maar ook groot genoeg zijn om het schuim op te vangen dat ontstaat wanneer je de ruitensproeiervloeistof in het reservoir giet. Het kostte veel tijd om dat goed te krijgen. Iets om bij stil te staan, de volgende keer dat je de blauwe schenkdop gebruikt.

Andere Simply Clever-oplossingen in de ENYAQ iV

De grote kofferbak van de ENYAQ iV heeft meer handigheidjes te bieden dan de afwasbare opbergtas voor het laadsnoer en de kabelreiniger. Je vindt er nieuwe haakjes voor het ophangen van je boodschappentassen en een opbergvak onder de laadvloer met uitsparingen voor het laadsnoer, de eerdergenoemde laadopeningbeschermer en een boodschappenkrat. In de achterklep zitten twee lampjes, zodat je spotjes boven je hoofd hebt als je de bagageruimte in- of uitpakt.

Andere Simply Clever-oplossingen in het interieur van de ENYAQ iV zijn het opbergvak voor twee telefoons bij het dashboard en de telefoonvakjes aan de achterkant van de hoofdsteunen. Tussen de voorstoelen kun je veel spullen opbergen in de Jumbo Box en de bekerhouder is berekend op grote en kleine drankjes.

Wil je zelf testen of de bekerhouder van de ENYAQ iV ook geschikt is voor grote milkshakebekers, bestel dan nu een ENYAQ iV First Edition en rijd dit voorjaar nog! 

Lees ook: ENYAQ iV start met aantrekkelijke First Editions

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

@RosinfieldMaar wat was nou de showstopper? Die ijskrabber, die andere handigheidjes? Of gewoon de hoeveelheid pecunia die een Enyaq uiteindelijk, kost compleet met laadpaal in het Friese oerwoud? 😁

 

Of was het de milkshakebekerhouder? Dan maak je er toch sojadrankbekerhouder van...

aangepast door Captain Hook
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, die ijskrabber hoort daar niet!

Maar zonder dollen; het is voor mij financieel nog verre van haalbaar. Accu moet voldoende groot zijn, omdat we regelmatig zo'n 350 km rijden om de kinderen te bezoeken. En aan zo'n paal of kastje bij het huis, ben je ook zo een paar duizend euri kwijt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zit nu toch een klep voor de stekker ?
Kan die nu echt niet daar geplaatst worden ?
Of bennen ze bang dat die gestolen word ?
Moet eerlijkheids halve zeggen dat ik dat ding nog nooit gebruikt heb......😎

Link naar reactie
Delen op andere sites

4 uren geleden, EdK zei:

Er zit nu toch een klep voor de stekker ?
Kan die nu echt niet daar geplaatst worden ?
Of bennen ze bang dat die gestolen word ?
Moet eerlijkheids halve zeggen dat ik dat ding nog nooit gebruikt heb......😎

Dat is toch precies de reden van Skoda om de ijskrabber in de achterklep te plaatsen?!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe