Jump to content

Groene aanslag


Go to solution Solved by Captain Hook,

Recommended Posts

Waarschijnlijk omdat de auto de laatste tijd wat langer stil staat, heb ik nu "last" van groene aanslag. Aan de buitenkant zit achter het rubber een soort 2e rubber (of is het ander materiaal?) wat een beetje broos lijkt en waarop groene aanslag zit. Kan ik dit gewoon met een kwastje en weghalen of moet ik nog iets gebruiken om het wat soepeler te maken. 
Het lijkt wel van dat geperste plaatmateriaal. 

NB ter verduidelijking is de foto van binnen naar buiten gemaakt, dan zie je het beter, maar het zit dus aan de buitenkant.

a26864ce-de4f-4b4a-830a-298784fd0ef4.thumb.jpg.c3104cae1a93789bd6143880ba769abf.jpg

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Heel bekend gezicht, en ik rij zelfs niet minder dan normaal en heb dit natuurverschijnsel ook.
Eens in zoveel tijd dan rij ik ff naar een wasbox en spuit ik de boel weg met een hogedrukspuit.
En dan blijft het weer een jaar ongeveer goed voor het terug komt

Link to post
Share on other sites

Heeft weinig met stilstaan te maken, maar met vochtig weer, weinig sterke zon en niet te hoge temperaturen. Dit is gewoon algengroei, en kun je het beste gewoon met een kwastje met een sopje weghalen, of eventueel water met een scheutje azijn, om snel terugkomen van de algengroei wat uit te stellen. Ik weet niet of het bij een Rapid ook zo eenvoudig is, maar bij bijvoorbeeld een Fabia I kun je makkelijk die strip los halen en even apart schoon maken.

Edited by Cordoba
Link to post
Share on other sites
6 minuten geleden, Cordoba zei:

kun je makkelijk die strip los halen

Je bedoeld dan de buitenste rubberen strip (op de foto die boven de groene aanslag dus?)

Link to post
Share on other sites
  • Solution

Bekend verschijnsel. Bij onze Roomster, die eigenlijk altijd in de schaduw geparkeerd staat, zie ik dit ook.

Als je tijdens de reguliere wasbeurt, de ramen helemaal open doet, een doekje in de schoonmaak azijn dopen en er ff goed langs heen en weer gaan. Dan blijft het weer geruime tijd weg.

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Yep. Bij de Fabia I kun je met geopend portier die strip iets naar achteren trekken (onder het zwarte driehoekje bij de spiegel) vandaan), en dan met beleid omhoog trekken (oppassen dat de strip niet knikt, dat krijg je moeilijk weer strak). Bij mijn Fabia I destijds ook alle vier de strips vervangen zodat ze weer beter afdichten (minder water in de deur) en ik het groen weer een jaar of 2 kwijt was.

Ik heb de foto's helaas hier niet bij de hand, maar elders op het forum of anders bij de buren heb ik het wel uitgebreid laten zien met foto's.

Link to post
Share on other sites

Idem verhaal hier, na een jaar of 2-3 komt dat zo nu en dan terug. Ongeveer gelijk aan het ritme van de groene aanslag op de tegels in de achtertuin 😉 

Zoals Erik aangeeft verwacht ik dat iets als schoonmaakazijn helpt, algen en mos houden daar niet zo van.

Link to post
Share on other sites

Schoonmaakazijn oplossing werkt perfect op het terras. Maar zou dat het rubber niet aantasten?
Een sopje met Biotex helpt overigens ook tegen groen aanslag (schijnt dat er enzymen in zitten die de aanslag opvreten).

Link to post
Share on other sites

@Frup Zeker geen puur schoonmaakazijn gebruiken!!  En als je schoonmaakazijn gebruikt meer verdunnen dan bij gewoon azijn, want er komt altijd wat dat azijn in de portieren, als je de strips niet demonteert, en je hebt maar een kleine beschadiging nodig in het portier om een flinke roestplek te krijgen. Voor gewone azijn zou ik niet sterker gaan dan ca. 1 deel azijn op 4 delen water (20%) of 1 deel schoonmaakazijn op 9 delen water (10%), gewoon om even de voedingsbodem (poreuze bovenlaagje van het rubber) te verpesten voor de alg.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Zag dit bij mij ook (aan de buitenkant), heb er vooraf aan de wasstraat even lichtjes de hogedruk op gezet, was zo verdwenen 🙂

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe