Ga naar inhoud

plotseling beslagen ramen


eddepet
 Delen

Aanbevolen berichten

Wie oh wie heeft er ervaring met het volgende:

vanochtend reed ik met mijn fabiaatje naar het werk, en bij het nemen van een bocht naar links (kwam net van de snelweg af) had ik plotseling beslagen ramen en voelde het enorm vochtig/benauwd in de auto. Airco stond gewoon aan, standje 2 van de blower.

Het leek in mijn ogen wel of er op één of andere manier vocht in mijn airco systeem kwam met het nemen van de bocht naar links, maar hoe kan dit?

Heeft iemand hier al vaker van gehoord?

 

Gr. Edwin

Link naar reactie
Delen op andere sites

beetje vreemd dat je van ene moment op andere moment beslagen ramen hebt.

Maar Fabia en vocht was bij de eerste versie ook wel eens dat de achterdeuren water naar binnen lieten komen.

Om dit uit te sluiten moet je eens onder de matten achter voelen of dat niet zeiknat is.

Dan kan het zo zijn dat de interieurfilter vervuilt is en die is als het goed is achter / onder het dashboard kastje geplaatst en vandaar ook te openen en derhalve te controleren

Dan kun je ook nog de parafaan bij de ruitenwissers controleren op bladeren en vuil.

Dit is kwestie van motorkap openen en de zwarte bak schoonmaken en kijken met een paar glazen water of het ook via het afvoerslangetje wegloopt en onder de wagen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De enige manier waarop ik het logisch kan verklaren: als er in de parafanbak water is blijven staan, en door het nemen van de bocht dit water naar binnen is 'geklotst', waardoor er in één klap een hoop water in de buizen voor interieurlucht is gekomen (met mogelijk ook nat interieurfilter).

 

De parafaan zoals EdK die noemt, heeft aan beide zijkanten een afvoer, dus beide zijden checken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien hier niet van toepassing, maar ik heb eens gehad het rubber van de kabeldoorvoer trekhaakaansluiting los zat. Dat zit in de kofferbak tussen de bak voor het reservewiel en de trekhaak.

 

Bij flinke regen en rijden op de snelweg kwam er zoveel water binnen dat er gewoon een laagje water in de reservewiel-kuip stond.

 

Geen idee of je een trekhaak hebt natuurlijk, maar zo simpel kan het dus zijn :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 7 maanden later...

Hallo allemaal,

 

Bij mijn vorige Octavia had ik last van een volgelopen parafaan. Voor de vooruit loopt water naar beneden, dat gaat door roostertjes aan de zijkanten naar een ruimte aan de binnenkant/achterkant van de spatborden.  Op die roostertjes komt het vuil van de voorruit, daar liggen bladeren en elzenkatjes en dat spoelt na verloop van tijd naar binnen. Onderin de parafaan zitten aan beide kanten een spleetje waardoor het weg zou moeten lopen. Die doorgang was verstopt door slik. Na een grote bui stond dit vol en liep aan de voorkant naar binnen, de auto in.  Je kon de binnenkant van de spatbordafdekking een beetje naar voren buigen en dan de slik eruit peuteren.Vies werkje. Toen liepen deze ruimtes leeg. Daarna een vochtvreter onder de achterstoelen gezet.

 

Succes.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Iedere keer als ik deze topictitel zie, moet ik terugdenken aan de Golfjes, Escortjes en Kadetjes die vroeger naast mijn school geparkeerd stonden. Die hadden ook redelijk frequent last van "plotseling beslagen ramen"... :D

aangepast door MarcoO2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe