Ga naar inhoud

OBD tuning 1.2 tsi


Rosinfield
 Delen

Aanbevolen berichten

Als je denkt dat je met OBD nóg lekkerder rijdt dan met boxje, hoewel je zelfs zónder tuning lekker rijdt, en je maalt niet om de extra kosten, moet je het natuurlijk gewoon doen.

Inderdaad, vind ik ook een mooie conclusie. Als iemand het naar zijn gevoel waard vindt om de extra kost te maken, waarom niet? Dat is iets anders dan niet onderkennen dat het ook gevolgen zal hebben voor bepaalde onderdelen, positief en negatief. Een rij-ervaring is bovendien heel persoonlijk, en moeilijk te verklaren. Ik vind mijn 1.9 atmosferische diesel fantastisch, daar zal bijna niemand het mee eens zijn omdat hij niet vooruit te branden is, en dat net bij veel mensen zal aanvoelen als niet aangenaam. Net zoals iemand anders sportieve bumpers zal installeren, die uiteraard ook geld kosten, maar het ook discutabel is wat het nu aan meerwaarde heeft.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij deze even het verzoek om hier alleen inhoudelijk op de specifiek vragen van de Topic Starter in te gaan.

Anders wordt het water naar de zee dragen... En, als je dan niks weet te antwoorden...

Juist, dan is het zinloos om als een kip zonder kop te reageren waarop anderen weer reageren met idem gedachte. :haan: (sorry had geen kip zonder kop...)

aangepast door PC-fre@k
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik dacht dat dit een discussie was over waarom je OBD tuning zou nemen ten opzichte van een externe ECU, wat de verschillen zijn, en dat aangevuld met de gevolgen van tuning/tuner zelf op de verschillende motorversies 1.2tsi.

Ik begrijp niet waarom dit topic zo sterk gemodereerd moet worden, in die mate zelfs dat er niet mag ingegaan worden op bepaalde zaken die wel degelijk tot de discussie bijdragen. Dan is het geen forum meer, maar een Bijbel.

Dan stop ik er ook mee, omdat ik niet meer snap wat on topic en off topic is.

Even goede vrienden, hoop ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uiteraard, overigens zijn er geen berichten weggehaald of zo. Alleen valt op dat ondanks de andere topics die al bestaan hier niet zoals de wens van de TS was, inhoudelijk op zijn vragen ingegaan wordt.

En als er dan frustraties lijken te ontstaan (ik lees ook alleen maar mee) dan is het handig om even terug te komen op het punt waar het ook weer om ging. Kijk anders even terug naar de eerste post. Er staan 3 vragen en erboven staat de vraag of we het specifiek alleen daarover willen hebben.

Ik ben het met je eens dat dit topic hierdoor nogal beperkt wordt, het had beter een algemeen OBD vs. Externe Tuning topic kunnen zijn. Zo'n goed idee dat ik even wat ga maken :)

Edit:

Voor wie het gewoon over tuning in het algemeen wil hebben:

Scheelt weer een boel gedoe over 1.2 TDI, 1.2 TSI, extern, obd, JD, Zip, enz. Gewoon alles bij elkaar, tuning!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Neenee verschil externe ECU of OBD. Volgens Race Eend merk je bijna niks

Het verschil tussen een obd en een box op een 1.2 TSI zal de gemiddelde 1.2 TSI rijder niet als heel groot beschouwen.

De winst op de onstekingsoptimalisatie haal je alleen bij mensen die 98 tanken (en 90% van de 1.2 TSI rijders doet dit niet). Turbodruk blijft redelijk gelijk aan de mensen die met een externe ecu rijden.

Wel staat de 1.2 TSI standaard veel te rijk hoog op toeren, hij smoort hem echt met brandstof, dat kun je met een obd tuning voorkomen.

Leuke andere optie is dat de topsnelheidbegrenzer van 190kph gps verwijderd wordt bij obd tuning. Maar ook dat is iets wat veel 1.2 TSI rijders niet erg zal boeien.

aangepast door Race Eend
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Heren, dit topic krijgt een 2e leven. Hierbij willen wij graag duidelijk maken dat we dit topic goed in de gaten houden en bij ongeregeldheden grijpen we zonder pardon in. We gaan er ook vanuit dat we niemand hoeven uit te leggen hoe je normaal met een ander communiceert, dit forum is daar geen uitzondering op.

Iets gezien wat niet door de beugel kan? Ga dan niet in discussie, maar gebruik de 'rapporteer' knop, deze vind je onderaan elk bericht.

Voor de duidelijkheid, er zijn GEEN berichten verwijderd uit dit topic. Mocht hier achteraf alsnog aanleiding toe zijn dan zal dit alsnog gebeuren.

Namens de SFE MODs
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe