Ga naar inhoud

AutoWeek Tevredenheids Trofee 2011


EdK
 Delen

Aanbevolen berichten

Autonieuws | Nieuwe winnaar AutoWeek Tevredenheids Trofee 2011

13 december 2011 | 15:22

post-27-0-31309900-1323805452_thumb.jpg

Na jarenlange dominantie door de Honda Jazz heeft de AutoWeek Tevredenheids Trofee in 2011 een andere winnaar. De Toyota Urban Cruiser heeft dit jaar de Honda van de troon weten te stoten in een editie, die weer door Honda en Toyota wordt gedomineerd.

Hoe tevreden ben je over de auto die je hebt gekocht? Dat is de hamvraag in het grote tevredenheidsonderzoek dat AutoWeek jaarlijks door onderzoeksbureau Trendbox laat uitvoeren. De belangrijkste onderdelen waarover de geënquêteerden hun oordeel geven, zijn de betrouwbaarheid, de rijprestaties, het uiterlijk, het comfort en de kosten van hun auto.

Ruim 8.000 respondenten gaven hun mening via de uitgebreide enquête op AutoWeek.nl en dat maakt de AutoWeek Tevredenheids Trofee tot het grootste consumentenonderzoek naar de tevredenheid over auto's in Nederland. Dit jaar zijn auto's uit de bouwjaren 2009-2010 beoordeeld. Uiteindelijk haalden 84 verschillende autotypen het minimumaantal beoordelingen dat vereist was om in het onderzoek te worden opgenomen.

Verschuivingen

De Toyota Urban Cruiser wint in de 2011-editie van de AutoWeek Tevredenheids Trofee de categorieën ‘Overall’ en ‘Compacte klasse’. In de compacte klasse zijn de Honda Jazz en de Toyota Yaris respectievelijk nummer twee en drie.

In de compacte middenklasse krijgt de Mazda 3 de eerste plek. Vorig jaar scoorde die auto nog een vierde plaats. De Toyota Prius behoudt z’n tweede plek en de Toyota Auris is nu de nummer drie van dit klassement. De nummer één van vorig jaar, de Mini One/Cooper, is dus uit de top-drie verdwenen.

In de middenklasse verandert er weinig. De Honda Accord prolongeert z’n titel in dit klassement en de Mercedes C-klasse is weer nummer twee. Alleen de nummer drie is anders: dit jaar is dat de Mazda 6, vorig jaar was dat de BMW 3-serie.

In de Executive-klasse is de BMW 5-serie weer nummer één. De Mercedes E-klasse is nu nummer twee, gevolgd door de Volvo V70/XC70.

Bij de mpv’s gaat het eremetaal naar de Toyota Verso. Nummer twee is de Nissan Note, de Volkswagen Golf Plus completeert de top-drie. Dat is behoorlijk anders dan bij de Tevredenheids Trofee 2010: toen bestond de top-drie uit de Peugeot 3008, Ford S-Max en Toyota Verso. In het SUV-segment ten slotte won de Skoda Yeti de AutoWeek Tevredenheids Trofee 2011. De Skoda eindigde voor de Mitsubishi Outlander en de Kia Sportage.

Hier de resultaten nog eens op een rijtje:

Compacte klasse

1. Toyota Urban Cruiser (tevens Overall winnaar)

2. Honda Jazz

3. Toyota Yaris

Compacte middenklasse

1. Mazda 3

2. Toyota Prius

3. Toyota Auris

Middenklasse

1. Honda Accord

2. Mercedes-Benz C-klasse

3. Mazda 6

Executive-klasse

1. BMW 5-serie

2. Mercedes-Benz E-klasse

3. Volvo V70

MPV-klasse

1. Toyota Verso

2. Nissan Note

3. VW Golf Plus

SUV-klasse

1. Skoda Yeti

2. Mitsubishi Outlander

3. Kia Sportage

post-27-0-94156600-1323805453_thumb.jpg

De volledige uitslag van de AutoWeek Tevredenheids Trofee is te lezen in AutoWeek 50, die vanaf woensdag 14 december 2011 in de winkels ligt.

aangepast door EdK
Link naar reactie
Delen op andere sites

Skoody het is geen test van autoweek maar een tevredenheids uitslag die ze jaarlijks doen en waar een ieder die een wagen heeft van ouder dan 1 jaar aan mee kan doen als zijn wagen in de lijst staat !

Dus van de week maar eens ff lezen hoe de eigenaren globaal hun eigen wagen waarderen en of dat overeen komt met mijn beleving

Link naar reactie
Delen op andere sites

ŠKODA Yeti

Wint AutoWeek Tevredenheids Trofee in SUV-klasse

De ŠKODA Yeti heeft de AutoWeek Tevredenheids Trofee 2011 gewonnen in de SUV-klasse. In deze klasse zijn Yeti-rijders dus het meest tevreden over hun auto en dat is ook de hamvraag in het grote tevredenheidsonderzoek dat AutoWeek jaarlijks door onderzoeksbureau Trendbox laat uitvoeren: hoe tevreden ben je over de auto die je hebt gekocht? De belangrijkste onderdelen waarover de geënqueteerden hun oordeel geven, zijn de betrouwbaarheid, de rijprestaties, het uiterlijk, het comfort en de kosten van hun auto.

Ruim 8.000 respondenten gaven hun mening via de uitgebreide enquete op www.autoweek.nl en dat maakt de AutoWeek Tevredenheids Trofee tot het grootste consumentenonderzoek naar de tevredenheid over auto's in Nederland.

Goede prestaties en lage kosten

Volgens AutoWeek bekoort de Yeti zijn bestuurders voornamelijk met zijn vlotte rijprestaties en lage kosten. Daarbij springt het brandstofverbruik er in gunstige zin uit. Ook is de auto lekker ruim, opvallend stil, heeft hij een robuust interieur en biedt hij zijn passagiers een makkelijke instap. AutoWeek vindt het zelf een verrassende winnaar in deze klasse. “De ŠKODA Yeti is een nieuwe verschijning in de Tevredenheids Trofee en stoot onmiddellijk door naar de hoogste plek.”

De volledige uitslag van de AutoWeek Tevredenheids Trofee 2011 is te lezen in AutoWeek nummer 50, die sinds woensdag 14 december in de winkels ligt. Op www.autoweek.nl/specials is deze editie ook online te bestellen.

Op de foto ontvangt Janco van der Heiden, directeur ŠKODA Nederland, de trofee uit handen van Robert van den Ham, hoofdredacteur AutoWeek.

VerrassendŠKODA bedankt alle Yeti-rijders die mee hebben gedaan aan het onderzoek.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach als je groot bent en weet hoe om te gaan met de wasmachine..................

Dan mag je ook in een Yeti rijden !

Maar zal wel de elektro uitvoering wezen dan !

En dan mag je op het Yeti GL praten over hoeveel Km je wel met de volle accu hebt weten te rijden achter die elektro vrachtwagen

Link naar reactie
Delen op andere sites

m'n wasmachine heeft tenminste Maxidot :lol:

Maar die heeft wel weer tenminste 4 externe aansluitingen nodig:

- waterleiding

- 230 volt met randaarde

- aansluiting op het riool

- wasmand

En in de luxe uitvoering, een huisgenoot, die zonder rijbewijs, of certificaat de machine eveneens mag bedienen

Een Yeti heeft dit uiteraard allemaal niet nodig,

geheel zelfstandig, zoekt hij zijn weg door ongenaakbare ( waaronder Zweedse) landschappen. :D

aangepast door hobbel de bobbel
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hobbel je hebt het over 230 Volt met randaarde maar officieel moet je een dubbelle aarde aan je wasmachine voorzien.

Dus officieel zou je een 4 aderige kabel moeten gebruiken

Dat de leveranciers het met een stekker met randaarde leveren en 3 aderig is een tweede verhaal

Net dat er officieel een dubbel polige schakelaar tussen hoort te zitten, zodat je de nul en fase uitschakelt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe