Ga naar inhoud

Killer-Airco in nieuwe auto's!


Captain Hook
 Delen

Aanbevolen berichten

De milieufanaten hebben weer eens besloten dat er een milieuvriendelijk koelmiddel gebruikt moet gaan worden in airco installaties. Dus ook in die van auto's:

http://www.autobild.de/artikel/auto-klimaanlagen-gefaehrliches-kaeltemittel-hfo-1234yf-1893003.html

Dan in het geval van b.v. ongelukken er dan gevaarlijke fluorwaterstofgas vrijkomt... ach, een kniesoor die daar op let. <_<

Let op, de beelden in de beeldgalerie bij dit artikel kunnen als schokkend worden ervaren! ;)

http://de.wikipedia.org/wiki/2,3,3,3-Tetrafluorpropen

http://www.beyondhfcs.org/article.view.php?Id=216

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als dit echt ingevoerd gaat worden op grote schaal, krijg je de volgende zwendel (ja, ik weet het dat is ook gechargeerd).

Voortaan kunnen alleen nog maar de superspecialisten je airco onderhouden met allerlei veiligheidsmaatregelen en, je raadt het al, gaan de tarieven daarvoor drastisch omhoog... :doh2:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Van die gasten met zonneboilers, dat zijn pas milieufanaten. Was ik maar zo'n gast.

Verklaar je eens nader ?

Want denk dat we je uitspraak niet geheel begrijpen !

Link naar reactie
Delen op andere sites

@EdK:

Captain Hook zegt dat "de milieufanaten etc.", Rosinfield reageert met "dat is een generalisatie", met mijn opmerking pas ik het woord milieufanaten zo toe dat Captain Hook er in die zin zelf ook onder valt waaruit (volgens mij) blijkt dat Rosinfield gelijk heeft, en vervolgens laat ik zien dat er wat mij betreft niks mis is met milieufanaten omdat ik zelf ook best een zonneboiler zou willen hebben (is ook zo, past alleen niet in mijn huis, maar wil op zich ook best een huis waar het wel in past ware het niet dat financ.... etc.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het grootste deel van mijn zonneboiler ligt op het dak, niet IN het huis... :D

En de PV-panelen bevinden zich ook bovenop het garagedak...

Ik heb die dingen niet vanwege het milieu en andere groene crap, maar omdat ik niet van verspillen houd, isse simpel. Bijkomend voordeel is dat onze energierekening aan de gematigde kant blijft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah, dat is ook een leuk gezichtspunt. Broeikastheorie met korrel een zout is niet het zelfde als dus maar energie verspillen. Is geen nuance waar elke milieufanaat op voorgesorteerd is als je het mij vraagt.

Over ruimte: ik heb ook weinig "dakpanoppervlak" aan de zonkant. Schoorsteen, dakkapel, dakkapel to be... dat werk. Just curious: Is zo'n zonneboiler 1 unit, of is er een "zonne-energie-plug-in" bij een gewone ketel?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn zonneboiler is een dakpaneel (de collector) op het schuine dak die een voorraadvat vult (ca 100 liter, max zo'n 80 a 85 graden) en via een mengventiel op de CV-combiketel is aangesloten. Als er warmwatervraag is, komt in principe het aanvoerwater via het voorraadvat v.d. zonneboiler. En als de temperatuur van dat water hoog genoeg is, hoeft de modulerende CV-ketel niet bij te stoken om warm water te kunnen leveren.

M.a.w. je kunt douchen, zonder dat je gas verbruikt. Want als het voorraadvat vol zit met flink heet water kun je van 100 liter water van 80 graden rustig een paar honderd liter water van een lagere temperatuur leveren...

Bovendien is de CV-combi installatie voorzien van buitentemperatuurvoelers, een DCF-tijdseinontvanger, aanvoer- en retourleidingvoelers. En na een inleerperiode van een paar weken regelt de installatie de temperatuur in de radiatoren afhankelijk van de gewenste warmtevraag en de op dat moment heersende buitentemperatuur.

Simpel gezegd: als het buiten vriest, kost het meer tijd om het huis op te warmen, dan dat het buiten b.v. +10 graden is. Daar wordt rekening mee gehouden EN in de temperatuur van het te circuleren water en in de tijdsduur voorafgaande aan de geprogrammeerde dagdelen waarop een warmtevraag is ingesteld.

Resultaat: een zeer comfortabele warmteregeling en bijna nooit bloedhete radiatoren en altijd op tijd warmte.

Ook zal de installatie het huis nooit verder laten afkoelen onder een bepaalde grens om te voorkomen dat het TEveel energie kost om de boel weer op te warmen. Extreme koudeschokken in je woning worden op die manier ook voorkomen in periodes van strenge vorst.

M.a.w. ik heb er over nagedacht. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe