Jump to content

Nieuwe radio ingebouwd


Toni9140
 Share

Go to solution Solved by Toni9140,

Recommended Posts

Maar wat is merk type (link) van je net ingebouwde unit in de Fab ?
Want neem aan dat er toch wel een manual bijzat waar aangegeven word waar de aansluitingen voor dienen !?

Link to comment
Share on other sites

Ik zie MIB 2,erin staan. Die zijn met en zonder DAB+ geleverd. De mijne heeft zowel DAB+ als FM dus in dat geval ook twee antenne aansluitingen denk ik.

Heb je een foto van de voorkant?

 

Edited by Fabia123
Link to comment
Share on other sites

Dat lijkt op een Duits-talige swing, alleen de 'mute' knop heeft bij mijn Swing de tekst "phone". Gezien ie wel DAB aangeeft, lijkt het een Swing mét DAB te zijn.

Een andere optie is dat die 3e stekker is voor de 'emergency call' is,  dus als de auto zelf de hulpdiensten belt in geval van een ongeluk.

Wat zat er eerst in je auto? Mogelijk dat er in jouw auto geen DAB-antenne is voorzien en dat je dus een losse DAB-antenne toe moet voegen, als je tenminste niet het complete traject van antennekabels en antenne's overhoop wil halen.

net even de foto beter bestudeerd: Het lijkt erop dat dit een exemplaar is voor de Afrikaanse markt (zie Oman, Kenia en Nigeria genoemd op de typesticker), dus vraag me af of deze wel bruikbaar is in Europa.

Link to comment
Share on other sites

Aah oke ja er zat eerst een gewoon in zoals op de foto en dacht ik gaan het is veranderen maar de foto dat ik plaatste van de radio is van internet, en bij mij  staat ook phone inplaats mute 😁 moest het ineens bij zetten en jah ik denk dat ik dan een los dab+ antenne zal moeten plaatsen want ik wil niet met de bekabelingen knoeien.

d96eb65f-85cd-400a-8475-ed8de3e85b9b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Als ik op MIB2GP google dan kwam ik op deze unit terecht !  Linkje is van KMS maar meerdere layouts van voorzijde gevonden op die manier
https://kms-apeldoorn.nl/reparaties/seat/ibiza/6f-vanaf-2017/mib2gp-navigatie

Maar nu de
foto ook gezien te hebben van de voorzijde en de tekst DAB gezien te hebben is dit wel zeker dat dit een DAB aansluiting moet wezen zoals ik al vermoedde in mijn eerste bericht met GPS/DAB+

En wat betreft de externe DAB antenne aanschaffen ! Laat je even goed informeren voor een goede kwaliteit DAB+ antenne !
Er is veel bagger spul op de markt hierin.
Heb in mijn vorige wagen (YETI) een Zenec unit gehad met externe DAB+ unit.
En heel veel ellende gehad met de juiste antenne te vinden, leuke (niet) was dat na eerste gemonteerd te hebben ik voor de deur prima ontvangst had.
Maar al rijdend ik op ene moment prima ontvangst had en volgende moment het bagger was !
Uiteindelijk wel een antenne gevonden ( plak op raam) waar het mee is verbeterd, maar is nooit 100% geworden.
Nu in me Fabia 3 combi ook DAB en zeerrrrrrrrrrrr tevreden over ...... Maar moet bij zeggen dat als DAB signaal nu slecht word dat hij auto overgaat op FM.
Of dat bij jouw unit ook het geval zal zijn dat is afwachten tot je alles hebt aangesloten en kunt gaan testen....

Dan nog even een verzoekje !!

Stel je even voor in "Wie ben ik "  dit word door vele leden zeer op prijs gesteld !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe