Jump to content

Elektrische verstelbare voorstoel optie niet overal hetzelfde


Sander de Gans
 Share

Recommended Posts

Op een van de vele filmpjes, zag ik bij een Duitse aankondiging van de Enyaq dat zowel de bestuurdersstoel als de bijrijder stoel, elektrisch verstelbaar waren. In Nederland kun je alleen de bestuurdersstoel als optie elektrisch kiezen. 
Daarnaast werd in het filmpje ook verteld dat de stoelen niet alleen elektrisch waren, maar dat ze ook een massagefunctie bevatten.

Als je via de Belgische Skoda website een Enyaq gaat samenstellen (https://bit.ly/3A7LU5a) kun hier ook 'elektrisch bedienbare stoelen' kiezen. Dan zijn zowel de bestuurdersstoel als de bijrijdersstoel elektrisch bedienbaar. Bij het bijbehorende plaatje zie ik ook een knopje op de stoel met een icoon dat op een massagefunctie lijkt, maar daar wordt in de beschrijving niets over gezegd. Bij de Nederlandse website wordt overigens geen plaatje bij de stoel getoond.

Ik vroeg me af, waarom dit verschil en wat kan ik straks verwachten van mijn 'elektrisch verstelbare bestuurdersstoel optie'?

Link to comment
Share on other sites

@Wasmachinemanok, maar dan zou je zeggen dat dat in de fabriek niet altijd makkelijker is (dan één stoel elektrisch, met alle bijbehorende bekabeling, dan twee stoelen elektrisch…). 
 

En daarnaast, zouden de stoelen dan ook van elkaar verschillen? M.a.w. in België wél met massage functie, maar in Nederland niet? Dat lijkt me voor de fabriek nóg omslachtiger. 

Link to comment
Share on other sites

Helemaal gelijk, @Sander de Gans

Maar omdat bijvoorbeeld de auto’s in België zo verschrikkelijk goedkoop zijn, of hier in NL zo duur, blijven we altijd verschillen houden, denk ik. Maar logischer zou het inderdaad zijn als we allemaal dezelfde configuratie zouden hebben. En dan ook goedkoper vanwege de scherpere inkoop.

Link to comment
Share on other sites

Op zich is dit een bekend fenomeen binnen de Vag-familie, zo is het pas een paar jaar mogelijk om een Vag (VW, Audi, Seat of Skoda) met een elektrisch verwarmbare voorruit te bestellen, terwijl dit ongeveer in heel West-Europa wel kon, dat was dus zo'n typische Pon-beslissing. In die tijd is het ook wel gebeurd dat mensen in het buitenland hun auto bestelden, om zo toch die voorruitverwarming te kunnen kiezen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

PON maakt er een potje van inderdaad en het zal ze worst wezen zolang ze het alleenrecht hebben.

Ik kan je uit eerste hand vertellen dat de stoelen hier in NL alleen in 1x elektrische variant komen. En wel met 3 geheugen standen, zonder massage functie en alleen voor de bestuurder. Wil je de andere kant ook, dan moet je een hele zwik aan onderdelen en een nieuwe bijrijdersstoel los bestellen.... Reken maar 1000+ euro voor die ene extra stoel.

Overigens wel een fijne optie, zeker als je partner een andere instelling nodig heeft. Anders blijf je verstellen 🙂 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe