Sign in to follow this  
EdK

Tesla Roadster verrassing

Recommended Posts

Verrassing: nieuwe Tesla Roadster is los!

Bloedsnel

17 november 2017
 
Tesla trekt momenteel het doek van zijn volledig elektrische vrachtwagen. De Amerikanen komen verrassend uit de hoek door eerst een volledig nieuwe Roadster te presenteren!
Tussen 2008 en 2012 produceerde Tesla zijn aan de Lotus Elise gerelateerde Roadster, een elektrische tweezitter met kartachtige genen. Vandaag maken we kennis met de tweede generatie, een auto die nu voor de volle 100 procent uit Tesla-DNA is opgebouwd.

Op het eerste gezicht is deze nieuwe Roadster, die nu plek biedt aan vier inzittenden, een coupé, maar wie beter kijkt, kan toch echt naden in het dak zien waar een uitneembaar paneel is geplaatst. De bijna targa-achtige elektrische Roadster beschikt over een 200 kWh groot accupakket en moet dankzij drie elektromotoren (één voor en twee achter) in, jawel, 1,9 tellen naar een snelheid van 100 km/h kunnen schieten. In 4,2 tellen moet een snelheid van 160 km/h bereikt kunnen worden. De topsnelheid? Meer dan 400 km/h ... Wie zich weet in te houden, moet volgens Musk over een actieradius van zo'n 1.000 (!) kilometer kunnen beschikken.

Als bovenstaande cijfers in de praktijk kloppen, dan heeft Tesla met de nieuwe Roadster plotsklaps een van de snelste productieauto's ter wereld in handen. Ter vergelijking: onlangs vestigde Koenigsegg een snelheidsrecord met de Agera RS door een snelheid van 447 km/h te halen.

5uayusubglte.jpg

Omstreeks 2020 moet de nieuwe Tesla Roadster op de markt verschijnen. Het prijskaartje is vastgesteld om zo'n 200.000 dollar, zo'n 170.000 euro. Een aanbetaling van 50.000 dollar is echter noodzakelijk. De eerste 1.000 te bouwen exemplaren vallen onder de Founder's Series. Hiervoor vraagt Tesla, schrik niet, 250.000 dollar.

 

 

Achter de schermen worstelt Tesla momenteel met de productie van de Model 3. Hoe het merk de introductie van deze nieuwkomer én die van de nieuwe Semi gaat bekokstoven, zal nog maar moeten blijken.

6fly7b1bvopw.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 17-11-2017 at 21:08, MarcoO2 said:

Dat ding heeft een koppel van 10.000 Nm :blink:

Das meer dan een ouderwetse trein! Toch, Boo? :lol: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this