Ga naar inhoud

Vliegen met een drone


PC-fre@k
 Delen

Aanbevolen berichten

Die wetgeving is inderdaad niet mis, maar wel weer typisch Belgisch (naar mijn idee) over eventuele sancties is blijkbaar niet nagedacht, en de vraag is natuurlijk of er ooit ook maar enige vorm van controle en handhaving komt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bijzonder is ook wel dat er enkel over hoogte wordt gesproken en evt. privacy zaken bij je buren...

Kortom, je mag schijnbaar wel overal vliegen en ook zover als hij maar kan...

10 meter is bijna gevaarlijk laag (grote kans tegen lage dingen aan te vliegen, zoals bomen - ook werkt Return To Home dan vaak niet!), 45 is nog te doen, maar 120 is toch echt veel leuker in sommige situaties. Misschien ook wel typisch Belgisch, geheel afwijken van al het andere :P?

aangepast door PC-fre@k
toevoeging <10M
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zag net dit bericht.

Ik zag het op NOS-teletekst, maar op de NOS-site staat het nog niet, daarom een ander linkje naar dit nieuws gebruikt. Ik ben benieuwd of ie nu echt een drone heeft geraakt, of bijvoorbeeld een meeuw. (... of zou een boer met zijn katapult...)

 

Voor de gein eens geprobeerd, resultaat:

bewijs.png

aangepast door Cordoba
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op het (Nederlandse) nieuws vandaag dat men ook voor NL een veel strengere wet voor drones in wil voeren, en typisch dat ook hier over 45 meter (150 ft) wordt gesproken als maximale hoogte. Zou men dat gekopieerd hebben van Belgie, of zou er een soort van Europees overleg geweest zijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik las ergens 50 meter hoog, 100 meter ver.

Grappigste is eigenlijk wel, omdat er mensen ver boven de 500 meter vliegen (pas nog een op 2KM) en op locaties waar het niet mag. Bedenkt de overheid, goh laten we het nog minder maken, dan houden ze daar vast mee op.

Begin eens met het handhaven van de huidige regels... Die potentiële nieuwe regels gaan echt niet zorgen dat die mensen zich nu opeens gaan gedragen.

Het zorgt er wel voor dat er steeds minder mensen de regels serieus nemen en het dus meer kost om het te handhaven. Veiliger? Nee, maar je doet wel alsof je de mensen gehoord hebt die er serieus last van hebben/kunnen krijgen. Helaas voor hun is het schijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

En hoe wil men hoogte en afstand gaan meten als jij met je droontje staat ?
Afstand is nog met redelijkheid in te schatten maar hoogte is niet in te schatten vanaf de grond door bv een man met de pet die een ieder schijnt te passen.....
Dus tsja hoeveel zijn de regels straks waard...,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met een laser, eventueel gecombineerd met hoekmeter? (laser om afstand te meten, kun je gewoon uit de gereedschapszaak halen, moet je 'm alleen nog ijken.

Overigens wel typisch voor de tegenwoordige politiek: men denkt dat door domweg een wetje in elkaar te flansen dat mensen hun gedrag veranderen en kijkt niet naar de huidige situatie, en wat nu het echte probleem is.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Regels voor drones

Drone kleinDe overheid is via billboards en spotjes op de radio gestart met een campagne voor veilig vliegen met drones. Gebruik jij als installateur al een drone? Bijvoorbeeld voor inspectiewerkzaamheden op het dak, of gewoon privé? Je moet dan wel aan bepaalde eisen voldoen.

Hier de belangrijkste regels op een rijtje;
*Bij recreatief gebruik mag je niet hoger dan 120 meter vliegen
*De verwachting is dat dit eind van het jaar wordt aangescherpt naar maximaal 50 meter
*Voor recreatief gebruik mag je ook niet boven mensen of gebouwen vliegen
*Je moet de drone altijd kunnen zien (wordt straks maximaal 100 meter ver)
*Het is verplicht om te landen zodra je een vliegtuig ziet naderen
*Gebruik je een drone zakelijk, bijvoorbeeld bij inspecties,
dan moet je daarvoor een vergunning hebben (RPAS operator certificate)

Wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete krijgen.
Bijvoorbeeld een geldboete. Het is ook mogelijk dat de drone
in beslag wordt genomen. Mensen die vaker de fout ingaan,
riskeren zelfs een gevangenisstraf.
 
 
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe